HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, October 28, 2013

Untuk Lebih Senang Solat di Luar.

Asalamualaikum

sekarang ni, masa yuyu banyak habis dengan benda-benda luar rumah. kalau dari pagi keluar, harapan untuk balik petang adalah sangat tipis. selalunya, malam tu, baru selesai macam-macam hal. acah-acah seorang wanita bekerjaya sangat mencari sesuap nasi untuk anak-anak sangat tauu..

tapi benda paling kau sibuk macam mana, bab solat, kesihatan badan dan muka sangat kena titik berat. tak boleh sailang letak solat, kat number last demi nak settlekan hal keje kau. macam tu la benda kesihatan diri dan kecantikan muka. banyak benda kena buat di celah celah hari yang sibuk tu.

baru-baru ni contohnya:

start dari 9pagi ada event dengan Nuffnang sampai pukul 1petang, pukul 2 terus jumpa photoghrapher untuk kawen nanti, pukul 3 terus settlekan hal kad kawen, lepas tu terus cari cincin kawen sampai ketaq kepala lutut, terus lagi dengan jumpa designer baju nikah... malam tu ada pulak dua lagi appointment. haa. gila tak gila. kat kat pukoi 1pagi baru sampai rumah.

tapi, macam dah cakap kat perenggan atas tadi, solat jangan lupa, makan jangan skip untuk kesihatan diri, dan kesihatan kulit jangan biar. apa yang yuyu buat untuk seharian tu, bukan mati-mati untuk kerja. tapi, yuyu sedia:

BISKUT/ROTI: untuk alas perut supaya sentiasa dalam keadaan selesa untuk terus bertenaga (macam iklan RedBull la pulak -.-' ). paling suka kalau biskut oat, makan sekeping dua, boleh lapik untuk sejam lebih.

AIR MINERAL: satu botol air yuyu akan bawa dari rumah, bila tengah hari mesti habis, wajib beli. kalau tak, nanti lemah haus, takde sape yang faham keadaan kau macam tu, melainkan tekak kau sendiri. kesian la diri sendiri, beli je la air mineral sebetol singgit tu. nak nak letak sikit Glocuse.  

MAKE UP REMOVER: benda wajib perlu ada untuk solat dan untuk maintain kecantikan muka. bila solat, kena betul betul pastikan yang air wuduk kita tak dihalang dengan make up. penting untuk bawa make up remover kemana saja. bila dah remove habis make up, baru boleh wuduk dengan selesa. lepas solat, baru senang untuk make up balik. boleh bayang tak meeting dengan muka belacan? serius tak make up sikit pun takpe??



alang-alang cerita pasal make up remover, jadi yuyu cerita lebih sikit la ye. sekarang, untuk make up remover, yuyu try Pixy. baru sebulan lebih la. tapi yang ni betul betul yuyu rasa tak nak tukar brand lain dah.


tengok, ini sebelah muka dengan make up lagi, dan sebelah muka yuyu dah remove make up yuyu dengan PIXY Gentle & Moist Cleaning Lotion.


selalu kita dengar PIXY pasal bedak je kan, tapi sekarang keluar product baru pasal make up remover. selalunya make up remover mesti kena bilas, kalau PIXY punya tak perlu bilas. jadi, banyak masa dah jimat. lagi lagi kalau kita solat kat luar lepas tu ada hal lain lagi, kaedah baru guna PIXY Gentle & Moist Cleaning Lotion memang patut pilih.

suka tengok bila sapu sekali je, habis semua make up keluaq. hebat la pulak. -.-'


bagus tau mendealah ni, sapu kat muka, tak rasa minyak-minyak, selesa je nak cuci make up lepas tu. kalau tengok dari description dia, ada menyatakan yang make up remover dari Pixy ni alcohol-free. tau kan apa yang terbaik bila kita pilih kosmetik alcohol-free. hehe. korang pun tau kan.

yang best, ada madu semulajadi. selalunya bila kita cuci make up, mesti rasa macam tegang semacam je muka. lama-lama pakai, memang kering la kulit, tapi dengan make up remover dari PIXY tak kira la  Single Step Liquid Foam atau Gentle & Moist, dua dua ada madu semulajadi. kebaikan madu memberi kelembapan ekstra untuk kulit kita.


okay, lepas ni dua-dua kena beli, Gentle & Moist dalam handbag, Single Step Liquid Foam di meja solek. boleh?

ooo. sebelum tu!

selalu kan tengok make up remover PIXY ni kat TV?


jangan tengok je tau iklan PIXY ni, kita mesti la download "One-Step" music tu, lepas tu kita buat tarian cara kita sendiri. yang lagi menarik! tapi dengan cleaning rhythm yang cepat la kann. mana tau, kalau rezeki sebab tarian kita menarik, boleh memang RM10,000 hadiah dari PIXY dan Habib Jewels.

RM10,000 wehh, dapat tu, sah sah riuh satu kampung pi canang.

try tauu. lepas tu kalau korang nak tau lebih, try check sini okay : www.pixy.com.my/onestep atau di sini ya : PIXY Malaysia


jom sama sama join! terima kasih sudi baca :)

34 comments:

  1. onie pakai bedak pixy ja,bedak bestttt! nanti ah beli benda ni plak,hihi

    ReplyDelete
  2. bedak pixy pon halus je bile gune
    ni yg baru ni leh la try
    tp tp tp kite jrg mekap
    hum lama xmekap sdri xtau igt lg ke x
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu selalu suka pakai bedak pixy, lepas tu, sekarang susah dapat sikit kat tempat sekarang ni, hmm, beralih arah dah :(

      Delete
  3. bedak pixy pon halus
    ni nk gune tp kite x mekap n lama xmekap n xtau igt lg ke x
    jd badut nt

    ReplyDelete
  4. wahh. keluaq smua . best pulak tngok. mcm nak try. :)

    ReplyDelete
  5. part yg paling best tak payah basuh muka, just apply benda tu je. memang jimat masa saya. nak try lah...

    ReplyDelete
  6. bagus benda ni sebab senang sangat nak bersihkan

    ReplyDelete
  7. lepas baca entry namee hari tu, terus beli yang kecik. yang bukan cleanser tu rasanya,, lupa,, tak pakai lagi,,, hehe

    ReplyDelete
  8. bestkan kalau junpe makeup remover atau make up yang sesuai dengan muka. terus guna dan takmo tukar2 dengan yang lain dah ;)

    ReplyDelete
  9. yuyu...best kan !! namee lap sekali je dah kuar dah semua makeup !! wee wee. sronoknya !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aahl. sekali je. sayang kalau rumah pun saya guna yang Gentle & Moist. huhu. sebab tak yah bilas. nampak tak pemalas kat situ? ;p

      Delete
  10. tak pnh cuba esok maw beli tq yuyu :))

    ReplyDelete
  11. macam kena beli jgk lah bendalah pixy nim. hahakss. tenkiu kak yuyu shomel.

    ReplyDelete
  12. nampak bagus berkesan make up remover ni....saya pun nak cubalah PIXY ni.

    ReplyDelete
  13. nk beli la makeup remover tu....mcm best je...hehe


    http://thestoryofayna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. Nak try lah, pengguna tegar bedak Pixy so make-up remover pun haruslah Pixy jugaa~
    Nampak Yuyu masa movie marathon aritu sebab duduk sebaris jee dengan Yuyu.hihi kecik molek je orangnya :D

    ReplyDelete
  15. akak x pernah nampak benda ni..mana ada jual? nak try..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini baru keluar la akak. saya pun pixy bagi cuba ^^

      Delete
  16. wow!! klau dpt rm10k tu mmg best lah...rezeki!!! ehhehe

    ReplyDelete
  17. Wah tak ada alcohol la... nie yang best nie.. thank yuyu sebab bagi tahu. Moga -moga urusan persediaan perkahwinan berjalan lancer ea yuyu :)

    ReplyDelete
  18. strongly recommended, mmg best..berbaloi2, tak pyh pki brand mahal2 pun takpe :)

    ReplyDelete
  19. dan dan pulak ko suka pakai pixy kan.. kuat sgt bodek kot ni kan. lucu pun ada . bijak amik peluang.=)

    ReplyDelete
  20. Banyaknye pakai produk,dari dulu sampai sekarang pakai produk lain2..tak takut ke effect akn dtg?takpayah nak taksub sngt dgn produk kecantikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai bukan banyak. sikit sikit je. kalau make up remover, mana pernah lagi kan :)

      Delete
  21. aah senang nak solat. boleh beli ni.:)

    ReplyDelete
  22. nmpk cm best jew guna..akk follow la blog saya .. xseberapa pun

    http://ciktiqah.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. assalam cik yuyu zulaikha yang kiut miut ... meyh jenguk Krim Magic Antibiotik meyh ... sure suka sangat2 :) .... http://sigadispink.blogspot.com/2013/10/lagi-testimoni-terbaru-krim-magic.html .... kawan2 yg lain pon boleh jenguk2 ... krim ni memang mya amek dari doktor pakar kulit .... kat fb pon ade .. :) https://www.facebook.com/juz.mya/media_set?set=a.690136320999341.1073741830.100000089394266&type=3 :)

    ReplyDelete
  24. INGATKAN ENTRY PASAL APA LA TADI.PASAL PIXY PUNYA MAKE UP REMOVER HIHI

    ReplyDelete
  25. BUSYNYA DIA CARI CINCIN,APPOINTMENT MCM2. ORANG NAK KAWEN KAN.BUSY DIA LAIN MCM. GOOD LUCK KAK YUYU SETTLEKAN HAL WEDDING !

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)