HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, September 18, 2013

Dalam Satu Hari Itu...

Assalamualaikum

oh hai. saya blogger la rupanya. blogger yang jarang dah update belog. blogger yang selalu kehulu kehilir sana sini buat keje kat luar je. lepas tu, siap email tanya "hakak yuyu tak jadi blogger dah ke?"

"jadi lagi dikkk, hakak yuyu ni malas pulak rasanya nak ngadap lektop lelama sekarang"


alaa, tu la kan. dulu zaman nak up up dulu memang la selalu update, sehari, empat kali kauu. banyak kan. sekarang ni, seminggu sekali je. okay la, kadang kadang tu, dua minggu sekali. tu pun macam macam aral membujur juga melintang.

citer dia macam ni.. pernah satu hari tu

 pagi-pagi tapi tak berapa buta, terus pergi shooting, padahal bijik mata macam nak tersembul terkeluaq dah sebab malam tu practice buat macam-macam gaya untuk esoknya tu.

gigih weyy, orang lain pagi pagi tu, ilek je cungkil gigi tepi tingkap sambil dengaq lagu Amy Search. alaa, rock kapak la konon kann. yuyu, pagi pagi tu dah banyak yoga mat, block, baju salin banyak banyak, sebab lepas shooting, ada event pulak. pulak dahhhhhh.

lepas tuu... kannnn..

hilang penat lelah, sebab terus pergi jumpa Shaheizy Sam. aloolooo. first time face to face dengan dia. hensem la. terus lupa status diri yang dah bertunang ini. apakah? cair pulak tengok. hensem dari dalam tivi. wuu. 

      

kalau korang peminat dia, boleh la kompos sekoq lagu untuk lagu terbaru dia. kauuuu, dari belakon, terus jadi penyanyi. mampu? soqha pun sedap. ala-ala Malique Too Phat tau.

nak tau lebih, check ja sini ( www.onsam.com.my ). lepas tu, hashtag #NescafeOnSam bebanyak . mana tau kan, idea korang terpilih, haaa, sia-sia je dapat jadi komposer segera. mana la tau kann, sebaris dua pun orait je. contohnya:

"dikaulah kupukupukecik ku, yang menyelubunyi kehidupanku"      -.-'

sogha sedap, belakon syoq.


okay lah, hilang penat dapat jumpa Sam. yuyu senyum enam hari tau. lepas tu, balik dari event, terus kemas kemas bagasi, nak bercuti dengan family kat Penang dua hari pulak. kemain kann. bercuti sambil cari barang kawen. tak sampai tiga bulan dah, korang. ketaq lutut.

      
acah-acah candid lettew. khas untuk Instagram. ihik. 


okay la, InsyaALLAH, kalau ada mood, yuyu update pasal Penang ye. please tunggu sambil makan Pop Corn, please!

terima kasih sudi baca :)

46 comments:

  1. Yuyu... hari2 kitew tunggu awok update tau tak.... !!!!!


    Akhirnya update jugak.. wakakaka =p


    baru nak email yuyu tadi tanya nak x jadi blogger ke.. ahahaha !

    ReplyDelete
  2. untungnya kak yuyu dapat jumpa shaheizy sam. ;)

    ReplyDelete
  3. haaa tu dia orang nak kawinn..busy kemainnn

    ReplyDelete
  4. biasalah tu...mula-mula memang excited bila buat benda baru. Tapi bila lama rasa lain pulak.
    Untung kak yuyu dapat jumpa actor Sam..

    ReplyDelete
  5. nekssss memang seorang yg kental walaupun tuan dia kecik :D

    ReplyDelete
  6. sam bukan memang penyanyi ke ? cuma dia tak fames je . tp bila dia berlakon ,, bru dia naik btw .. kak yuyu comel weh ! jeles . dah la tecikkk je. kiki

    ReplyDelete
  7. gud luck dalam apa jua yang kak yuyu lakukan..
    kami sokong akak dari belakang.. :)

    ReplyDelete
  8. amboi busynyer...patutla jarang dh update bloh\g..agak2 shaheizy sam teruja xjmpa yuyu? heee

    ReplyDelete
  9. yuyu, kalau nak cari barang kahwin murah, banyak dekat nilai 3. tapi jauh lah pulakk kan sbb sy tau yuyu dok dekat langkawi. tp seriously, barang2 dekat nilai 3 mmmg banyak pilihan dan murah-muarah kalau beli secara pukal =)

    ReplyDelete
  10. yuyuuuu cute la... nanti leh la update blog slalu kan... cter psal pkmbgan skarang... kerjaya yuyu skang cm ne..... msti masyuk kan...

    ReplyDelete
  11. jangan lupa jemputt tomatokering@erika rain ni tau yuyu!! entah yuyuk ingat lagi ke idok kite. dah lama tak belog usha yuyuk dari jauh je. U___U

    ReplyDelete
  12. hakak yuyu belilah tablet, boleh update blog di mana-mana pon. hee

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum kak yuyu, comelnya! bestlah dapat jumpa sam! heeeeeeeeeeee. silalah update selalu wahai blogger yuyu yang comel :)

    ReplyDelete
  14. tak sabar tengok yuyu kahwin.. mudanya dah kahwin =)

    ReplyDelete
  15. tapiiii..Sam memang menyanyi dulu.diakan dari Phat Family.satu group dengan sean sebelum sean pergi ruffedge.group MEB tak silap.hihihihih..

    ReplyDelete
  16. ala mana aci cenggini.. rara pun nak bergambaq.. hehe

    ReplyDelete
  17. ala mana aci cenggini.. rara pun nak bergambaq.. hehe

    ReplyDelete
  18. Ha... bestnya dapat jumpa dia. Encem tak dia? Pas kahwin dah tak boleh buat2 lupa yang yuyu wife orang. hahaha

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. KAK BUI SLL IKUT PERKEMBANGAN YUYU MELALUI INSTAGRAM JER..KAK BUI PUN DH MAKIN MALAS NAK BUKAK BLOG SEKARANG..HEHHE

    ReplyDelete
  21. last pic yuyu pkai lipstick ape, cntik kaler dia..tq:)

    ReplyDelete
  22. Yuyu, Zaty tak sure dapat pergi Langkawi ke tak time Yuyu kawen nanti sebab dah kena saving untuk baby dalam perut ni.


    Tapi Zaty akan take time untuk ke kenduri sebelah OneJet sebab dekat sikit. Ok Yuyu? ^_^

    ReplyDelete
  23. akak comel la , adik selalu stalk blog akak :)

    ReplyDelete
  24. aduss,, lagi 3 bulan,, cemana niiii,, haha

    ReplyDelete
  25. Salam kak yuyu yang comel. Semoga akak sihat selalu, nak kahwin nanti ajak! hee.. studioous.blogspot.com

    ReplyDelete
  26. ala biasa la yuyu dulu waktu nk up update 4 kali sehari sye ni dari mula sampai sekarang update 10kali sehari ahahahaha mai la singgah blog sye yeee hihi

    ReplyDelete
  27. Baru aje singgah ke mari Yuyu, dah malas nak update blog pulak dah. Takpa, maybe wedding bells tu dah berdengung2 kat telinga, tu yg tak leh dok dpn pc lama2.

    ReplyDelete
  28. fuyooo..bestnya.. Teringin juga nak jumpa kak yuyu!! :(

    ReplyDelete
  29. lirik tu macam dah sempoi dah tu.. cari lagi 12 baris jadi la

    ReplyDelete
  30. hye retis yuyu.. hehe..
    kite x minum plak nescafe.. so, tgk2 je la..

    ReplyDelete
  31. kak yuyu , tolong bagitau cara , macam mana kita nak tukar nama blog ? kita dah buat nama , tapi nak tukar nama baru sbb tak suka nama yg lama. Bagitau cara dia boleh >? Thanks kak yuyu

    ReplyDelete
  32. UNTUNGLAH MCM2 AKTIVITI DAH SKRG EH KAK YUYU.MURAH REZEKI :D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)