HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, August 27, 2013

Apa Yang Penting Untuk Kecantikan Dalaman?

Assalamualaikum

kulit cantik memang idaman semua manusia. tak kira perempuan tak kira laki tak kira tua atau muda. semua nak, cuma berbeza cara dan tahap kemalasan. kalau kau nak kulit cantik, tapi asyik mengharap kulit berubah serta merta dikala kau tidur, silalah sedar diri, tampar sikit. 

hatta yuyu sendiri pun macam macam ikhtiar buat nak kulit cantik. taksub tu takde, tapi selalu berusaha cari jalan kekalkan kesihatan kulit muka, lebih-lebih lagi ai nak kawen dah khonnn. ehem.

facial treatment dah buat. jumpa doktor kulit pun dah. Alhamdulillah. kulit dah takde masalah. tapi kita kena maintain malah kena meng-upgrade kecantikan kulit kita dari semasa ke semasa. gitu. dan sekarang, yuyu guna serum. pulak dahh.


yuyu yakin dengan serum ni sekarang. sebab betul betul berkesan. serum yang blogger lain dah terangkan boleh sapu dan boleh minum. ni bukan propa untuk meningkatkan produktiviti pemasaran. ya. Serum Biowhite Collagen memang siap boleh minum wey. 

dengan ramuan air suling, madu, ekstrak lidah buaya, rumpai laut, marin kolagen yang tengah menggila sekarang, sarang burung walit dan pati oren, apa korang expect dengan keberkesanannya? 5kali kesan baik tahu. bukan sekali, bukan dua kali, bukan tiga kali. tapi 5kali lebih memberi kesan baik. kalau nak pengsan, boleh la sekarang, sebelum yuyu masuk bab cara-cara guna.

*mohon sedar dari pengsan*




Ini yuyu sendiri selepas dah 6 hari ambil Serum Biowhite Collagen. walaupun ni ada filter dari Instagram, tapi secara jujur boleh cakap, yuyu lebih yakin keluar rumah tanpa secalit mekap.

kalau tepek compact powder ada UV protection tu, kira mekap juga ek?

untuk 60ml setiap botol, cara yuyu lebih jimat, untuk setiap hari sebelum tidur, yuyu cuma titis beberapa serum untuk sapu seluruh muka. setiap hari okay. tapi untuk setiap Isnin, Khamis, dan Sabtu yuyu akan minum satu sudu kecik sebelum sahur dan sebelum tidur. jimat wey cara ni. boleh tahan RM95 sebulan lebih juga.



jangan la ngeri pula bila yuyu bagitau yuyu minum serum ni. rasa macam madu je pun. siap kalau boleh nak teguk minum sebotol lagi. dalam 10 hari, InsyaALLAH, kita akan nampak perubahannya. adik-adik yang umur 16tahun, nak guna pun boleh. hakak yuyu lagi sayang. gituuu.

kalau nak tahu lebih lanjut, boleh try usha Facebook Page (Panacea Beauty Official) dorang. takpun call je la dorang (013-4449531/019-7300105) kot kot korang nak jadi stokis dorang ke, nak buat dropship ke tambah duit poket di rumah. kann.




p/s: senang-senang, layan la video dorang masa majlis pelancaran Serum Biowhite Collagen ni (LINK).


terima kasih sudi baca :)

48 comments:

  1. hakak yuyu mampu beli sebotol, aku mampu? hado? haha. mahai ler pulak. T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi bagus tau. kalau takut habis cepat, buat la sapu muka je. hee

      Delete
  2. HEEE kat saya pun ada jual jugak yuyu..

    sape-sape nak try meh lah..

    memang best serum nie..

    tiptop :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh. awak pun ada jual? waa. habis stock, cari awak je la.

      Delete
    2. eh boleh ..apa salah nya hehehe terujaaaaa T_T

      Delete
  3. Assalamualaikum yuyu, makin comel skrg! heee mesti tak sabar nak jadi pengantin kan yuyu :)

    ReplyDelete
  4. Wah! Sesuatu yang baru nih serum boleh diminum.. =)

    ReplyDelete
  5. Thanks for ur wishes dik yuyu yg comey.

    ReplyDelete
  6. Sy pn pki ni..smpi ade yg kte wjh smkin berseri2..

    ReplyDelete
  7. kite pon ada tgk irine guna jugak serum ni!

    ReplyDelete
  8. Ramai dh pakai Biowhite tu..harga berapa ye? saya ingat nak try serum ni..^^

    ReplyDelete
  9. kak yuyu...pakai biowhite nieh..tahan bapa bulan?1 bulan tahan tak..

    ReplyDelete
  10. salam..kak yuyu...pakai biowhite nieh tahan bapa bulan? 1 bulan agak agak tahan tak? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pakai, tahan 1 bulan lebih, sebab akak lebih sapu je, akak kurang minum. :)

      Delete
  11. makin berseri-seri sejk nak kawin ni erk..hehe

    ReplyDelete
  12. hurm .. takmampu nak beli ni .. hadoo ,, sedangkan duit belanja sebulan pun asyik tak cukup , nak beli ini lagi la tak mampu .. kena kerja ni kalau nak beli jugak .. T_T

    ReplyDelete
  13. Salam kenal sis.. wah, sebotol 95 eh. Tp xpa kan sbb ia berbaloi. Ada rezki nnt nk beli ^^

    ReplyDelete
  14. agak top produk ni skrg..rmi yg promote..ni yg payah jd pmpuan ni..jmpa je produk yg ok ckit mulalah cbuk nk pkai..hehe

    ReplyDelete
  15. http://popheart-tihaazmi.blogspot.com/ If you didn't mind. :)

    ReplyDelete
  16. salam k.yuyu... kalau pakai serum ni.... pas tu pakai produk lain macam mana ye..... ada kesan sampingan ke....

    ReplyDelete
  17. Salam..sy agen dropship Panacea..sape2 yg nk bli serum ni,bley la trus ker blogshop sy..Cheristavivacious.blogspot.com..sy ada letkkn link testimoni drpd blogger cik epal,irine nadia n fatin suhana..link testimoni dr blog yuyu blm lg..nnt sy akn update erk yuyu..hehehe..=)

    ReplyDelete
  18. yuu nak kawen dah..hehe.. semoga segalanya berjalan lancar je...jangan stress2.. minum serum tu tau.. ;) peace ^___________^v

    ReplyDelete
  19. Salam yuyu.. <3
    nice product there..
    tq 4 sharing..

    ReplyDelete
  20. patutlah makin berseri kulit kak yuyu!! :)

    ReplyDelete
  21. Jom lawati website kami. Kami merupakan freelancer tour guide di Korea.
    Dapatkah harga serendah RM1500 untuk bercuti ke Korea.

    ReplyDelete
  22. perempuan without makeup lagi lovely n adorable.baru terserlah natural beauty.

    -Info terkini mengenai KL gangster 2 disini

    http://gossipmasta.blogspot.com/2013/09/kl-gangster-2-leak.html

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum kak . wahh boleh sampai minum . . nampak macam menarik ni . . :D

    ReplyDelete
  24. selalu baca blog yuyu. best sgt. sekarang ain buat blog baru and please support my new blog.heee..

    http://whiteroses2013.blogspot.com/

    ReplyDelete
  25. hu2.. best kalau kua umah tanpa makeup tp kena berhati2 jugak.. kalau kena cuaca panas mau lebur mukaaa..

    ReplyDelete
  26. boleh dapatkan serum biowhite ni drpd saya juga. Mohon like: https://www.facebook.com/JelitanistaFelinna OR instagram: jelitanistanourain...boleh sms/whatsapp juga 019.3094315

    ReplyDelete
  27. saye pengguna & agent dropship serum nie. akak2 saye pun gune. sms/whatsapp 0136510670

    ReplyDelete
  28. saye pengguna & dropship serum nie. akak 2 saye pun gune. gune skit2 je sebelum tido. alhamdulillah...nampak kesan & kulit x mnggelupas.

    sms/whatsapp

    ReplyDelete
  29. saye pengguna & agent dropship serum nie. akak2 saye pun gune jugak. alhamdulillah nampak kesan yg bgus. pkai skiit2 je sblum tido... serum nie pekat,lau pkai sapu je..leh tahan dlm 6 bulan. lebih pun boleh. sms/whatsapp 0136510670

    ReplyDelete
  30. klu berminat bole dapatkan dari saya rakan niaga sah . yang pasti serum asli untuk anda. whatapps 019-3029447

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)