HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, July 29, 2013

Shooting Untuk Maybelline.

Assalamualaikum

Dulu kecik-kecik, selalu rasa malas nak bergaul dengan orang. alaa. dah la muka cantik sikit dari Mila Kunis, hoi, malu la nak berdepan dengan masyarakat. lepas tu selalu je dapat cercaan bagai. lagi la suka dok rumah ngadap buku latihan Maths je. habis satu buku, minta mak beli satu buku lagi.

tapi masalahnya, dah kenapa kemain memuji diri sendiri di perenggan satu lagi ni?

bila besar je, malas tu tetap ada. bukan sebab malu dengan diri sendiri. tapi malas weyy. gigi tak susun cantik pun, kena maki habis. tak cukup inci pun, orang mengata. pakai baju kurung pi Pavillion pun kena panggil orang kampung masuk bandar. adoi. tolong la cari topik menarik sikit umpamanya topic trending Royal Baby ke. tidakkah itu perkara kiut kalian? dari tadi refresh Google tengok kot kot dah depa dah revealed muka Royal Baby tu. tolong la cepat sikit.

namun, ada satu benda yang boleh buat, kita yang serba kekurangan ni, ada keyakinan untuk berada di khalayak ramai. gituu. ayat kena bom tau kalau nak jadi blogger. 


Banyakkan pengalaman


pengalaman la buat yuyu jadi Yuyu Zulaikha sekarang. kalau dulu, masa lebih diisi di rumah, ala ala suri rumah 24jam tunggu orang minang, sekarang, kalau boleh yuyu nak sangat sibukkan diri dengan benda baru (pengalaman). siyes siap kerut kening, pengalaman akan buat kita hargai diri sendiri.

contohnya, dulu kan malas nak bergaul dengan orang tahap mintak penampar punya kan, tapi first time join event, rasa macam gatai pulak nak offer diri sendiri join next next next event. dapat ramai kawan, dari situ kita tahu, rupanya ramai je yang menerima diri kita.

masa awal awal join benda benda modelling ni, walaupun bodo punya pose yuyu bagi pun, baru tahu mana kelemahan dan kekurangan kita. 

setiap offer yang yuyu dapat, kalau takde aral mengada melintang membujur, yuyu mesti accept tanpa banyak citer. lagi lagi kalau benda tu boleh pelbagaikan pengalaman yuyu. at least, yuyu takkan jadi tokmummy yang bosan asyik cerita pasal tokdaddy dia je. lalala.

dan ni pula experience yuyu. tapi yang best sikit. mekap mekap kan. benda pompuan macam ni memang menarik minat Yuyu Zulaikha. experience kali ni dengan Maybelline.



kalau nak belajar simple make up dari Maybelline, boleh la tengok video ni. ihik!


ni satu penghargaan besar dari yuyu buat Maybelline yang sudi jadikan yuyu sebagai model untuk video make up menggunakan Color Tattoo dorang. sebab dari remaja dulu memang yuyu pengguna Maybelline. jadi, benda tak sangka macam ni, rasa nak tiba tiba pengsan pun ada juga.

alaa, noob kan, dapat offer cenggini, rasa macam syukur lebih la.

lepas dari shooting video untuk Maybelline ni, baru yuyu rasa yuyu yakin untuk terima offer audition untuk jadi host tivi la, untuk berlakon la. haaa. nampak kan peranan kita banyakkan experience dalam life kita ni. lagi lagi orang yang banyak dengan kekurangan diri macam ai ni.


okay, ni disebalik tabir. gigih wey selotip habis cermin. kisah ape. kan?

         
sebelum dan selepas make up. tang eyebag tu takleh nak buat apa dah. redha dan pasrah je la. 

orang kuat Maybelline. best kenal dorang ni. :')

lokasi pengambaran dibuat di rumah director (Wilson Ng) sendiri. sebab rumah ni besaq SubhanaALLAH. tapi kira best la dapat kenal Wilson ni sendiri. dia blogger juga. food and travelling blogger. jadi, masa shooting, ada benda la nak cakap. takdak la petak je kan.

siap menang travel and food blog Malaysia. hoi. yuyu pun tak pernah dapat apa apa.

happy sangat dapat experience macam ni. rasa macam makin yakin dengan diri sendiri. terharu sangat dengan Jojo sebab sudi pilih kite yang tak seberapa ni. tskk. kite tulis kat diari sekarang, Jojo baik hati. lep lep banyak untuk Jojo!

over kann. lagi over bila tengok ni:

boleh tengok di dalam sisipan majalah, di Watson ke, Sasa ke, banyak lagi la. 

hee. malu tau. tampar sampai sedar diri sikit please!

terima kasih sudi baca ^^

99 comments:

  1. Replies
    1. hee. Alhamdulillah. bestttt. tapi awal tu malu :p

      Delete
  2. Waaaa...comel gtu...sy pgemar maybelline

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. yuyu pun. yuyu guna mascara, eyeline, eyeshadow dengan bb cream Maybelline. sekarang, guna color tattoo dorang pulak :p

      Delete
  3. Replies
    1. ehhh! Nynyyy! ada belog rupanya! nak tengok la belog nyny.

      Delete
  4. wah..tahniah ye yuyu.pasni yuyu mesti lebih berkeyakinan gitew.hehe:)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum yuyu, alololooooo comelnya dia. geram tengok. atleast pengalaman mendewasakan kita, right yuyu?

    ReplyDelete
  6. fuyoo yuyu bestnya jadi model dah. maybelline lagi. eka pun suka mekap2 dia. hehehe

    nanti nak tiru style pertama tu. best best, hehehe

    ReplyDelete
  7. Best nye yuyu.. Suka tengok yuyu yg berani.. Saya teringin tp xberani.. Kecil2 tetapi sy agak gelap.. Hehe.. Congrats yuyu..

    ReplyDelete
  8. wah...tahniah....kelas ko dik...hehe

    ReplyDelete
  9. simple but ohsem ar yuyu.. salute..

    ReplyDelete
  10. wahh ni mmg sgt gilerr..maybelline such a huge name dear..! congrats n yup very proud of u since yuyu ni mmg sgt friendly sgt best to b with. keep up your humble attitude dear ook ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa akak. terharu pula baca komen akak ni! semoga akak selalu jumpa dengan saya lagi! nak gambar banyak! ^^

      Delete
  11. wah..best la tgok yuyu..dh mcm2 pgalamn ni..hehe..comey je yuyu ni...cm kanak2..:p

    ReplyDelete
  12. i pun pakai maybelline, yeayy! jeles nyaa tengok kak yuyu jadi model maybelline, but I'm so happy for youuuuuuuuu! ^.^

    ReplyDelete
  13. wah, bestnya dapat offer jadi model

    ReplyDelete
  14. syukur ezeki yuyu lah kan :) pasne try jadi host tv lah plak hehe

    ReplyDelete
  15. tahniah yuyu...semakin sukses...moga macam padi..makin berisi makin tunduk... :)

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah..rezeki yuyu..cantik sangat mekap yuyu..=)

    ReplyDelete
  17. Langkah pertama itu adalah paling penting, selagi tak melangkah kita hanya dok kat situ sahajalah.

    ReplyDelete
  18. tahniah yuyu. suke solekan yang kedua. mcm sesuai dgn my eyes :)

    ReplyDelete
  19. tahniah yuyu. hda suka solekan yg kedua. sesuai dgn my eyes perhaps. :)

    ReplyDelete
  20. bestnye yuyu..tahniah dear ^^

    ReplyDelete
  21. kena beli mabeline punye product baru dapat sisipan yg ade gmb yuyu tu eh

    ReplyDelete
  22. orang dah tak tengok satu aspek dah sekarang, orang tengok whole package,, and your package is awesome yuyu,, keep it up,, hope you will always succeed in future :D

    ReplyDelete
  23. orang cakap jangan peduli apa orang cakap..yang penting diri sndiri kene yakin kan..ehhee..comey

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah....dari Yuyu minah gian makan tempe tahap meleleh air liur basi, sekarang dah jadi model....errrr betul kan?....apa2 pun tahniah dari pcm....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah. sekarang pun saya gian tempe la pok cik mat tak berapa gebu! ^^

      Delete
  25. Yuyu,klu mata dh semulajadi besar boleh ke pakai eyeliner ye? Sbb risau takut mata makin menonjol.

    ReplyDelete
  26. congrate kak yuyu..comel je kak yuyu ni..

    ReplyDelete
  27. wah, entry yg menarik... sempena bfday sy hri ni (sibuk nk mention!!), blh la bli produk baru maybelinne ni... hadiah utk diri sndri... hehee. boleh pakai utk raya nnt!!! yeayy!!!

    ReplyDelete
  28. wah, entry yg menarik... sempena bfday sy hri ni (sibuk nk mention!!), blh la bli produk baru maybelinne ni... hadiah utk diri sndri... hehee. boleh pakai utk raya nnt!!! yeayy!!!

    ReplyDelete
  29. wah, tahniah adik manis...comel sangat..tk sangka boleh conteng buat garisan jer atak lipatan mata tu

    ReplyDelete
  30. Yuyu, sila make up style glamour tu masa wedding k! Cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah. pengsan onejet tauu! dia tu siap mintak jangan make up lagi masa wedding ^^

      Delete
  31. pergh Yuyu.. dah jadi model maybelline... tapi yang tak tahan tu cermin siap seletip lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu baru diva hoiii. hahaha. semakin banyak seletip, semakin diva wey!

      Delete
  32. cantik!^_^...ley pi borong dkt watson brangan maybelline wat pkai time rya nty..haha

    ReplyDelete
  33. waaa....untung lah yuyu dapat jadi model maybelline.. eh sowie... saya salu baca blog yuyu, tapi tak pernah cuba tegur... Hai yuyu.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alooo. terima kasih la sudi baca belog kite yang tak seberapa ni. haii comel!

      Delete
  34. Dear Yuyu,

    It is my honour to meet you in person. Working with you was easy and fun. I hope you enjoy the video.

    Thanks!

    Wilson

    ReplyDelete
  35. Wow, makin lama makin hebat. Proud to be ur blog reader. Tahniah!

    ReplyDelete
  36. nekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk,pandainya nek mekap mata sendiri,kalau cu abih comot :(

    ReplyDelete
  37. puyooo . tabik spring ah buat kakyuyu .

    ReplyDelete
  38. Yuyu setiap kali jengah ke sini tak sah tak komen yuyu comel. hehe. Sumpah comel sangat :)

    ReplyDelete
  39. Wah! Tak lama lagi boleh tengo Yuyu berlakon dalam tivi pulak.. =)

    ReplyDelete
  40. dah tgk dah vid tu sis.
    comel ^^

    ReplyDelete
  41. bertuah yuyu ni, dah la comel, rezeki plak melimpah ruah..amin..

    ReplyDelete
  42. yuyu kenapa chomei sgtt???

    sng je tgk liner style yuyu tu.. wah.. tegoda nk try!

    alhamdulillah, murah rezeki yuyu =)

    ReplyDelete
  43. bestnyer...klu dpt peluang ni mmg confirm xkan tolak...rezeki kot!!!!

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  44. Comelnya yuyu...
    Tahniah...
    Finaz pun guna maybelline juga...
    :)

    ReplyDelete
  45. cantiknyaaa kak yuyu.. ena pun pengguna setia maybelline... hehhee >.<

    ReplyDelete
  46. cantiknya yuyu :-)bertambah seri dengan make up maybelline..

    ReplyDelete
  47. wahhh...you are alway's cute..yuyu..^^

    ReplyDelete
  48. kak yuyu , boleh terangkan sikit pasal nuffnang ? n macam mana nak tambahkan earning ? :)

    ReplyDelete
  49. visiting here with a smile~ =)

    Regards, www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary)

    ReplyDelete
  50. Wahhhh bestnya dapat masuk majalah. Dulu blaja nak ambil Mascom tapi mak tak bagi... sedih :(

    ReplyDelete
  51. oh my.. cutenye yuyu ni.. hehe

    ReplyDelete
  52. WOW..cantiknya yuyu..best kan..=)

    ReplyDelete
  53. tahniah yuyu,mesti best kan jd model heheh...nanti ade mase meh la singgah kat blog ibu Aina Ainul...peace..:)

    ReplyDelete
  54. Wow yuyu u are super gorgeous on that catalogue!

    ReplyDelete
  55. hi yuyu..selalu baca blog yuyu nie..
    bila sentuh bab gigi sy terasa..gigi satu kedepan huhu..

    ReplyDelete
  56. hi yuyu..selalu baca blog yuyu nie..awk molek sgt..
    tp sentuh bab gigi kita terasa..sbb gigi kita kedepan satu..huhu

    ReplyDelete
  57. Lain gilaaa muka kak yuyu bila mekap.
    Ingatlagi masa tgok hijabista, hahaha comel ahh dia yang paling kecik =D
    Selamat maju jaya kak

    ReplyDelete
  58. serius cantik .. jdi model dah skrang yuyu nih ..

    ReplyDelete
  59. salam,yuyu..
    cantiknya..balqis xsesuai pakai maybellineT-T sesuai mary kay,in2it ngan revlon je..:) by theway,balqis da follow blog yuyu..harap2,yuyu juge bole follow blog balqis:) im a doll designer at kiszydolls shop^-^

    http://balqisjasni.blogspot.com/

    xsilap balqis,balqis ade nampak yuyu bulan lepas or 2 months ago dekat USIM ngan fiancee yuyu..comel sgt yuyu time tu ;) balqis ngan hubby waktu tu,uruskan pendaftaran adek ipar kat situ :)

    salam perkenalan..

    ReplyDelete
  60. owh,lupe nak beritahu...yuyu b4 makeup,sgt2 cantik sebab natural beauty terserlah:) ayu je...

    ReplyDelete
  61. caya lah yuyu dalam pengalaman besyt2...

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)