HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, July 16, 2013

Makan dan Beramal.

Assalamualaikum 

dah dekat dekat nak bulan posa ni, meriah pula tengok sambutan. padahal posa pun belum lagi. minggu lepas lepak Mid Valley, Jusco siap dah jual sampul duit raya, kad raya, dan ada juga sale baju melayu dan baju kurung untuk raya. hamai hamai. semangat sangat.

esok lusa masa posa, entah entah ada sale untuk New Year, over weyy.

Burger Bakar Abang Burn satu lagi. minggu lepas, siap dah launch dah beger special untuk bulan Ramadhan je. bulan lain jangan harap la nak nampak beger special ni. kami kami ni dijemput la untuk memeriahkan lagi majlis perasmian beger terbaru BBAB ni. 

ya, inilah antara "kami" yang dijemput. Double Fatin, Princess Yuyu Kiut Zulaikha dan Cik Epon. kami memilih untuk duduk sama sama untuk menyenangkan sesi bergossip. gituu. 


semua macam tunggu tunggu ja beger special apa pula kali ni dari BBAB. padahal, semua beger BBAB dari dorang memang dah macam special dah kan. tapi kali ni sangat sangat special sebab:
  1. hanya muncul di bulan Ramadhan. kalau tak nak kempunan di bulan lain, sila jangan mensiputbabikan diri nak ke BBAB masa bulan posa.
  2. 50% akan diberi untuk membuka jajahan baru di mana, jajahan baru Abang Burn tu la dorang akan buat 100% keuntungan untuk tujuan amal seperti infaq, derma dan wakaf. hoii. bagusnyaa. :')

tadaaaa!
Burger Bakar Al-Lazat BBAB! hee. kalau nak rasa beger perisa ayam percik takde lidi lepas tu rasa habis semua sayur dan sos ayam percik lepas tu rasa juga sos putih arab, mesti la pilih Burger Bakar Al-Lazat


 
ini semua variti beger bakar Al-Lazat. Cheese, Cheesy, Supremo, Special, semua ada. hari tu masa event, yuyu makan Al-Lazat Special, ingat lepas ni nak try Cheesy. jahat sangat cheese dia, melimpah ruah ke ladang pinggan. hoi!

mesti datang tau, nanti bulan posa. sambil makan, boleh beramal juga. dua dapat, kenyang dan pahala. :')

warga BBAB yang sangat friendly. happening sangat event dengan dorang ni. 

lagi lagi lagi happening event tu bila ada blogger blogger santek angat ini. cantik sampai mintak tampar cakap tak terus khonn. 

kalau suka, atau nak maklumat lebih, boleh check Page dan Website abang burn sendiri. silakan juga tatap video meleleh ayaq liuq ni. heee 


lapaq la lahaii. T_T

semoga kita banyakkan beramal di Bulan Ramadhan ni. terisi perut kita, biar terisi perut orang yang tidak bernasib baik juga. Amin.

terima kasih sudi baca :)

33 comments:

  1. aLahai!! sodap nyer lah beger tu... Thanks yuyu sbb lepas nie nak g sini ah bebuke pose..

    pedas tak eh beger nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee. kalau nak yang pedas, try yang Supremo tu. try tau :)

      Delete
  2. Replies
    1. tengok dah rasa sedap, kalau macam lagi sedap sedap sedap sedap :)

      Delete
  3. Waa mcm best je burger al-lazat tu kak yuyu,
    klau mkn time bukak puase nnty pun best, hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat lepas ni nak makan lagi. hee. makan dengan family kot. :)

      Delete
  4. sedap plak nampak beger tu! ok ade tempat nak g bebuke pose plak lepas nie..

    pedas tak beger tu? ade black pepper sos tak

    ReplyDelete
  5. Kalau tak posa pun nak meleleh ayaq lioq apatah lagi posa2 ni lagilah.

    ReplyDelete
  6. mnyelerakan.....sabar jer la
    ermm...........

    ReplyDelete
  7. nice one yuyu.thanks sudi share.hehe

    ReplyDelete
  8. cooooomel sgt....burger2 tu.haha haish... nafsu mkn membuak-buak tbe2.

    ReplyDelete
  9. wuuuuuu burger diaaa tangkap leleh time puase niii

    ReplyDelete
  10. tak pernah makan lagi burger bakar abang burn ni...bolehlah try satu hari nanti..

    ReplyDelete
  11. alahaii.! lazat sungguh, baru tgk gambar, belum rasa lagi. hihi

    ReplyDelete
  12. belum pernah rasa burger nie lagi.........huhu

    ReplyDelete
  13. wow .. tergugat iman tengok burger ni .. hoho

    ReplyDelete
  14. Saya dah try dah, memang sedap pun. saya try Cheese. encik suami try Supremo. semua memang sedap!

    ReplyDelete
  15. arrr kak yuyu ni saje tau pampang gambar beger ni besar2 time posa2 camni. sedap je ditenung ~

    ReplyDelete
  16. Azwa dah try sekali. Memang sedap sampai menjilat jari.. hehehe.. -_-

    ReplyDelete
  17. kak yuyu memang tersangat2 comel!!! wow! sedapnyaaaa

    ReplyDelete
  18. dah la baca masa bulan pose...terliur... :'(

    ReplyDelete
  19. gambar burger tu buat sy lapar... lazatnyaa...

    ReplyDelete
  20. teringin la pulak.. yuyu buat saya mengidam la :) nak nak nak

    ReplyDelete
  21. yuyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu,, adusss,,, jgan la menduga sebegini rupa,, sobss

    ReplyDelete
  22. Bila la nak mentry ni..lepas berbuka kenyang pula...

    ReplyDelete
  23. mak aih..sedapnyeeeee..ni bege bakar abg burn yg kt prmaisuri tu kn?

    ReplyDelete
  24. nampak memang sedap ni. tapi sekali makan ni, mau lemak bertingkek-tingkek. kihkih

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)