HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, July 15, 2013

Event Yang Penuh Dengan Stress.

Assalamualaikum

hai. saya Melayu bajet omputih mata biru. hee. ^^

yang nak mata biru sangat tu, sebab dua minggu lepas ada event untuk Pharmaton. event kali ni, dinobatkan oleh yuyu sebagai event paling best abad ini. hee. dengan "School Theme" nya, yuyu cuma pilih untuk pakai beg galas ala ala nak ke sekolah. gituu.

masuk je ke tempat kejadian, terus teringat balik sekolah. blackboard, dengan origami mainan masa rehat dulu, ada kedatangan para pelajar yang kiut (kami lettew, heee), ada pen dan buku. lepas tu, ada blogger pakai lencana, ada yang pakai macam cikgu.

masa tu, memang sedu sedan dalam hati dah. kang ada juga balik sekolah Maktab Mahmud balik kang. tapi dalam hati je la, nanti kang, lari lari mata biru ai ni. -.-'

okay, tema dah terbaik. sekarang, kita tengok pasal keseluruhan event. :')


event dimulakan dengan aktiviti pengguna tegar Pharmaton. secara serius, Irine (yang pakai skirt biru) nampak macam sama umur yuyu. namun hakikat kita kena lalui sekarang, beliau dan beranak pinak, dan 30an. mula makan Pharmaton dari kolej lagi. 

semua orang macam sangat terkejut comel. nak terkejut, tapi impress sangat dengan ke-muda-an Irine tu. yuyu tak terkejut mana sangat. sebab satu family pak cik yuyu ada juga pengguna tegar Pharmaton dari muda, sekarang kalau tengok, hensem hensem lagi. 

sebab tu jenama Pharmaton, memang boleh dipercayai. kan.

selepas event tu, sekarang yuyu amalkan Pharmaton juga. sebab kalau sorang punya result baik, tak guna sangat kan, tapi bila ramai pengamal Pharmaton result positif untuk long term, itu benda cun. good investment untuk kesihatan kita dari muda muda ni.

Pharmaton dengan standardized Ginseng Extract G115 sangat bagus untuk tambah lebih tenaga. kalau yuyu, memang patut ambik la. event bersepah, tengah malam orang terbongkang tidur, yuyu meleleh tahan air mata mengantuk buat kerja. wuu T_T

sebab standardized Ginseng Extract G115 dirumus sekali dengan vitamin penting kan, lepas tu ada juga pelbagai mineral, jadi benda macam ni la membantu kesihatan dan tenaga kita. part ni la paling best.

lepas ni dah nak ambil master pula, student memang patut amik semua ni la kan. InsyaALLAH, dengan pengambilan konsisten, tahap pengfokusan lebih bertambah, tenaga pun bagus. kalau cakap pasal tenaga, mesti bagus sangat untuk orang berpuasa kan.

err. sekarang dah puasa kan. kena mula ambik Pharmaton dari sekarang ni! takde la masa puasa lembik lunyai je. ingat tak tadi kehebatan standardized Ginseng Extract G115 tadi? ingat kann :)

semuanya berlangsung secara santai yang amat amat. kau boleh makan sambil borak dengan sesapa kau mahu, kau boleh bergambar sesuka saat yang kau nak, kau boleh juga manicure sambil gelak terbahak bahak. tapi sebab perempuan ayu, yuyu cuma gelak kepit kepit kaki, kemut mulut je la.

lepas tu ada main "kenal diri". cari kertas yang describe pasal kita. tak suka game ni. sebab, yuyu dah tengok kertas yang betul banyak kali, tapi tak kenal kenal diri sendiri juga. dah sah sah tulis "Proud to be borne in Langkawi". bodo betul. orang lain pula yang kenal diri lebih dari diri sendiri. 

wuu T_T okay, lepas ni kena muhasabah diri lebih.

motif game diadakan sepanjang event, untuk mendekatkan kami-kami dengan apa itu "STRESS" sebenarnya. sebenarnya, stress ni bagus je contohnya stress dapat surprise orang meminang ke, dapat hadiah ke. gitu la.. kalau stress cenggini, yuyu sure, semua manusia nak..

tapi ada stress yang tak bagus. yang menyebabkan kita berada dalam keadaan bermasalah. contoh, "stressnya aku tak tau nak taip apa dah entry ni"  wuu T_T student lagi la kan banyak stress, kena hantar assignment lagi. sumpah tak suka. tapi, itu la life kan.

make it easy, Stressed is DESSERTS backward. :')

ini stress yang baik. happy tau dapat hadiah dari Pharmaton!

bila dapat arahan je. supriseeeeeeeeeeeee!

semua dapat kecintaan hati masing masingg. masa tu sampai mengalir air mata sebab yuyu dapat barang paling yuyu nak sangat. cuma cari tak jumpa. lip balm Hello Kitty. Ya ALLAH. thanks Pharmaton!

sanggup team Pharmaton baca belog kami satu satu, demi nak tahu apa kesukaan kami. wuu T_T tak pernah dapat keseronokan event sebegini. nanti nak cerita la pada cucu cicit.

  Set Lip Balm, Phone Chain, Body Lotion, dan Body Shower Hello Kitty. terharu siot masa tu. sampai balik rumah pun tak habis habis talipon orang cerita pasa semua ni. tahap over Yuyu Zulaikha terus mendadak tak semena mena. 

bagi yuyu, itulah event yang paling best buat masa sekarang. sangat terharu bila orang bersusah payah ambil tahu apa yang kita suka. sweet kan. amomomooooo :')

untuk experience dan knowledge lebih pasal Pharmaton, try check website ni. berguna sangat :


terima kasih sudi baca :)

51 comments:

  1. kak yuyu comel sangat! kita pun suka hello kitty! hihi :)

    ReplyDelete
  2. Hehe. Hadiah utk yuyu bagi lg semangat nak hidup. Rasa dihargai kann kan kan ? Best ~~

    ReplyDelete
  3. anyonyooooo. Berlambak laa hello kitty yuu pasni :) daebak

    ReplyDelete
  4. yuyu comel mcm hello kitty..hihi :)

    ReplyDelete
  5. Waaa... Nanges tengok hello kitty tu...

    ReplyDelete
  6. syoknyee.. cmne nk join event2 cmni eh..

    ReplyDelete
  7. bagai pucuk dicita ulam mendatang kan yuyu... seronoknya dapat suprise... tahniah ! anyway macam menarik untuk cuba pharmaton ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa. tak sangka dorang akan bagi Hello Kitty!

      Delete
  8. bestnye.....teringin nak join...huhu

    ReplyDelete
  9. wah.... happening betul yuyu.. hari2 pakai lip blm tu, xkan terpisahhh. heahaha

    ReplyDelete
  10. ya ampun...best kalau dapat hello kitty tu...hehe

    ReplyDelete
  11. Akak pendek rupanya .. comel je . :p

    ReplyDelete
  12. hello kitty mmg terbaiklah..:)

    ReplyDelete
  13. Tersentuh hati eh...

    Tambah2 dapat barang free lagi bestkan?

    ReplyDelete
  14. oh maigodddd HELLO KITTY i want one plss yuyu :'(

    ReplyDelete
  15. comelnya kak yuyu!!
    dpt hello kitty pulak tu..
    sama-sama comel :D

    ReplyDelete
  16. Cantiknya kak Yuyu!!! kulit tu flawless gilooo. btw, lens tu warna ape? tiba tibaaa je rasa macam nak beli untuk raya :p

    ReplyDelete
  17. wow... bestnya. mkn pharmatn byk2, mata bleh jd biru x. haha

    ReplyDelete
  18. wah! kak yuyu penah mengaji dekat maktab mahmud? hebat! maktab mahmud langkawi ka? :D

    ReplyDelete
  19. sy pon dh mula consume pharmaton dr skrg..alhamdulillah,makin bertenaga..hehe :)

    ReplyDelete
  20. cutenye!!
    lain lain org dpt lain lain fregift ea?
    syokla :)

    ReplyDelete
  21. betol2 pharmaton mmg best hehe...mmg supplement bagus utk badan...nak tgok tak muka kita plak? #eyhh tade kaitan >.< ihikss

    btw, selamat berpuasa yuyu ~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bagus pun. dulu pak cik yuyu guna, sekarang, yuyu pulak, hee :)

      Delete
  22. Kak yuyu ............. congrates ye jadi blogger of the month for jun,nuffnang :) :) :)

    ReplyDelete
  23. wah! rezeki yuyu latu. syukur! amin..

    mari join GA simple sy ni:
    http://masnayli.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-hari-raya-datang-lagi.html

    ReplyDelete
  24. wah,,,, bagus betul penganjur nih,, daebak!!! :D

    ReplyDelete
  25. comelnya gifttt!!!!!!! my parents pun dah lama makan pharmaton as an ikhtiar la kan supaya hidup sihat. and alhamdulillah dah umur 61 and 55 pun abah dan mama masih sihat boleh pegi berkebun sama2, pegi masjid sama2, pegi dating makan roti canai sama2. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sweetnya parent @author nad...loving couple gitew...kite pun nak cuba Pharmaton gak lah..

      Delete
  26. cutenya present yang yuyu dapat, jeles kite *wink *wink
    Bagus rupanya Pharmaton nie, nak try gak lah...

    ReplyDelete
  27. hahahaha. stress tak tau nak taip apa rupanya.. hehehhe

    ReplyDelete
  28. excited bena tengok yuyu gelak tu .. hoho

    ReplyDelete
  29. Alololo..comelnya mata kak yuyu... >_<

    ReplyDelete
  30. your blog very nice and simple...entry awak pon best citer2 nye

    ReplyDelete
  31. So, kalau yuyu kawen make sure kek kena hello kitty !! hahaha

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)