HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, July 8, 2013

Beli Tak Boleh Belah.

Assalamualaikum

semalam yuyu sensorang diri lepak Mid Valley. dari 2petang sampai la 8malam. sorang sorang wehh. apa korang tak petak ke kalau macam tu kat Mid Valley sampai 6 jam? tapi tu la, Yuyu Zulaikha kan dah habis internship, study pun dah habis juga.

yuyu mintak je onejet (tunang) hantar, lepas tu, silakan lah dia nak berambus mana pun. kalau shopping sorang, best lagi. nak belek 2 jam pun takde hal. tapi kalau ada orang ikut, adoi, lemah betoi, serba salah nak laqha lebih. 

sebab takde sapa ikut yuyu semalam, di Daiso atas bawa pun dah hampir sejam, lepas tu masuk Jusco, lepas tu jalan jalan Tomei, masuk pulak  S&J kat setengah jam jugak la. tak termasuk berkampung 2jam kat MPH lagi, lepas tu Sushi King lagi sejam.

hambekk. syurga nak mampos semalam. lama tak rasa macam ni. 

barang barang yang berjaya yuyu shopping semalam. beli benda biasa macam ni je dulu. 

beli juga hadiah untuk 2 lelaki tersayang. Pen Parker siap engraving lagi kauu. huhu. 

kalau untuk baju, shawl, selalunya yuyu shopping tiga bulan sekali sebab selalu online boutique bagi free, kalau handbag dah banyak juga yuyu dapat free, kasut je selalunya empat bulan sekali. ye kee? -.-' macam tak boleh percaya je bab kasut dengan beg tu. macam setiap bulan je yuyu beli juga. 

cumaaa, yang paling penting, barang make up, benda paling senang nak dapat, tak payah nak ke mall dah. sebab yuyu shopping dengan Hishop.my je. ihiks. lagi best. hari ni order, esok lusa sampai dengan jayanya. syabas betteyy. 

barang make up, facial skincare, hair treatment, semua cari dengan Hishop.my dah lepas ni. senang hidup.
 
siap sampai dengan report card lagi tauu. hee. Hishop dapat A semua sebab bagi perkhidmatan ohsem melampaui batas. :')


heee. sebab yuyu best, Hishop sediakan aktiviti best untuk korang juga. mulai sekarang sampai 15Julai ni saja, kalau nak dapat voucher RM20 untuk apa apa pembelian RM99 ke atas dengan Hishop. best kan kan kan. cuma guna code ni saja :

Code : KUPU2

jangan lupa shopping guna code KUPU2 tau, jangan lupa subscribe Hishop, dan like page (link) dorang juga! selamat bershopping!

terima kasih sudi baca ^^

41 comments:

  1. haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,syok gila kot shopping sensorangggggggggg....

    ReplyDelete
  2. alooo comel je supermen tu, yuyu nak buat apa dgn supermen tu ? kasi en tunang kah ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. takde la. superman tu bagi hadiah birthday la ^^

      Delete
  3. superman tu barang hantaran untuk encik tunang ke yuyu? hehehe..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha. ada pulak bagi hantaran Superman ^^

      Delete
  4. baiknya cikgu yuyu..bg hishop dpt A semuanya..hehe :)

    ReplyDelete
  5. wahh... tp sorg2...kesian3...

    ReplyDelete
  6. K.yuyu majalah reader digest tu akak beli ke company tu pos?

    ReplyDelete
  7. haha...tak gtau,boleh lepak sesame.yuyu macam akk la,suka lepak sesorang tanpa gangguan.

    ReplyDelete
  8. mmg best kalu shopping. lg best kalu shopping ngan kengkawan yg sma kpala, sama taste. :D

    ReplyDelete
  9. salah kan term Beli-Belah tu.. iya lah.. takkan lah beli lepas tu belah.. patutnya,, Beli-Blah. iya lah.. lepas beli, duit habis, terus menyesal dan BLAH. kan? hahahah.. nice..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. itu sangat setuju! arrh! bencik!

      Delete
  10. memang best shopping snsorang,rasa macam the world is mine gitu...hikhik!
    btw besnye dapat brg2 free,bilelah saya nak jadi cam akak :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. aloloooo. takpe, InsyaALLAH, kalau ada rezeki, dapat la. tapi best apa beli barang sendiri. sama saja :)

      Delete
  11. wau... best nye.. lepak sorang2... rasa bebas :)

    ReplyDelete
  12. Haha..
    Cmner suparman leh sesat ctu yuyu.

    ReplyDelete
  13. mai pn suke shopping sensorg..bebas! pas tu klu sorg2 ni lagi byk bnda mai beli..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal. haish. ingat semalam nak beli sikit je. tapi, hambekkkk. -.-'

      Delete
  14. saya tak suka shopping,, cemana tu,, heee

    ReplyDelete
  15. bestnye kak yuyu kan shop sensorang.hehehe

    ReplyDelete
  16. penah jugak shoppig sorangg.best sangatt..duit laju je habes yg pasti

    ReplyDelete
  17. best kan skali skala jalan2 sorg2....terasa bebas. haha :-D

    ReplyDelete
  18. shopping sensorang mmg best gila hhihi

    ReplyDelete
  19. Seronok shopping sorang2 ;D hee

    ReplyDelete
  20. shopping sorang2 memang best sebab suka hati boleh beli apa kita nak tanpa ada cadangan2 daripada sesiapa yang seterusnya membantutkan proses pembelian.ehehe.

    tapi kadang2 bosan jugak takda teman. ikut keadaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa. saya dah sampai jam ke lima, saya dah start call orang dah suruh orang teman saya. tapi semua busy. -.-'

      Delete
  21. wah2,,,bakal pengantin menghabiskan sisa2 hari bujangnya,,hihi..
    mmg best shopping sensorang..nk lame2 pun xpe..x risau cz x ganggu wktu org len kan..k.yuyu..anwy slmt brpuasa and happy blogging..rajin2 follow la blog sye..tq k.yuyu..

    http://mashitahrosli.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee. nanti kawen mesti susah nak shopping sorang. uwarrrr T_T

      Delete
  22. abang superman!!!!rase nak carik satu jugak lah

    ReplyDelete
  23. satu2nya cara yg mmg best nak shopping,janji poket berisi,beli apa yg boleh,xder org nak bagi pandangan itu x ok ini x ok....

    ReplyDelete
  24. nak dan teringin jalan2 spend time ngn yuyu T.T bileee laaa ade rejeki nak hang out sesame.

    ReplyDelete
  25. Murah rezeki, boleh la shopping banyak2 kan. Alhamdulilah :)

    ReplyDelete
  26. Best kan Yuyu jenjalan sorang2 hehe..tp xsemua org berani..kwn2 akak ramai cakap akak ni pelik sebab selalu kuar jalan sorang2 dulu, MidValley jugak! sebab diorg rasa mcm semua org perhatikan n mati kutu hihi..actually jalan sorang2 tu mcm "me" time la kan..sebab ada time dgn parents, ada time dgn kengkwn, pakwe, suami tp tetap kena ada "me" time jugak utk appreciate diri sendiri hehe :) Lots of love Yuyu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee. saya suka jalan sensorang, sebab saya tak suka menunggu orang, dan tak suka orang buat keputusan untuk saya. tapi kalau saja saja tak shopping, suka la keluar dengan orang ^^

      Delete
  27. shopping sorang2, cakap sorang2 masa nak beli barang.. Oh syok hahaa

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)