HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, July 1, 2013

Aktiviti Melantak di Hujung Minggu.

Assalamualaikum

minggu ni, minggu makan secara besar-besaran dengan tunang yuyu. dan abang ipar. okaylah, dan band-mates metal tunang yuyu (Ballad For Layla). yuyu ikut je la, best wehh, orang laki kann, kalau bab makan, lain macam sikit. 

ikut je la. alang alang baru balik keje.

mula dorang teringin makan spagetti, lepas tu nak tengok wayang. okay la. yang sorang-sorang perempuan wujud tu, hanya ikut sahaja. ikut.. sebab, kalau tak ikut,spagetti kott. kang nangis sorang sorang masa orang lain tengah sendawa bau spagetti.

kendian, plan bertukar untuk makan di Rawang Burger Bakar. ehh. selalu nampak kalau nak tengok wayang kat Wangsa Walk. tapi tak pernah try. kali ni bila try, hambekkk, sampai rasa tak sabar nak share dengan korang gambar beger beger depa.

Kedai Rawang Burger Bakar. Burger bakar pertama di Malaysia. perantis la ni khonnn. banyak cawangan tau. seluruh Malaysia. 

sampai je sana, terus yuyu order menu paling legend di situ. kebetulan owner yang serve, jadi, macam-macam la kami tanya, dari sejarah hidup Rawang Burger Bakar, menu special, peristiwa pahit manis, hobi dan sukan kegemaran. 

jadi, menu untuk yuyu, burger yang paling special di situ. mempersembahkannnn...

Old School Burger atau Beger Lagenda! serius siap hentak kepala kat dinding, kalau korang datang sini, pleaseeeeee la order burger ni. memang korang takkan kenal erti penyesalan punya. dalam home-made patty yang tebal nak mampos tu siap ada cheese tau. roti pulak, lembut lembut garing.

Sedapnyaaaa. hmm. nangis dalam mimpi nak makan lagi. :'(

dan satu lagi, home-made Meatball Bakar. nyampah la tak habis habis hidang benda yang sedap ja. siap hidang dengan salad segar, ada pulak home-made garlic bread. kauu. menjadi jadi menangis kesyukuran.

dalam banyak banyak stall burger bakar, Rawang Burger Bakar lah yang paling sedap yuyu pernah makan. yang serius sedap. tunang yuyu pun cakap macam tu, band-mates dia pun siap nak datang lagi minggu ni. melampau tau. 

kalau tadi, pasal lagend punya menu, sekarang nak share pasal beger lain yang ada kat situ. huhu. gelak siap siap sebab nama kiut sangat. :D

ini antara menu burger yang tunang yuyu & band-mates dia order. okay la, kite senaraikan nama beger berikut tau. Valentine's, Madu Tiga, Hot Chic, Burgembira,  dan Ombak Rindu. bhahahujanahahuha. gelak bersepah dahh. 

kalau korang nak nampak lebih hot, silalah order Hot Chic. untuk yang moody, sila pilih Burgembira, untuk gembirakan hati yang gundah gulana. hee. setiap beger ada keistimewaan tersendiri. Ombak Rindu best juga, sambil kunyah beef bacon, sambil feeling Maya Karin. ihik ^^


dan hot menu di Rawang Burger Bakar. KLCC Burger! yang ni jahat sangat. cheese dah la melimpah ruah, patty tebal, sos banyak kemain. apa lagi kau nak. sedap sangat yang ni. makan satu, terus tersandar ni.


masing masing overexcited dengan makanan masing masing.

pipi bersinar *shingg!* beserta muka pasrah je. sebab mulanya dia nak order Burger Madu Tiga. tapi, dia perlu melalui option ni. nak rasa menyesal makan burger Madu Tiga ke, atau nak order burger lain? sensetip tau madu madu ni. -.-'

dan inilah abang Roy. owner Rawang Burger Bakar, merangkap abang yang sanggup melayan karenah kami yang ntah pape malam tu. dah la bising, banyak songeh pulak tu. 

hmm. benci tau. malam ni bila taip entry pasal ni, teringat pula nak makan lagi. takpe la, InsyaALLAH sebelum puasa nanti kot. sebab dekat je dengan rumah sewa yuyu. di Seksyen 5 je pun, kat Pusat Bandar Wangsa Maju.

kalau, teringin, dia betul betul dengan AffinBank. tapi ada 7pm sampai 2pagi je la. takpun, korang tengok la Instagram ke, tak pun Website dorang. yuyu check Facebook je, terus dapat info dorang. 


 selamat mengidam korang, dan terima kasih sudi baca ^^

60 comments:

  1. wah hari tu dah pergi dah.. abah pun ada nak beli burger madu tiga. tapi tak jadi beli, sebab my mum bising. hehe sedap sedap. laparr~

    ReplyDelete
  2. sedapnya yuyu..lahai comel je yuyu kan..makan bnyak pun bdan maintain kiut miut jugak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahah. gaambar je. tengok pipi yuyu je, ngeriii~

      Delete
  3. huh..like abg burn burger...emg ketat perut ah lau mkn burger depa..smapi kena lose kan belt..hahaha..gurau jer...tp overall burger yg da kat msia skunk emg up2daten licking finger good..

    ReplyDelete
  4. bestnya.... teringin nk pergi...ramai yg ckp best!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi yuyu, dalam banyak banyak burger bakar, yang ni terbaik. betul betul sedap la.

      Delete
  5. huh..like abg burn burger.many type burger korang bley pilih..I nk puji la skunk neh burger kat msia emg tip top la..perghhh..!make people licking finger and toe la..hik2..de best part smpai trpksa lose kan belt sbb perut dah ketat ngn isi daging burger yg tebal doh..anyway tahniah abg burger Malaysia-hope bley buat paper cover burger tuh siap bley dimakan lg-kat UK dorang baut mcm tuh..selamat dimakan -tq

    ReplyDelete
  6. syoknyaaa makan beramai2.. tak pegi lagi kat sini. padahal depan umah kak ipar je pun. nak pegilaa nanti,hiihi

    ReplyDelete
  7. ya Allah, sedapnyaaaaaaaaaaaa... daging burger dia memang nampak buatan sendiri.. perghhhhhh terliur! dah la ena ni suka cheese

    ReplyDelete
  8. apesai dalam banyak-2 nama yang boleh diberi , tetap nak bagi nama "madu tiga" . uhuk x) sensitif punya nama ! akak , tolong tutup gambar-2 makanan tu . terliur pulak saya . huhu . nasib baik bukan time posa .

    ReplyDelete
  9. akak pun suka ombak rindu... nyumnyummmm

    ReplyDelete
  10. itu kenyang sehari kalau makan . hehe nak try gak !

    ReplyDelete
  11. Yuyu comel sangat, takpe pipi tu telebih isipadu , Yuyu tetap comey tau...

    ReplyDelete
  12. Yuyu boleh habis ke sebiji burger tu?

    ReplyDelete
  13. Yuyu..akak da try...tapi try yang ombak rindu punya.balik nanges2.sobs.sedap kemain

    ReplyDelete
  14. Haritu ada pegi jugak rawang burger bakar.. Anis makan yg kpop tu.. Kenyang!

    ReplyDelete
  15. alahaiii. tengok gambar je dah tahu sedaap ! double woow !

    ReplyDelete
  16. bikin kontroversi burger madu tiga.
    kekeke ^.^\/

    ReplyDelete
  17. ok..noted..sila jangan buat entri makanan di bulan puasa nanti ye...

    ReplyDelete
  18. nak menangis tgk makanan diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,hawat sedap sangat ni nekkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  19. nanti nak try nanti. tapi ada org kabor RBB ni kurang sedap nak dibandingkan dgn Kaw-kaw and abg burn. tapi pedulikan kata orang , mari kita pergi serbu!

    ReplyDelete
  20. yuyu jahat tau,, tak pasal2 muja gelak baca nama2 beger tu,, tak cukup ngn itu, mengidam pulak,, bila la pulak nak gi rawang kalau dok klate ni yuyu oiii,,, grrr

    ReplyDelete
  21. ayu je kak yuyu pakai baju tu. hik hik. burger tu ngancam gila, mayonis dia. gulp !

    ReplyDelete
  22. wah!! sedapnya..ada chess..yang tu tak tahan..hee

    ReplyDelete
  23. hehee. hana pernah makan hot chicc ! sedap.. bergembira pun best.. ;) cuba try yg ombak rindu lak yuyu. konpem menangis punyee

    ReplyDelete
  24. ala..yuyu mkan byk mane pn tetap maintain kiut-miut..tp mmg nmpk sdap la yuyu...

    ReplyDelete
  25. makin comel la bakal pengantin nie..hehe

    ReplyDelete
  26. Dah ramai yang share pasal Rawang burger bakar ni. Terasa nak try pd saat dan ketika ni jugak. hahaha :)

    ReplyDelete
  27. Alahaii comelnya awak Yuyu. Ramai orang dah kecoh pasal burger bakar ni kan, kita tak pernah lagi try. Sedih betul.

    ReplyDelete
  28. hadoyai~ comel nye yuyu!!! pengsan kejap. haha~

    ReplyDelete
  29. lama dah xmakn burger...huhuhuhu...BESTNYEEEEERRRRRR...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. hok alohh . terliur pulak tengok beger nieyhh semua . haishh
    kak yuyu . kenapa comel sangat nieyhh . jeles pulak nengok kecomelan kak yuyu nieyh . hehe

    ReplyDelete
  31. Besarnya burger...... Nak makan jugaaaaa.. :)

    ReplyDelete
  32. seram tengok berger besar2 gitu... yg cenonit tu tu pun nak ngabiskan dah semput...

    ReplyDelete
  33. salam yuyu ni acc fb yuyu ke? rasa mcm bukan je huhu..

    https://www.facebook.com/nur.yuyu.zulaikh?fref=pb&hc_location=friends_tab

    ReplyDelete
  34. pergh... kenapa suma blogger pakat update pasal makanan nie... :'(
    nk balik uma..uwaaa.. lama x mkn cedap2..

    ReplyDelete
  35. punya la ramai orang kabor sedap..sedap.. tapi saya tak pernah merasa lagi. yuyu bawak saya p makan eh eh eh eh....hehe

    ReplyDelete
  36. bikin lapar plak ini burger... fuhhh...

    ReplyDelete
  37. yuyu ni sengaja tau ,,.. selalu sngt update pasal makanan ., kita tengah diet jdi kempunan nak mkn ..huhu

    ReplyDelete
  38. :) wah.. bestnya!! !!! nak jugak!! nasibla yaya sekrang dalam jagaan tak boleh makan.. huh.. :'(

    ReplyDelete
  39. aloo..ngade2 la yuyu ni x bg 2nang yuyu makan burger madu tiga tuh... x pasal2 kempunan si onejet yuyu tuh. nanti dia kene mkn dgn batu belah batu bertangkup nanti jd balu pulak cik yuyu ni... XP

    ReplyDelete
  40. tengok gambar pun dah meleleh..xthu lah klu dpt rase memang best gila kut..

    ReplyDelete
  41. wah.. terliur tengok. bulan 8 ni wedding yong..pastu menetap di KL la lepas ni.. skrg still dok kedah. nnt nk ajak future hasben p mkn kat rawang burger tu.. ngeh3x

    ReplyDelete
  42. Camne nak makan burger tinggi melampai tu? Kena makan satu-satu slice la cite die kan? Hahaa

    ReplyDelete
  43. Badan kecik, selera baqhangggg! :D

    ReplyDelete
  44. habis ke yuyu makan burger klcc tue???....hehhehe...menarik tapi tak pernah cuba lagi...jauh la nak ke sana

    ReplyDelete
  45. sedondon lak kuning pic last tu..

    ReplyDelete
  46. Mmg bes pun..kita pun penah try gak sbb dkat ngn umah sewa kita huhu...

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)