HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, June 7, 2013

Yakin Dan Seksi.

Assalamualaikum

Minggu lepas punya cerita, yuyu dapat invittion untuk meraikan keluaran baru Dove. benda ni patut tak ditolak. sebab, sebagai peminat tegar Dove (kipas semaksima mungkin), benda benda baru haruslah diambil tahu lebih awal dari korang semua. 

event berlangsung dengan ohemjaynya. dari segi logistik juga aturcara majlis, sangat lima binatang bintang. 

sampai sampai terus posing untuk photoshoot. namun tak sempat bagi pose maut Tyra Bank sebab , awal lagi weh. tak kenal sesapa. malu. biasalah bila dilahirkan sebagai pemalu lagi sopan santun ni. -.-'

dah nampak geng. Kak Iza. hakak okey. jangan ingat beliau 19tahun. dah beranak dua dah. masa ni kami emulunkan diri personalize singlet petition. gittuuu. boleh ikut suka hati tau.

yuyu kenal Dove masa sekolah menengah lagi. masa tu juga yuyu guna shampoo Dove. lepas tu, setiap product Dove, yuyu menggila. puas hati dan sesuai dengan yuyu sendiri. lepas tu, pakai pula shower cream Dove, dan sekarang bila tahu Dove ada Deodorant Spray, mesti la guna brand ni pula kan lepas ni.

bagi yuyu, Dove memang menghargai perempuan. setiap product dari Dove betul betul untuk memberikan extra confident untuk kita kita semua. terharu tak? okay. yuyu terharu sorang sorang je. jenis ntah pape selalu begini.

dari situ, kami semua hadirin majlis launching new Dove products, di educate kan dengan hal hal kecantikan. banyak benda yang kita pandang ringan sangat, jadi satu kesalahan kita. takmo takmo. contohnya :

 
tahukah anda (walhal yuyu baru tahu malam tu, demmm):

    1) mencabut bulu pada bahagian Kety (nama glamour ketiak) dengan cara yang salah boleh mengakibatkan Kety hitam. 
       2) bulu Kety boleh di cabut, di shave, di wax, juga boleh di epilate. empat kaedah dengan kebaikan dan keburukan memasing. 
        3) kalau nak tahan lama dan kurang risiko sakit dan infection, kaedah mencabut adalah terbaik. 
        4) shaving mengurangkan masalah iritasi, tapi cara yang salah boleh menyebabkan bahagian Kety hitam. mestilah memastikan arah untuk shave dan arah bulu Kety sama selari. 
        
penjagaan rapi pada bahagian Kety sangat penting. kau nak angkat je tangan orang lain dah segan silu nak tengok Kety hitam legam lepas tu bau jamban. nak? kalau tak nak, bulu bulu rapikan dengan cara yang betul,  pastikan makan juga betul kalau nak badan sihat dan menghasilkan bau bau badan harum. 

dan juga extraaaaa penjagaan seperti roll deodorant Dove dengan tiga jenis, Original berbau segar macam baru lepas mandi, Unscented dengan tanpa bau, dan Silk Dry untuk haruman  yang manis manis gitu. boleh juga cuba Dove Deodorant Spray. okay ni fav yuyu sekarang. lep lep

penting di sini, keluaran Dove kali ni, akan mencerahkan bahagian Kety dalam masa tujuh hari. ya. 7 ya. betul atau propa brand, yuyu kena tahu juga ni. mesti cuba.

reward untuk orang yang pening dengan hal internship. manicure masa event. sweet la dorang ni.

personalize petition dari Yuyu Zulaikha yang sexy. bhahaha. muntah la sekarang kalau dah tak tahan.

sekarang banyak saja cara untuk kita lebih yakin dengan diri kita. bau badan dah ada solution, masalah baju kuning kuning bahagiaan Kety, dah ada solution. jadi sekarang, pilihan di tangan kita. terus tak berkeyakinan, atau buatkan hari lebih sexy dengan keyakinan yang kita miliki dalam masa 7hari. amboi. 

pilihan yuyu untuk tampak lebih seksi dengan keyakinan yang ada. seksi sangat. mampu?

takda alasan lagi tau untuk lebih yakin dengan diri sendiri lepas ni. 

ingat kan pasa pemutihan bahagian cik Kety dalam masa 7 hari. jadi, yuyu menyahut seruan Dove Deo 7Days Challenges ni. start hari ni, yuyu akan pakai deodorant ni. dan tunggu keputusan Dove Deo 7Days Challenges ni dalam entry yuyu seterusnya..

tunggu tau. kalau yuyu berjaya, kita mesti berjemaah pakai Dove Deo lepas ni! opss. tengok juga video ni. 


terima kasih sudi baca :)

73 comments:

  1. untunglaaa kak yuyu
    follow http://azida-littlestory.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. huu bestnye manicure! yuyu sentiasa comel kuasa enam belas kikiki:)

    ReplyDelete
  3. Yuyu, kalo ok result dia, dayah pon nak pakai secara berjemaah jugak....heeee :-D

    ReplyDelete
  4. manicure paling syokkkkkkkkan nekkk

    ReplyDelete
  5. produk Dove memang hebat. baunya pun tahan lama. gambo kita boleh letak kat kotak tuh yea? hebat2...

    ReplyDelete
  6. bestnyeee! tiap2 bulan takyah belanje byk utk keperluan diri hehe

    ReplyDelete
  7. lawaa la kak yuyu pakai shawl tu. ada tak tuto kat youtube?

    ReplyDelete
  8. huhu mcm best! nak try jugak..

    ReplyDelete
  9. kalau berjaya nanti yuyu nak tunjuk Cik Kety eh? bhahahaha..

    comel pulak sebut Kety..:P

    asyikkkkk je eh cium bau Kety sendiri..kikiki..comel je Yuyu!

    ReplyDelete
  10. kak yuyu sexy sangat. haha. comel jeee :)

    ReplyDelete
  11. yang gmba last tu dapat buku ke acane tu? beli dove sebotol dpt buku ke? hmmm

    ReplyDelete
  12. kak yuyu teree bebeno promote produk. rasa nk try dove pulak pasni. eheh:)

    ReplyDelete
  13. Wow bestnyerrr,,jangan lupa hasilnya bagitau ye,,

    ReplyDelete
  14. Asyik pun suka produk dove..:)

    ReplyDelete
  15. Memang comel dan seksi,siapa yg dapat memang untung..hehe

    ReplyDelete
  16. haiiiissyyyy,, nape lawa sangat ni yuyu!!! :D

    ReplyDelete
  17. yuyu ni kepala besar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi yuyu comel kan encik Anon. hehehe

      Delete
  18. bestnya yuyu dapat jemputan tue. ^_^

    ReplyDelete
  19. Wah menarik.. hehe.. baru tau la..

    ReplyDelete
  20. bestnyaa kak yuyu~ jeless nii.. hee

    ReplyDelete
  21. baek la. SY telah terpengaruh dengan cerita ini. rasa nak memiliki DOVE juga.

    ReplyDelete
  22. comelnya kak yuyu, heheheh xD sexy and confikeedeeen gitu :3 lots of love from -lisamui.blogspot

    ReplyDelete
  23. wahh! ini sangat best! untungnya kak yuyu kita ni dapat pergi event yg ohsem mcm ni. kak yuyu nmpak sweet :D

    ReplyDelete
  24. fuyoo yuyu..hebatlah..

    http://akutaksunyi.blogspot.com/2013/06/vivix-shaklee-rahsia-anggun-menawan-dan.html

    ReplyDelete
  25. Kak yuyu penuh bergaya n seksi gitu..hehe >_<

    ReplyDelete
  26. dek nun sal gambo tu hamek je lah yang oi xlokek akk der..hehe nice meeting u dear again n again lein kali jmp lg jgn lari plak nmpk akk..hahahha motif?? btw akk suke nme glamer si KETY tuh!! hahahhaa

    ReplyDelete
  27. lucky u !
    posing maut tuuu ~ perghhhh !
    hehe :P

    ReplyDelete
  28. kebanyakkan research kata dove ni tak halal..mohon kak yuyu buat research then share bersama :)

    ReplyDelete
  29. kety.. nice la nama glamour tu. heheheh..

    -madamoiselleayuslittletalks.blogspot-

    ReplyDelete
  30. saya pn bru taw tips tu..
    tq ya!

    ReplyDelete
  31. Amboi.,, pose yuyu mmg seksi...
    Ehehehe

    ReplyDelete
  32. cute lah kak yuyu posing
    hehehe :)) teringin jgk nk try pakai dove plak

    ReplyDelete
  33. HAHAHA comellllll nya kak yuyu ni !

    7 hari cabaran? Kita tgok samada hitam atau putih cik ketty tu ya. Hehehe

    ReplyDelete
  34. Kak yuyu maaflah.. Setau kite la kn dlm dove ni ada Bahan terlarang mksd kite mcm lmak babi.. dlu pkai gak produk ni.. Tp Bila dh tau,trus stop pkai.. Wallahualam... Kak yuyu cube la bt research tgk... X dinafikn produk dove smua tiptop tp Tu laaa..

    ReplyDelete
  35. dah mcm retis2 adik yuyu skrg..tahniah!!

    ReplyDelete
  36. Nampaknye ok
    http://www.muslimconsumergroup.com/personal_care_products.html?panna=2

    ReplyDelete
  37. wahh..model Dove gitu...terbaikk...

    ReplyDelete
  38. jom like page ni
    https://www.facebook.com/pages/MRM-Online-Shoppe/192187584152100?ref=hl

    ReplyDelete
  39. hai kak yuyu...
    kak yuyu singgah lah ke blog saya..

    http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/

    ReplyDelete
  40. hye kak yuyu..
    kak yuyu singgah lah ke blog saya...

    http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/

    ReplyDelete
  41. masyammm...lariiikkk...hihihihi...

    ReplyDelete
  42. baru tau panggilan utk Cik Kety... hehe. Entry ni untuk cik Yuyu http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/06/nuffnang-ieta-dan-yuyu-zulaikha.html

    ReplyDelete
  43. Kepada semua Nuffnanger, jom like page Nuffnanger Malaysia untuk tingkat earnings kita semua

    Nuffnanger Malaysia

    Realiti dan Fiksyen



    ReplyDelete
  44. join my first GA : )

    http://masnayli.blogspot.com/2013/06/giveaway-pertama-bulan-jun.html

    ReplyDelete
  45. Nice post...

    http://syah916.blogspot.com/

    ReplyDelete
  46. Nice post..pertandingan apa ni awak??semua pinky2 ladies nih???

    http://syah916.blogspot.com/

    ReplyDelete
  47. wah... cantik dan sesuai jadi model... Tahniah

    ReplyDelete
  48. Jom layari www.satukl.com pulak. Dibina khas untuk warga KL taw..^^

    ReplyDelete
  49. ohsem! nak bg Rini try pakai la..bole tak agk²? hihi

    #ohMyRini

    ReplyDelete
  50. http://kamalulsoftware.blogspot.com/

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)