HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, June 24, 2013

Seteres.

Assalamualaikum

tahu tak, sekarang ni yuyu selalu demam, pening, selsema lepas tu sembuh, lepas tu jadi balik. wuu T_T sumpah tak best tau. sebab kadang kadang, nak buat satu hape benda pun tak jadi. buat kerja sikit, lepas tu terbongkang atas katil lama lama. ambikk. gejala tak sihat berleluasa. 

bila tanya doktor, sebabnya cuma tak cukup rehat. serius tak cukup rehat? rasa macam terlebih rehat ada la. lepas tu doktor cakap, mungkin rasa macam cukup rehat, tapi bukan rehat yang sempurna. lepas tu makan yang tak cukup semua nutrisi. okay fine. yang tu boleh terima. kadang kadang makan pun ape benda je la kann, cekelat, roti calit cekelat, lepas tu makan benda takde sayur. 

sadis la macam ni. 

lagi, mungkin sebab stress lebih kot. kot la. faham faham je la. lagi enam bulan kan. preparation macam macam pulak kena buat. hantaran lagi, catering lagi, baju lagi. hmm. lagi macam nak mampos, bila yuyu cuba nak jimatkan duit, semua nak buat sendiri. malam malam googled pasal DIY bunga telur. gigihh kauu. 

nak balik Langkawi, nak gomol gomol Puteh ni :'(

sekarang pula, yuyu dah start jaga muka. ini betul betul jaga muka. jaga tahap kamehamehaaa. sebab yuyu ingat masa majlis nanti, yuyu tak nak bermake-up tebal. hee. malu tauu. jadi, dari satu product yuyu cuba, sampai la tadi, yuyu jumpa pakar kulit. nak tahu la apa kondisi kulit yuyu sekarang.

part tu, yuyu share nanti ye. tunggu tauu :)

lepas tu lagi, kemain banyak pula minta yuyu update belog. tu laa pasal, yuyu sendiri pun nak update belog, tapi, paham paham la, seperti sedia maklum paklom toklom, kesihatan mencemburui kita. gituu. 

sekarang, solusi yuyu adalah :
  1. tidur lebih awal dan cukup. untuk dapatkan rehat yang amat cukup. amat okay.
  2. makan lebih berkhasiat. yuyu dah mula nak ambil sayur. pahit macam nak muntah serta merta pun tetap dahku cuba tahan demi mendapat kehidupan lebih bahagia. cecehh.
  3. bahagikan masa, satu untuk habiskan internship, dua, masa untuk fikir pasal BIG DAY, tiga, masa ntuk rehat, empat, masa untuk kerja. 
  4. banyak doa untuk kesihatan diri, dan ketenangan hati dan fikiran. ALLAH saja mampu buat semuanya. InsyaALLAH

dan, masa ni, yuyu faham, makin lama, makin banyak kita akan rasa tanggungjawab kita dalam kehidupan kan. tu ujian kita untuk berhadapan dengan masalah dunia. baru dunia, tanggungjawab kita untuk akhirat. ingat ingat. :')

bila stress macam ni, lega pula boleh share dengan korang semua stress tu dengan belog. mungkin, ni tanda tanda yuyu tak boleh lama lama tak update belog kot. hee. apapun, please doakan semuanya berjalan lancar, dan kesihatan yuyu semakin baik. Amin Aminn Ya RABB.

terima kasih sudi baca :)

73 comments:

  1. SEmuanya akan baik2. jaga kesihatan ye yuyu :)

    ReplyDelete
  2. cian kak yuyu stress....dah la nak menghadapi big day..hehe

    ReplyDelete
  3. semoga berjalan lancar preparation...

    jgn stress..

    rehat cukup, mcm doc cakap tu, tgk yuyu pun dah tau tak cukup rehat.

    take care dear :D

    ReplyDelete
  4. have enough rest yuyu.:) kawin jemput taw. eh! :p

    ReplyDelete
  5. wahhhhhhhhhhhhhhhh,jangan stress2 tau nekk

    ReplyDelete
  6. Get well soon dear. Xmo tension2.. ;)

    ReplyDelete
  7. kuatkan smgt yuyu julaikha. itu semua ujian hidup :')

    ReplyDelete
  8. Betul tu yuyu... Cukup rehat tw... 6 bln mcm lama.. Tp wt preparation gedebuk gedebak rase x cukup kaki tgn smua.. Lg2 semua nk wt sndri... Homaigod...x larat.. Kna mntk tlg sdra mara, bff n org kg...hehe..
    Btw, have a good rest & preparation yuyu.. Kite jmp yuyu dlm clas hr tu pn nmpk letih n x sehat sgt ye.. Tp u still wat the best.. Mmg salute abess.. Hope 2 c u again soon si shomei kameha meha.. Peace~

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih awak. tu la. sekarang ingat nak mintak tolong orang je. tak menang tangan dah ni. wuu :'(

      Delete
  9. Yuyu nak Zaty buatkan bunga telur DIY untuk Yuyu tak? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nakkk nakkk nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! ^^

      Delete
  10. jaga kesihatan.. jgn stress2 sgt. get well soon! :DD

    ReplyDelete
  11. Kak Yuyu! ada side effect jugak jika kak demam sebab Allah swt nak kurangkan dosa kak. Ujian dari Allah swt. Serius,saya pun rasa meluat bila sakit-sakit ini tapi sebab nikmat dosa hilang itu rasa macam "tak pa la,saya redha." tapi berdoa juga la sentiasa dalam kesihatan yang baik dan diberi kekuatan untuk hadapi dengan tenang. huhu~

    ReplyDelete
  12. jgn stress2 yuyu nt xcomey kang..hehe..jaga kesihatan bek2..darah manis ni

    ReplyDelete
  13. Kak pernah dengar pasal bedak Tanaka? hikkk ^^ jemputla singgah blog, kalau boleh nak tau apa pendapat akak tentang gaya penulisan sy :D .

    ReplyDelete
  14. Jangan stress2 kak yuyu!! Jangan lupa jaga kesihatan..Akak kan, comey.. :)

    ReplyDelete
  15. yess..jaga kcihatn brula hidup ceria..heee

    ReplyDelete
  16. jangan stress nanti tak comel hehe.

    ReplyDelete
  17. Yuyu, Yong lagi sebulan lebih je wedding. Lagi stress.. huhu. Harap yuyu dapat buat apa yang dirancangkan. Jemput singgah blog yong n jemput datang ke majlis yong raya ke5, bulan 8 nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga semuanya berjalan lancar untuk menjadi isteri orang yang solehah. jhemput la yuyu! ^^

      Delete
  18. yuyu!!!!!!!!!!!!!cepat sembuhhhhh...

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum Yuyu..
    jgn stress2 tau. nanti xnampak comel muka tu..hehe..
    InshaAllah semua akan berjln dgn lancar..:)

    ReplyDelete
  20. kena btahan sikit...manage masa leklok...biasalah klu nak kawen, penat sikit...tapi lps abis je majlis, sume penat hilang...hehehehe

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. Jaga diri k kak..jangn stress2. bila habis praktikal?

    ReplyDelete
  22. tahniah jadi blogger of the month utk nuffnang!hehe..cikgu follow sini..salam kenal ye!(^_^)

    ReplyDelete
  23. jaga kesihatan agar muka yuyu boleh berseri tiap-tiap hari!

    ReplyDelete
  24. Xmo stress stress ye...stress stress nnt xcomel...
    Kamu sangat comel okeh..i like ♥♥♥
    Yeayyyy..dapat kisses...weeeee

    saya follow kat sini ye ;)

    ReplyDelete
  25. yuyu tgk inbox fb..sponsor cekelat

    ReplyDelete
  26. Yuyu shayang, dekat2 nak kawen neh jgn stress sgt... ttg muke, akak pn same, lepas jer bertunang, jerawat maken galak naek... then usaha dengan makan supplement... tentang bunga tisu, hahah akak buat sendiri goodies bag, gift and bunga telur, 3 bulan siapkan semua tuh, siang malam.... apapun, all the best adek shayang... Akak doakan yang terbaek untuk yuyu...


    Entry baru:
    #Lahirnya Seorang Khalifah

    ReplyDelete
  27. STRESS NAK KAWEN?HAHAHA..FHM2..^_^

    ReplyDelete
  28. jaga kesihatan yuyu. wee bestnye dh nak kawen hehehehe ^^

    ReplyDelete
  29. huhu.. jage kesihatan dan penampilan elok2 taw kak yuyu ! =)
    dont seteres seteressss ..hihi

    ReplyDelete
  30. tulahh, tp ALLAH bg penyakit kat kite ada hikmahnye trsendiri kann =)

    ReplyDelete
  31. skg mmg musim panas kak yuyu oii , jd kena byk minum air k ^^

    ReplyDelete
  32. kena jaga diri..yang penting tak boleh stress..

    ReplyDelete
  33. insyaAllah semua akan berjalan dgn lancar dgn izinnya, semoga cepat sembuh yuyu =D

    ReplyDelete
  34. yuyu comel .. x mo stress2 tau. nnt wajah x berseri. take a cool step. jaga kesihatan. ate ape pun jgn lupa MakLady! uhuhu..

    ReplyDelete
  35. kuatkan semangattttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt!! yg terbaik utk yuyu =)

    ReplyDelete
  36. sabar je la kak yuyu. tiada masalah yang tak boleh kita selesaikan. bawak-bawak rest okey.nanti kak yuyu sakit sapa nak buat entry blog kak yuyu ni..habis hilang seri kiteorg sebab tak dapat baca entry kak yuyu..
    :)

    ReplyDelete
  37. kalau sudi jemputla tengok yuyu. utk wedding. =)
    https://www.facebook.com/delightcreation

    ReplyDelete
  38. Take care ya kak Yuyu. Jaga kesihatan dan paling penting amalkan minum madu untuk sentias kelihatan sihat dan bermaya ! hehee ;)

    ReplyDelete
  39. semoga seteres Yuyu cepat hilang dan ceria dan lebih ceria selalu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn Aminnn Ya Rabb. akak doa banyak yaa.

      Delete
  40. Salam perkenalan yuyu..

    Ala kesiannya yuyu. Why not try any supplement? Utk kesihatan diri and kecantikan? Kadang2 penjagaan dalaman ni lbh penting tau.. Just my opinion.. ;)

    http://qaseh-delima.blogspot.com/2013/06/hadiah-istimewa-untuk-hari-bapa.html

    ReplyDelete
  41. biasala tue yuyu kalau tak cukup rehat dan nutrisi kita akan selalu sakit-sakit.akak doakan semoga yuyu sihat-sihat selalu dan boleh melakukan segala urusan dengan pantas dan mudah..

    elok la tue jaga muka jaga badan jaga semua,tak lama lagi nk kawin..:D

    ape2 pun be strong ,keep healthy and eat healthy foods..

    http://www.thepurpleroomz.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yang lagi stress tu. kena jaga muka lebih!

      Delete
  42. Join my first GA :)

    http://masnayli.blogspot.com/2013/06/giveaway-pertama-bulan-jun.html

    ReplyDelete
  43. Hye Yuyu... Wah... jgn lupe invite Giorgio nnt.. (^_^)

    ReplyDelete
  44. This text is priceless. Where can I find out more?


    My web-site ... change start screen background windows 8
    (humpolak.cz)

    ReplyDelete
  45. hari tu nampak yuyu dgn tunang yuyu kat mid valley ;) semoga cepat sembuh! dan all the best for ur wedding *peace*

    ReplyDelete
  46. Yuyu jaga lah diri, jaga makan, jaga iman. hikhik. your big day kan, jangan stress. in syaa Allah, allah tolong ya. Tips sikit, cuba fikir positive, lepas cuba sukaa dengan setiap apa yuyu tengah buat tu, bila kita suka apa yang kita buat hati kita jadi tenang, penat macam mana pun, tak datang stress tu. in sya allah. btw mohon like online shop saya. :) https://www.facebook.com/SideIncomeRm20Sahaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang taknak stress, tapi stress juga jadinya. wuu :'(

      Delete
  47. yuyu ske makan fastfood ni tu sbb tak ckup nutrisi. papepon selamat pengantin baru ! heeee awal gler ! :wink:

    @ Blog Hangat

    ReplyDelete
  48. meh beli vitamin ngan saya.. supaya sentiasa bertenaga


    http://akutaksunyi.blogspot.com/2013/06/khasiat-set-set-optimum-shaklee.html

    ReplyDelete
  49. Comelnye baby. Musim jerebu ni duduk dalam rumah je ye?

    ReplyDelete
  50. http://www.mesincahaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  51. eh comelnye

    http://www.mesincahaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  52. comelnya

    http://www.mesincahaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  53. yuyu take care and good luck utk preparation :)

    ReplyDelete
  54. rilex yuyu , yuyu rilex .. take care & gud luck yuyu :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)