HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, May 31, 2013

Peluang ke Bali.

Assalamualaikum

yuyu ni, benda benda berbentuk kemasyarakatan dan kemakmuran tubuh badan sendiri, memang minat sikit. hujung minggu rajin rajin hampar Yoga mat, lepas tu terbongkang Yoga sengsorang. tak pun pergi taman Botani dengan tunang, masing masing jogging. tapi yang paling tercorot sambil rehat tak ngalah, tau tau la khonn. :')

sekali sekala, kalau ada marathon, rajin juga mengadap benda benda macam ni. walaupun paling jauh pun 5km. tskk T_T lepas tu nak bagitau suka marathon tahap gaban kan.

tapi, cuba bayangkan...ini.... 

marathon dengan route yang SubhanaALLAH melampau cantik di Bali. ya. Bali ya..

penginapan percuma untuk DUA orang, lepas dah penat Marathon tadi, siap dengan Spa percuma. serius, kalau sapa tak pernah cuba spa di Indonesia, sekali try, balik Malaysia mesti hentak kaki nak datang spa dorang lagi.

over kauuu best dia. 

tapi ni la realiti untung untung kalau kita menang kontest dari Maybank ni. simple tak ngalah punya kontes pun boleh dapat hadiah macam tu khonnn. apa la baik hati sangat dunia sekarang ni. padahal jawab satu soalan mudah je. 

"Why do you think BALI is the perfect place for marathon?"

lepas tu cenggitu je dapat tiket pergi balik ke Bali, penginapan mewah, spa free, makan free bagai untuk DUA orang. sia sia je jadi reward untuk orang yang kita sayang kan. bawa spouse ke, tak pun BFF, mak ayah ke. sebab masa tu disediakan games dan entertainment juga.

kalau yuyu menang, yuyu bawa emak kot, lepas tu beli tiket lagi untuk abah dan adik adik. boleh la dorang happy happy sikit June nanti. tapi kena cepat cepat join kontes ni la, sebab last sampai 5JUNE2013 je. tak banyak masa dah kann.

kalau nak tahu lebih lanjut, hadiah, penyertaan apa la bagai, boleh try check SINI okay. jangan lupa tau sama sama join kontes Maybank ni. nahh (LINK), like, dan jawab soalan sekarang.

semoga berjaya....

terima kasih sudi baca :)

48 comments:

  1. ok joinnnnn... hope senang la syarat2 nye..

    ReplyDelete
  2. Wah macam menarik sahaja!! Azwa pon tak pernah pergi Bali lagi.. :)

    ReplyDelete
  3. Happy to hear that. Btw, I am Indonesian. :)

    ReplyDelete
  4. wow!! bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. nak ikut kak yuyu... hehehe

    ReplyDelete
  5. Bestnya..indah betul ciptaan Allah.. :-)
    http://www.jutawanshaklee.com/

    ReplyDelete
  6. wow, terbaik kot contest ni yuyu..:)

    ReplyDelete
  7. seronokkkkkkkkkkkkkkkk ni kak ;D

    ReplyDelete
  8. wahh! all the best, akk... ^^ best nyaa~

    ReplyDelete
  9. klu menang pun best gak ni...dpt honeymoon ngn husband!!! hehehehehe

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. kak yuyu, kak yuyu dah jarang lah update tenteng diri sendiri :( kebanyakannaya pasal contest or nak promote product :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuu T_T akak perasan tu sayang. okay okay. lepas ni akak banyakkan pasal akak ye. internship dah susah sikit. lepas ni habis study, akak jadi full time blogger. gituu :)

      Delete
  11. wahh besnyerrr!!! boleh bawak my mom nie law menang..cian dye da lame xjalan jauh2...

    ReplyDelete
  12. yuyuyu.. nina tgk yuyu jadi blogger pilihan nuffnang untuk june. terpampang blog yuyu kat main page nuffnang. hehee. congrates!

    ReplyDelete
  13. yuyu!!! thats so beautiful!!! subhanaAllah.. wish i could have my vacation there too.. hv a great day! =)

    ReplyDelete
  14. pergh...pegi Bali tu...nak masuk gak la. mana tau dapat. boleh jalan2 :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sapa yg tak teringin nak pegi bali tambah2 lagi kalau dapat free.. tentu lah nak kan....kalau boleh nak pusing 1 dunia ..

      Delete
  15. wow.. cantiknya.. Subhanallah.. harap dapat la pg nt.. ;)

    http://qaseh-delima.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. kalu dapat yg free sape tak mau rugi lah..
    semua orang memang suka melancung cuma pitih yg tak de..kesian orang macam kami ni kan yuyu....

    ReplyDelete
  17. bali!!perghh perghh dan perghh!!huhu

    ReplyDelete
  18. Adui.. Bestnya... Jalan2 terjumpa.belog ni hihi nak.g bali...

    ReplyDelete
  19. wah... good luck.

    Tapi saya ada baby, boleh bawa sekali tak?

    From,

    Nasz

    www.mohdnaser.com

    ReplyDelete
  20. Hello there, you can now watch free movies online at http://www.moviesonline101.com!

    ReplyDelete
  21. syok kan g bali ! tgk laut tu..tenang! :)

    btw, ad fan page ni . tolg report . yuyu dan blogers cute2 nanti tak pasal2 ada lak gmba dlm page tu . amat tak snonoh

    http://melangkaugarisan.blogspot.com/2013/06/jangan-post-gambar-lawa-kat-tempat-awam.html

    tq :)

    report taw!!

    ReplyDelete
  22. serius bali memang cantik!!! dahlah view dia cantik, dapat tengok pula tarian kebudayaan mereka, cuma yang tak bestnya, tempat tu dah semakin sesak dengan pengunjung...

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum...
    firstly.. Tahniah sebab di pilih menjadi Blogger Of the Month di Nuffnang..

    #tgk kat pantai Bali ni geram jek rasa nak pergi.. bilalah dapat bercuti ke sana entah...

    ReplyDelete
  24. Tahniah sebab dipilih Blogger Of the Month Nuffnang...

    cantiknya... subhanallah..

    ReplyDelete
  25. wooo... tak sabar nak ke Bali hjg bln ni...

    ReplyDelete
  26. Tak takut kena tsunami ke??Hehe

    ReplyDelete
  27. i am indonesian and done have been come to bali, awesome yuyu!:)

    ReplyDelete
  28. Bali ? ermmm ermmmmmmmmmm *termenung jauh* Muehehe

    Goodluck

    ReplyDelete
  29. doakan sy dan suami sy mampu ke bali soonest! =)

    ReplyDelete
  30. Kepada semua Nuffnanger, jom like page Nuffnanger Malaysia untuk tingkat earnings kita semua

    Nuffnanger Malaysia

    Realiti dan Fiksyen



    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)