HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, May 9, 2013

Cabaran Mary Kay

Assalamualaikum

sebelum ni, product Mary Kay, yuyu selalu je dengar. pernah dapat banyak kali invitation untuk event launch, untuk make over. tapi macam segan silu lagi. lepas tu, baru baru ni dapat pulak invitation untuk join One Woman Can- Beauty Contest in Celebration of 50th Anniversary.

dapat hati nak tak nak je join, segan sangat la benda benda berunsur kontes ni. tak yakin sangat dapat. sobbs. lepas tu, bila tengok hadiah dia kauuu. berpinar pinar bijik mata tak boleh nak tak join. terus serta merta cari Mary Kay beauty consultant. huhu.

Hong Kong wehh. sapa tak nak kan.

ya. cuba bayang kita menang, dan dapat menikmati udara Hong Kong. makan kat Hong Kong. nasib baik, dapat ngorat pakwe Hong Kong. oh tidak!


lepas tu, hadiah lagi, dapat jumpa dan bercakap pasal fesyen dengan Asia's Top Model. hoi. melampau hadiah dia!

sebab tu, nak tak nak, yuyu join juga. besar sangat hadiah cenggitu. kalau tak join, sia sia je tak dapat. kalau join, hee, mana tahu, rezeki dapat. malu tau siap berangan main main tenteng depan Disneyland Hong Kong. kite selalu over tahap tak ngalah.

jadi, step pertama, cari beauty consultant dulu. jenuh nak cari yang lapang masa yuyu lapang. selalunya, lapang waktu yuyu busy. well. budak internship yang tak habis habis lagi kan. jadi bila kebetulan kenal juri masa di UKM festival hari tu antara beauty consultant Mary Kay. heeee ^^ mesti la merebut peluang itu.

step dua untuk set date berlaku dengan omaigod lancarnya. sekarang berbincang, sekarang juga set lusa buat make over. harap product Mary Kay tak mengecewakan pengguna pertama kali seperti saya ini. tskk.

step ketiga adalah hari kejadian tersebut...


product Mary Kay banyak berkaitan dengan alam semulajadi. jadi, sangat sihat untuk kulit. yuyu suka lips scrub Mary Kay. pakai je, terus bibir nampak sihat.

untuk make over kali ni, Kak Fiza (Mary Kay beauty consultant), akan make over yuyu dari basic step mencuci sampai la make up. best sangat masa tu. buat setakat make over, tapi banyak ilmu baru pasal kecantikan yuyu dapat.

contohnya, cuci muka dengan facial cloth lembab lagi bagus dari cuci gosok guna air saja. yuyu try masa make over tu. memang nampak daki (eww) kalau guna facial cloth. cuba bayang kalau kita yang tak guna ni? -.-' 


arah sepatutnya untuk mencuci muka juga di ajar. direction yang betul untuk sesi toner dan sapu pelembab pun penting sangat. masing masing membantu memperlahankan proses penuaan seperti kendur dan kedut. yuyu suggest, korang pun kena jumpa beauty consultant Mary Kay juga. banyak ilmu lagi yang kita kena tahu secara praktikal.

jadi, ini cabaran muka togel yuyu. sebelum make up.

 
muka tak fresh sangat. pucat. dengan eyebagnya. biasalah, kalau student yang amat rajin membaca buku tengah malam. tipu. :'(

dan, ini cabaran make over yang yuyu pertaruhkan. hee. di make over oleh beauty consultant Mary Kay sendiri. tadaaaaa....

         
muka nampak segar. warna make up yang sesuai dengan umur 24tahun yuyu. paling best, nampak sangat sesuaai dengan yuyu, walaupun make up nipis sangat. yang penting, kena tahu kesesuaian kita. selalunya, kalau nak nampak cantik macam ni, mesti tebal. wuu T_T tak suka. sumpah.


barang make up yang yuyu guna masa make over tu. simple je. 

bagi yuyu, lepas make over tu, yuyu rasa, lebih suka dengaan product Mary Kay ni. kita tak payah jenuh tepek tebal tebal untuk cantik. yang penting muka nampak sihat tak lesu. dan, sesi make over dengan Mary Kay juga, banyak bagi yuyu ilmu dalam kecantikan.

setakat cantik, tak cukup. yang penting kulit sihat. :')

harap harap dengan make over ni, yuyu dapat la jadi pemenang contest tu. tak lama lagi dah nak tutup tarikh penyertaan, lebih baik korang pun join juga. cepat!

terima kasih sudi baca :)

26 comments:

  1. pernah buat sekali demo dgn mary kay mmg nice result tapi harganya yang tak tahan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis..saya boleh assist untuk produk Mary Kay utk sesuai dgn bajet sis..sis boleh wassap saya di 013 399 9122 ya..

      Delete
  2. Alaa kak yuyu memang dah comel pun. mencik sobs sobs

    ReplyDelete
  3. wow ! ketara ! uhuu ... makin comel :3

    ReplyDelete
  4. daun senduduk daunnya kecik..
    hai si yuyu comel je even dia kecik...

    hehe kulit berminyak ok tak dgn mary kay?

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk, Mary Kay ada 3 set utk semua jenis kulit. dari normal, kering & berminyak~ :)

      Delete
    2. Cik PSK, Mary Kay ada 3 set botanical utk semua kulit. utk Normal, Kering & berminyak~ :)

      Delete
  5. rasanya yuyu sesuai lipstick kaler cerah lah. nampak sweet sikit.

    ReplyDelete
  6. Yuyu! Onejet bawak bekal dtg office! Mcm.. tak.. percaya sekejap!

    Yuyu masak eh? :P Good job Yuyu!

    ReplyDelete
  7. Saya menjual tudung bawal plain (kangaro), bawal leopard, bawal 2 tone, bawal tribal, dan shawl tribal (kain mudah di bentuk dan sangat cantik).

    Harga dari rm10 hingga rm17 sahaja.

    Pembelian borong juga boleh (min 1 kodi)

    Borong untuk tudung ala faredda juga boleh (sehelai rm24)

    Untuk keterangan boleh mesej : 0168685963 (shila)

    Terima kasih :) sori kak yuyu

    ReplyDelete
  8. Saya menjual tudung ala faredda secara borong. Ambil 10 juga boleh. Harga borong sehelai rm24. Terima kasih

    ReplyDelete
  9. ooo...ttg ni ke... hehehehe

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. yuyu..
    kite pon pakai mary kay jgk...
    best sgt kn pkai mary kay ni...

    ReplyDelete
  11. yuyu
    kite pon pakai mary kay ni...
    best kn pkai produk ni..
    kulit jd soft je...

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)