HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, April 8, 2013

Tips Untuk Sentiasa Alert Dengan Rutin Kecantikan.

Assalamualaikum

sekarang ni, nak ada masa untuk pamper muka sendiri, adalah susah tahap jefhcjsdxndcbddsjhjgjkjk. kalau nak harap muka cantik dengan sendirinya ala ala magis Oz the Great & Powerful, silalah terjun bangunan sekarang.

jadi, di sini ada tiga sikit tips untuk kita semua ingat akan rutin kecantikan mingguan kita. takde la nak ter-skip lagi, lepas tu hentak kepala kat dinding rumah jiran, sebab konon usaha selama ni tak berhasil.

Tips satu : Nose Pack
selalu selitkan nosepack pada celah celah mukasurat buku yang nak di-study setiap malam. mohon, bila  buka page tersebut, nampak nosepack, lalu terus pakai dengan tak menyempat. setakat ni, kaedah ni amat berkesan lagi lagi, untuk student yang 'rajing sangat sangat' membaca macam ai ni tauu. rajin sangat -.-'

Employment Income is a Yadah Cleansing Nose Pack bla bla blaa. 

sambil study, sambil berusaha untuk buang blackhead secara maksima. bagusnya diri saya. ihik. tapi muka boring tunggu 15minit nosepack kering. blah yuyu blahh.


Tips dua : Mask Pack
Mask-routine benda sangat selalu kita lupa. padahal mask lah bekerja keras untuk lembabkan kulit kita. satu tips insyaALLAH berkesan supaya tak terskip lagi rutin ni, adalah pin hujung mask pack di soft board atau letak di tempat yang jelas nampak. 

yuyu selalu buat macam ni,
tulis hari, pin di softboard kalau taknak skip rutin. lepas tu letak konon konon scary-nyewwww makluk hitam untuk menakutkan hati, tapi comel pulak tengok. -.-'

lepas buat macam ni, rutin dua kali seminggu pakai mask, tak pernah tertinggal.


Tips tiga : Lips Tint Balm & Anti-Trouble Spot.
dua mendealah ni, adalah facial first aid yang wajib ada dalam make up bag kita. Facial first aid tahu. lips tint balm harus diamalkan apply selalu supaya lips tak kering pucat selengeeee je. lagi lagi yang hidup dengan aircond.

Anti-trouble spot wajiblah ada selalu. terus boleh apply kalau ada baby jerawat yang baru megeliat nak timbul, takpun muka tercalar.

facial first aid versi kiut miut saya :')

***

opss, semua product tadi, yuyu guna brand YADAH. product natural organic dari Korea. product ni bagus sebab guna ekstak tumbuhan contohnya herba, essential oil. jadi, selamat la sikit muka kita. friendly sangat tauu. nampak macam mahal, tapi tak pun.

Anti-trouble Spot cuma RM35, lips tint balm RM25, Brightening mask 3pcs RM19, Nose Strip RM19 untuk 19pcs. murah sangat untuk benda benda organic macam ni. takde la nak tak nak beli kann. 

kalau nak product YADAH, boleh try cari di HiShop.my. website yang ada macam macam product kecantikan tapi murah. Make beauty Accessible for ALL MALAYSIAN gittew. tak semena mena, terus highlight website ni. heeee ^^


***

opps. tak sabar pulak nak buat entry pasal BFF baru yuyu ni. tolong la cepat  banyak masa, boleh nanti BFF yuyu pun, boleh jadi BFF korang. ni hint dia. sape boleh teka? ihik ^^



p/s : dengan tiga cara tu, sikit sebanyak rutin untuk cantik yuyu, tak terskip lagi dah. kalian pun boleh cuba juga, atau ada cara lain yang lebih berkesan, kongsi jomm!

terima kasih sudi baca, Selamat Mencuba! :D

61 comments:

  1. thanks for da tips and recommendations dik .. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee. orang malas macam saya memang patut buat tips ni :p

      Delete
  2. saya guna shiseido black mask & tony moly lip tint,,memam best..kekadang guna mask tomatox,,produk tony moly gak..tp kekadang tu memam malas,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi yang Yadah best tau. rasa softtttt je. lepas pakai terus rasa sejuk & lembut :)

      Delete
    2. will try dat produk..hehehe 9t jadi cantik macam yuyu,,,

      Delete
    3. 9t tu ape? tskk? hee. patut try setaip hari :D

      Delete
  3. wah... good idea...!! :D sy ni bli rajin... bertimbun dh mask, nose pack dll... mcm2 brand ade... pakainye tak pon... huuu =..=

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la dengan yuyu ketika suatu dulu. sekarang tak dah :p

      Delete
  4. http://sharingsukaduka.blogspot.com/
    follow me k :)

    ReplyDelete
  5. comel kak yuyu...btw,thanks tips...tak pernah try lagi nose pack tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena try. nnti nampak la blackhead meriah di situ :p

      Delete
  6. Nose strip murah gila! Thanks for sharing yuyu.. Tak pernah try brand yadah ni.. Tp yuyu cakap dia organik kan, nanti anis nak try la.. Suka natural based product ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah sangattt. organic pula tu.sekarang dah 2 kotak yuyu beli. :)

      Delete
  7. Nokiaaa...kannnnn. lineeee ade kne mengena kottt citenyee

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeee. ada laaaa. teka teka cepat!

      Delete
    2. teka la tu :P ehhh yuuu.. nanti free bgtau laaa.. nk kua lg, x sempat nak dtg bilik last2 day kt kuis ritu :'(

      hujung bulan4 ni ada pesta buku, kalau free & ade baucer lg boley kua sekali. ade benda nk bg punn :D

      Delete
  8. rajinnya yuyu. ptut muka cntik. sy ni mls kot nk pakai mask bagai. haha.cuma pakai pencuci muka ja. tu pun main tukar2 produk =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee. kalau nak cantik, kena la usaha untuk cantik. takmau dah malas. nanti ketinggalan cantik :p

      Delete
  9. hye yuyu,, nak try la nose strip tu,, sebab yang muja beli kat watsons tu mmg hampeh sangat,, tak keluar hape pun melainkan satu peratus,,, grrr,,, and i agree with you peri penting face mask, memg best rasa bila bangun pagi kulit jadi macam kulit emma maembong,, bajet,, hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi muja. yang nose strip Yadah memang bagus. basahkan hidung sikit, terus lekatkan nose strip Yadah tu. tunggu dalam 15minit, lepas tu tanggalkan. selama yuyu pakai dah 9 keping ni, memang betul betul jadi keluar banyak je blackhead. try tau :)

      Delete
  10. go yuyu go~!!! untunglah dah habis degree.
    pasni boleh duk tempek cantikkan muka je kerja.
    xde dah alasan nak main skip-skip lagi. weeee~

    ReplyDelete
  11. yuyu adalah penerima anugerah paling rajin jaga mukaaaaa,yeayyyyy :D

    ReplyDelete
  12. Good tips! Thanks yuyu.. Lepas ni kena gigih la sikit buat macam ni.. Hehehe..

    ReplyDelete
  13. thanks 4 da tips yuyu... nk try la jgk nnt produk YADAH tu...

    ReplyDelete
  14. thanks 4 da tips yuyu... nanti nk try produk YADAH jugak...cm best je...hehe....

    ReplyDelete
  15. thanks 4 da tips yuyu... nk try la jgk nnt produk YADAH tu...

    ReplyDelete
  16. nampak gigih disitu yer sbb tu la yuyu kiut miut =)

    ReplyDelete
  17. wow.. yadah yadah~ nak jugak! nak jugak! :)

    ReplyDelete
  18. de pakai2 tips first and 2nd je.. yg ke tiga x penah pulak..

    product yuyu pakai tu xde lah kt brunei.. oke eh product dia.. :)

    ReplyDelete
  19. 2nd soalan.. blackhead dia betul2 tgl ehhh..... kena beli ni.. before i pakai biore tu x tanggal pun tang itam2.. tang putih je senang lenang dia kluar..

    ReplyDelete
  20. kak yuyu, nose strip tu ada 19pcs ke 10pcs?

    ReplyDelete
  21. kak yuyu, nose strip rm19 tu ada 10pcs ke 10pcs kak yuyu comel?

    ReplyDelete
  22. wow! memang terbaiklah kak yuyu.. ena memang tak ade masa nk jaga muka.. sob sob sob.. teringin nak ada secantik kulit kak yuyu

    ReplyDelete
  23. nose pack tu ada, kekonon nak pakai, tp baru satu pakai, padahal dah beli sebulan yg lepas :P

    suka pakai mask sebab dapat lembap kan kulit, tapi bila nak beli je mesti terbeli barang lain. hehe

    lip balm dgn anti trouble spot tu xde,nak mintak yuyu punya boleh, haha

    btw, thanks for sharing =D

    ReplyDelete
  24. Inilah entry yang ditunggu-tunggu... Well tips!!! =)

    Pengalaman Pertama Naik Helikopter

    ReplyDelete
  25. skrg tgh pantangkan kulit muka..x blh mix dgn produk lain..wuwuwuwu

    ReplyDelete
  26. rajinnya awak... akak tak berkesempatan nak belek muka yuyu... gloomy je... nak kene tunggu jadik pengantin baru la kelam kabut nanti agaknye.. uuwwwaaa.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu. kena juga amik berat pasal muka akak, sebab dah makin berumur, takut terlambat nanti, hee

      Delete
  27. nice tips kak yuyu...boleh la try buat tips2 mcm kak yuyu ni..owhh jenama yadah ni dr korea eyh?...mcm best je..hee..boleh cuba ni ^____^

    ReplyDelete
  28. macam best jer pruduk tu..Nak try la...

    http://farahaanna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. wah pttla yuyu comel jea..hehe

    ReplyDelete
  30. tips yang super best . ..
    tengok produk yadah tu pun macam dah tercair sangat . . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. antara product korea yang terbaik. sebab organic kan. selamat sikit nak guna :)

      Delete
  31. kak yuyu, nose strip yadah ni memang berkesan ke? boring aa beli nose strip kat watson tapi keluarnya tak banyak pun. huhu

    ReplyDelete
  32. KAK YUYU!!!!!!!!!!!!!! Lip Tint Balm tu boleh dpt dkt mana? Guardian or watson ada tak? Kak Yuyu beli dkt mana ni?

    ReplyDelete
  33. kak yuyu tomey sangat . rasa nak try jugalah tapi brand Yadah ni ada jual dekat watson or guardian tak ?

    ReplyDelete
  34. Boleh bagi tips tak kalau nak hilangkan lebam bawah mata. Sob sob sob

    ReplyDelete
  35. salam akak yuyu, selain beli on9, ada x kdai diluar sana yg jual product yadah nie ? :)

    ReplyDelete
  36. Kat Watson Ade Tak Kak Yuyu :3 HAHA

    ReplyDelete
  37. Salam Kak Yuyu Tompang tanyaaaaa !, Kat Watson Ade tak :P HAHA

    ReplyDelete
  38. rajinnye , hidung me taktahu blackhead ke ruam , sebab ade setengah tu dah cucuk nk picit tk kua jugak . plus tk hilang hilang even pki nose pack , kak yuyu punye muke clean sgt , comel :)

    ReplyDelete
  39. betul gak..tak terpikir idea letak pore strip kt celah buku (atau something yang kita biasa guna) dulu beli porepack biore 2 kotak rosak cmtu je sbb lupa pakai..huhu..

    good info sis. musti cuba nnt. (Y)


    jemput baca sini ;)
    http://littlemommylotte.blogspot.com/2014/08/3-cara-cepat-dijamin-boleh-cantik.html

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)