HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, April 16, 2013

Singgit Je.

Assalamualaikum

masa sekolah rendah dulu, setiap hari, atok akan bagi RM1. banyak singgit tu. air, nasi lemak dengan Apollo yuyu boleh melantak. kenyang sepanjang zaman. kalau makcik bagi RM1, kau akan rasa macam dapat RM10. hoii. banyak wehh. banyakkkk.

tu dulu la. sekarang, atok gula-gulakan adik dengan singgit pun dorang tak heran dah. mintak tolong bersihkan cermin rumah pun, memasing demand nak RM10. materialistiknya adikku. tskk.

tapi, ada RM1 yang boleh bagi banyak 'value' untuk kita. "Maxis RM1 Je". kalau rasa singgit tak bagi banyak benda dengan kita sekarang ni, nahhh, Maxis RM1 Je boleh. dial *100*2# , kita boleh download content yang 'value' lebih dari RM1 dengan kadar sungguh segera.

cepat terbeliakkan bijik mata sekarang. bagus ni. bagusss. sampai diri sendiri pun dah banyak kali RM1 yuyu guna dengan Maxis RM1 Je. okay fine. terjun bangunan sekarang.

selain wallpaper sebagai tanda bersayang-sayangan, ringtone dengan lagu kecintaan orang teristimewa pun boleh jadi cara juga. kan :)

RM1 boleh download lagu. sebab murah, download 6 lagu. setiap satu lagu, buat ringtone lain lain untuk emak, tunang, dan tiga BFF. sebolehnya mencuba nak memspecialkan orang yang specil di hatiku dari orang orang lain. ihik. sweet la ittew ni ^^

dengar ringtone Die Young, terus tahu tu BFF call. suka nauu beliau dengan lagu tu. berbaloi pulak dengan RM1 sekarang ni. ingatkan dah takde nilai di mata manusia zaman materialistik ni. habis sangat boleh download News. up-to-date la sikit kan dengan perubahan dunia sekarang. 

korang pun patut try juga tau. RM1 sekarang dah boleh cherish hidup kita. aww. teringat balik zaman atok bagi RM1 bekal sekolah. banyaknya makna. sweetnya Maxis. lepas ni, kalau RM1, ingat Maxis RM1 Je, bukan ingat parking JJ Balakong tau. -.-'

***

err. gambar handphone tadi ada Lotion Mustajab Halia. tskk. nampak sangat setiap masa mesti dengan Lotion Mustajab je. T_T


buat kerja pun mesti sedia siap siap losyen tu. wajib ada.

terima kasih sudi baca :)

49 comments:

  1. Replies
    1. hehehe.. di mana saja, tak kira masa. ^^

      Delete
  2. weee . laptop yang sangat meriahhh . hehe . comeyy .

    ReplyDelete
  3. kan kan kan, dulu singgit macam2 boleh beli =D

    ReplyDelete
  4. amboi..banyak betol koleksi losyen mustajab die..macam2 kaler ade..hehe..

    ReplyDelete
  5. losyen Mustajab kaler kuning? panas tak kalau pakai yg ni?

    ReplyDelete
  6. Besar duit poket sekolah bernilai RM1. Saya dahulu duit poket 30sen tetapi bawa bekal.

    ReplyDelete
  7. seringgit amat bermakna~hewhew

    ReplyDelete
  8. Huuu.. singgit... kenyang mkn gula3 ja la ni...

    ReplyDelete
  9. rajin pula yuyu meng hupdate belog cumil ni. hehehehe <3

    ReplyDelete
  10. betul tu kak yuyu, dulu masa sekolah rendah dapat seringgit rasa dapat duit yg byk gile... hahaha.. td baru usya maxis rm1 ni... huhuhu

    ReplyDelete
  11. mmg penggemar tegar losyen mustajab ni ye yuyu?

    ReplyDelete
  12. maxis kuat telan duit >__< btw yuyu , lagi elok download lalu internet je . free =D

    ReplyDelete
  13. dulu singgit 2 3 benda blh dpt, tp skrg? hampehhh.
    lotion tu tk pernah tggl. hihik

    ReplyDelete
  14. zaman den dolu poie sek omak kasi 20 sen jo...dah bleh beli mihun sup smangkuk & jajan sebungkuih...hik!hik!..

    ReplyDelete
  15. Betul tu kak, dulu Zai pon dpt belanja sekolah singgit atau 50 sen je. Cukup je, siap boleh beli jajan dan ade balance lagi.Huhu

    ReplyDelete
  16. Bagi anak2 sekarang Rm1 tu kecik nilainya tp bagi org susah Rm1 tu sgt besar nilainya.

    ReplyDelete
  17. org laki nak pakai losyen mustajab bolek dah kak yuyu omey ? haha

    ReplyDelete
  18. hai, yuyu.
    jadi tak losen mustajab tu kalau nak bakar lemak?
    hihu

    ReplyDelete
  19. kreatif sungguh letak sticker banyak2 kat laptop. kanak2 ribena. hehe

    ReplyDelete
  20. banyak betul sticker kat laptop kak yuyu..:)

    ReplyDelete
  21. wah..sis dulu dpt 50sen je gi skol rendah.tu pun dah ok.leh beli nasi lemak, telur dan air sirap.sekarang dengan 50sen? aduhh.....gula2 pun dpt 5 biji jeeee..

    ReplyDelete
  22. mcm2 ada ek...hehehehe

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. yuyu, mn nk dpt bende kiut2 kt frame lappy yuyu tuuu... nk jugak nk jugaaakkkk...


    yuyu,sila balas komen segera! hahah!...

    ReplyDelete
  24. Dekat sekolah saya, singgit tu boleh beli air je. takpun beli nasi goreng. huhu T.T

    ReplyDelete
  25. Selamat ber 'RM1 je' dengan maxis.. Kite guna celcom, xleh nak guna pakai RM1 je ni.. Huhu~~

    ReplyDelete
  26. zaman dulu dpt rm 1 kemain seronok ...leh beli macam2 he3..zaman sek rendah dulu nasi, mee,bihun 10 sen je..

    jemput join contest

    http://izyanty.blogspot.com/2013/04/giveaway-contest-izyanty-collection-2013.html

    ReplyDelete
  27. Selalu nak kirim kat orang nak mintak tolong belikan losyen mustajab tu tapi asyik lupa je! Thanks kak yuyu ingatkan balik! eheh.

    ReplyDelete
  28. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.

    You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something enlightening to read?


    my web-site :: http://bestowfurniture.com/

    ReplyDelete
  29. hehe dah macam duta mustajab dah kak yuyu ni

    ReplyDelete
  30. Hahaha...teringat ms kecik2 dlu beli seposen 5 bijik...

    ReplyDelete
  31. saya punya losyen mustajab warna biru..^_^

    ReplyDelete
  32. yuyuyuyu..nak mustajab satu..:)

    ReplyDelete
  33. Fuyoo.. laptop penuh dengan sticker.. :P

    ReplyDelete
  34. cantiknyaaaaa lappy kak...... :DD

    ReplyDelete
  35. Mustajab tu perlu ada. Wah camne tak kurus -.- bukankah losyen mustajab membakar lemak. HEHEHE :p

    ReplyDelete
  36. Salam...akak suka tang wallpaper 2...rsnya akak kenal orang yg kat dlm gambar 2...yang ppuan 2 kak kiah & pakcik...yang sore lg muslim....akak ada p umah muslim...sambil p bercuti ngan suami akak...suami akak kawan ngan muslim 2...tp x jumpe plak yuyu...seronok p langkawi...

    ReplyDelete
  37. Salam...ehhhh...wal paper 2 gambar muslim n kak kiah kan...akak ada p langkawi then p umah muslim 2...suami akak kwn ngan dia...suka jumpe kak kiah..tp x jumpe pun cik yuyu kita ni....

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)