HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, April 15, 2013

Perubahan Fasa Hidup.

Assalamualaikum

sekarang ni, yuyu mengalami fasa perubahan hidup. di mana, dulu adalah seorang pelajar, tapi sekarang adalah separa pelajar. esok lusa habis internship, jadilah bukan pelajar lagi. terharu juga la, tiga tahun nak habiskan degree bukan senang. yaiy!

jadi, sebab tu la last previous entry adalah 4April. 11 hari tau nak sesuaikan dengan keadaan baru.

dulu hostel, sekarang rumah sewa. dulu masuk kelas, makan, tidur. sekarang kena curi masa tidur untuk buat kerja lebih. dulu bangun la kau seberapa lambat yang mampu, sekarang 9pagi HARUS ada di office okay. "harus" sebab, kadang kadang TER 9.30, kadang-kadang 10. ihik ^^

Instagram (@yuyuzulaikha) dijadikan peganti belog, untuk update kehidupan hari hari. mohon ada la yang nak ambil tahu, kalau tak, nangis dengan amat emo sekali T_T


meja dan susunan baru. sekarang space meja kenalah luas, kang bertempiaran pulak Hello Kitty banyak banyak. Therapy oil penting untuk lebih tenang masa serabut dengan kerja.



kadang kadang tu kann, rindu pulak nak jadi student macam dulu. gelak siap hentak kepala kat meja (hiperbola tahap melampau) dalam kelas, lepas tu borak dengan kawan, lepak cafe, pergi library setiap hari (dusta tahap takboleh blah). padahal, best sangat tau jadi student.

tapi sampai bila, takkan la life kita tak berkembang, asyik kepam kat hidup yang sama ja. nahh.. boring.. ia umpama main Burger Frenzy, asyik mampu masak beger banyak je, bapak arr boring, last last uninstall terus. bhahah. riak pun ada gak.

Persedian awal untuk tidur lebih nyenyak. Losyen kegemaran dulu dan sekarang. mestilah Lotion Mustajab Dunia Herb. korang pun mesti pakai juga kan kan kan? :)


sekarang, baru start untuk focus secara serius dengan bisnes WithLove, Yuyu Zulaikha. macam macam plan collection dah yuyu rancang, dari shawl, baju sampailah kasut. Alhamdulillah, ALLAH banyak tolong dari segi idea dan kewangan. cuma sekarang tengah cari masa untuk new collection je. tunggu tauu :')

my label .  berdoa sangat mampu jadi usahawan yang dapat memberi manfaat pada orang ramai. amin, Ya Rabb. jangan lupa LIKE page tau (facebook.com/withloveyuyuzulaikha)


dalam celah tu juga, banyak invitation yang yuyu dapat. jadi model la, host la, talk sana sini, event, advertisement. murah pulak rezeki ALLAH bagi lepas grad ni, rezeki nak kawen hujung tahun kot. heee. semoga rezeki ni, kita dapat kongsi sama sama ya. Aminn. 


Spot me. game ni pun boring gak, tak sampai satu saat, korang dah boleh jawab. okay, uninstall. -.-'

p/s: kalau nak invite atau advertise di belog yuyu, boleh la email directly ke: yuyuximici@yahoo.com

terima kasih sudi baca :)

61 comments:

  1. tak sabarnyeee nak intern! yuyu intern kat mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuyu intern kat company Real Estate. heee. :)

      Delete
  2. lotion tu bila pakai apa kesan dia? ada perubahan ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. lotion tu sangat bagus. kalau yang Jasmine tu, buat tenangkan kita. bau dia lembut sangat. kalau pakai, rasa sejukkkkkk :D

      Delete
    2. setuju dengan yuyu. saya pun guna lotion mustajab jasmine. sapu je gerenti tidur nyenyak. bau pun sedap sangat! lepas ni nak cuba rose dan pomegranate pula. ;)

      Delete
  3. nekkkkkkk,kita punya insta @mekonie ,bhahhahaha..nyempat lagi :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh. cuuuuu. hahaha. instagram juga dia kan.

      Delete
  4. aaaaa mesti and akan rindu suasana jadi student kan kak yuyu. :') good luck and May Allah Bless you. much love yuyu zulaikha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rindu sangat la shazwani. tskk. terima kasih. doakan kita sama sama berjaya. Aminn :)

      Delete
  5. good luck yuyu. hope time kita nak kawen pulak. dapat jugak murah rezeki bley bagi talk :P hahah. good luck yuyu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. comel. Aminnnn Ya Rabb. doa selalu. <3

      Delete
  6. wahh All the best ye kak yuyu... one day ena pun melalui mcam kak yuyu... seronok baca perjalanan kehidupan kak yuyu

    ReplyDelete
  7. Mieya selalu tengok picture sis yuyu kat instagram

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih mieya <3 tengok la selalu. huhu

      Delete
  8. wahh All the best ye kak yuyu... one day ena pun melalui mcam kak yuyu... seronok baca perjalanan kehidupan kak yuyu

    ReplyDelete
  9. ambil master pulak lps ni, dapat rasa jadi student balik hehe

    ReplyDelete
  10. All the best with ur new life dear.. kata org ni baru permulaan.. byk lagi nak tempuh.. pe2 bnyak bsabar ye ;)

    ReplyDelete
  11. Yeay..situasi yg sama mcm Zai. Dulu student,skrg separa student, dulu dok hostel, skrg dok umah sewa..hihihi. K.yuyu praktikal kat ne? Selangor ke?

    ReplyDelete
  12. first.. seriously wa terharu yuyu pakai skirt tu masa lagi, plus nak buat rakaman hijabista tv lak tu. okeh, tambah terharu..

    second, wa suka gile okey dgn uma sewa tu.. cantik gile! huishhh.. untunggg

    third, ahhhhh.. terujaaa dengan shawl yg nak keluar tu, dah lama tunggu yaw... finally :D

    forth, wa suka mustajab jugak! best wooo.. panas2

    last but not least! okeyyy.. kenapa yuyu makin cun & comel? cantiklah gamba kat opis tu.. jelitaaa okey..

    itu je, sekian :P

    ReplyDelete
  13. All the best ye kak Yuyu ;) Semoga sentiasa maju jaya. ^_^

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah murah rezeki kak yuyu. makin murah rezeki makin besar pluang to bersedekah :)

    greeting from Brunei

    fae :)

    ReplyDelete
  15. wahhhh kak yuyu nak kahwin ? ALL the bestt kak yuyu ! :D

    ReplyDelete
  16. kak yuyu nk kawen nanti jng lupa jemput taw. hik hik kita org kedah gak

    ReplyDelete
  17. kak yuyu nk kawen nanti jgn lupa jemput kita taw. hik hik kite org kedah gak

    ReplyDelete
  18. wangi eh lotion tu..yang tu tak pernah try..yuyu, nieza ada email untuk iklan :)

    ReplyDelete
  19. So whаt can thiѕ all imply?

    Feel free tο ѕurf to my webpаge:
    Learn More

    ReplyDelete
  20. dah 13 thn kojo, windu plak dongan zaman bgolar student dolu...selamat menempuh alam pekerjaan yooo Yuyu...pssttt...den pakai losyen yg kaler merah tuh, super hot...sakit pinggang kompom loga...

    ReplyDelete
  21. all the best semoga sentiasa maju... :)

    ReplyDelete
  22. biasalah tu, hidup kita kena ada perubahan dari fasa biasa kpd fasa baru spy kita lebih maju ke depan..ye tak??? =)

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. Selamat datang ke dunia yang baru.. cewah!

    anyway,kita doakan semoga semuanya lancar dan Allah semakin mudahkan perjalanan hidup seorang Yuyu Zulaikha :)

    ReplyDelete
  24. nawwar pun sama, baru habis sekolah. rindu nak jadi budak sekolah balik :'( tapi tahu, life must go on kan kak yuyu? :')

    ReplyDelete
  25. Good luck yuyu... Akak baca dengan tekun.

    ReplyDelete
  26. saya rasa apa yang cik yuyu rasa sekarang. yang bezanya cik yuyu intern dan saya memang dah bekerja tetap lepas habis degree. rasa rindu zaman belajar. boleh bangun pkul berapa yang suka tu paling stuju la. kalau rasa taknak bangun ponteng kelas terus. hehehe :p
    rinduuuuu.......

    ReplyDelete
  27. Itula kehidupan adikku... tak lama lagi bekerluarga... tempoh lagi fasa baru di mana masa lebihkan utk keluarga... hidup kita cycle... :)

    p/s: u always cute dear...

    ReplyDelete
  28. kte pn ngah internship..20 mggu!
    ni dh mggu ke 11, xlama g je..hoorayy! hee
    pas ni habis dh..:)

    ReplyDelete
  29. memang :( bila intern instagram jd pengganti blog huhuhuh

    ReplyDelete
  30. selamat bekerja yuyu. insyaAllah moga semuanya dipermudahkan. doa ku sentiasa yg baik2 utk muslimah semua.amin.. =')

    ReplyDelete
  31. kita pon tgh intern.. gud luck yuyu .. nk kawin jgn lupa jemput taw :)

    ReplyDelete
  32. may Alah bless you kak :') ada follow kat instagram. stalker ni. hahaha XD

    ReplyDelete
  33. shomei yuyu.. instagram jd pengganti blog sementara..
    pastu print screen masuk blog je..hehehe..
    gud luck for ur future undertaking yuyu ^_^

    ReplyDelete
  34. dh uninstall dh game last tu..bhahahahahaahfkhkllallnkh(gelak b'terabur)

    ReplyDelete
  35. Lepak library ek?.. Hahahahaha...

    ReplyDelete
  36. Yuyu... awak sangat humble! And admire sangat dengan awak sebab kecil comel!

    ReplyDelete
  37. yuyu, kawen nanti jangan lupa jemput taw ;)

    ReplyDelete
  38. wah...good luck yuyu..do ur best!! chaiyok2!! ;)
    wendy pon teringin nak ade butik sendiri.. but mybe nih blom sampai masanya lagi..huhu

    ReplyDelete
  39. Good luck dalam berbisnes :) buat laa jugak koleksi kasut. Suka tgk ur kasut collection...

    ReplyDelete
  40. Goodluck kak untuk bisnes with love tu. InsyAllah, kalau akak bekerja keras, dapatlah hasilnya. Aja Aja hwaiting !

    ReplyDelete
  41. best sngt baca entry kupukupukecik..saya on ada blk tp xpandai nk create suh org baca hehehe...my blog produkkekabuasli.blogspot.com
    kalo ada tip kongsila dgn kite

    ReplyDelete
  42. cure for fatty liver disease cure for fatty liver disease cure for fatty liver disease

    Look into my blog ... homeopathy medicine for fatty liver

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)