HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, April 9, 2013

Hari Fazura & Blogger.

Assalamualaikum

Hari tu, mentang mentang orang ni suka Fazura, orang ni kannn, dapat la invitation untuk beramah mesra dengan Fazura (ambassador Colgate Optic White) dan blogger sempena pelancaran baru Colgate Optic White. tahu tak, orang ni kann, malam sebelum hari kejadian, siap tak boleh tidur. keterujaan tahap paling melampau. apakah? -.-'

secara ringkas, mari kita sama sama tengok diary sepanjang masa kejadian bersama Ambassador Optic White itu yang dilancarkan minggu lepas. ia menarik tahu, menarik bagaikan teh tarik di panas terik. sekian pantun tiga kerat.


1100am :

yuyu adalah yang paling sampai awal di Delicious,. di ikuti dengan Kak Shea. aloo. omey omey. kak Shea pakai tak ikut tema merah putih. potong lima markah untuk dia. cepat angkat berat 2kg cepat. -.-'

lepas tu, Bobo Stephani datang. aww. jap lagi tengok kecomelan Bobo. cubit nak? nak? lepas tu, muncul semua hadirin blogger yang patut hadir. Kak Wanie dan Nisa Kay. bila dah semua blogger berkumpul, perkara wajib buat adalah : BERGAMBAR. lagi lagi perempuan kann.


1130am:

Fazura sampai dengan lipstick merah makngah beliau. hoi. comeynya Fazura. nak nak, dia bertentang dengan yuyu di meja. due date assignment esok hari pun terus yuyu lupa. comel sangat. asyik senyum lepas tu banyak mulut.


1200pm:

Polaroid session bersama blogger dan Fazura. ni adalah sesi kecintaan yuyu masa ni. kami semua sibuk bergambar dengan Fazura. dan dengan kami kami juga. dan diri sendiri juga, dengan siap buat peace nganga mulut. dah kenapa yuyu -.-'


Baju kami putih, gigi kami putih, mulut kami merah makngah. sebab tu la kena guna Colgate Optic White dari sekarang ♥

sambil sambil tu, kami sama sama cerita pengalaman kami (Bloggers & Fazura) dengan Colgate. betul la. Colgate ni jenama penuh sentimental value kan. kecik kecik dulu, kalau opah kita nak ubat gigi, mesti sebut nak Colgate, walaupun jenama Leha. sebab kita semua dah biasa dengan ubat gigi Colgate. sampai sekarang.

selama seminggu kami semua dah guna Optic White, masing masing cerita pasal tahap keberkesanan ia yang paling tak payah nak bawak gaduh lagi. semua setuju, lepas seminggu, memang kami semua nampak gigi kami lebih putih. ohsem tau.

setiap gambar Polaroid, sorang sorang Blogger dapat. ekslusif tahu, siap ada signature Fazura. balik rumah terus gam gajah kat pintu rumah. hee :')


1230pm:
kami di sajikan makanan sedap sedap. happy perut chomel yuyu sepanjang hari. yuyu pilih Mushroom Soup & Fruit Punch sebagai brunch starter. omputih sangat kan. padahal kat rumah, ai makan biskut meri je.

yuyu perasan sesuatu masa lunch. hmm. yuyu sorang saja yang tak sibuk, yang lain......

 
Instagram sambil makan Chicken Chop. Yuyu? seorang yang tidak tegar Instagram, harus diam diam saja.


0130pm:
Instagram pada dessert time. Yuyu? Seorang yang photos di Instagram cuma 80+, haruslah djangan kacau orang lain nak ber-Instagram :'(

sambil Instagram, sambil Fazura berkongsi pasal life beliau. paling best bila cerita pasal "Peluang". kadang kadang, peluang yang datang bukan sebab kita cari, tapi sebab tu memang rezeki kita.

kami terus dengan Game Time! hoyeah! Kotak Beracun game fav masa Pendidikan Jasmani dulu. kotak dibalut dengan banyak lapis, setiap lapis, satu number, dan satu soalan. yang dapat jawab soalan, dapat la hadiah. nak lagi main macam ni!


0200pm:
masa untuk bersurai! ehh. ingat senang cenggitu je kami nak bersurai. tidak sama sekali -.-'


Bergambar dulu dengan orang kuat Nuffnang, dengan Fazura & blogger semua. terharu tau sanggup buat hari istimewa macam ni. dan nama blogger kan, mesti la setiap moments ada gambar untuk kenangan.

print siap tepek kat dinding bilik lagi. hee ^^

lepas dah jumpa dengan Fazura di sini, kami semua lebih yakin untuk terus guna jenama Colgate lepas ni. lagi lagi Optic White. bukan saja muka kena cantik, senyuman yang cantik sangat membantu untuk boost keyakinan kita. nak senyuman cantik, mesti la gigi berseri, kan kan kan.

terima kasih sudi baca :)

71 comments:

  1. waaa..untunglah dapat jumpe kak fazura....gigi putih....tapi naper akak kelihatan 'sangat' rendah dengan fazura...akk x pakai highheel ek

    ReplyDelete
  2. waaa...untungnye yuyu dgn blogger2 lain.. ^^
    yuyu tiutt sangat2..

    ReplyDelete
  3. olololo, merah nye lipstic. hari2 gosok gigi tau yuyu julaikha :D

    ReplyDelete
  4. comel la sis... merah putih!.. hehe..

    ReplyDelete
  5. priceless expreience kann.. best2.da guna colgate optic, suka3!

    ReplyDelete
  6. mcm biasa, yuyu paling comel di situ~

    ReplyDelete
  7. cantiknya fazuraaaaaaa senyuman dia...

    ReplyDelete
  8. like it! cantiknya kak fazura! kak yuyu pun super comel!

    ReplyDelete
  9. comelnyeee yuyu ni.. geram2! haha tp bile tgk btol2 senyuman yuyu n fazura hmpr same. hee ^^

    ReplyDelete
  10. yuyu pakai la braces.u will look stunningly beautiful :)

    ReplyDelete
  11. Owoh owoh owohhh! Cantikntyaaa Fazuraaaaaa!

    ReplyDelete
  12. wau!bestnya..bila leh dapat peluang mcm ni :P

    ReplyDelete
  13. Tengok makanan pun banyak ikut warna tema merah-putih. Colgate gitew~

    ReplyDelete
  14. yuyu,kongsi skit colgate yuyu..miahahaha :p

    ReplyDelete
  15. fazura cantik..kamu pon chumell..;)

    ReplyDelete
  16. nekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk,bestnya :D

    ReplyDelete
  17. due2 comey angattt haha pape pon,, orang tu kan untung la,, :)

    ReplyDelete
  18. ala comelnya yuyu... paling kecil antara semua... good luck for you

    ReplyDelete
  19. i like fazura..
    semuanya putih berseri-seri gigi..

    ReplyDelete
  20. wahhh..fazura..bestnye yuyu dapat jumpe dia.. dua-dua sama cantik.. :)

    ReplyDelete
  21. Wowo yuyu..masreena memang minat tengok Fazura! You are very lucky!

    Pengalaman Pertama Naik Helikopter

    ReplyDelete
  22. comai nye yuyu.. fazura tu mmg cntik dr dulu..
    suke tgk... best nye theme merah putih.. suwit sgt..
    yg best, makanan kt situ..hehe..

    ReplyDelete
  23. wawawa bestnyaaaa....

    fazura mmg cantik gilerrr..
    kite suke die.. hehehehehe

    ReplyDelete
  24. tomeinyer dua-dua ni.. untung tuan badan dpt jumpa Fazura ^_^

    ReplyDelete
  25. bestnyaa yuyu..tolong kirim salam kat fazura,mnat sgt2 kat dia nih wuwuwuw

    ReplyDelete
  26. wahh bestnyaaaa.. jeles tau :)

    ReplyDelete
  27. sgt best bila ade majlis2 cmni utk blogger2 kak yuyu :)

    ReplyDelete
  28. patut pakai tudung merah lg smart. :)

    ReplyDelete
  29. comey sesangat...sampai tak tau nk komen ape tgok Fazura & Yuyu...comey sagat...(",)

    ReplyDelete
  30. comey sgt2 fazura...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  31. setuju dengan anonymous. kalau kak yuyu pakai shawl merah mesti lagi hebakk dr fazura. hihi

    ReplyDelete
  32. kak yuyu macam ena, tak tegar instagram.. benda alah tu pun tak ada.. syoknyaa kak yuyu join event2 macam ni... comel sungguh kak yuyu

    ReplyDelete
  33. macam adik dan kaka.hehe...if fazura tutup aurat, lagiiiiiiiii ayu. (:

    ReplyDelete
  34. wao! nmpaknya produk Optic White ni sgt2lah berkesan. sy dh trpengaruh tuk cuba Optic White. hee~ suma gambaq cntik. kalu kak yuyu pakai tudung kaler merah, lagi vavoom! :D btw, kak yuyu still comel. hiks..

    ReplyDelete
  35. Bestnya.. Cantik betul Fazura :)

    ReplyDelete
  36. yuyu n fazura. sepadan, cm adik n kakk je gituwwww

    ReplyDelete
  37. bila kak f and kak y nk kawin ek,, hee

    ReplyDelete
  38. jelosnya yuyu jmpa fazura...wuwuuu

    ReplyDelete
  39. jelosnya yuyu jmpa fazura...wuwuuu

    ReplyDelete
  40. dlm banyak2 ,,yuyu yg paling kecik sekali,,hehe

    ReplyDelete
  41. Fazura tk bwk tmj ke cik yuyu

    ReplyDelete
  42. kak yuyu sangat comel, huhu. suka tgk akak pakai shawl cmtu, sy buat kdg2 je jadi

    ReplyDelete
  43. kak yuyu comel la.. suka tgk akak pakai shawl cmtu, sy pakai kdg2 je jadi

    ReplyDelete
  44. O.S.C!!.. Oh.. Sangat Comel...

    ReplyDelete
  45. bestnya kak yuyu..omey!! ti akak gi upm kan...nak tgk akak..

    ReplyDelete
  46. comel semuanya..suka tengok fazura..artis sopan je..manis ..pandai berfesyen..tak seksi bagai..

    ReplyDelete
  47. wahhhhh! FAZURA *muka tecengang 1 2 3 4 5 saat* hehe ! best lahhh korg.. jelly melly i ~ huhu !

    ReplyDelete
  48. yuyu julaikha, ukur tak tinggi fazura? huhuhu

    ReplyDelete
  49. E-cіgаrеttes dоn't have tobacco, but as an alternative have a sort of vaporized nicotine.

    My site V2 Cigs Coupon

    ReplyDelete
  50. Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa comel !!!!hehee

    betul tu kak, dari kecik sampai besar, kalau nak beli ubat gigi mesti pilih colgate

    ReplyDelete
  51. gigi -> braces

    ReplyDelete
  52. Kak Yuyu cantik macam Fazura jugak :D

    ReplyDelete
  53. Wahh kak YUYU comel macam Fazura la.. =D

    ReplyDelete
  54. NEW ! APRIL 2013: TUDUNG BAWAL BERLINING! http://shafikaamasif.blogspot.com/2013/04/new-april-2013-tudung-bawal-berlining.html

    ReplyDelete
  55. hoi dek nun JELESNYERRR gilerr akk mg giler suke sgt la ngan fazura ni. serius cantik dlm tv gmba bgai jmpe real msti lg trkedu kn..huhu nk jmpe juge. btw this event looks real-awesome! decor pn cantik..hahaha romantic merah putih kaler si colgate! ;D btw nice meeting u dear..

    ReplyDelete
  56. waaa... seronok nye yuyu... dpat jumpe fazura... dia sangat cantik.. sy nk sangat jumpe dia...

    ReplyDelete
  57. kak yuyu so cute and gorgeous with the red lipstick :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)