HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, April 9, 2013

Fly to Indonesia like a Diva.

Assalamualaikum

Mac adalah bulan paling penat tapi best yuyu. celah bulan tu juga kelas ganti berpus pusu nak buat, assingment bertimbun, presentation lagi, lepas tu, terus final exam. nasib la kann, final year student. walaupun sem ni ambil 3 subjek je, tapi azab dunia tu terasa wehh.

namun, dalam celah study week, idea untuk bercuti dengan kawan kawan berlaku. itu perkara awesome tahu. plan kami untuk bercuti di Indonesia, at least telah buat yuyu punya penat, terbayar. 

bersama dengan Fatin Suhana, Iena Ieda Mansor, Annas Easkey, Shing dan Yushin, percutian lima hari kami di Jakarta dan Bandung sangat bermakna, sampai sekarang teringat lagi. lagi lagi teringat pasal flight dari Malaysia ke  Jakarta. Royal Dutch Airline tuuu. Diva sangat nak royal royal bagai.

atau nama singkatnya KLM. ni adalah kali pertama yuyu dengan KLM. expectation yuyu sebelum naik KLM, macam, "hmmmm.. nama dah cambest, harap la cambest juga."

KLM menjadi pilih muafakat semua sebab, nak booking senang, tiga step je, dah settle. lagi lagi kami semua yang dengan dunia sibuk masing masing. Fatin Ida Iena sibuk dengan modelling dorang, abang Annas dengan  photography dia. Yushin & Shing? workaholic, ada pulak masa nak booking dengan yang remeh remeh kan?

jadi, KLM dengan tiga step online booking tu, tak serabutkan masa sibuk kami semua. :')

world business class never fails to make us heppehh! murah sangat, sapa tak happy kan. lebih kurang sama je dengan AirAsia. tapi lagi best. ihik ^^

kali pertama dengan KLM, dan kali pertama rasa puas hati sangat tak menyesal pilih flight tu. kurang 2jam je nak ke Jakarta, tapi rasa macam nak request tambah lagi 2jam perjalanan. over kann. 

Yuyu Zulaikha, bantal empuk kemain, dan siku abang Annas Easkey. -.-' 

ruang luas macam dah boleh main galah panjang pulak. kerusi selesa, boleh baring terus. siap sedia bantal empuk. selesa sangat untuk orang yang lenguh lenguh tak cukup tidur siap bawa beg berat ni. 

hiburan sambil berbaring. lepas tu terus teresak esak pulak nangis tengok Twillight Saga. apa niii -.-'

lepas tu nak cakap dengan Fatin rasa serba salah, kusyuk nauu dia layan lagu jazz dia. abang tidur. menikmati perjalanan empuk dan sejuk suam dengan KLM. yuyu? baring, selca, movie, makan, baring, selca, movie, makan, hingga lebam.

yeahh. makan lah sampai mintak orang sebelah punya. sedap. dan semestinya HALAL. siap boleh pilih nak makan apa. hebakkk arr.

selepas sejam lebih perjalanan, yuyu dah nampak seciput Jakarta. aww~ tak sabarnya nak bercuti! sebab ni first time tau yuyu ke Indonesia. paling tak sabar nak borong barang kawin. heee. tak boleh bergaduh lagi, Jakarta & Bandung adalah syurga doniaaa untuk shopping.

no filter, just pure beauty. SubhanaALLAH.

***

lepas ni ingat nak bercuti ke Thailand. dan mestilah yuyu pilih KLM lagi. murah satu hal, selesa, stewardess friendly, makanan sedap, halal, lagi best sebab mudah. ingat kan pasal online booking tadi kan? mula dengan perjalanan yang awesome, haruslah seluruh percutian pun awesome.

korang patut rasa pengalaman macam ni walaupun sekali seumur hidup. :) tak sabar nak share entry lepas ni pulak.

terima kasih sudi baca :)

72 comments:

  1. nampak sedap pulak tengok menu tu. haha

    ReplyDelete
  2. wahhh best..sy sem depan brangkat ke indon jugak=)

    ReplyDelete
  3. teringin sangat nak jumpa Annas Easkey! :')

    ReplyDelete
  4. Wahh3 bestnya bercutii.. :D btw KLM mmg terbaekk ^_____^ msa exchnge stud dulu pegi german naek KLM ni la,bayangkan duduk 22jam dlm flight, n naseb baek servis diorg da best n da bomb, so xdelaa rasa lenguh2 sgt sbb tempat selesa n siap bg bantal lg kan..hiks...xsabar nak tunggu next entryyy ;D

    ReplyDelete
  5. alala. .bestnye. .nk ikottt. .muehehe. .wt byk2 review psl tmpt kt indo ya. . :)

    ReplyDelete
  6. bestnya yuyu,,,berangan nak sampai ke jakarta sebelum umur 24..hehehe

    ReplyDelete
  7. Wahh.. Welcome in Indonesia kak! :D xxx

    ReplyDelete
  8. my mak cik cakap. KLM ni murah, murah dari other flights... seronoknya pegi Indonesia...

    ReplyDelete
  9. alamak tgh syok2 tgk gambo, sekali dah habes... nak lagi gambo !!

    ReplyDelete
  10. Yuyu... ^-^

    Setelah saya melihat kalimat ini di atas:
    "no filter, just pure beauty. SubhanaALLAH."

    Saya sangat menyarankan agar Yuyu coba baca artikel ini: http://bangkitkansemangat.wordpress.com/2011/11/17/penggunaan-subhanallah-masyaallah-sering-terbalik/

    Dalam Bahasa Indonesia sih, hehe... Yah, tidak beda jauh kok, saya harap masih bisa dimengerti. :)

    ReplyDelete
  11. bestnyer....bertuah sangat dapat peluang macam tu yuyu

    http://farahaanna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. bestttnyeee tengok gambar yuyuuuu letakkk nih... rasa sgt3 besttt.. baru tgkkk.. yg dapat peluang tu? haaaa.. lagi laaa double bestttt

    ReplyDelete
  13. OK. saya jeles lagi..!

    wahh! best-nya plane dia. siap ada movie . *jakun sebab bfore ni tak penah mrasa yg ada tv bagai* hehe!

    muat2 je yuyu kt seat dia. siap meringkuk ke tepi tu . hehe :)

    nak join pegi thailand *wish2* huhu



    btw.. more picta pls. hehe

    ReplyDelete
  14. Makanan KLM tu free ke kak yuyu ? Bestnya !

    ReplyDelete
  15. Wah! Seronoknya dia makan angin ke Indonesia! ^o^

    ReplyDelete
  16. Seronoknya yuyu...waa xsaba nk g indon ni

    ReplyDelete
  17. wah seronoknyer...dlm cbuk2 pn sempat g ek..

    ReplyDelete
  18. besnyo dio poie mkn angin...haplod laaa gambaq laie, we ols nak layan...

    ReplyDelete
  19. tak pernah lagi naik KLM ni. Next year boleh try. biasa gi Indonesia naik MAS je. eh, maksimum bawa luggage bape eh Yuyu? biaselah, kalau dah pergi melancong ni, pegi bawa backpack je, balik tu ha yang luggage boleh lebih dari 30kg. hehehehe... :)

    ReplyDelete
  20. tudiaaaa ada org nk shopping brg kahwin. ihik~

    ReplyDelete
  21. Yuyu punye tiket ke sne brape? Jelesss. Cam bes je

    ReplyDelete
  22. KLM? wahhh..mcm best je.. tggu berduit nnt la..hee

    ReplyDelete
  23. seronoknya...ari tu baca entry dr twins pastu baca dari fatin...ari ni baca yg yuyu lak...jeles nyer...!!!huhuhu...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. bestnya bercuti. tp xdak bajet. huhu

    ReplyDelete
  25. HAna pown mmg suka naik KLM, ke jakarta or amsterdam or france... selesa bangat... Besar... flight attendants dia pown besar2.. :)

    ReplyDelete
  26. Wah bestnya..selesa sangat nampak =)

    ReplyDelete
  27. Ceoat hupdate part diva shopping. Ahaks!

    ReplyDelete
  28. wah..bestnya...mesti pastu ada photoshoot kan....untungnya yuyu

    ReplyDelete
  29. Nanti akak nak try jugaklah...selama ini dok guna AA jerk.

    ReplyDelete
  30. Muraah erk...la apesal rina tak tau ni . ...dh booking airasia untk p bangkok minggu depan...uwa...

    ReplyDelete
  31. Muraah erk...la apesal rina tak tau ni . ...dh booking airasia untk p bangkok minggu depan...uwa...

    ReplyDelete
  32. Sedapnye makanan dalam kapal terbang, yeah Indonesia, best =)

    ReplyDelete
  33. perghh..best gilasss yuyu berjalan, pliss hupdate entry jalan2 di sana..nak tgk2..kte baru nak gbandung hjg bln 5 nih..teruja tahap dewa dah ni baca kexcitetan yuyu.. makkk!! nak fly!! :P

    ReplyDelete
  34. yuyu,jom g Dineyland dgn KLM nak?miahahaha

    ReplyDelete
  35. seronoknyaa :) nanti kalau ada peluang kita travel sama2 jugak ye hihi :)

    ReplyDelete
  36. wuwuwuuu.bestnye KLM!lari jauh air asia -.- lepasni bolehlah becuti ke indonesia naik KLM.wiwii :D

    ReplyDelete
  37. besnya,,yuyu pegi da tak ajak kiter ye,,huhu

    ReplyDelete
  38. kak yuyu, berapa yer tambang dia naik KLM ni?

    ReplyDelete
  39. Berapa kak tambang guna KLM ni? murah sgt ke ? huhu teringin plak nak gi kalau tambang naik KLM ni murah ;)

    ReplyDelete
  40. how much semua bajet masa ade dekat Indonesia eh? Boleh kumpul duit and pegi ..

    ReplyDelete
  41. KLM bestttt. bagi yuyu best dari AirAsia. :)

    ReplyDelete
  42. bestnya... nk try la lepas ni.. murah sgt ke..

    ReplyDelete
  43. KLM mana ada pergi Thailand dari Kuala Lumpur kan ? Kalau tak silap lah. Melainkan Yuyu maksudkan pergi Thailand tapi transit dekat Amsterdam :)

    ReplyDelete
  44. Wahh!! macam menarik je naik KLM!! Okay tak harganya?? :)

    ReplyDelete
  45. Ingatkan yuyu nak datang England! huhu.

    ReplyDelete
  46. osem...
    kene cube KLM nie..

    baru cube Malindo jer

    ReplyDelete
  47. OSem !!!
    kene cube gak nie KLM nye..

    baru cube malindo jer

    ReplyDelete
  48. time kpl terbang nak mendarat ke soekarno air port tu, betapa risaunya sy tengok laut tu. cuba bayangkan,tiba2 flight hilang kawalan,then terjunam. na'uzubillah.. :(

    ReplyDelete
  49. pernah naik last year. best naik KLM ni. tiket pun murah dari kapal terbang kat msia ni :)

    ReplyDelete
  50. shopping barang kawen? jeng3, misti excited kan..hehehe

    ReplyDelete
  51. beshnya!! mesti KLM taja yuyu ni hehehhe

    ReplyDelete
  52. uuhh! nak jugak pergi indonesia. tak ajak kite pun. ceq nak ikut jugak. hehe

    ReplyDelete
  53. yuyu ke bandung? ketemu yuk lagi di bandunglah saye ni hehe:)

    ReplyDelete
  54. https://www.facebook.com/warnawardiya

    ReplyDelete
  55. wah yuyu g Indonesia.. bestnya, enjoy nmpak.. sakan berborong ye...da mcm diva ;)

    ReplyDelete
  56. bestnya! KLM pergi balik brpa kak? t vepat2 cerita pngalaman kat sana pulak. hee

    ReplyDelete
  57. kak yuyu.. kita budak kuis jugak, selalu nampak akak.. hik hik hik.tapi segan nak tegur... jgn lupa follow kita tau! btway akak memang comel.. ;)

    ReplyDelete
  58. lepsni moh la kita ke mekah menunaikan haji dan umrah :') insyaAllah besar pahalanya tu hmm ;)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)