HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, April 30, 2013

BFF vs. Confidence.

Assalamualaikum

tengok dorang semua yakin sesangat lepas tu bersemangat, terus terinspirasi diri sendiri ini tau. oh, dorang tu, yuyu maksudkan peserta untuk Peraduan Kotex Memberku. minggu lepas, audition untuk kontes tu baru settle. yuyu join. tapi join tengok je la. ai ni pemalu lagi pemaaf. huhu.

pemaaf? -.-'

betul la motif Peraduan Kotex Memberku ni, kita mesti jadi lebih yakin kan untuk buat sesuatu kalau kita dengan BFF kita. situasi yuyu nak berbisnes, sorang sorang, pergerakan bisnes umpama siput yang berjalan secara rileknya, tapi bila BFF pun sama-sama join, masing masing contribute ideas dan semangat, lepas tu, macam macam benda nak buat. nampak?

jadi, sekitar audition untuk pemenang yang tershortlisted dari IKnowMovement untuk audition Peraduan Kotex Memberku, berlangsung dari pagi sampai petang dengan amat bertenaga. tongkat ali sangat tau dorang.

pendaftaran bakal wajah di Memberku Hawa. sapa la kan. ntah ntah Yuyu Zulaikha. -.-'

Peserta:
jauh jauh tau dorang ni, ada dari Penang, ada dari Perlis, Kelantan la, Terengganu lagi. semangat betul untuk bersama sama BFF dorang. awal awal sebelum audition, peserta akan di ajar untuk ingat beberapa step dulu, hafal beberapa minit, lepas tu menari. O.O dorang boleh, kita boleh?

usaha gigih hafal step. 

Audition:
macam macam dari audition ni kita dapat. boleh la tengok yang betul betul serius nak menang ke tidak. kalau betul nak menang, sibuk macam mana pun, mesti usaha nak perfectkan step menari dorang. ada team yang balik dari kerja, dua jam mesti dorang berlatih untuk step tu. aww~ BFF punya pasal kan. sweet.

kalau dengan BFF mesti la terus rasa serasi kan :') Asma & Anis dari Terengganu. bukan dah macam BFF dah, tapi macam kembar pula. kenapa la muka serupa sangat. 

nahhh. bawa terus segerombolan BFFs. apa dorang kesah.

hot mommas, daebak! siap keluar air mata, lap lap ingus kat tudung kawan sebelah. terharu dengan ibu ibu yang menari best macam dorang. nampak amat bersemangat dan yakin sekali. tskk T_T yuyu sebagai konon konon juri, bagi full mark lah macam ni. 

Starlight! team paling kreatif. dua dua pandai menari. step lain dari lain. padahal masing masing sibuk dengan kelas dan modelling. 

 Juri:
keyakinan adalah benda penting di ambilkira oleh para juri. lepas tu baru tengok keserasian bersama BFF. dari sini, boleh tengok dorang yang yakin, bila lupa step, mesti buat idea kretif. jadi, berkesinambungan dengan "keyakinan", Kotex adalah jenama number satu untuk menaikkan keyakinan kita kita ni sebagai wanita dunia. susah susah je tu Kotex ni :')

sebab tu la ada Peraduan Kotex Memberku ni.

jenuh dah juri nak cari pemenang. semua dah macam hebat lain macam je. kang dorang pilih Yuyu Zulaikha, baru dorang tau.

barisan Juri Professional. sepakat mencari BFF yang yakin sama sendiri. 

kalau nak tau sapa pemenang, boleh la check sini : ( https://www.facebook.com/iknowmovement ), lepas tu tunggu kemunculan BFF penuh yakin ni di Memberku Hawa. tunggu tauu. 

Bukan Peserta:

okay, tampar yang tengah tu. tampar cepat. jumpa blogger kak Anis Athia dan Kak Sizzling Suzai. adik Yuyu rasa happy. :') adik sangat.


posing daripada golomgan yang terlebih yakin. -.-'


Bukan peserta yang terdiri daripada kami termasuk cik Epon dan peserta berposing. alaa. blogger, camwhore je keje. 


best kan kalau ada BFF, semua benda kita buat rasa lebih yakin. kawan baik adalah tulang belakang kita selapas famili. sebab dunia ni, kita memang tak boleh hidup sendiri. macam pepatah omputih :


Friendship is a single soul dwelling in two bodies, who makes you confident to be a true you. 


terima kasih sudi baca :)

58 comments:

  1. Replies
    1. huhu 140cm selepas dibundarkaan :p

      Delete
    2. omeynye . kita yang 150 pun rasa rendah lagi . tskk .

      Delete
  2. waaa...yuyu berkeyakinan sgt..

    sgt cantikk.. :)

    ReplyDelete
  3. Hawat la tak joinnnnnnnnnn......memalu lak nek sorg ni

    ReplyDelete
  4. laa,,, nape yuyu tak join sekali,, malu2 la sangat,, hehe

    ReplyDelete
  5. orang cantik je ni blh join. bahaha.

    ReplyDelete
  6. yuyuuuuuuuu the cutie..kasott..kasottt tu beli maneee..pink.like.like..hik..tetibe terhover

    ReplyDelete
  7. cehhhh adik lah sgt! xd xd...hahaha nice meeting all the people there..iAllah jumpe lg next time maybe ;)

    ReplyDelete
  8. Semangat yg sungguh gigih nak hafal step sgt terserlah pada wajah peserta tu..hik hik...

    ReplyDelete
  9. Jap, kasut yuyu tu kenapa comel sangat!!!

    ReplyDelete
  10. kak yuyu nmpk comel lah tmbh lg kasut yg kak yuyu pakai pon comey :))
    pdn dgn tuannya :D

    ReplyDelete
  11. best lah ! kalau lah de event2 cmni kt brunei. huhu !

    eh eh ! comei lah kasut u mcm cik puan dia.. hehe !

    ReplyDelete
  12. Comel sungguh kak yuyu ni. Pakai apa pun lawa. :)

    ReplyDelete
  13. wah bestnyer....tapi naper yuyu tak join sekali..hehhe..

    http://farahaanna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. asma....she's my oid friend...

    ReplyDelete
  15. ini pertandingan dwarves ke?

    ReplyDelete
  16. hehe awat yuyu julaikha tak masuk? kihkih

    ReplyDelete
  17. CANTIK BAJU YUYU..POLKADOT HIJAU EPAL..I LOIKKEEE

    ReplyDelete
  18. kasut u awesome beb! mana bli ? :)

    http://melangkaugarisan.blogspot.com/2013/04/kerja-tak-tetap-dipandang-hina.html

    ReplyDelete
  19. yg group hot mommy tu adalah my FB frens!!
    siyes memang besh ada BFFs :) me ada 4 org BFFs :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa. ye ke?? dorang best sangat la akak !

      Delete
  20. yuyu yang sentiasa comel :D

    promosi tribal shawl dan bawal tribal rm15 only ! meh singgah blog meh :D

    ReplyDelete
  21. ish. kak yuyuni buat muka pun cute jugak XD

    ReplyDelete
  22. comel betol yuyu ni..beli kasut kat mane..cantik

    ReplyDelete
  23. Hemoh hemoh hemohhh :3

    Taknak bukak contest '' Best Friends Forever '' ala-ala Paris hilton buat ke kak yuyu? Confirm saya daftar dulu HAHA

    ReplyDelete
  24. suka kasut yuyu, beli kat mana?- fifi

    ReplyDelete
  25. haha terlebih yakin kan comeyyy^^

    ReplyDelete
  26. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  27. Kak yuyu comel lah . Lagi nampak muda dari neesa

    ReplyDelete
  28. KAK YYUYUYUYUYU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!LAMANYA TAK COMMENT ! HEHE

    ReplyDelete
  29. Ika nak kongsi product penjagaan kulit..Jom lawat website ika di
    www.zurieka.com

    ReplyDelete
  30. cantik nye kasut yuyu ! beli kat mne tu ? ^_^

    ReplyDelete
  31. Syoknya dapat join!! gila comel, kak yuyu!! :)

    ReplyDelete
  32. APA2 PUN KAK YUYU JUGAK YG PALING CUTE KAT SITU XD

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)