HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, March 7, 2013

Tidak Boleh Belah

Assalamualaikum

memang kita tak boleh lari dengan perkara perkara tak boleh belah. ia bukan saja menguji kesabaran, kadang kadang menguji ketahanan diri untuk tampar diri sendiri.

1) Ne-Yo

"ko tau tak, Ne-Yo kan, mak dia ajar dia dari kecik untuk jaga pompoan, sebab tu banyak lagu dia pasal pompuan"
"ko tau mana weh?"
"opah dia bagitau aku

hmm. Opah Ne-Yo bagitau ko ek? -.-'


2) bila jumpa lecturer yang dah lama-lama semester mengajar. kau akan sangat eksaited untuk tegur dorang. 

"Salam madammmmmm!! hai!"
 *pause sepuluh saat, dan.. *
"err.. salam miss"

faham tak perasan bila kita salah status orang? lecturer sendiri pulak tu.


3) big boo mistake yang yuyu buat untuk permulaan internship

"Puan Alina, kan? yang untuk interview tu?" *sambil menunggu kepastian*
"ya, saya yang akan interview awak, tapi saya Puan Mahira" *senyum*

Bla.. bla.. bla..

"untuk pengetahuan Puan Anita, saya merupakan blaa. blaa... "
"puan Mahira la" *senyum juga, tapi dah lain macam *
"Ya ALLAH, maaf, puan Mahira!"

blaa.. blaa..

"terima kasih puan Zafira, apa apa boleh terus email atau telefon saya, ya"
"Puan Mahira!" *tak senyum*

dan, yuyu di reject untuk internship tersebut. lepas dah kena reject, baru reti ingat nama beliau. sadis betul la diri ni T_T


4) Pati Halia Mustajab

"eh, alang alang kau guna Losyen Mustajab, aku rasa, yang bau Rose tu paling sesuai dengan kau, yuyu"
"asal ehh"
"sangat berguna untuk orang-orang short-term memory lemah macam ko, aku dengar ko salah panggil nama orang yang interview kau, hari tu"

sangat tidak ada kesinambungan di situ. -.-'

***

p/s : facepalming...

terima kasih sudi baca :)

51 comments:

  1. dah-dah pegi studyyyyyy p :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. terus g study sejurus reply komen :p

      Delete
    2. good ...nak kiss dari saya bernama onie,kbai..muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

      Delete
  2. biasa yang part dah lama tak jumpa lecturer tu silap tegur MADAM jadi Miss...sebab time belajar dulu dia belum kawen so panggil Miss, tapi skrg ni dah kawen..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalah sekarang, Miss tu memang tak kawen sampai sekarang. :'(

      Delete
  3. ape la yuyu..name aaron aziz ingat lak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama interviewer tu dh jadi glemer sebabkan yuyu...hikhikhik

      Delete
  4. hahax femes jap losyen mustajap ni,,dpat masuk blog yuyu,,jeles titew..

    ReplyDelete
  5. haha takkan sampai berkali2 kot tak dengar lg "P

    ReplyDelete
  6. kahkah....mmg xleh blah nye....XD

    ReplyDelete
  7. eh ini belog kak yoyo jualikan tu ke? :P

    ReplyDelete
  8. Oh, betul ke fakta Ne-Yo tu? Tapi lagu-lagunya memang best pun. Dan liriknya sungguh lembut dan mendalam. :)

    ReplyDelete
  9. HAHA sempat lagi ye. Happy study dear! ^^

    ReplyDelete
  10. sian yuyu.. all the best yer utk final!! pastu ready utk wedding plak tau =)

    ReplyDelete
  11. hehehhe, lagu tu pon boleh...yuyu tak ingat nama org tu maybe sebab nama dia tak glamour kot kan...naseb kau la labu....heehh :D

    ReplyDelete
  12. Sampai tiga kali tersilap panggil nama?
    Mesti kelam kabut eh muka time tu?

    ReplyDelete
  13. Sudah berkali-kali ku berkunjung ke blog yuyu dan inilah komen pertama..

    Kasihan buat yuyu. Harap saudari mengharungi semua ini dengan tabah.

    ReplyDelete
  14. Ah kasihan buat Yuyu ni... harap saudari mengharunginya dengan tabah. Nescaya dapat kerja yang sesuai.

    ReplyDelete
  15. Asyik ingat kt Onejet jer, mana nak ingat kt yg laen dah.
    Ati tengah brbunga2 lh katakan.

    Aaron Aziz dhati, statment boleh kasi Onejet murka ney. Ati2 Yuyu :)

    ReplyDelete
  16. dasyatttt tu yuuuuu... bp kali salah nama >.<

    ReplyDelete
  17. Time interview tu nervous sangat kowt.. Kadang2 anis pun tersalah panggil nama orang sebab tak clear sebutan time kita tanya nama dia tu.. Nak tanya banyak kali kang ape pulak dia kate.. Hehehe.. Xpe la, mungkin dapat intern kat tempat lain yang lagi best ke.. Hehehe

    ReplyDelete
  18. HAHAHAHA okay part lupa nama tu kelakar !

    ReplyDelete
  19. hahaha... samalah kita. sangat short term memory. jangankan nama orang lain, plat no kete sendiri pon tak ingat ngeeee. kena makan pisang bebanyak ni. eh.

    ReplyDelete
  20. aiseh...apsal teruk sangat pelupa tu....btw, sebab yuyu...akak pun dah terjebak memakai losyen mustajab tu...tapi pomegranate la...sbb bau dia macam chewing gum....dapat komisyen x? haha

    ReplyDelete
  21. Alolo comel yuyu. same goes to me short memory juga. selalu nad lupa baru cakap hal tu beberapa minit sahaja, tetapi terlupeee terus. adoii. geng !!

    ReplyDelete
  22. Ahaha, kesian tapi lucu XD kena makan ginko dr rozmey ni, kekeke

    ReplyDelete
  23. lain kali sebut je puan..takyah sebut nama..tu lagi selamat adik kecit oi..hehe..

    ReplyDelete
  24. kadang-kadnag sebab rasa nebes menebal buat kita 'dengar tak dengar' nama dia.. betul tak??

    ReplyDelete
  25. alahai yuyu, siyes mmg susah nak dpt kalau dah gitu tau

    ReplyDelete
  26. haha so cute bila salah panggil nama. :p

    ReplyDelete
  27. adoyai~ kenapa la boleh banyak kali salah nama orang. yuyu~ yuya~ bawa bertenang. yuyu sebut nama orang tu dengan penuh confident x? alih2 salah nama.

    ReplyDelete
  28. hehehe....awat yuyu lupa...kena sapu minyak anugerah biru ni...hihi

    ReplyDelete
  29. kesian yuyu kitewwww tak memasal kena rejercted ;'( turut merasai kesedihan itu. wuuuuuu T.T

    ReplyDelete
  30. saat2 mcm 2 pon yuyu leh tlupa nama.. mmg xleh belah.. yuyu mkn kismis byk2 lh... huhu

    ReplyDelete
  31. Nape blogger byk post sal mustajab ek. Hihi

    ReplyDelete
  32. cik yuyu zulaikha(eh name kte same la)<-- iklan jap
    kte nk bgtaw pasal seseorg yg ohsem ni..mohon cik yuyu singgah entry ni boleh?
    http://wwwzuemygen91.blogspot.com/2013/03/fariz-izhan-abdul-hadi-siapakah.html

    ReplyDelete
  33. adusss,,, kita mempunyai masalah yang sama,, hanya boleh reda,,, hehe

    ReplyDelete
  34. tak lama lagi yuyu pulak tukar status,
    nanti nak buat2 lupa lah kalau terserempak dgn yuyu~

    nak cakap gini,
    hi madam yuyu!!!! eh silap2, hi miss yuyu!!! hahaha... =D

    ReplyDelete
  35. time kak yuyu x sebut puan je ?memang kena sebut nama ke ? kalau tak konfirm tak kena reject. hehe ..

    ReplyDelete
  36. alahai...awat jadi lagu tu dek non...ihik!!!

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)