HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, March 21, 2013

BFFs Getaway.

Assalamualaikum

1. Passport = tak mahu la digelar pendatang asing tanpa izin di negara orang. mencemarkan nama Malaysia saja. jadi ni benda penting perlu kepit celah ketiak. [Checked]
2. Purse =  tak boleh buat gurau ni nak tinggal ni. duit, i/c, kad segala bagai kena la bawa. [Checked]
3. DSLR = salah sapa kalau dah balik Malaysia, tetiba takde gambar untuk buat tatapan kawan, jiran, dan lecturer Credit Management? pentingggg. [Checked]
4. Beg make-up = at least, negara luar akan kagum tengok rakyat Malaysia yang cun. [Checked]
5. Lotion Mustajab Pati Halia = kalau kaki lenguh pusing habis celah tempat, terkehel sana, bengkak sini, hilanglah mood nak bercuti dengan BFF. apa lagi boleh tolong kita kalau bukan losyen yang memang Mustajab ni. [Checked]

***

jadi, ini adalah BFF Jakarta-Getaway. dikala exam kunjung tiba, dikala kepeningan internship bagai tak boleh belah, namun, dahku nekad ke Jakarta juga macam ada-aku-kesah-pulak.

KLM atau nama sungguh glamorous beliau Royal Dutch Airline telah menjadi pilihan kami. Royal sangat tau u'olls. dan ternyata, betul la propa sebelum ni cakap KLM murah. sesak nafas tengok harga. lebih kurang AirAsia, tahu. thumb up, sambil kemut kemut senyum suka hati. 

3 steps online check-in? dah la murah, mudah pulak tu. tak sia sia kami berlima pilih KLM. lepas ni kita pakat pakat pilih KLM je, okay? "Berlima" "5"? yuyu tahu, mesti baca 'Berlima' siap hampir terkeluar bijik mata masing masing, kan? 

dan ini adalah seperaissss yang harus kalian terima. 


see you very sooooon Jakarta! kite ada bawa banyak peplum tauu! kite bawa checklist nak beli barang kawen juga. yeay! ^.~

Jakarta, kite bawa juga nota Taxation & Zakat nak baca untuk exam esok lusa. tskk. T_T

dan, semestinya, lepas berhempas pulas yuyu packing barang dah macam aku nak pindah rumah, lepas tu siap update entry bajet teaser ni, maka, tidur dan rehat yang cukup adalah amat penting supaya percutian seminggu ni akan kekalkan muka yang segar, dan badan yang sihat. seminggu kauu.

jangan lupa follow Instagram (@yuyuzulaikha), Page (facebook.com/kupukupukecik), dan twitter (@yuyuzulaikha89)  untuk terus BFFs Jakarta Getaway's update, ya. harap harap, percutian dengan BFF ni, adalah perkara daebak. amin.

terima kasih sudi baca :)

41 comments:

  1. yuyu pergi sana nanti jangan lupa bawa balik buah tangan ya,,

    ReplyDelete
  2. Yuyu..t8 care yaa ! jangan nakal nakal.hehe hope selamat pergi balik :)

    ReplyDelete
  3. wah,, bestnya.. selamat bercuti ye. take care :)

    ReplyDelete
  4. Yeayyy! Yuyu shopping barang tawenn!

    ReplyDelete
  5. Kak Yuyu takecare : ) ole'2 jgn lupe

    ReplyDelete
  6. best nya... love yuyu..

    ReplyDelete
  7. waaa....selamat melancong..kami pun pergi berlima 2 minggu lepas...baru seminggu balik dr sana...jakarta best,tapi asyik macet je..kalau sempat,pegi bandung,heaven shopping~selamat bercuti~!

    ReplyDelete
  8. Selamat bercuti Kak Yuyu. Take care :)

    ReplyDelete
  9. mana encik pink yuyu..dh tukar erk....beli brg kahwin kat sana memang murah...so jgn lepakskan peluang....bawak duit byk2... shoppinggg.....enjoy ur holiday yuyu

    ReplyDelete
  10. itew nak ole-ole mamat ganteng ! hahaha :P tc tau kak yuyu !

    ReplyDelete
  11. best lea dpt jengjalan.. relax mind.. =)

    ReplyDelete
  12. http://tengkubutang.blogspot.com/2013/03/segmen-my-cute-pets-by-affy-and-angiela.html

    ReplyDelete
  13. syioknya nekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..ingat daku dalam doamu,cewah :P

    ReplyDelete
  14. yuyu..bestnye jejalan ngan BFF.ida n iena pun ada..bebaik korang~

    ReplyDelete
  15. wahh bestnyaaa kak yuyu.. jaga diri kat sana ye... =D

    ReplyDelete
  16. wahhh!!! kak yuyu pon pergi jakarta jugak. sekali ngan kak fatin suhana. betapa beruntungnya. wah2!! bestnya.. btw kak yuyu, take care masa dok kat jakarta :D

    ReplyDelete
  17. wah,,untung kak yuyu dpat melancong ngn BFF kat luar negara malaysia..
    take care kat negara org nnty..

    ReplyDelete
  18. take care yuyu.

    Semoga selamat pergi dan balik ya.

    jangan tak larat bwk balik brg shopping sude :D

    ReplyDelete
  19. Wah..best nye becuti...AwanLuna pon tgh survey nak gi Seoul Korea. Jom Yuyu!.

    ReplyDelete
  20. shopping sakan kak yuyu nanti. hahaha.
    pastu jgn lupa tunjuk ape yg best kat sana. must! tc kak yuyu.

    ReplyDelete
  21. bawak balek bunga citra lestari and baim wong ke Malaysia tau yuyu julaikha hiksssss ;P

    ReplyDelete
  22. have fun at there kak yuyu.
    Minggu lalu sandra baru pulang dari Jakarta.
    Had so much fun.

    http://sunnyxandra.blogspot.com/2013/03/trip-to-jakarta-and-bandung-part-1.html

    hihi ^_^

    ReplyDelete
  23. wah seronoknye yuyu dapat pergi negare org,,yuyu memang comil~

    ReplyDelete
  24. yuyu julaikhaaaaa ! jgn lupe upload gmba bebanyak tauuuu :*

    ReplyDelete
  25. sis pun selalu guna KLM je, lebih best sebab tak yah bersesak kat LCCT

    ReplyDelete
  26. Perghh.. bestnya travel. Nak join juga kak yuyu!!

    ReplyDelete
  27. jalan jalan sini sys yuyu . do follow me yeahh . done follow sys :')

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)