Saturday, February 9, 2013

Home Sweet Home

Assalamualaikum


hari ni hari ke dua yuyu dah kat Langkawi. balik kampung okay. rasa macam nak pegang jarum jam kuat kuat. tak nak jam bergerak. tskk. tolonglah lambatkan masa. tolonglahh.

      
sampai, terus beli cekelat orang pesan. -.-'

yuyu ingat lagi, hari pertama yuyu masuk UIA, Ya ALLAH, tak sanggup berpisah dengan keseronokan alam alam laqha duniawi di kampung. kau boleh bayang tak budak perempuan yang selalu terlentang tengok TV setiap petang dengan famili, selalu menyicah mangga bawah pondok gossip mak bedah sampai dah nak Magrib, makan makan malam secara sederhana tapi best dengan makbapak adik beradik semua, tetiba, hilang nikmat semua tu.

sumpah tak best mana pun. masa emak hantar sampai ke hostel, Ya ALLAH sekali lagi, macam nak merayu cium cium kaki siap buat buat asma tahap akut supaya emak bawa yuyu balik Langkawi. ai siap menangis belakang lemari tau you. bhaha. kesian ex-roommate dapat kawan sebelah katil yang ada pergolakan emosi seteruk ni. 

tapi, tu la pengorbanan kan. nak tak nak, terpaksa lah makan meggi, pejam mata, bayang makan kari ikan emak masak. hmm. sedapnyaaa kari ikan emak masak. okay. imaginasi melampau. IndoMee sebenarnya. 

hari ni bila dapat duduk dengan famili kat rumah sendiri, SubhanaALLAH, nak je bungkus semua ahli keluarga, pondok, katil kat rumah dengan tilam tak rupa tilam yuyu, masuk luggage. bawa balik KUIS. menikmati childhood di Kolompo dengan jayanya.

kalau kat hostel, selalu sebelum tidur, guna Losyen Mustajab bau Jasmine (Dunia Herb)  demi dapat tidur nyenyak dan menenangkan. tapi bila balik kampung, bawa balik losyen ni sebab nak sama sama guna nak family, sama sama tidur nyenyak. korang patut ada moment macam ni juga dengan family sendiri. aww~

sebab tu, bila yuyu di Langkawi, yuyu jarang sangat online. online pun cuma untuk check email, dah tengok benda benda penting. tipu. tengok fesbuk sikit. ihik ^^. selebihnya, yuyu akan borak dengan emak, main main dengan adik, jaga anak yang emak mengasuh dan amik gambar. habuan tengok di hostel nanti. :)

betul la orang kata kan, teruk mana pun kat rumah kita, tempat kita membesar, situ la tempat kita rasa paling selesa. hmm. macam tak nak balik hostel..

berat hatinya..

terima kasih sudi baca :)

65 comments:

  1. wuhuuuu....untung la dapat balek kampung :'/

    ReplyDelete
  2. sometimes tgl d hostel pun best gak yuyu hehe. teach us to be MORE independent and self-organized ^^

    terjah sini: http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Yuyu jangan sedih !!!!! hehehehehe

    ReplyDelete
  4. ain pun kt kampung sekarang..spend time dengan famili..layan kerenah sepupu, anah buah..sangat seronok..:D

    ReplyDelete
  5. haha ayat yuyu buat iolls gelak, btw iolls paham perasaan yuyu tu ;') jom sesama sedih ahaks

    ReplyDelete
  6. kita pn cedey stiap kali nak blek hostel.
    lg2 bile cuti lme. sedap dok kg, nk blek hostel tersgt la liat...

    ReplyDelete
  7. kita pun taknak balik hostel jugak T.T

    ReplyDelete
  8. hahaha! dah3! jangan selalu makan maggie! tukar maggie ke oat! lebih sihat..tulus kalau kat rumah bersawang jugak alam maya. hehe

    ReplyDelete
  9. yup, rumah kita sendiri adalah tempat yg paling best...:-)

    ReplyDelete
  10. Biar rumah kita buruk tapi itulah syurga kita kan.
    p/s:Ada ke yang suka rumah buruk?

    ReplyDelete
  11. betul tu sis...kalo dah ada kat umah sendiri memang rasa bahagia sangat2, dan bila cuti habis mmg rasa malas gila nak pack baju balik hostel..huhu

    ReplyDelete
  12. huishhhh dapat balik rumah memang nikmat sangat sayang oittt.. lupa semua masalah, nak buat apa pun bulih.. puasss. tambah pulak yuyu dok langkawi, ada laut, lagi la seronok baq ang, tenang jaa.. teringat dulu masa dok penang :(

    tapi takpe, dah nak abes study kan.. buat betoi2. nnt boleh enjoy dengan family :D

    ReplyDelete
  13. kalau berat hati boleh makan coklat banyak-banyak..kat langkawi kan byk jual coklat

    ReplyDelete
  14. betul tu kak ;) hee. Seronok dapat balik kampung ;)

    ReplyDelete
  15. Yuyu buat cerita sedih. Hikhik. Takpe nanti pengorbanan yuyu sekarang tu akan terbalas. InsyaAllah

    ReplyDelete
  16. wahh yuyu orang langkawi rupanya.. hehehe ena pula terbalik, masuk kay uia tak dapat nak on9.. busy memanjang.. bila kat rumah baru dapat on9 dengan tenang

    ReplyDelete
  17. seronok yer balik kampung... kekal happy k yuyu....

    ReplyDelete
  18. Paling diinginkan bila berjauhan, makan masakan emak. wuhuhu.

    Duduk luar negara dulu buat sendiri masakan kegemaran tetap tak sama rasanya walaupun sifunya emak kita.

    ReplyDelete
  19. Aww bestnya kak Yuyu! Bila la Ain dapat balik kampung~ huhu InsyaAllah soon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah la ainn. bila la akak boleh g England tempat awak tu.

      Delete
  20. YUYU..KAK BUI NAK MINTAK PERTOLONGAN NI
    ITUPUN JIKA YUYU SUDI
    KAK BUI PLAN NAK G LANGKAWI
    P X TAU NAK DUDUK KAT HOTEL MANA
    SEBAB INI FIRST TIME NAK KE SITU
    YUYU BOLEH JAWAB KAT EMAIL KAK BUI YER
    idzrarynproperty@gmail,com

    SANGAT2 MGHARGAI BANTUAN YUYU

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. kalau boleh, masa datang langkawi, jangan la duduk hotel, tapi duduk la chalet. murah sikit, tapi best sangat :)

      Delete
    2. BAGILAH NAMA CHALET APA YUYU..^_^

      Delete
  21. langkawi tetap di hati kan
    anak jati kedah mmg comey2

    ReplyDelete
  22. hehe lawak la baca cerita yuyu ni :P

    ReplyDelete
  23. kak yuyu sama macam saya masa duduk hostel dulu *tahun lepas;D* , tapi sekarang saya kat rumah !! school leaver lah katakan ! hahaaha :D tapi bila fikir nanti kena tinggal rumah ni balik T_T


    http://areisuaproduction.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. kiter kampung dengan kampus dekat jer...x feeling sangat la..ehem guna mustajab...

    ReplyDelete
  25. NAL pun dalam minggu terakhir menikmati kampungku Langkawi !
    sem 2 di UMS bakal bermula.... bestkan dok sini :)

    ReplyDelete
  26. order cekelat sudah pasti bagi anak Langkawi...

    ReplyDelete
  27. yuyu!!! nak cokelat daim sekilo. ahaks

    ReplyDelete
  28. Memang best tempat kita membesar lagi!!

    ReplyDelete
  29. jangan tinggalkan dunia blogging sudah :D

    ReplyDelete
  30. so sweet . ke mana tumpahnya darah kalau tak ke tanah air. Eh ?

    Hehehe DAIM satu balang kak !

    ReplyDelete
  31. memang best lo dapat balik kg kan sis...huhuh...lagkawi?? boleh la tolog belika coklat...bestnye....lotion mustajab tu sy pakai ugak...best

    ReplyDelete
  32. langkawi!
    kalo pegi langkawi confirm org kirim coklat kan.
    bulan lepas pegi holiday kat sana, borong coklat.
    tp balik rumah, sekejap jer dah habis coklat2 tu. huhuu~
    bestnyer dapat balik kampung.
    sy jgak yg x dpt balik kampung, coz hasben keje.
    rindu kampung halaman. -.-

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  33. waaah best la tu dapat jumpa family ye sayang :) kirim salam semua yek .hihi

    ReplyDelete
  34. hehhehe langkawi.....lme x gi holiday kat sne

    #sape2 yg bminat nak bli tdung ...silaa laaa jenguk2 kat cni

    https://www.facebook.com/love.scafts

    ReplyDelete
  35. setuju dgn yuyu..selesa mana pn kat tempat org..selesa lg kat rumah sendiri kan..btw miss yuyu ^^

    ReplyDelete
  36. bila larr dpt pegi langkawi??seumur hidup x pernah pegi langkawi..nak ajak mak,,mak kata nanti pegi ngan suami..adoih lambat lagi boleh kawin so lmbt lagi boleh pegi langkawi..huhu bwlar kite pergi langkawi..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. patut datang Langkawi juga, walaupun sekali :)

      Delete
  37. rumah lah tempat paling best ! best ! best ! :D

    ReplyDelete
  38. study kat UIA ke YUYU...? sama dgn anak akak....
    coklat tak dapat dipisahkan dengan Langkawi..murah dan sodappp...

    ReplyDelete
  39. dear yuyu..tamo sedih2 tau. ^_^

    ReplyDelete
  40. akak.. coklat tuuuu banyak nya.... nanak.. :P

    ReplyDelete
  41. yuyu.. i da beli baju kurung peplum yang yuyu pakai wrna hijau tu.. i beli color biru.. memang cantik :-) tanx review ye.. suke yuyu selalu sharing..

    http://tinynasweet.blogspot.com/2013/02/ena-u-pakai-ape-ye-muka-u-nampak-bersih.html

    ReplyDelete
  42. Boleh kirim cekelat kat yuyu tak? hiks :D
    Nah ni ada entry saya buat siap ada yuyu kat dalam.. meh laa tengok ;)

    http://hanidamoss.blogspot.com/

    ada Hanis Zalikha, Cik Epal, Fatin Liyana, Irine dan Maria Elena sekali gah gitu :)

    ReplyDelete
  43. yuyu jom tukar dr losyen mustajab ke felinna inchloss, best sgt!^^

    http://aheartformirara.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sudi suggest. tapi buat masa sekarsng, Dunia Herb dah terbaik sangat. tak terasa nak tukar mana mana product lain :)

      Delete
  44. balik kampung mmg best!lg2 dapat makan masakan mak..hehe
    teringin sangat nak g Langkawi..selama 25 thn hidup ni xpernah pun menjejakkan kaki ke sana..ayat sedih..wuwuu.. ;(
    bila lah agaknya akan sampai sana ye..

    ReplyDelete
  45. kan akak kan ?
    even dah bertahun biasa stay hostel, tapi tetap jugak nak balik duduk kat rumah. :D

    ReplyDelete
  46. Kakyuyu UIA or KUIS ?

    &

    You are so beutifullll and Comel :D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)