Monday, January 7, 2013

Solusi Shopping.

Assalamulaikum

baiklah. sekarang kita buka topik serius sikit. demi kesejahteraan hati kita semua. ya. yuyu paham kalau bab tahun baru ni. masing masing bersenang senang hujung tahun, bersusah susah awal tahun kemudian. nahh. hambek pepatah ni. 

tahun lepas lepas (2011), bijik mata yuyu kelabu tengok sana-sini dengan permainan perniagaan masing-masing. brand ni ada discount, brand ni pulak mark down, siap buat further mark down! amboi, kemain. lepas tu tang discount, ada 50%, hoi huru hara yuyu try selamatkan poket.

tapi tuntas...tskk. T_T

aku benci diri aku yang selalu tertipu dengan auta alam fana ini.

masa Krismas 2011, terrrrrrr beli juga lipstick baru, dan baju baru dan handbag baru dan hampir beli jam baru. konon-konon further mark down punya pasal. haha. lawak la aku ni. ambik finance, tapi bodo bab finance. well. well. tak semestinya doctor tak pernah sakit. *okay, lame reason untuk cover lame action dahku*

jadi, kesinambungan kisah sungguh lame tu, yuyu buat pengajaran, lepas ni yuyu akan lebih memilih kepada online shopping, tidak lagi kepada mall. kot. cara ni sangat membantu dari segi mengelakkan proses rambang mata dan kecelaruan kepala otak merembes keputusan maklumat yang tepat. wadefuuuuu.

contohnya, kalau kita online shopping, hmmm..kononnya la di Fashion Valet, macam macam kita boleh shopping. di FV memang kita dah boleh save melampau. satu, free shipping seluruh Malaysia, okay, dah jimat dah.

saya punya, khas dari Fashion Valet :)

dua, ada sistem reward, sekali register dengan FV, otometik dapat reward 10points. semakin banyak kita habis duit di FV, semakin banyak kita dapat reward. jadi, ada rasa apa apa pembaziran tak di sini? tskk. rasa lagi dihargai ada la kann. T_T

jadi bila dah shopping secara online, terutama di Fashion Valet (highly suggested), kita dah memang save banyak, tambahan, kita takkan dapat mana mana kontroversi delivery lambat la ape jadah la sebab bagi FV, COSTUMER IS KING.

*tetiba terbayang, tengah pilih wedges di FV sambil pakai crown ada diamond besar gedabak, king kann*

traditional sopan macam yuyu ada.

modern lagi trendy macam yuyu pun ada. sila muntah segera.


tapi di sini, yang lagi best, perhatian kepada pembaca belog saya yang tercinta :)

kehadapan pembaca kupukupukecik.blogspot.com,
dengan ini, anda akan mendapat discount 10% storewide Fashion Valet, dengan hanya menaip masuk code FVYUYUBLOG .opss. jangan lupa register dulu tau tau, kalau tak, tak dapat la 10% tu. ihiks.
yang ikhlas, Yuyu Zulaikha

sangat gedik saya.

p/s :  FV is an online shopping store with over 150 different brands of local origin and within the South East Asian region such as Thailand and Indonesia. you got me, ha??

terima kasih sudi baca :)

60 comments:

  1. FV mmg fashion utk perempuan shj ke?

    ReplyDelete
  2. wah wah wah..ini sudah bagus, hancur jugak azam nak berjimat 2013 ni kang, adoiiii

    ReplyDelete
  3. mak datuk , yuyu , tingginya heel ...

    ReplyDelete
  4. kadang2 blh addict juga kalau selalu bli on9 kn? :p

    ReplyDelete
  5. As salam cik yuyu yang bakal jadi puan nanti..hikikhik..

    online shopping!

    law bab2 online shopping Ecah memang hancus..Ecah ni kecik dalam segala bab..saiz kasut( 4/35 tu besaw lagik tuk Ecah), saiz baju (law s or xs..besaw lagik)sebab tu hancus law online shopping nih..

    hanya mampu tengok je la ..wuuu T_T

    ReplyDelete
  6. pompuan ni mmg sume suke shopping eh. xtvt ape lagi yg best selain shopping ni. asyik shoppingg jeeee.

    ReplyDelete
  7. wah yuyu mmg pakai tinggi cemtuh eh :') huhuhu letey jalan tggi sgt

    ReplyDelete
  8. cikgu perempuan mesti suka ni. hehe

    ReplyDelete
  9. huhuuhu..xreti nk soping kasut online sbb kaki ni jenis kena try sarung dulu sblm beli.

    ReplyDelete
  10. kaki kak yuyu nie sai 5-6 kn? hehe :D

    ReplyDelete
  11. yuyu... kakdeno suka tengok cara yuyu berpakaian, makeup.. mcm2 la.. comel! :)

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum, asal shopping mesti pompuan... tak ada pakaian utk lelaki kah? nie semua utk pompuan saja aku tengok YUYU... sapa yg tak nak diskaun 10% tu, kalau akak, adik, mak cik, mama, nenek aku tengok nie mesti melompat2... hahaha... jangan percaya tu... ^_^

    ReplyDelete
  13. wow...kasut2 itu sgt gojes..buatkan hati ku cairrrr

    ReplyDelete
  14. orang kecik..kasut besar..ker zoom tue.hehe

    ReplyDelete
  15. baik nya kak yuyu cuz bagi kod tu. Terharu :')

    ReplyDelete
  16. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Bukanlah suatu kesalahan ketika kamu mencoba dan kemudian gagal. Satu-satunya kesalahan adalah ketika kamu tidak berani mencoba
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

    ReplyDelete
  17. i wonder if i wear this shoes while teaching, perghhh!!

    ReplyDelete
  18. pompuan memang gitu..cemana pun nak shopping jugak..ikat tangan tak bagi beli,kita beli guna kaki...hahah

    ReplyDelete
  19. TAKNAK LAH TENGOK TAKUT RAMBAMBANGBANG MATA..HIKSSSS

    ReplyDelete
  20. woow.. banyaknya... takot pulak nak shopping... ~ hehe.

    ReplyDelete
  21. Sis Yuyu, belanja me pelisss. Hehe :p

    ReplyDelete
  22. belanja 1 kasut macam kaler biru tu satu lah yuyu. saiz 9 ye. heheee :D

    ReplyDelete
  23. mak fevret ngn kasut!!
    cntiknyer yuyu...cntik kasut tu!
    nak!!!!:p

    ReplyDelete
  24. untunglah boleh pakai kasut cenggini.. ena, hurmm pakai sure pelik yg amat... huaaaaaaaaaaaaa am craving for this!

    ReplyDelete
  25. Haaa bole tgk kat sini untuk tudung bawal, shawls, inner neck semua ade..

    Jemput singgah semua...yuyu juga:-)

    www.cosmoladiess.com

    ReplyDelete
  26. me pun suka shopping online--me beli peplum hehhe

    ReplyDelete
  27. yuyu...i like hello kitty stuff behind the shoe...huhu

    ReplyDelete
  28. mak tetap jatuh hati dengan heels tu walaupun saiz kaki gajah mak ni takde hahaha

    ReplyDelete
  29. hahaa ;) hana pun suke pakai heels nie sbb dah taw diri tetttt.. HAHA. nk try la shopping kt sni :)

    ReplyDelete
  30. tingginya kasut..cantik pilihan yuyu..
    dulu suka pakai kasut tumit tinggi2 macam tapi selepas
    ada anak kurangkan tingginya..

    ReplyDelete
  31. Lawa lah heels kaler itam yang ade riben pink tu Yuyu! ^0^

    ReplyDelete
  32. peminat fesyen ke ni.. :)

    http://beritasini.blogspot.com/2013/01/zizan-berjaya-buat-persembahan-solo.html

    ReplyDelete
  33. http://strawberrycoklatyumm.blogspot.com/

    http://violetmasz.blogspot.com/

    follow blog sye ea.. :)

    ReplyDelete
  34. wah..bestnya..dapat diskaun 10% lagi tu..terbaik..hehehe

    ReplyDelete
  35. cantik nyeww kasut yuyu tu .. jatuh cinta <3<3

    ReplyDelete
  36. Cantekknyee kasut biru tu... owhh I need one.. :)

    ReplyDelete
  37. yuyu rasanya dah lama yuyu makan lamor2 tu ,,,buat la entry keberkesanan dia,,,sebelum ni ada jugak tanya nak beli tapi harga dia mahal la,,,tapi kalau bagus apa salahnya kan,,,tu yang nak tahu tu,,sebab tengok yuyu makin comell,,

    ReplyDelete
  38. Bie pakai flats all the time, tapi heels memang cantik :)

    ReplyDelete
  39. gojesnya kasut itu, memang pompuan ngan shopping tak leh berpisah......tak yah la percaya ngan teori window shopping, end up kamu akan membeli jua, kalau tak hari ni, esok lusa hehehehehehehehhe

    ReplyDelete
  40. wow... mmg cantik shoe tu... akak x pernah ada shoe tinggi mcm tu... :(

    ReplyDelete
  41. Wah, kita pun suka beli-beli secara online, tapi kalau ada duit lebihlah, kalau tak ada jangan harap huhu. T_____T

    Aksesori dan fesyen untuk kaum Adam tak ada ke? ;)

    ReplyDelete
  42. hi yuyu, you may like my blog : klsmartperfumes.blogspot.com or like us in facebook : KL Smart Perfumes 18ml
    Thank you!

    ReplyDelete
  43. lawanya kasut..guna duit online hati² yer..

    ReplyDelete
  44. alaa..blog ni sgt comel...x boleh x folo.. ;)

    ReplyDelete
  45. akak pun menege online dik..jom folo akak dik ;) blog ni sgt comel utk tidak folo ;)

    ReplyDelete
  46. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    ReplyDelete
  47. yuyu, jom singgah dan join peplum giveaway kat blog kita :))

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)