HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, December 22, 2012

Pilihan Terbaik.

Assalamualaikum

minggu lepas minggu paling suka hati. weekdays sepatutnya ada kelas, tapi asyik cancel sebab musabab masing-masing lecturer tak wujud lagi. satu subject lecturer baru bersalin. hari yang lecturer bersalin takde, yuyu manfaatkan makan Durian Crepe di Mid Valley. satu lagi subject lecturer tak dapat dikenal pasti. untuk masa subject tu, yuyu manfaatkan jumpa rakan taulan di kampus dorang.

Rabu untuk kelas lecturer tak dapat dikenal pasti, yuyu telah ke Nilai University untuk pelop pelop cium gossip sikit dengan Shelly. seharian okay. siap hampir terjojol lutut pusing sana sini tengok ketaa'juban Nilai University. 

Ini Shelly. Shelly adalah kawan yuyu. Dagu Shelly adalah men-jelly-kan hati. 

jadi, sebab yuyu telah jejak kaki ke Nilai University, Shelly terangkan satu satu, kenapa kita kita semua perlu pilih Nilai University. hmm. 

Dale Carnegie Training
nak Nilai University! Nilai University ada Dale Carnegie! :D

pernah dengar tak, Dale Carnegie. sapa sapa yang amat bermotivasi kena lah kenal beliau. macam mana pula klau yuyu cakap, Dale Carnagie Training bergabung tenaga dengan Nilai University membentuk satu course di sana. rasa tak macam mana beruntungnya kalau study di Nilai University? Uni lain takde kan kan kan?

kebetulan, masa hari jalan jalan cari pakwe kot kot dapat sorang macam Aaron Aziz, Dale Carnegie ada buat satu talk untuk sejam. faham tak apa perasaan? sejam tapi rasa sangat bersemangat. siap rasa macam keyakinan diri melonjak lonjak dengan mengadanya. well. tahniah Dale Carnagie saya menjadi lebih Yuyu Zulaikha! motip? -.-'

Dale Carnegie is a world-renown training provider and here at Nilai University students are able to take their personal development programmes. This is a FIRST in Malaysia. No other institution has this arrangement with them. A certificate from Dale Carnegie is sure to get you a job.

awak ada perasaan macam perasaan yang saya ada sekarang tak? eh.

Kemudahan 
saya pelajar Nilai University sehari. heee. tapi tak iktiraf pon. saya iktiraf sendiri.

tempat lepak student untuk release tension study ada macam ni. hebakk arr! O.O

nak library macam ni. sambil study, sambil rasa aman damai di hati. sambil rasa macam semangat tak hengat.


boleh bayang tak student Nilai University petang petang main golf kat sini, lepak kat cafe yang siyes terbaik, boring boring terus swim kat pool yang cantik. mewah nya kemudahan di uni sana. jeles T_T


rasanya, kalau masuk Nilai University, sangat berbaloi. yuran tak la mahal mana kalau compare dengan private uni yang lain kan. dengan yuran yang murah, dapat pulak world class education. world class hokey. dan yang palig best, suasana yang jauh dari pancaroba kekusutan dunia. rasa tak bertuahnya di sana?




okay. sekian video kali ke dua dari saya. saya nampak ke-kontra-an di situ -.-'


lagi seronok di Nilai University ada tawarkan Account & Finance + Business courses. ada la kesinambungan dengan course yuyu sekarang kannn. hee. boleh la sambung Master di sana nanti. selain tu, ada tujuh examption dari Chatered England Accountants in England and Wales. hamagaddd. O.O terbeliak bila Shelly bagitau semua ni. antara exemption nya :
  1. Financial Management
  2. Accounting
  3. Assurance
  4. Business and Finance
  5. Law
  6. Management Information
  7. Principle of Taxation
mungkin sebab ni juga Nilai University dapat 5Bintang dari SETARA kan. sejajar dengan IPTA yang ohsem lain. kalau yuyu rasa berbaloi ke Nilai University, akak yuyu (tetiba jadi akak) suggestkan adik adik semua masuk Nilai University nanti. tauuu.

takkan la tak nak masuk sini kannnnn. hebakk kan kan kan ^^

terima kasih sudi baca :)

81 comments:

  1. yuyu nak sambung master kat situ ke? (^^,)

    ReplyDelete
    Replies
    1. di mana ada tepat best, di situ ada dahku :p

      Delete
  2. ohsem gitu.kembang idong sikit ^..^

    ReplyDelete
  3. Hah! Bosan sekolah asyik melawat U ni setiap tahun! Hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. bosan nape pulak? cantik kott tempat dia ^^

      Delete
  4. Replies
    1. terlebih best la. takde macam macam lagi dah :p

      Delete
  5. dia IPTA ea? gaya mcm IPTS... cantik tol tmpt dia..lgi2 library dia.. fuhhh..ase nak tido sana bukan nak baca buku.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. IPTS la sayang. tapi 5 bintang. sama macam UPM tauu ^^

      Delete
  6. alahaii..kecit nau budak kecit ni..hehehe..

    ReplyDelete
  7. wah...menarik btol uni ni....hebak hebakkk

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. hahahaha.. sudah la bro!!! merajok dengan bro tak habis lagi ni!

      Delete
  9. skrg study mana??Asal muke cute sgt ni??mcm dak sekolah je..hehe

    follow me..

    herdiaryoflife.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. kenape comel sangat ni kak yuyu.. hihihi :D

    ReplyDelete
  11. 2 tempat saya study dulu..wah xsangka yuyu pergi sana...

    ReplyDelete
  12. yuyu belajar kat U Nilai nie ea dulu ?

    ReplyDelete
  13. ku paham kontra apa di situ,, haha

    www.mujadafewa.my

    ReplyDelete
  14. Jauh beza kak yuyu dgn Kak Shelly HAHA XD

    ReplyDelete
  15. Not bad university nihhhh dah dapat bayang dah yuran berapa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. paling mahal untuk degree kat sini RM50k. haa.. murah je kan, kalau banding private uni yang lain la. hee :D

      Delete
  16. oh ttba terasa nk tukar U je...opsss

    ReplyDelete
  17. hebak akak. hebak sungguh. Swimming pool pun ada. Sukanya ! Nak mandi. nak mandi. !

    ReplyDelete
  18. makaihh, mewahnyaaaa Nilai university .. tengok macam resort dah... wahh, kak yuyu nak sambung master?? hebat2.. teruskan hingga ke PhD...

    ReplyDelete
  19. bestnya ! nak masuk ah nanti lepas STPM . Haha . Btw , kaka yuyu cute macam selalu :D

    ReplyDelete
  20. Nice ! ade golf ! :D yuyu nanti ambik master situ jgn lupa bgtahu ! >.< nakkk jugakk..hahaha

    ReplyDelete
  21. nak request belajar kat sinilah..hahaha

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. bestttnyeee. ada tempat yg boleh release tension..

    ReplyDelete
  24. Blh dptmbgkn gk utk smbg dgree nnt...he2...kak yuyu mmg kiut... :-)

    ReplyDelete
  25. kemudahan yg disediakan nmpak best.=)

    ReplyDelete
  26. nekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk,hawat nek omei sangat tatau.... rasa nak angkat2 je :P

    ReplyDelete
  27. Tak sempat nak kenal ipt sekarang banyak sangat kot.

    ReplyDelete
  28. comelnyer yuyu ni.....bla la nk besar ni..hee
    eh, mai bru beli magazine dara! coz tgok yuyu, so trus i grab! hee

    ReplyDelete
  29. saya selesa blaja kat kolej skrg...maybe utk degree nnt kot...

    ReplyDelete
  30. yuyu di review

    http://www.bakul2011.com/2012/12/review-10-rakan-blogger-pagerank-3_20.html

    ReplyDelete
  31. Hello my friend J.Lo..how are U..? happy nice day 4U and family keep in touch.

    ReplyDelete
  32. tq for the info, cam ni pi lak open day tuh

    ReplyDelete
  33. Selalu orang review foods/accomodations tapi yuyu review college. Hebakk r yuyu. :DD

    ReplyDelete
  34. selalu membayangkan kolej swasta mahal dan yg x bestnya ...
    xtelus dr segi penilaian students (mesti kena bagi pass jugak)

    ReplyDelete
  35. huh!!! ruang rehat camtu tu..pergh! siap ada meja snoker lg wuah!!!

    ReplyDelete
  36. Perlu Dicoba nilai university...!!!

    ReplyDelete
  37. pergh! tak nak best lagi ke tempat dia O_o

    ReplyDelete
  38. i think i saw cik yuyu tgh hr td..dlm lrt? tny sy "ni stesen ap?" huhu..bertudung biru x slh,.heh.. is it you?

    ReplyDelete
  39. eh mn komen jap td..okay type blk err.. rasanya mcm terjumpa cik yuyu tgh hr td dlm lrt,ad tny "stesen ap ni" bertudung biru x slh sy..is it you

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. betul la tuu! hai awak!! ^^

      Delete
    2. hahaha...sbb berdiri dpn kamu n ternampak fail ad tulis "yuyu" heh. okay hai jugak :)

      Delete
  40. smbung master dah ea? gd luck. :)

    ReplyDelete
  41. memang terbaik Nilai University ni...

    ReplyDelete
  42. salam. bagi yg mampu buleh aje ke Nilai U. Tp loan PTPTN kan ada?

    ReplyDelete
  43. belajar mana-mana pun lebih kurang aje. cuma nak dapatkan yang terbaik, bayar pun mesti baik juga. hehe..

    ReplyDelete
  44. oh man..
    nak minta sini lah nanti.. huhu.
    yang penting SPM tahun 2013 ni dulu..
    ehehehe

    ReplyDelete
  45. Macam mana akak Yuyu buat gambar collage tu?

    ReplyDelete
  46. bestnya~ kalau lah college kita macam ni.

    ReplyDelete
  47. oh my ~ best nya. banyak kemudahan.

    ReplyDelete
  48. nice info... org nilai pun x tau cane keadaan Nilai Universiti ni...hehe...

    ReplyDelete
  49. nice info... wani y org nilai pun x tau camne suasana dlm Nilai Universiti ni..hehe

    ReplyDelete
  50. adk dh lama masuk,, hihi.. -Syafiq Elf-

    ReplyDelete
  51. assalamulikom,nak tnye, kalau kos seni kunliri arts mahal tak di u nilai nieh?and kalau nak tahu byran bpe bulan yek 1 sem.

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)