HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, December 9, 2012

Pengalaman Ahad di Konsert J.Lo

Assalamualaikum

apa perasaan kalau abang aku kutuk mak kau? okay. tu emo lebih. takde kaitan. 

apa perasaan bila impian jadi kenyataan? impian beli MiniCooper, kawen dengan Aaron Aziz, cungkil gigi di Korea, dapat semuanya. mesti rasa macam nak meninggal kan? macam tu la dengan ai di sini ni. impian dahku ingin tengok dengan bijik mata sendiri akan Jennifer Lopez telah menjadi kenyataan. 

baiklah. buat buat pengsan supaya nampak over di situ. x_x

orang kata, konsert untuk orang muda mudi. jadi sebab yuyu selalu nampak muda lagi mudi, maka yuyu pergi la. hehe.

Nuffnang dan Xpax, sangat sweet tau. dah tau orang suka, dorang bagi pulak tiket free. tskk. terharu la. nak lari lari sembunyi belakang pintu terus menangis terhinjut-hinjut bahu. T_T


nak tak nak, apa jua hal yang mendatang di 2/12/12 telah yuyu batalkan demi JLo tersayang. sanggup. kalau siap bergaduh pun, ape kesah. demi JLo tersayang. basah kuyup lenguh kaki nak pengsan, ape kesah. demi JLo tersayang. huhu. sweet kan yuyu.


kepala hotak dah memang tahu, kalau JLo haruslah belungguk kemain manusia berpusu-pusu untuk datang. sanggup tau dorang semua tengok konsert tengah hujan. yuyu sebelum tahu lokasi seat yuyu, yuyu dah fikir nak tengok JLo menyanyi untuk satu dua lagu je. lepas tu berambus. kononnya la. sebab ai tak suka tau hujan hujan melimpahi badan ai. ai sensetip sangat. boo yuyu. -.-'

hampir frust la takut takut tak dapat tengok JLo sampai habis. masuk je Stadium Merdeka dengan hati yang dah lebam. hujan di luar, hujan jua di dalam dahku. metafora sangat di situ.

apa motif yuyu senyum se-ayu mungkin kalau muka blurr, nampak siku orang lain je lebih. cis. -.-'

bila masuk stadium, foine, yuyu jerit dalam hati se-over mungkin. covered seat tahu! dikala manusia lain dibasahi hujan yang amat dahsat, dahku ilek di bawah bumbung siap popping collar lagi. demm swag habis. macam nak takabbur pun ada  masa tu.

walaupun seat jauh yang amat, tak dapat nampak muka JLo sendiri, tapi puas hati la, dari jauh, nampak la jugak lobang hedong dia dari screen, yeah, dari screen, dan dapat la nampak seketol JLo besar ayam KFC ligat di stage. manusia lain yang bayar memahal, siap JLo menari depan dorang. jeles betul benda benda macam ni!

masuk masuk JLo, terus nyanyi lagu fevret yuyu seabad ini, Get Right! hoi. masa tu dah rasa nak fengsan sangat. elak terus lari kat JLo cium cium dia sikit. huhu. memang best la. dalam video clip tengok best, masa live di stage lagi la bapak best.

dalam banyak banyak konsert yang yuyu pergi, konsert JLo adalah konsert paling hebakk. seluruh manusia yang hadir bersatu padu untuk sing along siap menari tak ingat anak bini. yuyu tak menari. control cun. heee. okay tipu. menari sikit. sikit je pun. :')

JLo was sporting enough to come out into the rain and perform for us mere mortals
sangat sangat sporting. sanggup JLo menari tengah hujan demi Yuyu Zulaikha peminat beliau di Malaysia. sayang JLo lebih. tak nak nakal nakal tau JLo. :'(

selepas Get Right, terus nyanyi lagi Money Cant Buy Love, Aint Funny...Dance Again... bla.. bla.. sampai la habis. tapi kan, bila dah 10.45pm, yuyu terus berambos keluar lebih awal. sebab demi kesejahteraan beli tiket LRT sejagat. malas hadap jem dan semak dengan segerombolan manusia. 


apa motif tepek muka sendiri di tengah tengah gambar yang cerita pasal kenderaan? motip yuyu? motip?

puas hati. walaupun lenguh kaki, lapar dan rasa nak mengamuk sebab minah kat belakang melalak kemain kuat nasib tak terjojol gegendang telinga aku, kang aku suruh kau yang nyanyi depan kang, tapi seronok sangat bila dapat tengok JLo secara realiti. dua hari tak boleh tidur tau teringat semua ni.

apa pun, terima kasih sangat sekali lagi kepada Nuffnang dan Xpax kerana sangat sweet terhadap dahku untuk pengalaman siyes indah ini. ♥

terima kasih sudi baca :)

84 comments:

  1. hoii seronoknye kak yuyu ! huntunglaah kite jeless meless ;p

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. hahaha.. muka togel pun comel? awak niii~

      terima kasih ^^

      Delete
  3. wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  4. haha..kelakar betul yuyu nih..neway nuffnang memang sweet lah bg ticket preeeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. kalau kena beli, tak sweet la. huhu

      Delete
  5. wah untungnya diaa !!! bertuah sungguh yuyu ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. jumpa idola. awak pun kena jumpa idola awak ^^

      Delete
  6. wahh untungnya yuyu dapat pergi konsert Jlo >___< free pulak tu , tak aci =( nak jugak >__<

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee. tu la.. hari tu ada kontest dari Celcom, nape tak join? untung untung, boleh dapat~

      Delete
  7. bestnye yuyu dpt ticket free!> :)

    ReplyDelete
  8. bestnya dpt tiket free dari nuffnang. siap dapat tengok konsert jlo secara live lagi. jelesnyaa

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. lagi best dapat jumpa BFF yuyu ni tauuu! rindu semalam <3 :)

      Delete
  10. hurm.. ape nak dibnggakan gi konsert mat saleh.. nie la org ISLAM skrng

    ReplyDelete
  11. dpt tiket free? tu kalo tak pegi mmg rugi sungguh ^^

    ReplyDelete
  12. tudung same dgn kitaaaaaaaaaa hehe . wah comel pakai spec :)

    ReplyDelete
  13. wahh untug laa dpt tiket free...sy tak pernah pegi konsert..

    satu2nye konsert yg sy penah pegi pun is konsert SNSD yg free kat KLCC tu..tu pun ramai gileee punye orang..so just dpt tengok kat screen yg nun jauh di sana je...huhukkk

    ReplyDelete
  14. wuwuwwuwuwuwwwuuw.. bestnya. gambar kak yuyu yang terselit dekat pasal kenderaan tu comel gilaa !!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  15. yuyu kongsi la pengalaman makan lamor2 ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. pengalaman? terbaik. sekarang tak pakai ape ape cream dah. haa. try la ;)

      Delete
  16. Tudung tak hengat!

    ReplyDelete
  17. ouh yuyu,cik gorgeous,,omellh u nih,,hihi,,!!ouh JLo!!huh~~!

    ReplyDelete
  18. SERONOKKAN,LAGI2 DPT TIKET FREE DR NUFFNANG..HIK2..

    ReplyDelete
  19. Untung lah akak kannnnn! dapat tiket free!

    ReplyDelete
  20. yuyu! nak ikutttt! asal tak ajak kite!-Fad

    ReplyDelete
  21. WHOA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    http://inijojomerah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  22. Bestnyewwwww. hihihi, kak yuyu saaaangat comel <3

    ReplyDelete
  23. Replies
    1. mana gambar awak ni aliff?? -..-'

      Delete
    2. Haritu belog hancur sikit sebab salah coding . *cedih*

      skrg dh okay :)

      Ha , gamabr2 kat dalam ni semua guna camera samsung yang akak promote tu ek ???

      Delete
  24. JLo? Aku la tu! wakakakakaka!

    http://joel-leslie.blogspot.com/2012/12/dua-kemenangan-contest-termanis-setakat.html

    ReplyDelete
  25. fulamaks...serius beb! jelez sgt2 ngan ko skngni yuyu...argh!!! (jeritan batinku) amboi~

    ReplyDelete
  26. mak oi best nye kak yuyu.. comel je akak ni..

    ReplyDelete
  27. puiyooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
    best giler tuh...........T_T

    ReplyDelete
  28. best nyer dapat pergi konsert JLO.. hehe.. ;p

    ReplyDelete
  29. Akk pun pegi jugak konsert JLO tu dan mmg besttttttttttttttttt kannnn dpt tengok jlo live.. tp kalau tak hujan lg best kan hgehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tahu akak pergi!! tapi saya tak kena hujannn.. hee :D

      Delete
  30. kak yuyu i nk gedikz2 jugak...mntak kaki

    ReplyDelete
  31. huishh... kak yuyu best la pi konsert jlo..dah la free..sobsobb... kita jeles tau... T_T

    ReplyDelete
  32. Untunglah.... Kite ex-colleague Wan jet kat MM... xsangka kite duk baca blog awek dia selama ni -_- eehehehehehe sweet tgk korg.

    http://nadiafarehah.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. fineee! finee!! yuyu dah rasa malu dah niii! huhu.. hai ex-colleague onejet :p

      Delete
    2. ecececcece jgn malu2... patutlah makin berseri onejet tu....kisahnya..ehehhehehe

      Delete
  33. Fuyohhhhh best ah Yuyu. Dapat tengok JLO live.

    ReplyDelete
  34. Macam mana sis boleh dapat tiket2 macam tu ye dari nuffnang?? ena teringin nak pergi event2 macam ni tau, tapi pastikan free la.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ena try la alert dengan kontest dari nuffnang ke, dari xpax ke, untung2 boleh dapat tiket free :)

      Delete
  35. Kak Yuyu pergi dengan siapa tu? Yang tukang tangkap gambar Kak Yuyu tu?

    ReplyDelete
  36. yuyu pegi sorang je ke?

    ReplyDelete
  37. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Kita semua selalu dihadapkan pada ribuan kesempatan emas yang tersamarkan dengan baik oleh kesulitan.

    ReplyDelete
  38. wah yuyu untung lah.. jd pilihan nuffnang kn. :)

    ReplyDelete
  39. untungnye dpt tiket pree...best la yuyu dapat tengok JLo dedekat cmtu...hehehehe

    ReplyDelete
  40. bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

    ReplyDelete
  41. salam yuyu. boleh tak follow blog saya.,. follow me back at... http://sembangmalaysia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  42. Today, I went to the beach with my children. I found a sea
    shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She put the shell to her ear and screamed.

    There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
    She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic
    but I had to tell someone!
    Feel free to visit my web blog : http://christianlouboutinsale.cesser-digital.com

    ReplyDelete
  43. wow wooooowww terima kasih lah bagi orang jealous!huhu

    ReplyDelete
  44. walaupun hujan..tetap jua pergikan..minat punya pasal..

    ReplyDelete
  45. wahh,bukan main seronok lagi adik angkat j. lo dapat pi konsert j. lo...psst,mana si dia?

    ReplyDelete
  46. wah... seronok sakan dia ye??hehehhe

    ReplyDelete
  47. Jeles tahap gaban ni wehhhhh. Bertuah Yuyu dapat tiket free...

    ReplyDelete


  48. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  49. mane kisses kak yuyu? ngeh3. ok, sangat suka kat benda pink tu kak. mane nk cari kamera murah ye. t byk duit abis study, nak............ huhuhuhu :B

    ReplyDelete
  50. Hmm punyela ramai.. kalo pakcik mau patah balik.. tak sanggup nak bersesak2.. =)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)