HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, December 3, 2012

Ketaksuban Akan Kafein Ini.

Assalamualaikum 

tahu tak apa benda gila yuyu buat minggu ni? sila teka dengan jayanya.

boring. korang asyik tak dapat jawab je. -.-'

minggu ni selain ber-JLo-an di tengah hujan (nanti yuyu buat entry tau tau), yuyu juga habiskan Nescafe.  6 tin beli sekali gus, 6 tin terus habis. baru yuyu sedar sekarang yuyu pentaksub Nescafe dari zaman  jahiliah lagi. kat rumah, siap beli satu dozen terus. sebab nak buat sendiri malas. Huhu

apakah spesis ketaksuban dalam handbag yuyu ini? nahh. 6 tin hanya sepanjang satu hari.

sapa pencinta Nescafe sama dengan yuyu, sila angkat kening seseksi mungkin dan terus tak nyempat untuk baca entry ini sampai habis...

antara product Nescafe, Mocha, Latte, dan Original, yuyu lebih pilih Latte, ni bukan kes diskriminasi kaler, Latte putih sikit dari yang ori dan mocha. tak tak. sebab yuyu suka yang bersusu. sebab ia buat tekak rasa macam hoiii. susah nak cerita. peminat Nescafe Latte tau la apa perasaannya.

sebagai peminat tegar Nescafe, lepas yuyu melantak 6 tin sampai goncang perut pun bunyi Nescafe, balik hostel, terus rasa terpanggil untuk LIKE Fanpage dorang. sebagai tanda penghargaan kerana menyediakan minuman kecintaan tekak yuyu. huhu. ayat nak gewd gewd je kan.

tapi terus takde mood. fine. ada kontes hebakk yuyu dah terlepas. tskk. sekarang cuma panggilan untuk mengundi. fine. kita semua dah terlepas untuk join sekaki! terlepas juga untuk hadiah tahap terjojol bijik mata. tskk :'(

saya rasa hampa, namun saya ada perasan satu keterujaan di situ :')

untuk mengaut keterujaan tersebut, dengan kadar segera dan tanpa segan silu dahku register. heee :D

sebabnya.... walaupun kita kita semua ni tak sempat join sekaki kontes Necafe On The Life untuk buat mini video tentang future kita, namun kita selaku antara 10 pengundi mampu meraih incentive sebanyak RM500. hikhik. terus ada mood balik!

sementara kita masih ada masa sebelum sesi vote tutup 9/12/12 ni, marilah kita berpusu pusu sekarang untuk kaut peluang sebagai penerima incentive RM500. sesimple  dengan register lalu masukkan Kod di bawah tin Nescafe yang kita beli sebagai bukti pembelian. lagi mudah dari kacang!

lepas tu Vote la mana mana 20 entries yang telah join di Gallery ni. lepas tu kita menang pengundi terpilih! lepas tu kita gebang la satu kampung! weeeee ^^

tengok, benda simple macam ni pun dah boleh buat kita rasa happy kan. cuba je apa apa benda baru yang boleh memberi peluang dan aspirasi untuk kita, termasuklah application sesimple ni. bagi yuyu, campaign NESCAFE On The Life ni, memang on my life la. lalala. 

terima kasih sudi baca :)

43 comments:

  1. WOW kak yuyu ni mmg super dupper peminat nescafe ni..nescafe perlu ambik akak jd ambassador dia sbg penghargaan..hehehe

    ReplyDelete
  2. pehhhhhhhhhhhhhhhh,nescafe mang sedap pun,sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

    ReplyDelete
  3. suke sgt nescafe ni tp sjk dgr tukang urut kte xbgun nescafe ni..jarang dh mnm.huhu..

    ReplyDelete
  4. nescafe memang terbaik. peneman kala nak stay up memalam :)

    ReplyDelete
  5. wah love nescafe,,perghhh!!1 menjilat jari kaki nih minum,,hihi,,gud sys yuyu!!!

    ReplyDelete
  6. wow!! kita sama lah yuyu.. sep sep!!

    ReplyDelete
  7. MasyaAllah!! byknyaaaaaaaaa... tak takut kencing manis ke kak yuyu?? hehehe btw, memang sedap pun nescafe ni, tapi ena tak leh makan byk.. pening.. huhuhu...

    ReplyDelete
  8. nescaffe memang sedap... tapi harus diingat. jangan minum terlampau banyak sebab banyak juga keburukannya sebenarnya :)

    ReplyDelete
  9. I really like reading a post that will make people think.
    Also, many thanks for allowing for me to comment!
    Here is my blog ... Cheap Christian Louboutin Shoes

    ReplyDelete
  10. minum nescafe utk stay up time esaimen or exam je..:)

    ReplyDelete
  11. saya suka nescafe original . :)
    wah macam nak juga rm500 tu .. hehehe..

    ReplyDelete
  12. saya bukan peminat nescafe. tp nescafe latte je saya layan sbb dia bersusu. lemak berkrim dan tak kuat sgt nescafe dia...tu je. hehe :-D

    ReplyDelete
  13. yes! yuyu addicted to nescafe...sama mcm sally! chop!! Latte?? hahahha...sama lagi!!!

    GOSH! I'm ADDICTED to cafein...tp yuyu jgn minum byk2 tau...org kata kafein boleh buat tulang cepat reput...x pon minum la Anlene sambil2 tu...hehehe

    ReplyDelete
  14. Hye yuyu....
    Done follow you.....
    Actually sy pun peminat nescafe....tp sy just layan nescafe mocha....
    Jgn lpe add link sy yerk....
    http://blogtomey143.blogspot.com/
    Tq

    ReplyDelete
  15. 6 tin in 1 day? biar btol yuyu!! saya minum 1 tin pon dh sakit kpale =.=

    ReplyDelete
  16. salam yuyu..hahaha!!! owh yuyu lebih kpd latte..aku plak lebih kpd mocha...nak tak yuyu...latte ni lebih ringan brbnding mocha..so krole lebih power ketagihnya!!!hihihi

    ReplyDelete
  17. coffee bagus untuk kesihatan,, boleh elak cancer ada dalam newspaper. dengar cerita favourite RASULULLAH SAW.. jangan risau,, hehe,, tapi tak tau la nescafe ni guna kopi yang bagus ke tak,,

    http://mujadafewa.blogspot.com/2012/12/guna-ini-untuk-jadi-parents-terbaik.html

    ReplyDelete
  18. Salam baik buat sendiri Nescafe tu yang segera kurang bagus :)
    http://akuanakpahang.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. wah yuyu.. nescafe dh lah xelok. minuman dlm tin g xelok r syg..

    ReplyDelete
  20. wahhh...best semacam jer...!!!ehehhe...

    ReplyDelete
  21. nescafe memang sedap hehe yuyu.

    Jemput ke blog ini pula-->
    http://mohdzul97.blogspot.com/2012/12/darjat-pemberi-maaf.html

    ReplyDelete
  22. banyaknya minum..
    bahaya nih...
    sakit kepala nanti..:)

    ReplyDelete
  23. Dah lame tak minum nescafe or kopi...
    Bidan cakap tak elok minum banyak.. walahualam

    ReplyDelete
  24. heeee :D kadang kadang kalau minum banyak macam tu, best. tapi takde la selalu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tue! ohsem minum banyak banyak nescafe . dye ade rase tersendri yang tak mampu diluahkan dengan kate2 . huhu :]

      Delete
    2. echa suka nescafe baru white coffee tu. besh sangat :)
      eca follow yuyu :)

      Delete
  25. jangan terlalu kerap sangat minum nescafe nanti boleh menjejaskan kesihat dan otak. sekali sekala tidak apa :)

    ReplyDelete
  26. Me once upon a time adalah seorang penggemar nescafe yang paling tegar.. Masa kat kolej matrik dulu sentiasa ada 3 perisa nescafe 3 in 1 tu.. Kalau yang tin ni suka mocha & latte.. Original pun.. Bhahahaha! PEndek kata hariku kurang bermaya tanpa nescafe.. Tapi sejak masuk U, langsung dah tak boleh minum nescafe sangat.. Migrain melanda ntah tiba dari ceruk mana ntah.. So, skang mampu jeling2 jelah.. Nak minum tu boleh, tapi tak boleh selalu.. Nak selalu pun boleh, tapi menjawab ler buat head bang kemigrainan melampau.. Huhu..

    ReplyDelete
  27. Nescafe penyumbang kepada migrain. tak sanggup dah :(

    ReplyDelete
  28. KAK BUI KALAU MINUM NESCAFE TERUS MIGRAIN..KATAKAN TIDAK PADA NESCAFE..HEHEHE

    ReplyDelete
  29. nescaffe bahya minum byk2.tp kena igt jugak,nescaffe nih pon slh satu penyumbang kpd israel.kalau smpai 6 tin sehari mcm beli 6 bullets for them.be wise

    ReplyDelete
  30. Assalamu'alikum.... Wahh..mantabbbb y

    ReplyDelete
  31. same :) kalau hana mesti beli air nescafe mocha kat skolah.kalau kat rumah buat air nescafe white coffee <3

    ReplyDelete
  32. xberani dah nak sentuh nescafe,, xley tdur semalaman dibuat nya huhuhu

    ReplyDelete
  33. dah tak larat angkat kening dah ni...saya pun kronik nescafe addict jugak...sket2 nak nescafe ais je...rasa2 kalau luka keluar darah,nescafe yg keluar...haha

    ReplyDelete
  34. dh lme x minum..selalu nak beli tp x terbeli :D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)