HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, December 21, 2012

Kereta Idaman Dahku.

Assalamualaikum




apa perasaan kalau yuyu parking kereta macam tu depan rumah korang? jeles tak?

macam mana pula kalau yuyu bagitau korang, walaupun pembeli yang pertama kali mampu dapat rebate sehingga RM2,000 ataupun tak  payah langsung bayar charge untuk service selama setahun, free roadtax untuk 2 tahun, juga tak payah bayar langsung pembaharuan lesen memandu untuk lima tahun. (semput terus)

tapi kan korang, ada yang lebih menarik untuk orang orang seperti yuyu ( yeah, first time nak beli... boleh dapat bila beli SAGA FLX 1.3 atau SE 1.6. cepat pasang banyak  kat hati.. senyum cepat! macam ni :D

daripada kita-kita (merujuk kepada first time buyer yang sangat noob macam yuyu, sekian) beli second hand punya kereta, ye la, nak save budget punya pasal, tapi kita tak tahu kan entah apa risiko bahaya dia, entah mana lagi tuan kereta tu dah buat rosak apa, last last kita pula lepas tu kena bayar service mahal mahal. tak rasa sedih ke nasib macam tu? tskk T_T

lebih baik kita beli SAGA FLX !

baiklah. cuba cerita dengan yuyu. dengan kereta yang boleh membuatkan rakan taulan rasa nak sekeh jeles dengan kita, tapi harga start cuma dari RM38,361, korang tak nak ke? fine! lagi lagi. dah tu, luas pulak, selesa yang amat amat, berteknologi sangat canggih, dan sangat driver-friendly, korang tak nak lagi ke? lagi lagi lagi! dengan kita nanti ada ride and handling Lotus-nya, dengan set kulitnya, hamagaddd, korang tak nak lagi ke ni??

haaa... tahu pun rasa sangat tak nyempat nak beli kan kan kan? macam tu juga yuyu macam pertama kali dengar! okay sep! kita boleh jadi geng!

tapi tapi tapi.. hmm. kita cuba sedar diri kejap.

minyak pulak jadi masalah nanti bila dah ada kereta kan. minyak hitam lagi nanti kita kena tukar, rabak poket, lagi dengan air-filter lagi, dengan oil-filter lagi, plug lagi, sobsobb. habislah poket, nak tak nak kena la habiskan duit untuk semua tu, demi keselesaan bila drive nanti.

road tax lagi, yuran lesen lagi. hmm macam mana. tapi semua tu takkan jadi beban sangat bila kita dah dapat rebate up to RM2,000, dan service charge free selama setahun, free roadtax for 2 tahun, and free 5 tahun driving license renewal bila beli SAGA FLX !

hoorayyy! :D

mari kita cuba test-drive! tak kisah la kereta mana kita pilih pun, tapi kalau tak test-drive, macam mana kita nak tahu ke-ohsem-an bakal kereta kita tu nanti ye dak? apa kata hujung minggu ni, kita pakat pakat test-drive SAGA FLX dan mana mana kereta idaman yang lain.

boleh la kita tahu, samaada ruang 413 litres dan CTV (Continuously Variable Transmission) boleh memberi kepuasan maksima kepada kita yang muda muda yang rakus gila nak drive dengan rasa riak takabburnya. heee..boleh ke kereta lain boleh bagi semua tu macam SAGA FLX SE bagi? ada ABS, EBD dan dual airbags untuk driver and co-driver sebagai perkara mesti.

hmm. sebab tu kita semua kena pilih SAGA FLX SE sekarang! ya! sekarang tahu! 

sebab dengan SAGA FLX saja kita, kita akan akan dipenuhi cita cita berkereta kita. kalau kita betul betul nak rasa berbaloi dengan investment akan  kereta pertama kita, memang la  kena pilih SAGA FLX, urus sikit paperwork nanti kita dah boleh jadi pemandu yang sangat di-jelly-kan orang lain. 

yaiy!! memang lepas ni SAGA FLX je la. kelik www.epicsaga.com.my untuk maklumat lanjut.

terima kasih sudi baca :)

57 comments:

  1. Replies
    1. gamboo?? tu haaa.. dah tepek tu, gambo hape lae'?? :P

      Delete
    2. Lambat loading kot time tuu.. hehe ^^,

      Delete
  2. TAK MINAT SAGA FLX....TAPI SAGA FLX MEMANG HARGA MAMPU MILIK :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak test-drive lagi, memang la tk minat. try test dive :p

      Delete
    2. mulanya minat juga tapi lepas tgk coretan awak ni tak jadi ambil flx ni teruk betul cara awak promote kat pos ni tau..

      Delete
  3. Yuyu bawak kereta mesti cute kann ? hehe.. :D
    Btw, dah beli dah Dara.com isu Januari 2013. Akak cantik doee.. ! ^_~

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. buat frmae la gmabar akak tu. huhuhu ^^

      Delete
    2. Ehhh.. Semestinyaaa. Sangkut depan pagor rumah lagi biar orang lalu orang tengok muka Yuyu yg kiutt miutt tu. Terus nak beli ! :D

      Delete
  4. Hamboii yuyu semangat nak beli kereta.. ^^ sue sekadar myvi je dah lah.. nak mewah lagi cukup lah dpt BMW.. haha

    ReplyDelete
  5. hooohoho..kne pat skit ambik lesen lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ada laa.. huhu.. sebab tu nak beli :p

      Delete
  6. wahh ,, kak yuyu nak beli kereta ya? ehehehe untung laaaa best nyaaa

    ReplyDelete
  7. Assalam, menarik boh semua tu... siapa yg tak nak benda free...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.. dah la murah, dapat benda free pulak tu banyak :)

      Delete
  8. hehehe yuyu comel dah nak beli kereta !! terbaik.... alhamdulillah doakan yuyu dapat beli nanti.. ni aan lesen kete pun lum renew. wah dah nak masuk setahun drive dgn lesen mati woooo.. HAHAHA :p

    yuyu...aan baru up blog baru... mai la dtg.. baru je up entry baru yg sangat bermanfaat satu2nya dr harian metro.. ngegegege

    jemput baca ye !!
    http://hannanalqudsy.blogspot.com/2012/12/12-mutiara-doa.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnn.. plan je baru. hee. ta rugi beli saga flx. banyak untung :)

      Delete
  9. Tak terfikir pun nak beli kereta apa, asalkan automatic dan tak terlalu menjadi perhatian orang awam sudah, nanti silap-silap kereta yang kita beli dengan duit sendiri tu di'culik' pencuri tak berhati perut! hehe!

    ReplyDelete
  10. saga tu mmg mampu milik. lbh kurang mcm viva n myvi. sy dah ade viva. 10 tahun kerja teringin nak pakai honda. hehe boleh? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee. lepas ni tukar pakai saga flx je la. besar kotttt! untung banyak :)

      Delete
  11. Hu mak aiii...beli kereta sekarang banyak kelebihannya. Akak beli dulu first edition BLM dah hampir 5 tahun alhamdulillah masih baik dan tak der masalah apa2. Paling penting service mau ikut table...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. teringin nak beli, tapi rasa macam tak nak bayar T_T

      Delete
  12. aku adelah pengguna saga ni... sgt bagus..dah lah bosa...murah.... bonet bosa.. x ke rasa hontong dr kau beli kecik2 mahal pulak..bonet kocik.. leh masuk celah2 kentut je so mmbazer

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. ko guna saga gak?? bagus la wehh.. aku pun plan nak beli kete ni gak. sennag aku hangkut semua kengkawan aku.

      Delete
  13. mesti comel kak yuyu bawa kereta tu.. wahhhh bagus2 minat kereta buatan tempatan... hehehe seronoknya dah nk beli kereta.. =D

    ReplyDelete
  14. saga pun best, sebab kereta ni besar dan lebar. Kalao yuyu naik mesti kiut, kecik jek kt dalam kereta tu..hihihi

    ReplyDelete
  15. Kak Yuyu, compared to Myvi, jimat lagi minyak kat Myvi kan??

    ReplyDelete
  16. Kak yuyu. Myvi jimat minyak. Beli la myvi kak. Sesuaiii. Hehe

    ReplyDelete
  17. yuyu kalau dah obses mmg leh jd saler y tegar..ayat cm iklan..hihi..suke r!! ^_^

    ReplyDelete
  18. saga minyak mahal la yuyu..myvi ok..

    ReplyDelete
  19. Memang saga best tau .... jimat minyak untuk perjalanan jauh .... luas jugak dalam dia :)

    ReplyDelete
  20. mmg la murah..tp if bik auto yg jimat myk, myvi or viva la..nk parking pun senang kecik je.. :)

    ReplyDelete
  21. fineee! yuyu belilaa.. nnt bwk kte jalan2 hahaha

    ReplyDelete
  22. hoho.. baru je keluarkan kereta viva. tu je mampu :)

    ReplyDelete
  23. Akak dah ada keta..banyak2 tak larat la akak ni tanggung roadtax ngan insurance tiap2 thn Yuyu oi..rabak beg duit akak hu hu..tapi saga ni mmg mampu Milik..

    ReplyDelete
  24. ok sgt keta ni utk org yg masih bujang esp student.. cun pun cun

    ReplyDelete
  25. lain mcm jer... proton bagi komisyen ker?

    ReplyDelete
  26. promote nampak... ada dpt komisyen ke, cik adik?

    ReplyDelete
  27. bolehlah bawa saya jalan2 lepas ni..hehehehe

    ReplyDelete
  28. yuyu nak pakai kereta ni? imagine kak yuyu dalam kerete tu. whoaaaa

    ReplyDelete
  29. Yuyu tak update pasal Wedding kak Maria Elena ke ? Yuyu mesti dijemput kan ?? =)

    ReplyDelete
  30. bek amik swift. comel jer ngn yuyu.

    ReplyDelete
  31. Nampak Depan Ke kak Yuyu ni.. Law Pakai Kreta Ni..huhuhuuu.. peace..:D

    ReplyDelete
  32. boleh la abg long tumpang sebontot nnt ツ hihihi

    ReplyDelete
  33. Harganya amat sesuai dengan kualitinya..apa pun sebelum membeli kereta perkara paling penting adalah kenal pasti masalah yg sering terjadi bagi sesuatu kereta yg dipilih itu.sebagai pendedahan awal search sahaja berkaitan aduan pelanggan dan anda mungkin boleh tahu kebaikan keburukan sesuatu kereta itu sebelum anda milikinya.selain daripada itu secara mudahnya anda juga mungkin boleh bertanyakan pendapat rakan rakan pengguna kereta yang sama.daripada saya sejauh mana tingginya teknologinya..selagi enjin dijana dgn campro ianya tidaklah sehebat mana berbanding kereta tempatan yg lain.apapun harap anda dapat membuat pilihan yg baik.selamat memiliki kereta.

    Dari pandu uji dan hasil ujian keseluruhan
    Saga flx : 2 bintang dari saya.

    ReplyDelete
  34. Harganya amat sesuai dengan kualitinya..apa pun sebelum membeli kereta perkara paling penting adalah kenal pasti masalah yg sering terjadi bagi sesuatu kereta yg dipilih itu.sebagai pendedahan awal search sahaja berkaitan aduan pelanggan dan anda mungkin boleh tahu kebaikan keburukan sesuatu kereta itu sebelum anda milikinya.selain daripada itu secara mudahnya anda juga mungkin boleh bertanyakan pendapat rakan rakan pengguna kereta yang sama.daripada saya sejauh mana tingginya teknologinya..selagi enjin dijana dgn campro ianya tidaklah sehebat mana berbanding kereta tempatan yg lain.apapun harap anda dapat membuat pilihan yg baik.selamat memiliki kereta.

    Dari pandu uji dan hasil ujian keseluruhan
    Saga flx : 2 bintang dari saya.

    ReplyDelete
  35. Harga amat sesuai dgn kualitinya..adalah lebih elok anda membuat research dahulu sebelum membuat pilihan. kenali baik buruk sesuatu kenderaan tersebut sebelum memilikinya. harga mampu milik namun sering bermasalah pun tiada gunanya. Apa pun moga dapat membuat pilihan yg baik. selamat memiliki kereta.

    ReplyDelete
  36. whoah!tsk..tsk.. T_T jeles saye.hukhuk..

    ReplyDelete
  37. suke kereta saga merah

    jemput ke nadzfisol.bogspot.com plak..

    ReplyDelete
  38. kalo camtu...kte sme r yuyu..wuah le bat team keta da ni ngan yuyu hihihi

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)