HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, November 28, 2012

Di Awal Semester Akhir.

Assalamualaikum 

marilah beramai-ramai dengan terpaksa eksaitednya mengucapkan tahniah-akan-datang buat Yuyu Zulaikha. muhahaha. sebabnya, ini adalah semester dan tahun terakhir yuyu untuk Ijazah Kewangan Islam (Perbankan) (Kepujian) di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor. *kekembangan hedong toksah nak cakap laa*

tu pun kalau takde yang kena repeat. -..-'

makanya, hari ini adalah hari ke tiga di semester baru ni. fine. badan dah umpama yoga tahap Moksha. Penat macam fashumushashufmuhsgufuh. Tak boleh nak describe dengan lebih teperinci. 

cungap-cungap ambik barang dari setor ke bilik, siyes dah nampak macam semut bawa kuih samperit tau. barang besar gedabak, aku secoet je. kendian kemas barang pulak, keluar selesaikan add drop subject, lepas tu lari lari secara comel mintak approval dari lecturer, ngesot (sebab dah penat sangat) ke bilik Dekan. fuh. hari ni banyak benda dah selesai.

mempersembahkan muka penat saya! heee :D

sebab tahu nak upload kat entry, maka dahku rapikan barang barang sebaik mungkin. muhahaha.

Tapi tu la. Selain tak dapat lari dari rasa penat, sebenarnya, yuyu rasa sangat tak sabar. Tak sabar nak lalui detik-detik di semester akhir bergelar pelajar ohsem lagi kiut. Hikhik. Okay sikit lagi, boleh? Dan sopan santun. 

Dua tahun di Asasi UIA, tak cukup untuk buat yuyu matang. Yuyu lebih laqha bergelar remaja zaman moden yang entah pape. Sedut segala culture shock seboleh mungkin. keputusan pelajaran pun macam harem. budak-budak lagi kan masa tu. bila Ijazah, yuyu ambil keputusan untuk ke KUIS. masa di KUIS baru sedar akan kehuruharaan diri sendiri. masa di KUIS juga baru yuyu belajar menjadi manusia.

Takde la yuyu maksudnya sebelum ni yuyu ni kambing ke, kura-kura ke, sekarang je baru jadi manusia. tak tak. cuma tak berjenis la sebelum ni. ish. korang ni. sampai hati tau. touching siap tolak malu malu tak nak makan Char Koey Teow kang. -.-'

yang syoknya sem ni, sebab yuyu ambik sikit je subject. foine. ai dah boleh ilek siap guling guling tau kat bilik ai. jangan jolos hokeh. lepas habis sem ni, praktikal, lepas tu kerja. agak agak terbuka hati untuk terima Aaron Aziz, baru la nak kawen. foine sekali lagi. ai memang ada kebolehan bab bab perasan ni. oh, kendian, ai takde roommate tau. ada privacy sikit.

ini adalah perkara daebak! senyum telinga ke telinga dibuatnya!

sudahlah. yuyu nak sambung listkan hal hal wajib buat untuk minggu ni dan mula taip draft entry. selain dahku akan ke UPM untuk sesi tutorial Hijab, dahku juga akan ke konsert JLo. hikhik. dahku ingin sedut segala pengalaman seboleh mungkin. Alhamdulillah.


terima kasih sudi baca :D

75 comments:

  1. Wahh, seronoknye kak yuyu tahun akhirrr :) Panjang lagi perjalanan saye ni haaa --'

    ReplyDelete
  2. Kak yuyu dh smpai semester akhir rupenye
    tahniahhhhh bljr triple rajin tau tau !!!

    ReplyDelete
  3. alolo..cian hakak yuyu kecintaan saye niy.hukhuk..sukses ye hakak.. ^..^

    ReplyDelete
  4. Yuyu masuk asasi uia tahun bile?kos ape?

    ReplyDelete
  5. pernah rasa situasi tu...masa abis belajar dulu...tp masa tu x sabar nak tinggalkan alam pelajar...tp bila dah bekerja rindu lak nak masuk dewan kuliah,nak duduk hostel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu la yuyu ingat nak sambung Master. tak nak rindu zaman study :p

      Delete
  6. oh KUIS rupanya. selama ni tertanya-tanya gak kak Yuyu belaja kat mana. InsyaAllah lepas ni nak sambung belaja kat sana ;D tapi tak dapat jumpa kak Yuyu dah T.T BTW, haritu p langkawi pun tak jumpa kak Yuyu. BILA BOLEH JUMPA? hahaha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. kalau ada rezeki boleh la jumpa :) tu laa. datang langkawi, kena la gitau ^^

      Delete
  7. Seronoknya dah final year!! Kita setahun lagi nak grad! Wish u best of luck sis! :D

    ReplyDelete
  8. mak aih yuyu..bnyaknya brg..bawak satu family kot dr jeti ke kuis..haha..=P

    all the best ye..=)

    ReplyDelete
  9. yuyu yg ohsemmmm
    gudluck kak yuyu in yr future undertaking ^^

    ReplyDelete
  10. salam...banyaknya barang2 adik.
    Moga score di sem akhir ni.

    ReplyDelete
  11. SELAMAT BERGUMBIRA CIK YUYU TIUT..HEHEHE

    ReplyDelete
  12. Owh , sis asasi uia dulu??? wahhhh ena pun bekas pelajar asasi uia, sekarang ni dah sambung ke uia kuantan.. hehehe ena seronok bila nak cuti semester tapi yang paling ena tak suka, packing barang.. urghhhhh ponat oooo =P

    ReplyDelete
  13. wow.. all the best yuyu... Jgn lupa datang UKM jugak tawww... =)

    ReplyDelete
  14. ..try your best kak Yuyu..saya baru lagi di alam U..

    ReplyDelete
  15. Jadi pelajar semester akhir memang best dan ohsem yuyu tapi lepas rindu rinduan lah dengan kengkawan. Sobs sobs

    ReplyDelete
  16. pehhhhh! mohon sedut idea nenek sikit boleh? haha

    ReplyDelete
  17. belog yuyu masuk majalah remaja cover bella daly

    ReplyDelete
  18. wah kak yuyu uia ke...sy pon uia jgk tp pj...

    ReplyDelete
  19. comel yuyu tanpa makeup. =)

    Goodluck Yuyu.. hargai saat saat akhir di universiti sebab masa tu lah kite akan kenang kenang sampai bila bila tau.. hehe.

    ReplyDelete
  20. dulu kite sem akhir pon xde rumate..best gilosss ! hahaha

    ReplyDelete
  21. belajaq rerajin na ceq..

    kaloo citer bab angkt brg, kite pun sma cam awak..da la renek..rope bonsai berjalan..

    ReplyDelete
  22. Yuyu belajar kat KUIS ke? Kakak ipar MM ngajar kat situ.. Hehe.. Tapi dia lecturer mass communication.. MM pun selalu je gi sana amik kak ipar balik keje.. Kalau tau Yuyu ada kat sana boleh jumpa.. Nanti Yuyu pm la no. phone Yuyu kat inbox FB MM kalau boleh.. Mana tau if MM ada kat sana leh la roger2.. Tingin sangat nak jumpa Yuyu.. Ni ID FB MM --> CIK PUAN MEEJA

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhhhhh!!! nnti datang KUIS, gitau la yuyu ^^ boleh jumpa ustaz don sekali!

      Delete
    2. nak jumpa ustaz don pi balik pulau nah. hahaa

      Delete
  23. sama jugak kita di sem akhir,tp baru nk abes dip,haha
    http://mazliyanayahaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. Mmg sah awk nampak comel bila carry brg2 yg gedabak tu...Anugerah Dekan yer final year nie...In syaa allah....

    ReplyDelete
  25. Mmg sah awk nampak comel bila carry barang yg gedabak tu...Anugerah Dekan yer final year nie...In shaa allah...

    ReplyDelete
  26. kirim salam dkat Jlo ...hikhikhik :)

    ReplyDelete
  27. belajar elok2 yuyu..final sem owg ckap tough ckit..

    ReplyDelete
  28. wahhhhh! yuyu takda roomate! boleh la sambung balik kemanisan 2sem lepas.. muahahaha! :P jgn lupe jemput hokeyyy! kenapa tak ajak angkut barang! grrrr

    btw, all the bestt sem akhir ni yg.. buat yg terbaik! konvo nnt ai kasi u hadiah paling comel hokey ^^

    ReplyDelete
  29. kupu2..bolehlaa kua dating pasnie hehe

    ReplyDelete
  30. untung lah yuyu nak pergi tengok JLo. hehe

    ReplyDelete
  31. yeaahhhhh habis study dah boleh kahwin huhuuuhu

    ReplyDelete
  32. tahniah yuyu ! harap takde yg repeat tue. ehehehe.

    ReplyDelete
  33. Student Ohsem! yea! kakak yuyu kita masih muda, banyak tenaga dalaman. Make sure buat yang terbaik! :)
    You can do it!

    ReplyDelete
  34. kite pon student kuis k.yuyu.. and sllu nmpak k,yuyu.. nk tegur tp mallu.. btw, sme laah, sy pon last sem dkt kuis klo xde ppe repeat :)

    ReplyDelete
  35. Linda pun dah habis belajar jugak ! Tapi baru habis sekolah menengah la. Hihihi. Btw, semoga kak Yuyu terus suksess !! :DD

    ReplyDelete
  36. bermakna yuyu belum matang lagi???hehehehe...

    p/s : jangan marah tau..gurau2 manja je ni...hehehe

    ReplyDelete
  37. gud luk yuyu! mai pn skrg sem akhir degree islamic banking, uitm..lbey kurg ngn bidang yuyu..hee..
    skrg dh mggu2 kritikal, serius byk keje..sebulan g final dh..
    pling berat kepala bila next sem we all praktikal and dlm masa yg sama siapkan thesis..waaaa...:(

    ReplyDelete
  38. awwwww kita kenai kotak pink polka dot itewww

    ReplyDelete
  39. awwwwwww kitaa kenai kotak pink polka dot iteww.. hwhwhwh

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak la hadiahkan saya! kan kan kan!!??

      Delete
  40. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  41. oh da nak abes ye. degree bape tahun yang ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. degree 4 tahun, tapi add banyak, jadi la 3 tahun :)

      Delete
  42. untung lah dah tahun akhir . kita ni baru nak daftar :'D

    ReplyDelete
  43. untung lah dah tahun akhir . kita baru nak daftar :'D

    ReplyDelete
  44. chaiyok yuyu. jadikn semester akhir ini yg ohsem. insyaalah.:P

    ReplyDelete
  45. setelah keperitan yang dialami selama jadi mahasiswi ni, boleh lah bergelak berguling menanti masa nak grade eh kak :)

    selamat maju jaya !

    ReplyDelete
  46. yuyu,nk ckp ni..sy dh lama dh tamatkan degree sy,alhamdulillah..jgn jolos ok :P

    ReplyDelete
  47. good luck in the future yuyu!

    hi bloggers, jom singgah my blog, FOLLOW skali k.. tq!
    http://deewellness.blogspot.com/

    ReplyDelete
  48. br first time dtg blog ni. ni yuyu yg pemes tu ke..?

    ReplyDelete
  49. terima kasih semua yang sudi komen :)

    ReplyDelete
  50. Emm bestnye da sem akhir ... Wish u luck ;)

    ReplyDelete
  51. dah kerja nanti baru realize zaman u lagi best and seronok tau! hehehe gud Luck sis.. :)

    ReplyDelete
  52. Liku-liku perjalanan yang berliku. hehe go go chayok kak menghabiskan masa final sem ni ! ^^

    ReplyDelete
  53. Salam nak tanya belaja kat sana gn kos tu okay tak? Sbb saya pon akan ke situ dgn kos yg sama .. Hehe

    ReplyDelete
  54. Salam nak tanya blaja kat sana ok x?? Sbb saya pn akan blaja disana dgn kos yg sama awk tu..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)