HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, October 31, 2012

Ini Hari Raya Haji Saya.

Assalamualaikum ♥

Salam Eid Adha semua semui. (kalau kuih jadi kuih muih, jadi semua jadi semua semui la kan. ihik) semua blogger update pasal raya haji. pasal korban. pasal makan kuih raya sampai terjojol pusat. pasal makan ketupat sampai pengsan. tskk. fine. 

yuyu pulak, hari raya haji, lepas dengar takbir, yuyu mengesot cari remote control. tengok tivi. adik sental bijik mata, terus blah rumah atok. makan tapai. emak, basuh baju. macam hari isnin, rabu, jumaat. macam selalu. tskk sekali lagi T_T

semua ni rentetan atok di Mekah. menunaikan haji. maka atas dasar itu, tokwan tak nak kami semua terkinja kinja sangat nak beraya bagai. fine. lemang takde. ketupat takde. rendang takde. cuma ada hati yang duka dan lara.

tapi nasiblah ada walkathon Nestle di Putrajaya, hari raya ke tiga hari tu. jadi, ulang alik dari Langkawi ke Putrajaya, telah memecah hening sunyi. ewah. lepas habis walkathon, terus balik ke Gurun, Kedah. rumah atok tiri. malam berfoya foya dengan famili mandi air panas di Lenggong. hoi bapak best.  -.-'

nah, serba sedikit gambar  dari Aaron Aziz yuyu (CASIO JE10) yang yuyu ada sepanjang cuti yuyu ni.  takde edit edit tau. fresh dari Casio JE10 tauuu. mempersembahkannnnn..

Toy-Camera Mode
takde motif langsung kan. tapi ape yuyu kesah. nak tepek juga. huhu. 

Pop Mode
sepanjang perjalanan dalam bas ke Kelumpo. choose your fav color wisely. green or blue? 

sepanjang Nestle WWD. kami berjalan 5000 steps tau. nasib tak luruh tempurung lutut yuyu ni. kalau tak, sape nak taip entry fresh untuk korang? okay. takde kaitan.

sorry untuk kualiti gambar cam harem. ni cilok dari instagram TIAN CHAD

Miniature Mode
rehat badan, rehat mata.

 Monochrome Mode
               
boo la yuyu. booo. nak juga dia. nasib kiut lagi sopan santun. -.-'

heee. tu je kot dulu dari Aaron Aziz yuyu. kalau nak ikut, ada banyak lagi gambar. sebab yuyu sangat puas hati dengan Casio JE10 yuyu. walaupun beli cuma RM649, tapi rasa berbaloi bila dapat semua gambar cantik cantik. kan :)

terima kasih sudi baca.

70 comments:

  1. ramai jugak bloggers yang join Walking day nih..bestnye!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai ekk?? alaa.. tak ramai pun yuyu jumpa:(

      Delete
  2. Assalam, Selamat hari Raya Haji Yuyu...... sama2.. ^_^

    ReplyDelete
  3. ce tgkp time malam... nak tengok.. weee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha.. sama je la fad.. cantik je ^^

      Delete
    2. comeiinyeeee yuyu pkai baju hijauu tu, nampak awesome gile!! cute, cantekkk, menarik, tertarik, kau mmg da boommmmm! weeeee :)))

      Delete
  4. yuyu maintain cute.. (^^,)

    pssttt..mesti makin slim lepas balik marathon tu kan? hewhewhew..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tskk.. sedih lemak hilang. T_T jenuh yuyu ternak selama ni.

      Delete
  5. jelessnyee.. ptotnye haz pn dapat pg.. huhu. btw ahad ni pun ada walkathon kt wetland. yg tu yuyu join x? haz join! hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat wetland?? alaa. yuyu dah kat langkawiiii.. :(

      Delete
  6. akak yuyu punya atuk tiri dduk gurun kat manaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat jenianggg ^^ hehehe.. depan klinik kesihatan jeniang :p

      Delete
  7. sila lawat
    http://www.skemembaca.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Suke la warna kamera casio. Best :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. kaler dia macam terang semacam je :)

      Delete
  9. awww....comelnya kak yuyu..nak ngorat boley :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. tak yah la ngorattt! pemalu ni :p

      Delete
  10. comella pakai warna pink hijau . hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee xD baju tu besar gedabak sangat :p

      Delete
  11. haha.samela kite kak yuyu.raye taon nie biase2 jew.macam tade pape yg berlaku.dengar takbir je.ngeh3 :) hoii akak comelll !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.. mungkin kita berdua je kot. orang lain macam best je :(

      Delete
  12. Replies
    1. huhuhu.. dah takde mood raya dah pun :p

      Delete
  13. amboi . amboi . sakan nohhh . hihi :p

    ReplyDelete
  14. ohoiiii awat tak habaq rendang takdaa.. leh ieqah delivery kan :)

    memang kamera hang cntik..tp selagi hang tak snap gambar cheq namo percayaa

    ReplyDelete
  15. Aliff Aziz takna??huhuhu. selamat Hari Raya Haji kakak yuyu.....

    ReplyDelete
  16. wah wah wahh....bahagia nana tengok :)

    ReplyDelete
  17. Amboii Amboiiii sakan nya dia ! tak padan dengan badan . HAHA semnagta tu yang penting kak ! keep it up

    ReplyDelete
  18. awak buat saya rasa nak beli kamera tu! Huh! meh sini nak pinjam setahun dua. hahahaha :P

    ReplyDelete
  19. "Pemenang dipilih 100% melalui keputusan kami,tiada sistem undian LIKE"
    segala galanya tentang,GAMBAR yg style,BAJU yg style,dan GAYA yg style! :D
    http://syiralokman.blogspot.com/2012/09/stylista-contest.html
    utk cara mudahh ??? http://www.facebook.com/pages/PaBiLa-DuA-bLoGgEr-BeRgAbUNg/276626455694222

    ReplyDelete
  20. nekkkkkkkkkkkkkkkkkkk,awat cu rindu sangat kat nek tatau :'(
    happy eid-ul adha yuyu :D

    ReplyDelete
  21. cantiknye miniature mode....macam mainan lak

    ReplyDelete
  22. cantik nye gambar... :)

    meriah betul raya yuyu ye..hihihihi :D

    ReplyDelete
  23. m
    a
    k
    i
    n

    lama baca blog ni..

    m
    a
    k
    i
    n

    comel pulak yuyu =.=



















    <3 ^^

    ReplyDelete
  24. Selamat Hari Raya Aidiladha..saya budakk baru nak join blog..hihi

    ReplyDelete
  25. Cantiknya gambar sawah padi tu...

    Yuyu comel.. :)

    ReplyDelete
  26. hye dear..love to read your blog..
    jom masuk contest blogshop sy..;)

    http://www.dewaniescarf.com/

    ReplyDelete
  27. wahh, knp tak tahu about nestle ni...huaaaa nak join juga.. btw, byk betol mode camera tu.. bestnyaaa....

    ReplyDelete
  28. yuyu, camera tue macam best je.. teringin pulak kann nak ade aset macam yuyu. heeee

    ReplyDelete
  29. wah kak yuyu ohsem kot hihiihi....comel je pakai baju hijau tu...maintain kan kecomelan anda ya yuyu

    ReplyDelete
  30. yuyu ni comels byak2.. hihi tertarik dgn aaron aziz tu.. gmbar sume cntik2..

    ReplyDelete
  31. hemo hemoo yuyu comey...sempat lg touch up ya.hehehe~

    ReplyDelete
  32. Comel la yuyu nie.. :)
    Nak ngorat blh...??hehe

    ReplyDelete
  33. MM mual2 nak gak join walkathon ni kat Ipoh.. Tapi malamm raya tu baru tau, walkathon nyer ari ahad, tak sempat nak register.. Huhu..

    ReplyDelete
  34. Yuyu...ualng alik ulang alik tak letih kew...makin tecit nanti...:)

    ReplyDelete
  35. comel sgt..... nice blog by da way

    ReplyDelete
  36. comel sgt... nice blog by da way ;)

    ReplyDelete
  37. okeh fine! jeles dgn camera yuyu!=..=
    cantek gmbar2 tu..huhu

    ReplyDelete
  38. cantiknye gambar dr Aaron Aziz yuyu :)

    ReplyDelete
  39. slamat hari raya haji yuyu.. beraya sambil berwalkaton...

    ReplyDelete
  40. yuyu. comel.. pas ni da ada casio lagi mantap2 yuyu snap pic kan...

    ReplyDelete
  41. tak boleh blah betul nama camera sis yuyu AA! LOL

    ReplyDelete
  42. Miniature mode! Miniature mode! Miniature mode!

    Wahh serius best! Nak jugak! Hee~

    ReplyDelete


  43. untungla kenal redmummy and beautifulnara personally... huk huk

    ReplyDelete
  44. haha..org sibuk dgn lembu..dy sibuk dgn marathon..btw..padan muka..kih3

    ReplyDelete
  45. kalau mau high resolution photo kena tunggu lama. bagus ambil dari instagram ;p

    ReplyDelete
  46. Yuyu dan Aaron Aziz x dapat dipisahkan yek

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)