HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, October 15, 2012

Empat Mode Cantik.

Assalamualaikum


Amaran : semua gambar di entry ini takde edit edit tau.

entry kali ini, entry semata mata demi Aaron Aziz saya (CASIO JE10). lep lep

banyak yang suruh yuyu buat sikit review pasal Casio JE10 (Aaron Aziz saya) yuyu hari tu. a'ah. kamera sedia yang comel sedia comel tak payah nak pulun sangat nak membajet comel macam tuan dia. Yuyu Zulaikha. tskk T_T

selama sebulan lebih yuyu guna, yuyu cuma jumpa keriangan. umpama makan lollipop perisa Strawberi. sedap. lagi lagi yang rembat, tak yah beli. muhahaha. 

jadi, senang cerita 36 mode yang tersedia, buat dahku rasa girang. bila snap gambar, otometik macam dah edit. ha. apehal macam hebak kemain sangat ni? sebab tu la yuyu tak perah rasa rugi beli Casio JE10 walaupun orang lain gigih usung DSLR besar gedabak kesini kesana dan kesana kesini.

Light-Tone Mode.
mode ni sesuai untuk buat kita kita nampak macam suasana fairy. ohoi. selalu lepas bangun tidur, terus snap gambar guna mode ni. muhahaha. walaupun muka bersepah, i tetap nampak macam snow white tau you all!

abang abang metal nampak sungguh tak metal dengan mode cenggini. kahkahkah!

kawaii nee ^.~

Sephia Mode
dari luar tingkap hostel. pilih halwa mata dengan bijak sekali. konkrik atau alam? kemain -.-'

menunggu kenderaan tiba.

Soft Focus Mode
mode ni mode dari JE10 yang paling menjadi kecintaan Yuyu Zulaikha sepanjang zaman. mode ini memberi kegembiraan berganda buat dahku. muhaha. suka effect muka nampak jelita dengan kadar sungguh mee segera. ^.~

hai. saya kini sudah memakai spec. geeeeee :D

ada iras iras J.Lo tak? 

Fish-Eye Lens Mode.
ChurpChurp versi mengandung 


***


okay kan? kira orait la kan Casio JE10 ni kan kan kan. dengan harga RM649, dapat kamera tambah hati berbunga-bunga, tak cukup sweet ke Casio JE10 ni ha? sekali sekala lepak Mid Valley, try godek godek Casio JE10 ni kat kedai Fotokem. sebab nak pilih kamera, mesti la kena pilih dengan hati yang rakus dan puas kan? -.-' dah kenapa. 

kalau tak, mari kita pakat pakat join contest dari dorang, Casio Exilim PINK BEAUTY Contest. boleh menang Casio JE10 kaler pink. heee ^^


terima kasih sudi baca :)

81 comments:

  1. comel2 la barang yuyu.. comel cam tuannye gak ;)

    ReplyDelete
  2. Itu ah pasal . Takyah dah nak pergi photoscape nak edit bagai -.-

    Tapi takpe . DSLR tetap dihatiku . Mohon kak YUYU jeles >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. arghhh! compact camera tetap di hatiku!

      Delete
  3. Kenapa la kakyuyu nie comel sangat tetawww !
    Kakyuyu kirim salam cinta dekat aaron aziz tue eh :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. janga harap! aaron aziz hanya saya punya!! huh!

      Delete
  4. Replies
    1. yuyu sentiasa terbaik dah sopan santun. eheh. :p

      Delete
  5. cecece, comel juga kamera ni, temasuk orang dalam gamba hihi

    ReplyDelete
  6. Okay,nanti mek try contest dorang..nek pakai spek dh...oh hoi ^_^

    ReplyDelete
  7. mengancam la yuyu...hikhik, btw, lawa ler kamera nih..nk pnjam bley?? huuu :P

    ReplyDelete
  8. comel .!
    churp2x versi mengandung ..
    uhuhu

    ReplyDelete
  9. nice one cik yuyu :)

    nanti ade rezeki lebih untuk canon, sila ajar cara-caranye ye.

    tq.
    :)

    ReplyDelete
  10. comelnya sis!!! hehe... dah la orangnya comel, barang2 dia pun comel.. suka gambar sis yang pkai selendang ungu tu.. hehe memang nmpk soft

    ReplyDelete
  11. sayangg yg pakai shawll pupel tu mcm barbie doll la..omeyy

    ReplyDelete
  12. wahh, terpikat dgn Aaron Aziz. kehkehh...

    #termimpi2 snap pic ng yuyu semalam.heee

    ReplyDelete
  13. Nan hado jelah kalau nak beli camera memahal..muehehehhee :D

    ReplyDelete
  14. Nice . you so pretty Kak Yuyu <3

    ReplyDelete
  15. hee . comel ! akak !hari nie befday kite cepat wish cepat ! ekekeekeh :D

    http://craftynieya.blogspot.com/2012/10/review-story-2012-birthday.html

    ReplyDelete
  16. semoga berjaya dlm hidup...huhuhuhu

    ReplyDelete
  17. Wow! Best betul ar nampaknya cam ni.. Rasa cam rugi plak beli nikon ari tu.. Sobs! ^^,

    ReplyDelete
  18. All the best in ur life sweety. :)

    http://mooneramoon.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. cantik la result camera ni! tak typical mcm digital camera lain. ^_^

    yuyu.. rindu nk tgk diorang jamming.. :"(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kannn.. simple je camera dia. tapi effect best kemain :)

      aloolooo.. jom la tengok dorang jamm. ajak syamim ^^

      Delete
  20. nice..cntikla yuyu...dh siap efek sgala bagai..

    ReplyDelete
  21. eh,apsal aaron aziz ada kat sini ni? -.-'

    ReplyDelete
  22. nice camera <3 lebih ringan dari dslr...

    ReplyDelete
  23. kamera cumil mcm tuan dier jugek...hihi...

    ReplyDelete
  24. erm...
    cantik tuan punya camera he..he.. (",)
    have a nice day

    ReplyDelete
  25. hai yuyu yang ohsem ! teringin sangat nak jumpa yuyu lagi.. =)

    http://nadiaelena.blogspot.com/2012/10/yuyu-zulaikha.html

    ReplyDelete
  26. oh comel. kena beli nee.. haha. supaya boleh cantik dengan kadar mee segera. weee~

    ReplyDelete
  27. comel~~
    hello kitty tu kawaii sangat.. ^_^

    ReplyDelete
  28. alahaiii... kamoo comell sgt dear..
    comell tau..!!!..
    buleh cubit skit x?.. hahah

    ReplyDelete
  29. Hmm..ni lah yuyu dan jadi photographer.. :p

    ReplyDelete
  30. pergh... comel gile gmbar yg 2nd last tu...

    ReplyDelete
  31. awwwww...muka kak yuyu ni macam baby la....

    ReplyDelete
  32. awwwww...muka kak yuyu ni macam baby la....

    ReplyDelete
  33. adess,, baru beli this year kot,, mybe akan datang,, hehe

    ReplyDelete
  34. yeaa.. nk join lah contest ni.. nnt vote tau.. ~hikhikhik~

    ReplyDelete
  35. cantik juga kualiti kamera ni ye.

    ReplyDelete
  36. Effect gambar dia cantik! Modelnya pun cantik! Heehe. Paling suka tengok gambar yang tunggu kenderaan tiba. Macam ada cerita dekat situ. heehe

    ReplyDelete
  37. Sis ! Letak yang tudung PURPLE tu , as ur DP untuk PAGE !! gila cun ahhh !!! >_<

    ReplyDelete
  38. hai budak tecikk yg ciut..muehehe :)

    ReplyDelete
  39. kalau mlm cantik tak gambarnye?

    cutenye awakk! gerammm~! grr

    ReplyDelete
  40. yuyu prevw sal camera ni dah yaya
    terasa nak plak..adess..

    ReplyDelete
  41. Alolo. Comel lah sis yuyu! Nanti kasi emma pinjam aaron aziz tuh ea! Haha

    http://sayasukamakanbiskut.blogspot.com (jom singgah)

    ReplyDelete
  42. wah...nak jugak la beli.. tak yah edit edit..best wooo.

    ReplyDelete
  43. siyes suka aset baru yuyu tue... nak jugakkk. :(

    ReplyDelete
  44. uuuuuuu kak yuyu macam babydoll aaaaa jelly much :*

    ReplyDelete
  45. Yuyuuuu.....comel sangat! haha...ade mase singgah blog kite eih. :D

    http://syasyasyasyu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  46. YANG FAIRY TU MSTI KAK YUYU SUKA.SWEET2 GITUU.MCM TUAN NYA :D

    ReplyDelete
  47. lepas baca nie, segera yang boleh ain akan tukar camera canon ain tu kepada casio...tp tamaw la sama macam yuyu..hehe

    ReplyDelete
  48. SEPHIA MODE TU CLASSIC GITU. :D SUKA

    ReplyDelete

  49. Did Casio paid you to do this promo?
    Huhu you nak femes kan. Asal buat review je orang akan ingat u promote :p

    ReplyDelete
  50. idam cantik? cubalah resipi mudah fungus BBC MARDI Station hanya di MARDI Station CH

    ReplyDelete
  51. Nak Aaron gak..ha ha.. Pict yuyu pakai shawl pepel tu mmg so ohhhsemm la dik..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)