HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, September 26, 2012

Monolog Dalaman Seorang Yuyu Zulaikha

Assalamualaikum

kehadapan pembaca belog dahku di Malaysia sekalian.

eh. feeling taip entry di Korea pulak. macam ni cerita dia, sebab minggu ni KUIS bagi murid-muridnya seminggu sebagai Study Week, maka apa kata yuyu tukar Study Week tersebut menjadi Blogging Week. ya ya. nampak macam Salahlaku Pelajar. guna waktu study untuk laqha laqha. tapi apa yuyu kesah.


start dari siang siang Oktober membawa ke 19 haribulan nya, yuyu memang menghadap final exam. tujuh paper satu semester. muhahaha. memang huruhara lagi la nanti. selalu tamak haloba dalam seisi meng-add subjek setiap semester dengan harapan dapat kawen cepat cepat. 

sepanjang tempoh tak habis lagi final exam ni, yuyu puasa macam macam. eh macam alim pulak bila cakap pasal puasa kan. tak Ramadhan tapi pulun berpuasa. tapi cerita dia, puasa dari dua mendealah ni. satu, berpeleseran dengan kawan, dua, shopping. tskk T_T

last yuyu foya-foya lepak dengan kawan-kawan rasanya dua bulan lepas. Iena dan Ida dah lali dah. plan nak lepak semegah megah plan di abad ini, ends up dengan muka tak bersalah call dorang cakap tak dapat lepak, ada study group la, kena hantar esaimen la, ada photoshoot la, blaa. blaa. bla.. boring yuyu. boringgggg

bab plan nak keluar serah kat yuyu. yuyu mempunyai bakat dalam membuat perancangan yang paling handal dikalangan sekalian makhluk. tapi bab nak usahakan plan tersebut, yuyu menobatkan diri sendiri Epic Fail. buhamuhahuhahuha. *gelak tak ikhlas selalunya bersepah*


first time yuyu keluar huru hara dengan kawan pakai turban. kalau pakai, kena cari idea belit tutup bahagian isu sensitif. kalau tak pakai, cakap banyak pulak. aku tak faham dengan masalah dalaman diri aku. -.-'


yuyu ingat, lepas exam, yuyu akan mengadakan sidang berjumpa kawan kawan. sekali lagi ni antara plan yang yuyu buat, nak buat plan macam yuyu cakap di perenggan atas. malas nak mention banyak kali bab sifat mazmumah diri sendiri. huhu

yang ke dua, pasal shopping. selalu setiap bulan yuyu shopping. ala. beli cekedis lima posen pun shopping juga kan. paling tak, baju seketol, kasut seketol. dah. tapi sebab sementara tak habis exam lagi, yuyu cuma usha baju baju murah saja. reward diri sendiri yang pulun study. dah habis study, baru shopping dengan jayanya. ya. jayanyaaa. sambil buat mata terbeliak usap usap misai panjang. haaa.

MurahSaje : skirt reward untuk diri yang kuat kerja, kuat study, kuat bermonolog dalaman. -.-'

kalau shopping yang murah tapi cungg cungg, selalunya MurahSaje menjadi pilihan. dah nama butik pun Murah Saje, takkan la mahal kan kan kan. sini je la yang yuyu shopping sementara nak habis semester ni.  bajet pun terkawal, hati pun suka, ekonomi pun sejahtera. ewah. lebih lebih pulak.

lepas exam baru nak rewardkan diri dengan shopping berjemaah, masa tu la nak pergi spa, masa tu la nak buat hair treatment. sekarang biar la rambut ala ala Mak Cik Romlah, dengan muka meriah dengan jerawat. dah tak rupa Yuyu Zulaikha dah. tapi still kiut lagi -.-'

bila sampai perenggan ni, baru aku terfikir, sempat pulak merepek kat belog, padahal bukan tadi tengah cari liquid paper ke nak betulkan figure yang salah buat AAOIFI tadi? eh. macam mana boleh terus buat entry ni? cakap sikit. macam mana boleh sampai dah nak siap satu entry ni?

yuyu yuyu. 

terima kasih sudi baca ^^

88 comments:

  1. hahhaha.. yuyu ni kelakar la..


    anyway gud luck for your exam dear.. 4.0 flat okeh?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu. thanks sayang. 4.0 tak kan janji. ada dua subjek cari gaduh :p

      Delete
  2. awwww renduuu yuyu zulaikha ni..bilaa nk lepak sesamaa ni hah,,

    aippp sapaa bdak cute sbelah yuyu ohsem tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. sape ntah tepi yuyu tu kannnn :p

      Delete
    2. saya selaku besdayy girl terharuu tapi sampai hati syg saya ni tak wish besday sayaa :) majokk empat saat

      Delete
  3. ehh mana yg pakai skirt yg hri tuu beli ?;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.. skirt tu pakai masa photoshoot Hijabista :P

      Delete
  4. hakhak. kelakar lah yuyu. good luck in ur final dear !

    ReplyDelete
  5. hahaaa...k'yuyu niew lawak lar

    best nyer dapat same-same lepak dengan k'yuyu..

    ReplyDelete
  6. hahahaa..yuyu yuyu, study week buat blogging week ka, shopping week ka.. pointer ttp hebat kan.... untung gifted nih..:'D

    ReplyDelete
  7. k'yuyu2.. lawk larr. heheee..

    best nyer dapat lepak same2 nga k'yuyu..;)

    ReplyDelete
  8. haha kelakar la yuyu. :) teringin nak jumpe.

    ReplyDelete
  9. Sis yuyu, tengoklaa sini, mana tau berminat. Harga murah.Nnt boleh bagi special price kt sis yuyu..:)
    https://www.facebook.com/nuramalinaathman (AA FASHION)

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. gdluck k for ur final! hehe
    lawa betul kak yuyu ni :)
    oh my idol.

    ReplyDelete
  12. Kahkahah cari saje Liquid paper di MURAHSAJE :p

    Akak comel ! :D

    ReplyDelete
  13. alahai comel je semua entry yuyu..sebab tu takleh tahan diri yg tgh stdy ni baca entry yuyu smpai habis..
    btw good luck exam!
    kalau shopping berjemaah, nak ikut..hehe

    ReplyDelete
  14. yuyu dah jumpe ke liquid ? haha. study smart n study hard k. byk tu 7 paper. huhu

    ReplyDelete
  15. yuyu yg comel...nak tnya kat mne yuyu beli skirt pnjg @ blous2 yg comel ikut saiz yuyu?? sy pon kecik mcm yuyu tp slalu susah nak cari saiz...share sikit pleaseeeee...^____^

    ReplyDelete
  16. Diharap yuyu buat tuto macam mana nak pakai turban dengan cover dada. Sebab musabab fie tak pakai turban malu takut orang tengok ehem. hiks.

    ReplyDelete
  17. Yuyu.....mula2 pcm baca tajuk entri, agak terkejut sebab berbunyi "Monggolia dalam seorang yuyu zulaikha".....hahaha, 2nd time baca rupanya pcm silap...adehh, sori..

    ReplyDelete
    Replies
    1. -..-' pok cik mat ni. Monggolia dalam seorang pak cik mat gebu betul la~

      Delete
  18. All the best untuk final nanti!! hehehe comelnya sis yuyu...

    ReplyDelete
  19. cuba tutorial sikit turban tu..macam smart je..ehee..
    http://sampaicucuratap.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. huiyooo banyak nye paper nak kena study utk exm. pehhh. go go chaiyok yuyu.

    ReplyDelete
  21. amboiii comel kemain k.yuyu ni, haha. dah dah study, chaiyok2 :p

    ReplyDelete
  22. dulu pernah singgah blog yuyu nih..tapi x pernah pulak bace entry sampai abes..*ikhlas xpe kan!..arini singgah lagi..bace new entry...suke cara yuyu tulis entry..kelakar pon ade gak..best bace..sure singgah lagi nanti..hehe..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. jujurnya.. terima kasih la sudi baca sampai habis. penat taip tau :)

      Delete
  23. comey comeyyyyyyyyy. hahaha nk try pkai turban. tp tkot nmpk ketara plak bhagian pp yg terlebih lemak ni.

    ReplyDelete
  24. yuyu,, hari tu muja beli kasut,, tu pun 2 tahun sekali je,, haha,, lagi sadis,,, so selamat berstudy week k :D

    ReplyDelete
  25. lawa gak yuyu pakai turban gitu :)
    good luck for ur exam nek ,hik

    ReplyDelete
  26. suka tengok yuyu...(",)

    anyway good luck for exam

    ReplyDelete
  27. waahhhh ! hehe
    Gud luck for exam ^^

    ReplyDelete
  28. gud luck cik yuyu :)
    let's jom try singgah ke blog kita kalau cik yuyu ada kesempatan masa :)
    http://wanitabukanratu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. yuyu comelnya yuyu pakai turban..mcmane yuyu pakai turban dgn shawl cover dada tu yuyu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh.. ehh.. turban tu ida & iena la ajar. tapi yang selapis tu, men bedal je buat ^^

      Delete
  30. nice.. fesyen baru.. asalkan memenuhi etika tutup aurat.. :)

    ReplyDelete
  31. mcm comel pulak bile tgk yuyu pakai turban nie..
    hikhikhik :D

    ReplyDelete
  32. Hehe.. Yuyu oh Yuyu.. Kalau dah nama pun blogger sejati, pantang ada masa senggang walaupon seminit, haruslah sempat up entri sejemput dua.. Tapi ni dah berjemput2.. Hikhik! ^_^

    ReplyDelete
  33. punye lah khusyuk bermonolog sampai siap 1 entry..heheh..klaka lah yuyu ;D

    ReplyDelete
  34. lawak arr tengok yuyu pakai turban...cute ..hahahaha

    ReplyDelete
  35. yuyu comey :) suka yuyu sgt2 .. nk jumpe yuyu asenya :)

    ReplyDelete
  36. Replies
    1. sejuk pulak kat Korea time cenggini. fuhh.

      Delete
    2. haha.. yuyu klu jmpa jeong kok runningman tu kim salam ek kt dia. XD

      Delete
  37. hahaha sempat lagi yuyu nie...yuyu yuyu! :0

    ReplyDelete
  38. comelnya yuyu..teringin nk jmpa yuyu..nak cubit pipi yuyu yg cute tu..hihi

    ReplyDelete
  39. macam mana boleh tetiba taip entri ni yuyu? jauh lari dari cari liquid paper. yuyu berangan siapa aaaaa..? hehehe :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaty pun tau yuyu berangan siapaaa :P

      Delete
    2. ofcoz la tauu.. Your Aaron Aziz laaa.. kan? ;)

      Delete
  40. alahai, comel jer kak yuyu nie.
    mohon kak yuyu setadi dgn kadar yg segera ye.. :D

    ReplyDelete
  41. wahhh cute! Stay younger n cuter :)

    ReplyDelete
  42. cute! hihi stay younger n cuter ^_^

    ReplyDelete
  43. teringin nak berturban nie..tp laki ak plak xspoting..

    ReplyDelete
  44. terbaik.... :) semoga sukses exzam :)

    ReplyDelete
  45. yuyu ni kelakar lah! :D
    gud luck for ur exam!
    chaiyok2 yuyu!
    fae doakan utk yuyu okeh! <3

    ReplyDelete
  46. jom join Saya Suka Dress 1st Giveaway!! www.dresslover84.blogspot.com

    ReplyDelete
  47. http://www.facebook.com/pages/Setai-Baq-Hang/146081522201799

    jum like page saya awak..blog saya pon awak follow la..tq awak

    ReplyDelete
  48. haha. boleh pula terbuat satu entri ya. good luck exam ya.

    ReplyDelete
  49. NICE LA... JOM JOIN CONTEST http://syiralokman.blogspot.com/2012/09/stylista-contest.html

    ReplyDelete
  50. ohsem nya yuyu dengan turban tu..cantik la... <3

    ReplyDelete
  51. KAK YUYU SERIOUS CUTE PAKAI TURBAN MCM TU.NICE :D

    ReplyDelete
  52. MURAH SAJE NI MCM PERNAH TENGOK TAPI TK PERNAH TRY.SEBAB KAK YUYU,KENA TRY BELILAH MCM NI.HIKHIK

    ReplyDelete
  53. MACAM MANA NAK TUTUP DADA MCM TU ? T_T

    ReplyDelete
  54. Yuyu ni pakai tudung pesen mana pun maintain cute..Jeles arrrr..ha ha..

    ReplyDelete
  55. comeinya manusia bernama yuyu ni...... ;D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)