Monday, September 24, 2012

Bertunang | Entry Bergambar

Assalamualaikum

tahun ni, tahun kawan kawan yuyu kawen secara berjemaah. tahun ni la dorang kawen, tahun ni la dorang bertunang, tahun ni juga la dorang ada yang dah dapat anak. ya. secara berjemaah. jadi, boo kepada yang tak join jemaah status berkeluarga ni, cuma taip entry berbaur forever alone.

ya. tuan tuan puan puan sekalian. sekali lagi. forever alone. tapi kiut.

minggu lepas lepas lepas (heee ^^ tapi baru hari ni buat entry) kawan baik selamanya yuyu baru bertunang. Tahniah buat Babey Apple. anda hampir bergelar isteri orang. terharu sangat bila dapat tahu beliau nak kawen. dalam masa yang sama, yuyulah manusia paling eksaited. eksaited suruh beli hantaran sikit sikit la, amik kursus kawen la, suruh cari photoG la, cari baju bersanding la. 

sekarang ni, sape yang bakal nak kawen ni? Yuyu Zulaikha memang selalu over dalam segala hal. kahkahkah.

aktiviti selca ni dah macam aktiviti ruji kitorang dah setiap kali jumpa. tak kira di mana berada, bila dan kenapa. eh. -.-'

 
ingat Apple, sekarang u tak boleh teman i cerita pasal pakwe hensem dah tau. kalau kita shopping, u tak boleh teman i "cuci mata" dah tau. tskk :'(

Babey Apple Chukie Tan . hoi. sweet sangat dah kenapa. 

pengantin ilek je. orang lain yang lebih. well. hidup cuma sekali. apple bertunang pun cuma sekali. jadi masa ni la kita tonjolkan keeksaitedan kita. serius ada keeksaitedan dalam Bahasa Melayu? O.O

sekali lagi. selca sampai lebam. pipi terlebih isipadu dan gigi rabbit bersepah bukan  lagi penghalang.

antara hantaran dari Apple buat Chukie. kek ni girlfriend adik Apple yang sponsor. foine. kreatif kot. menangis siap menetes hingus tengok ni. T_T

\
officially somebody's fiancee. 

hari tu, hari bahagia Apple. hadiah harijadi katanya. tapi hari tu hari bahagia perut yuyu. makanan sedap sebabnya. muhahaha. sekian pantun tak berapa nak kerat.

***


perasaan bahagia dapat tahu kawan baik selamanya dah nak kawen macam perasaan makan marshmallow celup cekelat sambil baca belog Yuyu Zulaikha tau (sila muntah kalau perlu. hikhik). apa lagi dapat tahu dah tak lama lagi nak kawen. yuyu rasa macam yuyu lah makhluk yang bertanggungjawab meng-smooth-kan liku liku sebelum perkahwinan dorang.

ni baru pasal Apple bertunang, nuh yang tak buat entry lagi la belambak. Irine kawen, Adila dapat anak, Sha baru je pergi honeymoon kat Paris, Deanda baru saja dapat tahu 3bulan pregnant siap Instagram baby dalam perut macam kacang cap Tangan Ngan Yin, Nabila dah setengah tahun jadi bini orang. Yuyu Zulaikha tengah pulun study untuk final exam minggu depan. hoi. kenapa mencelah nama? -.-'

haa. tak ke rasa macam forever alone kalau dah dalam situasi macam ni. cakap sekarang. cakap! nasiblah Yuyu Zulaikha sedang gigih hadamkan satu semester je lagi untuk habis Degree. tak la rasa sangat ke-alone-an nya tu. muahaha.

p/s : update belog dikala Study Week. aci tak? hehe

terima kasih sudi baca :)

107 comments:

  1. Perempuan tu macam muka shila amzah la pulak ^^

    ReplyDelete
  2. haha! famous amous kot , tipu x de pakwe :p

    ReplyDelete
  3. comell... hehee

    k'yuyu bile plak nak ikut jejak diorg? heheee :P

    ReplyDelete
  4. lawak lah pulak baca ayat kak yuyu.insyaAllah,nanti giliran kak yuyu pulak ^^

    ReplyDelete
  5. cantekkk gile baju yuyu ! i likeeeee... selamat bertunang dkt merekaaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. thanks! emak yuyu buat sendiri.

      Delete
    2. yekaaa.. mmg cantik ! stailista haha

      Delete
    3. hahaha. emak la yang stailistanya. anak nya ni pakai je :p

      Delete
  6. tahniah buat bff yuyu,hehe...baju yuyu comei gilooooo,bila mana nek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. takde makne nye beli la. emak yang buat baju tu :p

      Delete
  7. bila lak dah -..-" beli mana nak cakap,haha..

    ReplyDelete
  8. takpe yuyu. sy pon forever alone jugak. leh geng. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde la alone mana sangat kan bila ada geng :p

      Delete
    2. kite dua je ke dalam geng ni ? kalo gitu, kita la presiden, kita la ahli..haha

      Delete
    3. baik presiden ! ( tabik askar ) :-P

      Delete
  9. Replies
    1. tertanya-tanya soalan yang sama...

      Delete
    2. kak hazanis : hahahah.. saya tunggu aaron aziz kak :P

      Delete
    3. abang ariff : hahaha. dah la abang ariff. saya yang patut tanya abang ariff dulu :P abang ariff bila? ;p

      Delete
  10. nanti dah turn yuyu mesti yuyu lagi eksaited. Huhu. Color baju comelss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. pasti la paling eksaited yuyu ni :P thanks. emak yang buatkan yuyu <3

      Delete
  11. Kwn yuyu tu ade iras ringo tan cheeserland lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann kann kannn! yuyu dah lama perasan! warna kulit lebih kurang, muka, hidung, semua la. mata kann kan kann ^^

      Delete
  12. Replies
    1. Bella Bell! ehh.. lama nyaa tak nampak dia komen sini dahhh.. miss you too <3

      Delete
  13. Assalam, aik.. Yuyu bila lagi... hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam. kang sampai turn yuyu, kanggggg :P

      Delete
  14. Tahniah buat bff kak yuyu. Turn kak yuyu bila? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhh.. asyik tanya pasal akak je ni.. haish

      Delete
  15. nanti tibalah masanya k.yuyu pulak, calon dah ade kan :))zai ni lain la calon pon xde lagi,haha

    ReplyDelete
  16. Yuyu kamo sgt chumel!!! :-) lpas nie turn yuyu plak kn.. Amin..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. thanks. Aminn.. tapi tak tahu bila. :p

      Delete
  17. tak lama lagi tibalah turn k.yuyu pulak, calon pon dah ade kan :)) lainlah zai ni calon pon xde lagi, haha :)) nanti jangan lupe jemput tau :p

    ReplyDelete
  18. hissyyy,,, kalau yuyu kahwin,, camne la pulak kan, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau yuyu kawen, wajiblah over taip pepanjang. muhahahaha xD

      Delete
  19. Replies
    1. huhuhu.. tunggu la sikit hari lagi aaron aziz ajak kawen :p

      Delete
  20. alolo., tomenye sume..., tambah2 kak yuyu ney..., kak yuyu ney kwn kak dilah kan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak dilah? kak dilah mana satu? heee :)

      Delete
    2. dilah roslee.. kwn time skolah rndah dulu..... tp ney adk dia :P

      Delete
  21. Lawalah kawan Yuyu ni.. Btw, congrats for both of them! Yuyu bila lagi? Hehe.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia always lawa. tak pernah tengok dia tak lawa T_T

      yuyu?? tunggu kawen terus la :p

      Delete
  22. apa g yuyu...join la melengkapkan jemaah..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. jemaah advance sangat. yuyu baru terkedek kedek. takpe la. join nnti je :p

      Delete
  23. beby chukies wif chuks tan..
    da lame dorng bsme kan..btunang jgk..
    cik Yuyu bile plak ni ^,^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.. dah dua tahun. sama dengan yuyu dengan laki masa depan. tapi yuyu tak de jodoh. tskk T_T

      Delete
  24. Replies
    1. emak buatkan yuyu. heheh. terima kasih atiqah <3

      Delete
  25. Yu2..mata comel la.suka K.Lin tgk..

    Tak lama lagi insyaallah Yu2 plak yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh.. mata saya mata penat la akak. mata apple cantik. barbie sangat tau :)

      AMinnnnn <3

      Delete
  26. Congrats buat kawan baik yuyu :) takpe2 nanti tunggu giliran yuyu pulak hihi

    ReplyDelete
  27. xsbr tunggu giliran yuyu plak..hehe :)

    ReplyDelete
  28. sweet nye...tahniah bff yuyu..

    kalo yuyu tunang nanti,
    kompem lg over....kekekekeke

    bye! :D

    *xsabar tggu turn yuyu plak~

    ReplyDelete
  29. Congrats fara & chukie

    ReplyDelete
  30. Maaf nk tnyer.. tunang dia org cina ye? Kwn tu melayu ye.. maaf la x thu

    ReplyDelete
  31. Maaf tnyer dia tunang gan org cina ye.. dia melayu ye.. eh mane satu ni.. maaf x tahu la..

    ReplyDelete
  32. cantiknya kawan yuyu nih..ghayu cam korean...

    ReplyDelete
  33. rupa zila bakarinlah kawan sis! :)
    cantik2

    ReplyDelete
  34. kak sha doakan semoga habes je study yuyu terus kawen..aminnn...

    eceh..tu senyum smpai telinga la tu..hehe..

    btw, gigi renab yuyu comel sangat..kak sha suka tengok org gg cenggitu senyum..manissss...(^_^)

    ReplyDelete
  35. comel lah bff yuyu tue.. tahniah untuk dia. :)

    yuyu bila lagi eyyy. :p

    ReplyDelete
  36. comel lahh bff yuyu tue.. sukeeeee. tahniah untuk dia.. yuyu kita nie bila lagi eh? :p

    ReplyDelete
  37. Visit www.namewhatyouwant.blogspot.com for chic and trendy accessories. :)

    ReplyDelete
  38. akk,,nnti akknye kenduri wat ktne??eksited nk tau nih! :P

    ReplyDelete
  39. mesti orang akan tanya turn Yuyu bila pulak lagi?.. :p

    ReplyDelete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  41. saya pun geng forever alone jgk! high 5 yuyu! haha

    ReplyDelete
  42. uikk babey dah tunang wahh comel babey
    follow blog comel yuyu

    ReplyDelete
  43. Kak , pulun study kak ! hehehe

    Jangan lupa jemput kalau kawen ;)

    ReplyDelete
  44. waaah, tgok tajuk kemain gempak.. engatkan akk yg bertunang td. ehehe ;)

    ReplyDelete
  45. jom follow blog saye http://ciknunaspecky.blogspot.com/ :)

    ReplyDelete
  46. cantiknyaaa kawan sis yuyu tu.. macam barbie.. tahniah to your friend... mula2 nampak entry, ngatkan sis yuyu dah nak bertunang.. excited je bukak tadi.. hikhik...

    ReplyDelete
  47. dua2 sama lawo..
    x per..lepas ni turn yuyu plak...hihihi..
    Insyaallah..aminnn,,,

    ReplyDelete
  48. Cantik baju Yuyu..

    Jap nak tanya tunang dia Chinese Guy ye?


    InsyaALlah mudah2an tiba turn Yuyu ye ;)

    ReplyDelete
  49. jemput bace ^^

    http://mywithoutreasonii.blogspot.com/2012/09/cerpen-cinta-hanya-kita.html

    ReplyDelete
  50. lepas ni nak tengok gambar kak yuyu plak bertunang. hihi

    ReplyDelete
  51. yuyu pula bila nak bertunang? hehe

    ReplyDelete
  52. off topic*bilalah saya nak bertunang ye...

    ReplyDelete
  53. BESTFREN KAK YUYU YANG SELALU KAK YUYU CERITA DLM ENTRY LAMA DULU TU KE ? :D

    ReplyDelete
  54. SERONOKNYA DH BERTUNANG,.KAK YUYU BILA LAGI

    ReplyDelete
  55. Soalan cepu tak berapa nak emas, yuyu bila lagi? Sila jangan lempang cek, sb cek tau soalan ni mst soalan repeat tahun lepas kan? ehe :D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)