HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, September 30, 2012

Aset yang Awesome.

Assalamualaikum

tak kisah la korang label yuyu blogger tegar ke, blogger separa tegar ke, blogger buat buat tegar ke, tapi sebagai seorang Yuyu Zulaikha, tengok cara blogger lain adalah hobi masa lapang selain melantak sampai terlentang dan mesej sampai lebam. tengok cara blogger di sini bermaksud tengok perkembangan menjadi seorang blogger.

dewasa ini (walaupun i muda lagi tau you all), dah macam kempen kerajaan pulak. 1 blogger 1 DSLR. paling cikai pun  1 blogger, 1 kamera hok kemain la hebat. jadi, sikit sebanyak yuyu yang blogger ni selalu menyahut kempen tersebut. mati mati kalau cashout account Nuffnang, benda utama dalam kepala hotak yuyu nak beli DSLR. 

tapi tiap kali yuyu menyimpan hasrat murni beli DSLR, mesti yuyu akan tengok faktor yang... ya.. aku... kecik... serious... bapak... kelakar.... kalau... aku... kehulu.... kehilir..... bawa..... DSLR... kah... kahh..kahh.. kahh.

-.-'

maka, yuyu amik keputusan drastik tapi kiut untuk memilih compact camera instead of DSLR. cuma, yuyu patut pilih camera yang walaupun hanya jenis compact, tapi wajiblah mencapai status kecanggihan terkini dan gambar ohsem habis. ya. ohsem habis. tu yang paling penting.

sebab dahku taksub dengan Aaron Aziz, maka Casio JE10 ni dahku panggil Aaron je la. muhahaha 


mula nak angkat CASIO Exilim TR150. fine. kalau korang pernah try yang kawan korang, korang mesti nangis nak beli. tskk. terjadi pada diri dahku ini. T_T  tapi sebab TER-tengok CASIO JE10 kat website, yuyu terus pilih yang kiut daripada yang satu lagi tadi yang sampai nak nangis tu. eh. eh.


main gantung kat leher je. selalu rasa macam aksesori, bukan sekadar kamera. hehehe. good choice yuyu 

camera cute + pouch yang super cute. acane?

kaler cekelat ni nampak lebih vintage. sapa suka? angkat tangan!


lepas dah godek lelama, baru yuyu perasan satu mode awesome dalam Aaron ni. eh. CASIO JE10 ni. Make Up Mode! sheeeepp! jakun gila. lepas dapat tahu ada mode ni, terus yuyu make up, nak snap gambar banyak banyak. siyes rasa macam taajub tahap super saiya tau!

dengan Make-Up Mode. dah macam edit. i loike ^^

tanpa Make-Up Mode. 

Tanpa Make Up Mode                                                         Dengan Make Up Mode
  
nahh. sekarang compare. mesti jatuh cinta dengan Make Up Mode kan. kan kan. jatuh cinta sekali dengan yuyu juga kan kan kan. kulit serta merta nampak licin. lalala

Alhamdulillah la. yuyu tak la rasa macam melampau sangat. bila dah beli, takde lansung rasa menyesal. gambar sangat cantik dan ada 36 mode. 36 mode berbeda adalah amat penting buat manusia zaman moden yang nak serba pantas. tup tup gambar dah macam edit -.-' fine.

antara 36 mode tersedia untuk orang orang yang mahukan ke-ohsem-an gambar dengan kadar segera. huhu

cerita dia, sekarang yuyu tengah eksaited lagi la dengan Aaron yuyu ni. setiap kali keluarm, berjuta juta gambar yuyu snap. lepas tu, bangun pagi, terus guna MakeUp Mode, rasa bahagia bangun tidur, tengok muka sangat licin.

walaupun fake. -.-' belah la yuyu.

yuyu pun suggest korang boleh beli CASIO JE10 ni. walaupun CASIO sebelum ni yuyu pernah guna kalkulator, sekarang baru dengan pasal CASIO ada kamera. baru lagi katanya. entah la. harapnya sangat sangat bagus la. tapi setakat yuyu guna, terlebih bagus la pulak. banyak la CASIO punya kamera yang best gaban, terutama edisi Exilim (semua kamera casio ada SINI juga)

terima kasih sudi baca :)

103 comments:

  1. ehh , tu BUKAN KAMERA DIGITAL ke ?
    kata nak DSLR , hmm

    ReplyDelete
  2. menarik dan comey la beg gantung dia tu. ^o^ tp tang make up mode tu nampak sama je. agaknye dah mmg muka yuyu flawless kut. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. mana ada. yang dengan make up mode tu, muka nampak lebih licin la. nampak macam smooth gile ^^

      Delete
  3. phewwwwit ! ;)

    malu nyaa ada gambaa kitaa.

    yepsss , cameraa ni sangat lahh comel n cutee ;) n ada macam2 mode bule edit kat dalam ni :) *love*

    ReplyDelete
  4. pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! awat tak hamik kaler pink yuyu,lagi bertambah kiut kalau yuyu amik kaler pink tahu

    ReplyDelete
  5. lagi suka tengok kak yuyu tanpa mode mekap tu ^^

    ReplyDelete
  6. alahaiiii yuyu comel gila!!! ok ok aaron tu comel!!!! :)) gambar awesome >.<

    ReplyDelete
  7. yuyu, beli ni. baru syok. hahahaha. http://en.leica-camera.com/photography/m_system/m9/ :D

    ReplyDelete
  8. dan ini adalah harganya. tengoklah. :D http://shashinki.com/shop/advanced_search_result.php?keywords=leica+m9&categories_id=&osCsid=4c69e6783a0dd0a325bcdf52e75511c8&inc_subcat=1&Submit=Search

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. pergh comellnyaaaa...awat tak beli colour pink k.yuyu??haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. sebab kaler cekelat nampak vintage sikit. kamera akak yang lama pun dah pink :P

      Delete
  13. jenama casio pun ada?? jam ena pun jenama casio.. memang cantiklah bentuk camera tu.. memang awesome, harga pun awesomekan?? nanti nak kumpul duit.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM649 je punnn.. murah sangat kann.. tapi siyes kamera ni bagus sangat sangat <3

      Delete
  14. comel..brapa riban kamera ni dik? memang berangan nak dslr tp rabak poket kalo cekau sekarang dgn x posting lg nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rm649 je la.. tak mahal pun. tapi semua bagus. ^^

      Delete
    2. wah,,best2 ,,,kenapalah tak beli kemera ni dulu ,,,kan ke bagus,,urmm,,
      ada colour pink erk,,

      Delete
  15. wow comelnye.. cam best je.. nak colour pink :)

    ReplyDelete
  16. Tak semestinya grab DSLR, jangan terpengaruh dengan orang lain Yuyu. hehe. Kamera digital kompak pun boleh hasilkan gambar yang ohsem n marbeles. Plus senang dibawa dan disimpan.

    Selain DSLR, saya pun ada kamera kompak. Ringan, kecil, senang simpan. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betol tu. compact kamera pon best...senang di bawa and picture quality pon orait pe. hehe

      Delete
    2. yepp.. sebab tu yuyu pilih CASIO JE10 ni. tak menyesal la beli. lepas tu tak payah masuk beg. sandang je. ada tali kan :)

      Delete
  17. menarik juga tu.. yela..nak sambar DSLR macam besar sangat. berat pulak tu

    ReplyDelete
  18. rasa macam nak beli satu je yg pink tu. haha.

    ReplyDelete
  19. comelnya..ingtkn yuyu buat review bag compact camera, rupanya camera. hee. pouch dia sngt ohsem.. T_T

    ReplyDelete
  20. nape tak beli yg kaler pink tu...double cute..=)

    ReplyDelete
  21. honestly,, tak suka sangat DSLR sbab tak mesra pengguna,, :D

    ReplyDelete
  22. Menarik juga. Macam nak try beli pula. Makeup mode terang pula. DSLR bukan tak suka tapi besar betul.

    ReplyDelete
  23. bez!teringin nk jgk..bpa ni yuyu??

    ReplyDelete
  24. Cantik la...gambar dia pun lawa...chomel..:))

    ReplyDelete
  25. good info la..kite pun baru nak beli camera..tp xtau mane yg best

    ReplyDelete
  26. eh lupa nak tanya, berapa aer harga kamera nie?

    ReplyDelete
  27. bleh jadi kalkulator jgk ke?...kalu dapat nak beli satu... :P

    ReplyDelete
  28. wahhh bestnya beli kamera guna duit nuffnang =) kita nie entah bila lah nak dapat ribu riban duit nuffnang tu =( 10 hengget pon tak lepas lagi . haihhhh

    ReplyDelete
  29. wowwww seriously camera tu ada function editing skali . awesome gilaaa :D

    ReplyDelete
  30. woot woot kamera baru..silaa snapp wajahkuhh

    ReplyDelete
  31. Marilah Beijing, berkarya disini pulak...:)Menanti nanti kak yuyu singgah blog lagi...Busy eh skrg..:)

    ReplyDelete
  32. wahh ! comel giler kamera tu ! yuyu pn comel :)

    ReplyDelete
  33. Kamera dengan tuan punya kamera. Dua2 sama comel hihi

    ReplyDelete
  34. wow...kita dah berkenan dgn aaron ni..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaron yuyu sentiasa di sisi. dekat di hato. muhahaha :P

      Delete
  35. awwww.. yuyu suka yg colour pink tuh!!!

    ReplyDelete
  36. yuyu da mmg cumil..hihi..btw, camera tu mmg superb la...snang bwk kt mne2 kn...dslr berat..mls nk diusung ke sne sini

    ReplyDelete
  37. sama je yuyu mekap mod dengan tak mekap mod..bhahahaa

    ReplyDelete
  38. As salam Yuyu, Brape yg harga kamera nie?

    ReplyDelete
  39. siyes comel.. mahal tak yuyu? teringin. nak jugak..

    ReplyDelete
  40. siyes comel.. mahal tak yuyu? teringin. nak jugak..

    ReplyDelete
  41. yup setuju yuyu! compact camera is very flexible. mudah di bawa and picture quality pon best... miz pon suka compact camera :-)

    ReplyDelete
  42. yuyu berapa ratus ni kamera ni...?? susahlah nk carik camera casio

    ReplyDelete
  43. baru ta camera pn ada jenama CASIO. ingt kalkulator je ada. =..='
    okehhh... pouch dia sgt cntekkkkkkkk! hensem! ai loike!!! =D

    ReplyDelete
  44. best...sangat best....kdg kdg nk capture ngan DSLR, ada moment yang terlepas kerna sibuk dok setting...huhuhu...nak bali compact satu...tapi cam mls nk bawak byk byk....pkai camera phone jew la....as a bakcup...

    ReplyDelete
  45. wah...bestnya...mahal x yuyu...akak suka la...

    ReplyDelete
  46. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  47. mcm tau3 je yuyu ni, emiey mmg tgh cari kamera ni utk gantikan cam dig yg tlh rosak. harga bape? hehe =)

    ReplyDelete
  48. comel kan CASIO JE10 tu. aaron aziz yuyu. huhu. yuyu rasa sangat berbaloi la. RM649 je pun. tapi terbaik la semua nya <3

    ReplyDelete
  49. comel giler..siap dgn pouch bag lg :)

    ReplyDelete
  50. kirim salam kt aaron aziz yuyu ye. hihi

    Nak skinny jeans worth RM150, jom join contest
    http://bawalbiru.blogspot.com/2012/10/tag-like-contest.html

    ReplyDelete
  51. nak ada muka kte juga dlm kamera tu boleh? hihi

    ReplyDelete
  52. Terus teruja nak beli sebab ade kaler pink!!!!!!!! hehe. Thanks for this entri kak yuyu, myra tgh survey2 camera. hehe. DSLR besau sangat. :')

    ReplyDelete
  53. comel sgt kamera tu!! yg pink tu cute :)

    ReplyDelete
  54. Aiyooo.. tetiba rase nk bli .. -..-' canon da bosan guna.. camera casio neh nmpak ke ohseeman nya :p

    ReplyDelete
  55. yg warna hitam tu, nampak coool luxury jer

    ReplyDelete
  56. CAM BEST JE GUNE KAMERA TU .. ALA .. BRU JEK BELI KAMERA .. XKAN NAK BELI LAGIK .., HABISLA MA MEMBEBEL .. HEHE .. YUYU .. PINJAM AH KEJAP .. AHAHA

    ReplyDelete
  57. comel sangat ahhhhh kamera tu >___<

    ReplyDelete
  58. nak jugak ! setuju dengan kaler cekelat = vintage !

    ReplyDelete
  59. wah .!
    nape kak yuyu tak buat entry awal2x ..
    kite pun ade beli camera dgital pink jugak tapi nikon ..
    kalau tahu rembat yang nih jeh ..
    siap ade pounch bagai ..
    comel .! T_T jeles nih T_T

    ReplyDelete
  60. make up mode ngn x lbeh kurg same je..tp serius 2 2 pun nmpak cntik..klo da cntik tu, cmne pun ttp cntik :)

    ReplyDelete
  61. x pakai make up mode pun da cntik da..natural beauty ni :)

    ReplyDelete
  62. since kak Yuyu dah post dua kali kat fb . so sy tengok entry ni kali kedua . hahhaa


    Kak update cepat ye ! :)

    ReplyDelete
  63. Hai...nice & kiut blog u have, come & visit mine too ya :-
    http://mysweetielovely.blogspot.com/

    ReplyDelete
  64. bpe henngit ni kak yuyu?? :) cm comel je yg wane pink tuu.. hehe.

    ReplyDelete
  65. my dad peminat setia casio exilim ni.kalo rosak pun dia beli jenis yg sama.yg ada pada dia sekarang pun dah almost 5 years..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. woaaa.. kalau orang Casio baca ni, mesti terharu dorang tauuuu.. lepas ni yuyu pulak pengguna setia Casio ^^

      Delete
  66. kamera ni memang matching ngan you cik Yuyu..hehe..dengan 36 mode termasuk "make up mode" kegemaran you tu ngan ada beg gantung yang awesome tu memang ok la dari DSLR yang berat + besar memang lenguh gak la bahu nak galas menda alah tu..haha ^__^

    ReplyDelete

  67. hai yuyu!
    kamera ni boleh fokus dari jauh x? =)

    ReplyDelete
  68. U are so cute yuyu~!! n nice camera :D

    ReplyDelete
  69. QUALITY GAMBAR NAK DEKAT SAMA DENGAN DSLR DAH CANTIKNYA ;D

    ReplyDelete
  70. SERIOUS UNIK KOT CAMERA NI SIAP BOLEH GANTUNG2 MCM CASING DAH CANTIKNYA T_T

    ReplyDelete
  71. MAKIN MENYERLAH MUKA KAK YUYU GUNA CAMERA TU.HEWHEW

    ReplyDelete
  72. Cutenya Aaron Yuyu ni yek..memang sesuai ngan yuyu..

    ReplyDelete
  73. Excellent goods fгom you, mаn. I've understand your stuff previous to and you're juѕt еxtremelу excellent.
    I геally like ωhat уou havе acquіred hеrе, really like ωhаt уou are ѕaying anԁ the
    way in which you sаy it. You make it еnjoyаble and yοu still care for to
    kеep it sensible. I cant wait to reaԁ muсh moгe
    from you. This iѕ really а great web sitе.


    Also visit my blog: Low cost Fresh Orleans Resorts

    ReplyDelete
  74. I want tο to thаnk you fοr this very good reаd!
    ! I absοlutеlу enjοуed
    every little bit of it. I have уоu sаveԁ аs a favοrite to checκ out new stuff you poѕt…

    mу рage - Birmingham Lodge Scheduling :

    ReplyDelete
  75. Gгeеtings! Τhis іs my first visit to your blog!
    We aгe а collеction of volunteeгs аnd ѕtaгting а new proϳeсt іn а cоmmunіtу in the same niche.
    Your blog provideԁ uѕ useful іnfοrmаtion
    to work on. You hаve donе a wonԁегful
    jοb!

    Hеrе is mу pagе ... Spa Resorts the Principle to get noticable a Fantastic Leisure

    ReplyDelete
  76. I'm really enjoying the design and layout of your site. It's
    a very easy on the eyеs ωhiсh makeѕ it much mοre еnjoyable for me to come hеrе and visit morе oftеn.
    Did yοu hire оut a ԁeѕigner tο create yοur thеme?
    Superb ωork!

    my web-sitе :: http://www.hotel-discount.com/hotel-price-comparison-vs-traditional-travel-search-websites/

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)