HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, September 6, 2012

Ada Kita Ambil Tahu Semua ni?

Assalamualaikum


Tidak dipandang sebagai perjalanan yg utama kecuali kepada tiga masjid yaitu masjidku ini,al-Masjidil Haram dan al-Masjidil Aqsa. Solat di dalam masjidku ini lebih utama dari seribu solat di masid lainnya kecuali di al-Masjidil Haram

(H.R. Bukhari,Muslim dan Ahmad,Abu Dawud,an-Nasai dari Ibnu Majah yg bersumber dari Abu Hurairah) 



SubhanaALLAH.

tingginya kelebihan Masjid Al-Aqsa, bukan? tapi pernah tak ambil tahu keadaan masjid yang ke dua tertua di dunia ni? kalau pernah, tahniah sebab masih lagi ambil berat tentang keadaan Islam sekarang ni. 

tahu tak yang Yahudi tengah gigih sesuka hati dorang rebut Masjid Al-Aqsa kita ni? tahu tak rejim Zionis ilek je gali gali bawah Masjid Al-Aqsa sebab nak rosakkan masjid yang diberikan ganjaran pahala yang amat banyak untuk siapa bersolayt di sana?

itu la keadaan sekarang. Yahudi seboleh bolehnya nak rosakkan Masjid Al-Aqsa kita ni dengan harapan  dorang yang kemain tinggi untuk merosakkan Masjid Al-Aqsa dan membangkitkan semula Temple of Solomon kebanggaan Yahudi laknatullah. 

keadaan%2Bmasjid%2Bal%2Baqsa%2B%25285%2529 Keadaan Masjid Al Aqsa Sekarang

 Keadaan Masjid Al Aqsa Sekarang   Keadaan Masjid Al Aqsa Sekarang
ihsan : Gempak  

sayangnya sekarang, Umat Islam yang nak dapatkan kelebihan bersolat di Masjid Al-Aqsa terpaksa bersolat di luar masjid. macam macam perangai Yahudi dorang buat untuk musnahkan masjid ni. Tahun 2000 dulu, ada lawatan penuh provokasi oleh Ariel Sharon yakni Perdana Menteri Israil ke kompleks Haram al Sharif. tskkk T_T

tapi tak banyak kita kita yang tahu semua ni. sebab kita tak nampak pentingnya semua ni dalam agama kita. kita cuma nampak untuk kepentingan diri kita saja. kita tak ada semangat untuk selamatnya Masjidil Aqsa ni. kita cuma tahu selamatkan diri kita.

kalau kita sayang Masjid kita ni, kalau kita cuba berusaha untuk dapatkan balik Masjidil Aqsa, kalau kita benci perangai Zionis, apa kata kita cuba ambil tahu lebih pasal keadaan Masjidil Aqsa sekarang? kita cuba tanamkan rasa bertanggungjawab untuk selamatkan Masjidil Aqsa kita semua. kita attend seminar untuk selamatkan Masjidil Aqsa dari rejim Zionis.

InsyaALLAH. Sabtu ni yuyu akan attend satu Seminar Selamatkan Masjid Al-Aqsa dari Ancaman Zionis di Putrajaya. yuyu harap sangat lebih ramai umat Islam yang hadir pada seminar tu supaya kita lebih rasa bertanggungjawab dengan keadaan Islam sekarang.



Yuran : Dewasa (RM20) Pelajar IPT (RM10)


Pembentangan 1- "Bahaya Zionis kepada Umat Islam"
Y.Bhg. Mejar Nadzri Musman (Perunding Aman Palestin)
Pegawai Staf Undang-Undang, Angkatan Tentera Malaysia

Pembentangan 2- "Intifadhah - Merintis Generasi Solahuddin"
Dr Zainur Rashid Zainuddin (Perunding Aman Palestin)
Dekan IMU Clinical School, International Medical University

Pembentangan 3- "Al Quds - Bumi Suci Umat Islam"
Syeikh Maulana Ihsaan Hendricks
Pengerusi, Persatuan Ulama’ Afrika Selatan
Pengerusi, Institut Al Aqsa Afrika Selatan

Pembentangan 4 (Kemuncak)- “Al-Aqsa Dalam Bahaya”
Syeikh Raed Solah
Pengerusi Pertubuhan Islam Palestin-48
Tokoh Pejuang Kebebasan Baitul Maqdis



Yuyu harap sangat sangat sangat lebih kehadiran untuk seminar macam ni. Sabtu, InsyaALLAH kita semua ilek je kan kat rumah. ala. setakat berapa jam je seminar macam ni, apa la sangat kan. jom jom. pleasee.

dan untuk pembaca belog yuyu, sapa yang teringin ikut sama ke Seminar ni, boleh emailkan kepada yuyu (yuyuximici@yahoo.com) number phone, nama, dan nama IPT supaya dapat tiket free (terhad) boleh? email tauu.. nanti kita sama sama join seminar ni tau Sabtu ni! 

InsyaALLAH. jumpa di Seminar nanti, Sabtu ni tau tau.

terima kasih sudi baca :)

59 comments:

  1. teruk benar perangai depa..moga masjid al aqsa terus dilindungi..

    ReplyDelete
  2. Aminnnn Ya Rabbb.. jomm la joinn sayang :)

    ReplyDelete
  3. insyallah...apepun, best bc psl yuyu dlm paper aritu..minat muzik rock rupanya..heheh;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii.. lari topik dahh.. jommm datang seminar ni ^^

      Delete
    2. insyallah yuyu....sabtu ni kan?kalau pergi terus bayar boleh ke? sbb sy bkn student...xle dpt free:(

      Delete
  4. Replies
    1. Maya dah balik Sarawak.. tskk :"(

      Delete
    2. maya yang rugi sebab tak dapat join... rasa hiba melepas kempen tentang Masjid Al- Aqsa. yuyu, insyaAllah kita jumpa lagi :)

      Delete
  5. Replies
    1. alaa.. sayangnya.. susah tau dapat peluang ni :(

      Delete
  6. nak join, tapi ada koko.. hmm, nnt share info yg dpt kt sna ya ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.. takpe. nak buat macam mana kann. nnti kena repeat pulak Koko tu :)

      Delete
  7. nak sgt pergi....tp sabtu kita kene kjer.

    ReplyDelete
  8. Chaiyok yuyu chaiyok!

    Yahudi Israel nie sampai kiamat pun takkan ada negara sendiri..boo israel boo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. dorang ni keje dengkiii je tak habis habis :(

      Delete
  9. Assalam, sekarang nie memang banyak lagi kaedah zionis nie cari utk memusnahkan Masjid Al-Aqsa... kalau sedikit suara saja yang kedengaran tak akan mampu menghalang niat jahat Zionis . So, marilah sama2 kita semua umat Islam berganding bahu bantah pencerobohan Zionis terhadap Masjid A-Aqsa...

    ReplyDelete
  10. Rejim Zionis memang maha zalim..semoga Masjid Al-Aqsa dilindungi dari kerosakan oleh Yahudi laknatullah

    ReplyDelete
  11. hari tu a palestinian datang ipg muja,, dye ckap bahasa arab nasib baik ada ustaz tlong translate,, dapat rasa sangat kemarahan dia time cakap tu,, :(

    ReplyDelete
  12. Umat islam pada hari ini sibuk mengejar kemewahan dunia. Bizi mencari kesalahan sesama islam dan amat sibuk mencari kesalahan dalam pentadbiran islam. Umat islam sendiri jugalah yang menidakkan sistem pentadbiran islam. Mungkin ini adalah pembalasan daripada allah s.w.t untuk memberi pengajaran kepada umat islam yang pada hari ini semakin bongkak dan sombong dengan kekayaan yang diberikan.

    ReplyDelete
  13. akak rindu la kt yuyu..ble agknyer kte dpt jmpe ag eh? yuyu still gne nombor lme kew?

    ReplyDelete
  14. Tau x yang skng nie zionis bina satu masjid br umpama masjid alaqsa yang dipanggil qubbah alsakhrah ataupon dome of rock...and ramai dr kita claim bahawa inilah masjid alaqsa...sbagai informasi tambahan... :)

    ReplyDelete
  15. xdpt datang.kirim silam kat penceramah yer

    ReplyDelete
  16. Setuju tu, kak yuyu! iLa sendiri pun terasa sebagai umat islam yg khilaf. harap dengan post akak ni dapat menyedarkan umat islam di dunia ni. InsyaAllah. =)

    ReplyDelete
  17. betul tu yuyu. baru2 ni cousin sy pergi mlwt msjid2 dsane. semua tak terjage. disebabkan yahudi

    ReplyDelete
  18. yuyu2...yuyu g ke?

    ReplyDelete
  19. uhuk uhuk.. tak jd pljr ipt da :( klau la kite dekat :(

    ReplyDelete
  20. nak pergi.. tp hr sabtu tu dah kena blik U register kolej.. #sigh =.='

    ReplyDelete
  21. terima kasih yuyu sebab share benda ni. penting untuk kita umat Islam mengambil berat akan hal ni.
    insya Allah sabtu ni sama-sama kita ke sana lepas tu boleh terus ke rumah terbuka dekat MBPJ kelana jaya. :)

    ReplyDelete
  22. Umat Islam harus bersatu, jangan nak bergaduh sesama sendiri. Semoga masjid Al-Aqsa terus gagah berdiri.

    ReplyDelete
  23. alaaaa asal lambt tahu...dah ada apointment lain sabtu ni..huhu =(

    ReplyDelete
  24. kalau tak silap saya, tahun ni tahun last kita boleh melawat masjid ni.. tahun depan akan ditutup untuk orang luar untuk ke sini.. kalau ada rezeki lebih tu, kunjungilah masjid ni

    ReplyDelete
  25. doa untuk mereka tetap ada. buat yg termampu

    ReplyDelete
  26. MashaALLAH..kejamnya dorg..nk join tp jauh lah..nnt apa2 info,yuyu update sini ya..tq :)

    ReplyDelete
  27. tertarik sgt dgn seminar ni, nti emiey emailkn eh klu betul2 dpt pegi =)

    ReplyDelete
  28. jom kitaa pergi sayangg..tapi nk jumpaa kat nee..yuyu nk dtg sok kaa??

    ReplyDelete
  29. nak join juga... insyaAllah.... macam2 lah yahudi ni....

    ReplyDelete
  30. wah..menarik..tp sy terlibat sbgai fasilitator utk adik2 junior..:(

    ReplyDelete
  31. Tibe-tibe rasa sedih sangat :'(
    tengok masjid kita diuat begini..

    ReplyDelete
  32. kejam sangat dorang nie. :( harap masjid al-aqsa kite dapat diselamatkan. ain tak boleh pegi. jauhhhh. :(

    ReplyDelete
  33. hai kak yuyu, i follow u, come follow me.. =) <3

    ReplyDelete
  34. Bila kita bertindak ganas terhadap mereka kita digelar 'terorrist' oleh orang2 barat

    Tapi bila zionis laknatullah buat semua ni , membunuh , bertindak ganas , orang2 barat buat bodoh je .

    MasyaAllah . Allahuakbar

    sedih sgt dengan keadaan masjid Al-Aqsa ni kak ,

    ReplyDelete
  35. alahh. tak dapat join lahh. nak sangatt. tssskk T_T

    ReplyDelete
  36. tak silap saya,Masjid Al-Aqsa tidak terjejas pada hari kiamat nanti,sebab tu la diorg ni gali bawah masjid tu,diorg pikir nak tinggal bawah masjid tu,kononnya diorg ni akan terselamat la dari hari kiamat...info tambahan...andai salah sila tegur...

    ReplyDelete
  37. macam2 cara yahudi nak menjatuhkan islam..memang yahudi betul..

    ReplyDelete
  38. Thanks Yuyu for sharing...Keep on writing on useful topics, take care

    ReplyDelete
  39. Pernah gak akak google Pasal ni..Moga masjidil Aqsa sentiasa dilindungi Allah..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)