HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, August 28, 2012

Winter di Malaysia.

Assalamualaikum

konon-konon, plan bulan Februari lepas nak lepak Korea. fine, ayat dah riak dah. agak-agak dapat tangkap gambar tengah main salji sekali dua habuan upload fesbuk pun jadi la, lagi la riak tambah takabbur. muhahaha. tapi, kemain dahsat onar melintang membujur. clash dengan kelas la, kawan yang dok korea dah balik Malaysia la, duit tak cukup la.

kenapa Korea, bukan negara kita sendiri? kenapa!? kenapa?! (emo seketika).

sebab kat Malaysia takde salji. tskk. tskk. T_T (emo lagi sekali) lepas kawan kawan selalu cakap, tak yah la buang duit sampai ke Korea bagai. pergi je SnowWorld First World Plaza. duit lebih buat amal jariah. hehehe. kudus pulak perenggan ni.

tahun lepas pergi Genting, semata mata nak makan Strawberry. boleh tak kali ni nak pergi semata mata nak main salji? muka pun spesis budak budak lagi masa ni -.-'

Selain Malaysia ada Dato' Lee Chong Wei dan Pandalela, Malaysia kini turut juga ada salji. eceh.

lepas tanya kawan kawan demi membuat persiapan ke sana, dan belek belek website SnowWorld sendiri, rasa macam tak sabar pulak. hati, kepala otak, sanubari, jiwa dan raga masing masing bersatu padu untuk terkinja kinja ke sana. hoi. ape semua ni?

The Winter Downtown + World Heritage Concept
sepanjang perjalanan kita dalam SnowWorld, bijik mata kita akan disajikan dengan English Tea Shop, French Bakery, Italian  Pizzeria dan macam macam lagi. perasaan macam melancong banyak negara dalam satu tempat akan terpancar. hehehe. kawan yuyu la cakap.

tak sabar nya nak pergi juga :'(

LED Light Animation Scheme
dalam masa yang sama, kita boleh rasa suasana winter pada waktu malam. hmm. padahal kat realiti di luar dari SnowWorld, mak Leha dan jiran nya sedang sibuk menyidai baju sambil ngumpat sepam dua. yuyu ingat yuyu nak buat buat mengantok la masa ni. hehehe. ZZzzz. Good night everybody.     -_-

Lookout Point 
selain kita boleh membajet tengah melancong di negara omputih, kita juga boleh membajet Snow White sebab musabab, sekeliling SnowWorld dah macam dalam fairyland. suka suka! harap harap nanti, yuyu jumpa Prince Charming yuyu, siap dia naik kuda putih dan bawakan yuyu roses pun kaler putih 


Warm House

satu lagi attraction di sini, ada bukit buatan yang diselaputi salji. macam kuih suji tuu. hehehe. bayangkan ye, tengah kita sejuk main baling salji, boleh la lepak di Warm House. tskk. rasa macam selalu tengok dalam citer omputih je ni. tak sabar je jiwa raga ni. T_T


Ice Sculpture + Play Slide + Cresta Run Slide + Snowball Time

kalau yang suka game yang adventurous, boleh la lepak sini. boleh main Cresta Rund Slide! weeeee ^^. tapi yuyu tak boleh, tak cukup ketinggian dan berat minima. fine. korang main la game, yuyu nak buat orang salji dulu. lepas main nanti, panggil yuyu tau. tskk :'(

_____________________________________________________________________________________

hmm. dah la, kemain lagi yuyu berangan.  bila nak pergi entah la. dan, nahhh, untuk memudahkan kita semua berjemaah meikmati ke-ohsem-an SnowWorld, ambik ni details yang kita kena tahu. huhu. gigih pulak yuyu paste kat sini ye ^^


Tempat : Level T2A, First World Plaza
Suhu : -6°C
Area    : 22.8k sq ft. (Biggest Winter Wonderland in Malaysia)


dengan ini yuyu ambil keputusan muktamad! Hujung minggu ni, yuyu akan ke SnowWorld!

p/s : kalau sape yang pernah pergi sini, share la dengan yuyu pengalaman kat sana!

terima kasih sudi baca :)

82 comments:

  1. Replies
    1. arhh.. dah la awak dengan sandiwara awak tu. belah la. belah laaaa...

      Delete
  2. tak lama lagi boleh la yuyu pergi legoland pulak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa.. yang tu yang yuyu tunggu sangat tu.. JB pun JB la.. dahku sanggop!

      Delete
    2. logoland???em kne pkir bajet dlu.heee...

      Delete
  3. wah..bestnya..jum,nak men jugak..kita spesis lebey kurang je ni :D

    ReplyDelete
  4. Waaaa! Macam best je. Nanti nak pegi honeymoon kat sini la. hehehehe =)

    ReplyDelete
  5. waaaaaaahh . nak tumpang sekaki jugak la . nak ikut jugak pergii .

    ReplyDelete
  6. perghhh...macam best jer,,harga pun berpatutan.. kena try ni.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. harga dia tak mahal sangat punnn ^^

      Delete
  7. memang nmpak best... nk pergi jugak lah nti...

    ReplyDelete
  8. yuyu..cuba tengok site dia lagi sekali..

    rasanya temporary closed! bhahaha kuciwa lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. takkk takkkk.. memang ada la abahsofea ^^ terus je g sana. ^^

      Delete
    2. owh ya ka? dahku tertipu la tu..hampagas betoi website itu!

      Delete
  9. lahh , smngt je bukak entry ni igt kak yuyuu p jalan manaaa , Hihi :P

    ReplyDelete
  10. Amal penah p Snow World time 2008 , best gilaaaaaaaa. dlm tu dh ada photographer. lepas tu bule naik pelampung sesorang , naty dr atas dia tolak smpai bawah , yg ni yg best gilaa. tp tak tahu skng ada ke tak lg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. snow world tu kecik. ni snow world besarrrrrrrrrrrrr sangat sangat sangat.. hehehe.. dah lain sekarang ^^ lebih menarik.

      Delete
  11. cam bestttttttttttt nak ggggggggggggg

    ReplyDelete
  12. best2... nk join.... =D

    ReplyDelete
  13. haahahaha..bestnye ! nak ikut kak yuyu ! :D

    ReplyDelete
  14. wahhhh bestnya.. yuyu pon nak pegi jugak lah.. ngeee

    ReplyDelete
  15. Yuyu.. Jom pegi! Sampai bila winter season ni??

    ReplyDelete
  16. wahh hujung minggu nak gi dah...
    snap pic lawa2 kat snow world k


    jalan2 jugak. jgn lupa study kat bangi tue gak..

    ReplyDelete
  17. http://www.submerryn.com/2012/08/the-new-snow-world-genting-highland.html

    ReplyDelete
  18. nak ikot yuyu pegi snow world.. hehehe

    ReplyDelete
  19. pernah dah main salji kat snoworld genting tu. best la juga. tapi tmpat die kecik sikit..paling xbest, kena berebut kasut n jacket yang busuk untuk masuk :-)

    ReplyDelete
  20. Snow World? okeelaa.. sangat sejuk dlm tuu..
    nak bawak camera un tak bolee.. hee.. enjoy ur holiday, darlings..

    ReplyDelete
  21. waaaa...da lama teringin nak pergi sana...kali terakhir pergi sne pn thun lepas da...

    ReplyDelete
  22. Macam menarik. Bayaran pun berpatutan. Mesti ajak hubby gi bawak anak2 lepas ni. Sebenonya maka yg lebih2...muahahhaa....

    ReplyDelete
  23. bestnya cuti2 malaysia.huhuuhu

    ReplyDelete
  24. kita tunggu entri hari raya dari yuyu bukan iklan winter neh .

    ReplyDelete
  25. Ni yg dkt granting tu me? Bile lg eh dis start beroperasi? Thnkx yuyu:)

    ReplyDelete
  26. okee jom kita pergi sekarang !!!

    ReplyDelete
  27. Yuyu, akak bukak website derang tadi kan terus nampak notis ni. (harap jgn meraung ye..)


    NOTICE

    Please be informed that SnowWorld is temporarily closed until further notice.

    We sincerely apologize for any inconvenience caused.

    Thank you.

    The Management.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu SnowWorld yang kecik. Ni snowworld baru la.. hehehe ^^

      Delete
  28. pergi tahun lepas, memang best sangat2.. tapi camera tak boleh bawa masuk, cuma pandai2 lew. hik3, kantoi tak tahu yea. kalau dorang punya gambar, agak tak berbaloi jugak.. reger omakk ai :)

    ReplyDelete
  29. akak tgg yuyu pegi pastu download gamba banyak2 tau....sbb akak pun baru tau dr yuyu je...

    ReplyDelete
  30. pernah pg snow world..tp dulu xdela dcoration cantik mcm tu..dan pernah main Cresta Rund Slide tu juga..hihi..

    ReplyDelete
  31. WAH KAT MALAYSIA ADA WINTER GAK EH , TAK TAU PON.HAHA .

    ReplyDelete
  32. wahhh!! bestnyer!! teringin nak pergi!! dhia nak ikot lah! hihi

    ReplyDelete
  33. wait , yuyu nak pergi hujung minggu tu hari apa ? saya pon ingat nak pergi . tp hari jumaat . huhu

    ReplyDelete
  34. terbaikk yuyu terbaikk entry nih hihi.. sukaaa korea! tp x suka org koreo mcm yg org obses tu hihihi

    ReplyDelete
  35. wahhh, best nyer.. suke lar.. dapat main salji. hhuhuu..bile lar dapat pegi..

    ReplyDelete
  36. muja tk pernah lagi pergi genting,, ntah bila hajat dari kecik ni nak tercapai,,, sdey tol :(

    ReplyDelete
  37. wah.......bestnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  38. wahhhh macam best ni!!! harus pergi hujung tahun nii! :)

    NEW ENTRY EINA :
    http://cdiena.blogspot.com/2012/08/tutorial-adobe-photoshop-cara-untuk.html

    ReplyDelete
  39. wahhhh. macam best nye.. kena pegi nie. nanti yuyu pegi cite ehhhh. :)

    ReplyDelete
  40. nak pegi jugakkkk. yuyu, hujung minggu nie yuyu pegi kannn. jangan lupa sharing ngn kiteorang ehhh. nak tahu jugakkk budget g sana. hihihi.

    ReplyDelete
  41. yuyu chomel..jom pergi sama-sama..:))

    ReplyDelete
  42. nak ikut jgk....huhuhu..cam best je men senowwwyyy..

    ReplyDelete
  43. nk ikut. nk ikut. nk ikut. HARGA pun masyuk. takdelah mahal sgt kan akak. Alooo. alooo. alooo. Jelousy. :')

    ReplyDelete
  44. I love snow!!! nak pergi Nak pergi!! harga pun berpatutan... awwwww

    ReplyDelete
  45. jom yuyu.. nak pergi nanti halu2 k.hahaha

    ReplyDelete
  46. eh, snow world dh baru ke skrg?
    dlu xd mcm ni

    ReplyDelete
  47. yang kecik macam kat i-city pun onie beku duk dalam tu,ni kan yg besaq.....tapi best yuyu,dapat merasa macam duk kat salji sebenaq .... :D

    ReplyDelete
  48. huwaa!! rase nak pegi dah neehh!! kene kumpul duet banyak2 neehh!!

    ONLINE SHOP!!
    jom terjah entri baru tengok ade ape kat online shop ni!!

    http://patehadnan.blogspot.com/2012/08/cuci-cuci-mata-farazizs-shop.html

    ReplyDelete
  49. pehhhhhh awesome gila baq hangggg

    ReplyDelete
  50. teringinnya mya nak g sana sob2

    ReplyDelete
  51. wah mcm bez jeee!! nk ikutttttttt kalau yuyu g sana :D

    ReplyDelete
  52. wah mcm bez je!! nk ikuttttttttttt kalau yuyu nk g sana!

    ReplyDelete
    Replies
    1. arghhh! kalau yuyu g, mesti la iena & ida kena g jugakkkk ^^

      Delete
  53. yuyuyuyu!!! kalau itu lah yang yuyu bayangkan sila jgn bazir duit pergi sana. dengan rm20 hengget kita takkan dapat pergi tempat macam dalam gambar tu. tempat kat genting tu kecik je, salji pun jarang turun. kalauu turun pun ada lah sebutir dua. lepas tu sesak. nak main luncur tu pun kena beratur. winter coat basah lencun. kasut busuk.. hehe. takut kan>


    anyway kenapa yuyu dah tak buat pop up komen dah? tambah trafik eh...

    ReplyDelete
  54. sekarang tengah construction, tapi stil kecik jugak. dia ubah sikit2 je. dah lama tutup tah bila nak siap. maybe try la pergi jadi orang yang terawal supaya tak pakai facilities bekas bekas orang yang dah pakai.

    ReplyDelete
  55. err..ni Snow World yg kat genting tu ke yg yuyu maksudkan? tak best pon kat sana. macam masuk dalam fridge, pastu keluar balik. haha.. tak best tak best takyah pegi unless diorang dah renovate besarkan tempat tu.

    ReplyDelete
  56. yai yuyu ni nak tanya sikit macam mana nak buat blog kita jadi glemer.puya semua orang dapat baca..http://jutaringgit.blogspot.com/..

    ReplyDelete
  57. hayuyu nak tanya sikit macam mana nak buat blog kita jadi glemer maca panas macam pisang goring....

    ReplyDelete
  58. hai yuyu bagi tip sikit . macam mana nak buat blog kita panas macam goring pisang.....

    ReplyDelete
  59. hai yuyu nak tanya sikit macam mana nak buat blog macam goring pisang panas....bagi tip sikit.....

    ReplyDelete
  60. hai yuyu boleh bagi tip sikit macam mana nak buat blog macam goreng pisang panas yuyu dan nak buat sampai dapat income macam yuyu...ajar lah sikit ya....terima kasih yuyu . blognya comel macam yuyu juga....

    ReplyDelete
  61. hai yuyu boleh tak bagi tip sikit macam mana nak buat blog macam goreng pisang panas.dan nak buat sampai dapat income macam yuyu. bagi petua sikit ya...
    blog yuyu comel macam yuyu juga...suka lapak kat sini...

    ReplyDelete
  62. Salam. Yuyu, masa bulan 7 sy ade ke Genting tp Snoworld nih tutup. Now da buka balik yea? masa 2010 pun ada pegi sekali.. Mmg best dalam ni.. bila bercakap siap kuar asap.. feeling-feeling kat korea gitu.. hehehe ;))

    ReplyDelete
  63. Dah lama tak berwinter kat genting...bestnya..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)