HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, September 8, 2012

Salam Merdeka dan Majalah Perempuan ♥

Assalamualaikum

punya la hari ni bangun tidur, lantas bersemangat gila yuyu nak siap ke kelas, rupanya cuti. kalau kena bawa buku berat berat bapak gajah pun yuyu sanggup, asalkan nak menuntut ilmu pada hari ni. huhu. hari ni je la. tapi dah cuti, nak buat macam mana kan.

and yeahh! Selamat Hari Kemerdekaan yang ke lima puluh lima tahun semua!

sapa Malaysian yang tak sayang Malaysia kan. sapa sapa pun akan sayang Malaysia, kalau foreigner datang Malaysia pun sayang Malaysia, apa lagi kita kita ni yang celik celik bijik mata terus nampak Malaysia. macam tu juga dengan yuyu.

kalau cenggitu, kita patut berterima kasih pada semua pemimpin yang telah memerdekakan dan meruskan kemerdekaan negara kita ni. cuba bayang celik celik mata je dengar bunyi tembak. celik mata, makan ubi je lagi. celik mata tak kenal erti kemerdekaan. tapi Malaysia sekarang tak macam tu lagi dah. celik mata tembak tembak main Angry Bird, celik mata makan cekodok, celik mata ilek je lepak layan fesbuk.

cuma, banyak generasi sekarang yang lupa jerih nak menuntut kemerdekaan tu sendiri. sebab masing masing tak pernah hargai macam mana susahnya pemimpin kita nak cari kemerdekaan dan nak teruskan negara kita sebagai negara merdeka ni. oh. patriotik pula tak semena mena. 

try ambik lima minit layan cerita kemerdekaan negara kita, dan banding dengan negara kucar kacir yang lain. 

lepas tu, layan lagi lima minit, baca pasal persiapan raya dan erti kemerdekaan dari yuyu, dalam majalah PEREMPUAN. huhu. aci tak mula mula buat entry pasal Merdeka, lepas tu cerita pasal diri sendiri kat majalah. Edisi cover Aaron Aziz tau. 

muka wa nampak pailang, tapi hati wa ada taman. dalam majalah Perempuan kali ni, wa cerita pasal pengalaman raya wa dan pasal negara wa yang merdeka. kbai.

Muka depan Aaron Aziz, muka tengah Yuyu Zulaikha. (ada?) jangan jeles tuan tuan puan puan.


kahkahkah. kenapa la aku tak henti henti obses kat dak Aaron Aziz tu. 

balik kepada tajuk asal, terima kasih Malaysia, sebab Malaysia lah yuyu baru sendawa bau carbonara tadi, ada kebebesan makan makanan negara lain. hehe. kalau tak merdeka, entah entah, yuyu ingat Carbonara tu abang BeautifulNara. hmm -.-'

terima kasih sudi baca ^^

92 comments:

  1. Ganasnya muka kak yuyu.. tp tetap terserlah keayuan dan kecomelan di situ.. hehe

    ReplyDelete
  2. untglahhd kaver depan bf kak yuyu, HIKHIK

    ReplyDelete
  3. huhuhu.. boleh jadi gangster nih.. i'm your twins yuyu.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. Kak yuyu comel sgt , okay wa suka .Hikhik

    ReplyDelete
  5. Salam..
    Yuyu cantek & pandai :)

    Salam dari Indon, kami sini pun cinta Malaysia, sebab Malaysia negara Aman, Makmur, ekonomi bagus :)

    ReplyDelete
  6. kak yuyu comel mcm angry bird woi,Hikhik

    ReplyDelete
  7. seyes yuyu nampak gorjes gile dlm magazine tuu <3

    ReplyDelete
  8. waaaaaaa.....comellllll...retisssss...hehe

    entry gambar raya kita..

    http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/entry-gambar-qasehraihan-julung2-kali.html

    ReplyDelete
  9. terbaek.. dapat masuk majalah tu..
    jadi duta genit.. er genit tu apa ek?

    ReplyDelete
  10. happy merdekaa day syg..

    eh eh DUTA..

    mai umauhh ieqahh mehh :)

    ReplyDelete
  11. comelnya gambar yuyu dalam magazine tu. :)

    ReplyDelete
  12. kalau pekedai nampak sy beli majalah perempuan ni mesti dorg pelik tapi demi kak Yuyu takpe ku sanggup ! cewahhh

    ReplyDelete
  13. waahhhh ! wajib beli lah majalah perempuaaan ni ^^

    ReplyDelete
  14. carbonara ngan beautifulnara tu mmg kelakar :D bhahahahahahahahahahahahaha :D salam kemerdekaan buat cucu yuyu dari nenek :)

    ReplyDelete
  15. Selamat Hari Kemerdekaan Kak Yuyu. Comel Kak Yuyu dalam majalah tu ^_^

    ReplyDelete
  16. wahhhh..bestnyer yuyu dpt masok magazine :)

    http://heartylolipop.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. Pergh....
    1page tu gambar yuyu

    TERBAIK!

    Selamat Hari Merdeka

    Ini cerita Fie pulak
    http://fienazzuki.blogspot.com/2012/08/hari-kemerdekaan-saya.html

    ReplyDelete
  18. suke tengok gambar yuyu kat magazine tue haaaaaa. ;) macam nak hug hug je. kikiki ;)

    ReplyDelete
  19. yuyu... selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke lima puluh lima tahunnnn. ;)))

    ReplyDelete
  20. tak bole blah tetiba ada nama beautifulnara kat situ.hahaha.

    ReplyDelete
  21. fuyoooooooooooooooooo,hensem nekkkkk :)

    ReplyDelete
  22. hahaha.. sempat lagi pomote majalah tu

    ReplyDelete
  23. x boleh letak tepi jugak abang aaron aziz yuyu tu. haha. slmt hri mrdeka yuyu

    ReplyDelete
  24. untung yuyu..retis gitu..hehe..salam kemerdekaan ye yuyu.. :)

    ReplyDelete
  25. cantik giler gambar dalam majalah tu,,, photoshoot khas ek? beznya,, huhu

    ReplyDelete
  26. salam merdeka jugak tuk yuyu cute.

    ReplyDelete
  27. wah, untunglah kak yuyu jadi famos amos terus. edisi aaron aziz lagi tu. kaw ade? huhu!
    btw, salam kemerdekaan ya kak yuyu!

    ReplyDelete
  28. wewieettt. akak nmpk garang lah. Tapi mantain Cute ! happy MERDEKA akak syg ;)

    ReplyDelete
  29. hihi . untungglah cover majalah Aaronn . best lah tuuu . hihi

    ReplyDelete
  30. Muka memang sombong kemain. Cess dak yuyu nie. Anyway selamat hari raya dan salam merdeka :)

    ReplyDelete
  31. http://luvlylya.blogspot.com/2011/11/untung-laa-sape-jadi-cikgu.html?showComment=1346439114519#c4152417796951486285

    komen yuyu

    ReplyDelete
  32. Salam Merdeka ... peehhh semakin terkenal adik aku sorang ni. Tahniah ... ni semua hasil kerja kuat dan disiplin tinggi.

    ReplyDelete
  33. Jumpa Yuyu di Utusan Malaysia hari ni.Comelnya Yuyu!

    ReplyDelete
  34. happy independence day!
    duta genit muka ganas ;p

    ReplyDelete
  35. jom like http://www.facebook.com/kfos333

    Korean Fashion murah lagi cantik!!

    ReplyDelete
  36. yuyu makin lama makin meletopp..segan dh nk kawan..lalalalalala :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang tu lagi meletop, yuyu tak segan pun nak kawan.. tskk.. T_T

      Delete
  37. Wa makin glamer ar yuyu lepas nih...sumer media kuar...congrat...

    ReplyDelete
  38. Salam perkenalan.

    Silalah berkunjung ke blog saya di www.tintaasyraf.com

    Apalah sudi kiranya jika blog saya terdapat di blog list saudara/i.

    Terima kasih banyak-banyak dan salam perkenalan dariku.

    ReplyDelete
  39. apa beza palestin ngan malaysia..?

    ReplyDelete
  40. kalau Malaysia blm merdeka blm tentu muka yuyu ada disebalik cover aaron aziz tu.... hahaha...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/09/kenalilah-bapa-anda.html

    ReplyDelete
  41. ehh..aaron aziz...hehe... hye.. kenal ko dari newspaper..hehe..

    ReplyDelete
  42. hye... yuyu zulaikha.. mengenali awak dari surat khabar bahagian blogger pilihan..:)salam perkenalan:)

    ReplyDelete
  43. hak ah dah tgk yuyu dalam majalah tu , tetibe mak sdre nak beli time rye . hehe

    ReplyDelete
  44. ah. bile nak ajak aku masuk magezine?

    ReplyDelete
  45. cantiknya kak yuyu...seronoknya masuk Majalah... hehehe tahniah sis

    ReplyDelete
  46. Salam ziarah. Singgah menyapa. Salam kemerdekaan.
    Kebetulan lalu kepada sesiapa yang telah membeli majalah perempuan keluaran ni, sudi-sudilah membaca cerpen saya-Tragedi Suara di Bukit Sampah dan puisi-Nyawa yang Sekeping. Kalau ada yang hendak bagi pandangan bolehlah singgah ke blog saya. Terima kasih.

    ReplyDelete
  47. selamat hari hari di hari merdeka.heheh

    tumpang tnye. camne nk masok majalah gak.. heee

    ReplyDelete
  48. yuyu comey :) nk jumpe yuyu sgt2 :)

    ReplyDelete
  49. gambar kak yuyu satu page betul haa..
    ambik engkau..hehe.. salam perantauan, salam lebaran
    dan salam kemerdekaan :)

    ReplyDelete
  50. assalamualaikum..nice blog..jemput singgah n follow shoppylegacy.blogspot.com ye, tenkiu :D

    ReplyDelete
  51. lama tak dtg blog yuyu... sbb rindu la dtg ni...hehehe... yuyuyu...yuyu comel dan gojes sgt dlm majalah tu...

    ReplyDelete
  52. Hai yuyu yang comeellll...
    Saya dah follow you..Please support by blog too k..kawan baik yuyu pun dah support kita..iena & ieda mansor..sudilah kiranya yuyu follow kita di suriarashid.blogspot.com.

    ReplyDelete
  53. hehehe. thanks semua. rasa tak percaya ada jodoh dengan aaron aziz. muahaha :P

    ReplyDelete
  54. yuyu... nnt join hijabista pulak... jadi cover hijabista.. =)

    ReplyDelete
  55. untunglah jadik blogger femes. boleh slalu masuk majalah ^^

    ReplyDelete
  56. SERIOUS TAKTAU KAK YUYU ADA DLM MAGAZINE.JEALOUSNYA TAK SMPAT TENGOK

    ReplyDelete
  57. UNTUNGLAH ABANG DENGAN KAKAK AARON DIA ADA SEKALI.KIHKIH

    ReplyDelete
  58. Bleh dapat award Awek pailang paling cute nih..

    ReplyDelete
  59. Cumel2 ... :) femes cik kak yuyu kecik molek niy

    ReplyDelete
  60. " cuma, banyak generasi sekarang yang lupa jerih nak menuntut kemerdekaan tu sendiri. sebab masing masing tak pernah hargai macam mana susahnya pemimpin kita nak cari kemerdekaan dan nak teruskan negara kita sebagai negara merdeka ni. oh. patriotik pula tak semena mena. "

    mantap (Y)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)