HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, August 14, 2012

Kembali Segar.

Assalamualaikum

Perempuan sekarang, Alhamdulillah, masing-masing dah suka berhijab. mana-mana kalau kita lepak, dah tak macam dulu, ramai sekarang dah bertutup rambut. suka! suka! ramai juga yang memberi sokongan buat kita kita yang berhijab ni kan. makin hari, makin ramai kita tengok walaupun berhijab, tapi masih lagi yakin untuk berfesyen.  
                      

lebih yakin untuk berfesyen waluapun bertudung. 

walaupun banyak onar kena tempuh oleh kita-kita warga berhijab ni, tapi, kita kena atasi semua tu. kalau tak, kita kita ni mesti nampak lesu dan tak bermaya. hmm. tak suka la! baru nak bajet diva tauu! T_T

kalau bab kena ejek tu, ilek la. penat mulut dorang, pandai la dorang diam. tapi kalau masalah rambut bau kepam, kulit kepala gatal-gatal, tu yang paling tak best. tapi yang ni yuyu expert. selama yuyu bertudung, yuyu tak alami masalah ni. 

zaman kecik-kecik dulu, atok yuyu selalu tenyeh limau purut kat kepala yuyu supaya yuyu selalu segar. hoi. best tau. tapi, dah besar ni, tambah duduk Kolompo, nak cari limau purut lagi, nak potong lagi, memang bapak la leceh. 

tapi sekarang dah senang dah.

Thanks  Dr. Francesca Fusco untuk semuanya kenangan dengan atok dulu dah ada dalam Sunsilk Lively Clean & Fresh♥ sekarang dah boleh kekal segar untuk masa yang super lama!

banyak-banyak shampoo Sunsilk hijau ni je yang betul betul beri kesan yang ohsem, yuyu guna untuk hilangkan bau busuk rambut sekaligus buat rasa kepala rasa segar. setakat ni, bau fresh limau purut memang bagi kesan lama. rasa lebih yakin nak berfesyen. 

Hijab tambah yakin samadengan fesyen. kan kan kan? :')

sekarang ni, dengan kolabirasi Sunsilk dengan Scarflet (geng hijabista yang super ohsem), ada buat kempen Hijabku Gayaku demi memberi inspirasi kepada para hijabistas untuk terus kekal bergaya, dengan keyakinan daripada rambut bau limau purut sepanjang hari. wangi! segar! kan kan? :')

Kempen Hijabku Gayaku ada dua fasa. Fasa Satu baru saja lepas, minggu dimana kita vote style hijab kecintaan kita. sape menang, boleh berbuka sama sama dengan geng Scarflet & Sunsilk. haish. sayang. tu la, tak alert dengan semua ni. 

sekarang ada Fasa Dua yakni minggu Cubalah Sendiri! haa. yang ni tak boleh tertinggal lagi. kalau tak, terlepas la kita kita untuk menang RM1,500 tambah dengan 5 jemputan eksklusif ke Bengkel Hijab Sunsilk bersama Scarflets! takmo! takmo! buat puppy eyes sikit *-*

6 Ogos - 31 Ogos, 2012 saje tauuuu!!

dah dah. sekarang tunggu video tutorial! lepas tu sama sama buat gaya yang sama. sama sama menang hadiah! SINI tauuu!

p/s : sape peminat Sunsilk, angkat tangan sambil say "heeeee" pleasee!

terima kasih sudi baca :')

61 comments:

  1. ok. lepas ni laju2 p kedai beli sunsilk ijau. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus la shampoo ni. yuyu pakai masa mula berhijab. hehehe

      Delete
    2. dulu pkai sunsilk lme jugk.. tp tukar plak.. now rse nk pkai blik bce entry nih :(

      Delete
  2. Saya pun guna Sunsilk nie... :)

    ReplyDelete
  3. betul2,hijab bukan penghalang untuk berfesyen..
    malah,lebih yakin :)

    kite pun gune syampu tu jgk.hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. kadang kadang bila dah bertudung, asyik selekeh je. tak nak la macam tu :'(

      Delete
  4. kak yuyu. apesal comel sangat nie.

    p/s : dulu pernah pakai sunsilk, sekarang nie tukar dove :DD

    ReplyDelete
  5. waa...mamcam teruja nak join..mana tau dpt 1500..wuu...$$$$

    ReplyDelete
  6. sekarang guna rejoice,, ti dah habis nak guna sunsilk ni la,, hehe

    ReplyDelete
  7. terus terasa nak mencuba la yuyu

    ReplyDelete
  8. yuyu pun dah boleh jadi duta sunsilk ni..eh,lelaki ble join ke?hik3..

    ReplyDelete
  9. all the best Yuyu..BTW,Yuyu comel mcm selalu! :D

    ReplyDelete
  10. heeeeh ;) sya guna sunsilk pink.. blh tk nak joint.. hehe

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah.. makin ramai berhijabkan..
    rambut pun segar je dgn syampu ni taw..

    ReplyDelete
  12. owh.. kalau gitu nak pakai yang warna hijau ni la... selama ni saya guna sunsilk warna hitam jer..

    ReplyDelete
  13. woohhoooo..... best ni..

    p/s nk try sunsilk plak la pas ni

    ReplyDelete
  14. ini rupenye yuyu zulaikha, hmm comel!
    wish u luck yu :P

    ReplyDelete
  15. Betul ke yuyu, shampoo ni okey? Sofia ada masalah kegatalan kulit kepala la. Tambah pulak kalau kena time bertudung kadang lebih dari 8 jam sehari. Baru lagi jadik bende ni. Dalam tahun lepas kot. Dah try macam-macam shampoo. Semua tak jadik. Sampaikan try himalaya shampoo tu pun tak jadik apa. Dah tensen dah rasa. Yuyu guna shampoo sunsilk ni ke?

    ReplyDelete
  16. Zaman kegemilangan islam dah nak kembali . Alhamdulillah :")

    ReplyDelete
  17. yes! gadis mmg lawa dari freehair la..
    #fakta

    ReplyDelete
  18. sy pun join contest sunsilk tu...hihih jgn lupe vote sy ye..

    ReplyDelete
  19. okay.ohsemmm !kite pong gune sunsilk ! heeeeee :)

    http://craftynieya.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. hye yuyu..nk ajak join contest saya

    http://ernasyazwanazon.blogspot.com/2012/08/guess-handbag-giveaway.html

    peacee..

    ReplyDelete
  21. Saya memang pengguna tegar syampu Sunsilk dari zaman saya muda belia lagi. Sebab tu la rambut saya masih hitam berkilat walaupun rakan2 seangkatan saya semuanya rambut dah mati.

    ReplyDelete
  22. oh ade contest rupanya .. yuyu tak join?

    ReplyDelete
  23. shampoo ni mang best,segar ja tau......nek,selamat hari raya,selamat makan kuih raya,nak duit raya..haha :P

    ReplyDelete
  24. Kena pakai sekali dgn perapi kan ? Baru menjadik?

    ReplyDelete
  25. sy pon pakai shampoo ni sbb sgt2 segar pas pakai..hehe.

    ReplyDelete
  26. syampu sunsilk yg menjadi pilihan no 1...:)

    ReplyDelete
  27. walaupun berhijab, penjagaan rambut kena ok. jadi,gunalah Sunsilk. memang segarrrrr :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. kak dani macam duta iklan sunsilk pulak ye :p

      Delete
  28. Alhamdulillah, Abe dah dapat singgah sini & jadi sahabat disini dari www.QueAchmad.com.. InsyaALLAH, Abe akan singgah lagi sini... InsyaALLAH

    ReplyDelete
  29. alhmdulillah...tp msti kena cara kan yuyu kan...kan kan...btw...slmt hr rya dear <3

    ReplyDelete
  30. alooo tomey adek akak neh.....


    psss.... nanti bg address pd akak tau tau tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. nahh nahhhh.. 23BH 9-46 Kg Lubuk Setul 07000 Langkawi Geopark :p

      Delete
  31. comelnye yuyu nie~ geram2~ hihi ^^

    ReplyDelete
  32. alololololo comey nye yuyu zulaikha kite nie.. :)

    ReplyDelete
  33. yuyu comel. sukesukesuke. sunsilk hijau memang best. :)

    ReplyDelete
  34. semua jenis sunsilk saye pkai..amacam?boleh byangkan tak betape ohsemm nye rambut saye?haha

    ReplyDelete
  35. kiter guna sunsilk yg wrna oren tue

    ReplyDelete
  36. Thanks for approval~
    please visit our handmade craft blog for unique and rare handmade crafts and soaps here~ We sell bags,pencil cases,korean name tags and soap~
    http://twinscraftlife.blogspot.com
    http://www.thesoaplicious.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. YOUYOU semangat nya pomott campow ..dengan kecomelan nya sekali dipomottt.. NICELAH! =))

    ReplyDelete
  38. hijau sesuai untuk yuyu . siyes !! hehe

    ReplyDelete
  39. mohon cepat sikit upload video tutorial tu ye..hehe

    ReplyDelete
  40. Singgah-singgah la blog saya

    http://leiramuslera.blogspot.com/

    ReplyDelete
  41. kita pon sama pakai syampoo ni jek. senang jee.. selamat hari raya yuyu! :) byk dpt duit raya? hehe

    ReplyDelete
  42. assalamualaikum yuyu...selamat hari raya mama dtg singgah beraya kat sini yer...:)

    ReplyDelete
  43. siapa dapat jadi bf yuyu mesti bertuah kan..
    calon menantu lelaki malaya ni..


    #myopinion..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)