HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, August 15, 2012

Kecik Hati Vs Kecik

Assalamualaikum

dah dah la tu biar belog berkulat kan. tak payah la sampai entry last orang khatam patplohtujuhratus kali kann. kan kan kan. well, kalau lebih seminggu tak update entry baru tu maksudnya dah boleh masuk spesis luar biasa buat yuyu. nak cakap takde masa, semalam kemain lagi iftar kat Spaddle House Bukit Kiara.

haa. gitu.


short update. cuma nak cerita pasal Iftar semalam. tak tak. ni bukan nak cerita makanan yang yuyu lahap siap tersembul pusat. tak tak. nak cerita satu dialog antara yuyu dengan sorang uncle (Bangla) yang bancuh Teh Tarik semalam, di sana. 

Uncle : ya adik kicik. mau Teh Tarik satu kaa?
Yuyu : ye! Teh Tarik satu tau, tapi nak buih buih banyak banyak banyak banyak tau uncle.
Uncle : tara hal la adik kicik. u puasa ka?
Yuyu : mesti la uncle! 
Uncle : puasa penuh ka adik kicik?
Yuyu : eh! mesti la puasa penuh uncle ni. tak tinggal lagi.
Uncle : waa. banyak bagus haa adik kicik ni. kicik kicik dah pandai puasa penuh macam orang besar!
Yuyu : haaa???! (kelu hati nak cakap lebih)
Yuyu (yang betul betul tersirat dalam hati) : seohsem macam aku dia ingat kecik lagi. doo uncle, gua dah 23tahun kott. 

Teh Tarik empunya Yuyu Zulaikha 140cm. tak tak. tu pun selepas dibundarkan. padahal 139cm.


kira ni entry warm up la selepas 10 hari tak update entry. esok ada lagi nak update banyak banyak banyak!

terima kasih sudi baca -..-'

85 comments:

  1. yuyu....bestfriend namee pun kecik molek macam yuyu juga! tapi orang kecil macam korang ni comel dan awet muda.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. saya kecik tapi kiut.. kahkahkah ^^ best nye puji diri sendiri :P

      Delete
  2. HAHAHHAHAHA! Lawak! Kesian kat kak Yuyu

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. mana ada la.. kecik kecik yuyu comel :p

      Delete
    2. perasan comel..tuhan tarik nikmat baru tau

      Delete
  4. hahahaha,.. been there la sis.. >.<

    ReplyDelete
  5. haha.. bangga ape yuyu, tu tandanya yuyu awet muda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. bangga hape. baru nak bajet mak mak tau :p

      Delete
  6. huhuhu, tp kamu comel sangat...kikiki..rindu nak bace bnyak2 kamu punya entry (:

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. yuyu kecik molek..tu uncle ingat tecik:P hehe

    ReplyDelete
  9. alaaa sentap hati bila macam tu ye adik kicik ? hehehe

    ala akak kan comel :D

    ReplyDelete
  10. Yuyu ni mmg kelakolah. Plus Comelllllll sangat!

    ReplyDelete
  11. Akak. Comel sgt, sbb tu lah uncle tu ckp mcm tu. TEh TARIK panjang2 SATU ! Hee :D

    ReplyDelete
  12. hehe. yuyu macam akak saya. kecik aje.. so, skrg tak sure sape lagi kecik. Orang selalu ingat dia adik.. pfftt... haha.

    ReplyDelete
  13. ok pe kalau orang ingat budak kicik.hehe

    ReplyDelete
  14. wakakakaka,sian nek......uncle tu apa la,lenkali tunjuk ic tau nek :P

    ReplyDelete
  15. Saya pun xtahu awak umur 23 tahun, lagi tua dari saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa... hormat sikit ekkk.. akak dah 23tahun ni :p

      Delete
  16. yuyu pendek kot.. sebab tu nampak kecil.. niza umur baru 19 orang dah cakap macam dah kahwin.. trololol

    ReplyDelete
  17. huhu..bleh pula uncle tu ckp cmtU..

    ReplyDelete
  18. hikhikhik budak kecik

    ReplyDelete
  19. kecit kecit tapi comel la. tak baik taw pakcik bangla tu. huhu

    ReplyDelete
  20. aiyooo. manyak kecik ini adikkk. haha.
    sabor2 byk2 mkn kcg pnjg yuyu. hehe. >.<

    ReplyDelete
  21. hoho...awet muda... sabar yew sis..^.^

    ReplyDelete
  22. kecil tu comel.
    kecil hati membawa mati..

    ReplyDelete
  23. sy pun kecik jugak. tapi xde hal lah itu semua.yg pnting, hidup mesti diteruskan..hehe

    ReplyDelete
  24. 139cm? Untung la yuyu oooii, nampak muda sentiasa. Hehe.

    ReplyDelete
  25. kecik pun chomel lah yuyu...:))

    ReplyDelete
  26. kecik kecik yuyu pown comel. yelaaa. nampak sangat yuyu muda. tak nampak tua. hihihi. ;)

    ReplyDelete
  27. Tak pe yuyu orang cakap macam budak-budak, itu maknanya comel. Kalau orang badan besar-besar orang ingat mak budak? Sadis..

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum wbth...

    Salam perkenalan dari
    TiranaAduka...
    Selaku blogger baru ...memohon maaf atas kehadiran di blog ini.....tanpa diundang...maaf dari Tirana..

    From TiranaAduka.....: Mengenali TiranaAduka - kesihatan.

    Jemput singgah blog saya.....jika ada kelapangan dari anda.....

    From TiranaAduka.....: Bila diri Tirana Dicintai....tanpa ku sedari


    Wasalam..
    Ikhlas,

    ReplyDelete
  29. hahahahahah lawak la! :'D cepat2 update lagi >.<

    ReplyDelete
  30. jangan risau,, kecik pun 20k follower,, selepas dibundarkan,, hehe

    ReplyDelete
  31. untung jd kecik ni..x nmpk ditelan usia..hehe

    ReplyDelete
  32. akak yuyu comel sangat :) tapi kak. awek muda :DD

    ReplyDelete
  33. kecik la tomey! uncle apa tau? kikiki...

    ReplyDelete
  34. adik kicik~~~
    sekolah darjah berapa~~ hahahaha

    ReplyDelete
  35. hahahahaha lawak je.. eemm uncle ni nak kene piapp ni.. tunjuk ic sket yuyu hehe

    ReplyDelete
  36. yuyu, kite pon ade jgk kena mcm tu,..gerammm rse hati ini, tp dlm mse yg same ttp brsyukur.. :)

    ReplyDelete
  37. ok..tergelak baca dialog mamak yg akhir tu..
    sabar la yuyu, yg kecik2 ni comel tau!

    ReplyDelete
  38. Untung jadi org kecik2 nih...tak naik angka umurnya...ehehee...

    ReplyDelete
  39. huhu..kalau akak bangga je orag kata kecik..sbb lama lagi la nak nampak tua..

    ReplyDelete
  40. hehehe..tu mknenye awek muda kak yuyu..

    ReplyDelete
  41. kalau dah ada anak nanti org ckp apa plak ya...hehehe
    ^__^

    ReplyDelete
  42. hahahahah.. biar saya habis gelak dulu.. doo uncle, Yuyu nampak macam budak kecil ker. adeshhhh, awet muda yang sangat muda la tu kan Yuyu..

    ReplyDelete
  43. hadoo..xpe..kite pn orng selalu orng ingat kite budak sekolah lagi..hehehehe..blh genglah kite! sama2 awet muda kot :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tapi tak bestnya, kadang kadang rasa malu.. uwarghhhh :'C

      Delete
  44. awok tak minum susu ke masa keck kecik dulu

    ReplyDelete
  45. mana pak cik tue..
    how dare cakap kat secret admire sy nie..

    ReplyDelete
  46. akak yuyu kecik tk pe..asalkan comel! :D

    ReplyDelete
  47. haha comell je, muka akak pun childish oh. tak nampak macam 23 pun tau :D

    ReplyDelete
  48. Hahha...... adik kicik yang comels... ^_^

    ReplyDelete
  49. hahaha :D sabar ye kak yuyu. okay what jd kecik ni, comel sentiasa tau :) ^__^

    ReplyDelete
  50. kak yuyu..saye pun pendek gak..145cm je..orang panggil saye kcik kat sekolah..heeee

    ReplyDelete
  51. hehehe,,,saya pun kecik yuyu,,sya pun orang langkawi ,,,bab2 orang2 tegur dah memang selalu ,,,selalu orang tanya tak makan ka,,ada plak ,,hikhik,,yuyu jemput datang rumah raya ni,,teringin nak jumpa yuyu,,

    ReplyDelete
  52. hahaha.. uncle tue buta ke??? 190cm kot.. hahahaha...

    :p

    ReplyDelete
  53. kali pertama singgah blog kupukupu comel, tak sangka kecil orangnya tapi seorang blogger yg dah besar namanya hehe...

    Singgah-singgah blog ku atau ikuti @jibam90 di twitter.

    ReplyDelete
  54. name terselit dalam top komentar blog ni.

    #terharu nya!

    ReplyDelete
  55. Muka macam baby,Dah la diri kecik. memang padan lah apa yang mamak tu cakap. Haha :D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)