HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, August 29, 2012

Hari Raya Saya | Entry Bergambar

Assalamualaikum

Dah seminggu lebih dah kita raya kan. oh. bukan baru raya ke dua ek? baru ingat nak kutip duit raya lagi. tskk tskk. Alhamdulillah. sekarang cuma nak curik sikit masa untuk ganti balik puasa yang wajib kena tinggal tu. kalau boleh, nak juga buat puasa enam. InsyaALLAH.

Sebenarnya kan, raya kali ni, yakni raya tahun 2012, yuyu menobatkan tahun raya tahun 2012 adalah sebagai pemenang bagi anugerah Raya yang paling tak best. haa. tahniah ya buat Raya Tahun 2012. tak payah bagi ucapan dah. blah -.-'

semuanya sebab esaimen dan raya silih berganti, keji sesama sendiri. fine. sampai hati. bayangkan yuyu balik Langkawi, dua hari saja lagi sebelum raya. sebelum balik, siapkan esaimen yang macam tak puas hati dengan yuyu, dah sampai Langkawi, terbongkang dulu sejam dua. tipu. berjam jam.

lepas tu kemas rumah lagi, lepas tu shopping raya untuk family lagi, lepas tu cari barang kek, lepas tu paksu & paklang ajak shopping, fine, buta buta ikut demi dapat duit raya lebih seperti yang dijanjimaniskan, lepas tu jahit manik baju, lepas tu shopping raya habis habisan dengan family sekali lagi...

lepas tu? macam mana kuih raya? macam mana baju raya? macam mana?? macam manaaaaaa? *tolong buat emo macam Rosyam Nor selalu buat kat tivi*

jyeah. sebab tu la yuyu menobatkan 2012 sebab Raya paling tak best. Kuih Raya tak pernah pernah main tunjuk tunjuk, tapi tahun ni, kami sekeluarga terpaksa menggunakan sistem tunjuk tunjuk untuk dijadikan santapan mencekik tetamu rumah. kalau bab baju raya, raya ke dua baru baju raya yuyu siap. raya pertama, ilek je gua bedal baju ulang alik dah patjuta kali pergi kelas.

kek pun tak buat. tepung, telur, mentega, cekelat rice, esen vanilla, acuan comel comel yang yuyu beli di Mid Valley gagah bawa balik Langkawi, tersadai sopan sopan tepi meja makan. tskk. habis beratus demi semua tu, akhirnya tak guna. tak berguna! tak de guna! tak guna punya budak! *detak hati yuyu tipu tipu*


Alhamdulillah. kelainan tahun ni, cuma, ini tahun pertama yuyu mula bagi Duit Raya untuk adik adik & budak budak yang datang rumah. oh. lupa. Duit Raya + Lolipop. ngaaa >.< rasa happy balik ingat pasal ni.


kalau nak cerita semua yang tak best pasal raya yuyu, macam sadis sangat la pulak kan. maka, entry kali ni, yuyu nak cerita sikit pasal Jamuan Raya Alumni Ma'had Mahmud Langkawi. kiranya macam reunion sekolah la. menyingkap kembali nostalgia Ma'had. eceh.

maka dengan ini, yuyu serahkan kepada gambar untuk bercerita mengenai detik detik reunion tersebut. tadaaaaaaaaaaaaaa....

sementara tunggu kawan lain sampai. muka takde feel. edit seboleh mungkin nak nampak macam Cinderella. muhahaha. 

masing masing berdiri untuk nyanyi lagu sekolah. tskk. pernah tercekik chewing gum masa nyanyi lagu sekolah di perhimpunan. nostalgiknya lagu sekolah ni. T_T

lautan bekas pelajar Ma'had Mahmud Langkawi bersama teman dan keluarga. 

Bekas Ketua Pengawas Pusat Sumber Maktab Mahmud Langkawi. huhuhu. takabbur tetiba.

siap dah ada anak. fine. rupanya yuyu umur dah sampai tahap wajib kawen ni. 

 

 
candid. siyes candid la. yang baju serba hitam tu, emak yuyu, yang baju purple tu adik yuyu, yang baju hijau kuning & baju oren tu sepupu yuyu. yuyu angkut habis rakyat jelata kat rumah. 


cari yuyu!
Clue : seketol yuyu di celah manusia.



Para Muslimin


Para Muslimat 

jangan terperdaya dengan kuantiti makanan dalam gambar ni. realitinya, korang paham paham la kan.

dulu masa sekolah, kami selalu lawan Matematik. masing masing nak highest dalam kelas. kan Nadia kan. :)

Yuyu Potter. sekian.

kan dah cakap, yuyu akan edit sehabis Cinderella la. huhuhu.

Alhamdulillah. bila dah attend reunion macam ni, sikit sebanyak buat kita kenal balik orang yang pernah kita kenal dulu dulu. banyak juga yang yuyu terkejut. eh! dia kawen dengan dia ni? eh! dia dah ada anak? eh! bambam nya dia sekarang! eh! dia ni jadi ustazah kat sekolah sendiri!                        o.O

huhu. ehh! dia tu la blogger tu! ayat dorang untuk yuyu. -.-'

____________________________________________________________________________


haaa. ambik. sekali update entry, terus taip cecah cecah lantai. kira ni boleh la kita consider entry qadho balik selepas berjuta kurun yuyu tak update entry. well, buat buat sibuk lebih. plus, yuyu tengah ada conflict jiwa sekarang ni. yuyu harap alasan ni, nampak sangat munasabah.



p/s : walaupun sekarang bukan lagi bulan Ramadhan yakni bulan kita gagah lipatgandakan amalan, tapi tak bermakna kita perlu stop banyakkan amalan.

p/s lagi :  share la pulak raya korang kali ni. share la link entry korang tu tau.

terima kasih sudi gigih baca entry ^^

116 comments:

  1. muka berminyak yuyu..
    kasi lap tisu clean n clear sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuyu guna product make up apa :)

      Delete
    2. Khairul akmal : hahahaha.. better dari kering kontang ^^

      Delete
    3. cik anon : hahaha.. pakai pencuci muka fair & lovely ja.

      Delete
  2. heheh kak yuyu kita sbnrnye trtanya2 jgk kak yuyu still dpt duit rya lg tak bila braya rmh org ? hehe anyway slmat hari raya kak yuyu :)
    jemputlah singgah blog eyja baca entry raya :) hee

    http://eyjalukman.blogspot.com/2012/08/edisi-raya-2012.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. dapattttt! tapi sikit dah tahun ni.. dorang ingat yuyu banyak duit :'(

      Delete
    2. hahaha.akak !kite pun dapat jugak !semua kate kite lebih kecik dari adik kite..haha..minggu nie nak masuk u.so,dapat lebih..waaa..syok !akak buatlaa muke comel.mesty dapat !haha :)

      Delete
    3. arghhh.. akak yang tak comel pun tahun ni dapat rm361, kalau buat muka comel, dapat rm3000 kot.. huhuhu ^^

      Delete
    4. haha.tapee..raye sebulan..sempat lagi :D

      Delete
    5. okay! dengan segera nak g beraya ^^

      Delete
  3. yuyu yng kecik2 comey..yg pnting kita orang utara..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sepppp! hidup orang utaraa! hidup orang utaraaa! ^^

      Delete
  4. comel yuyu pakai tudung, blh ajar x cara2.. please.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. tunggu yuyu ada kamera canggih naa :p

      Delete
  5. Bestnya bila dapat berkumpul semula dengan rakan rakan sekolah kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sangat.. rasa macam nak balik masuk kelas pulak. hmm

      Delete
    2. Tapi bukan senang nak bagi semua ada time berkumpul tu kan?

      Delete
    3. a'ah.. siap ada yang keje, ada yang study jauh, macam macam la.

      Delete
    4. Tulah. Semoga persahabatan yang terjalin antara korang dapat dikekalkan. :)

      Delete
  6. ok..nak entry yuyu raya kat umah plak.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhh.. tak nak la. yuyu kat rumah, tahu terbongkang ja. huhu

      Delete
  7. Nak lolipoppp jugak ! :P

    http://applehijaulife.blogspot.com/2012/08/the-raya.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh.. entry raya diaaaaa! suka bacaaa ^^

      Delete
  8. Replies
    1. SubhanaALLAH. Melissa pun beautiful juga <3

      Delete
  9. its more 'potter' kalau pakai spek skali =p
    nak entri raya amik ni,
    http://inspirebunny.blogspot.com/2012/08/kenikmatan-hari-raya.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. okay, later snap pic dengan spek bulat okay :p

      Delete
  10. Bestnya dapat berkumpul dengan kawan-kawan lama.
    Btw, Sis yuyu, lolipop satuuu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. arghhh.. awak dah tua.. beli sendiri.. hehehe ^^

      Delete
  11. seronoknyew...
    selamat hari raya yuyu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Enam juga efa nur <3 ^^

      Delete
  12. Will marry marry me ms. Cinderella ?!,

    ReplyDelete
  13. yuyu !! besttnyeee dapat reunion ni.. kte mmg tggu2 sgt.. tp tak tau bile T_T

    gambar last tu yuyu kat mana? ohsemm :D:D

    * no wonder la yuyu suka dengan buku, bace buku..bekas ketua pengawas pusat sumber rupenyerr ^_*

    ehhh, jemput laa tgk entry raya kte.. pendek jaa :P

    http://fadhfar.blogspot.com/2012/08/cerita-aidilfitri-2012.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sangat fad reunion ni.. walaupun tak la ramai sangat yang datang. hehehe.

      Delete
    2. best best :) yuyu, mai la komen kt entry tuh hihi

      btw, nk sgt yuyu ikut jumaat nih, jomlaa.. seronok ade yuyu :)

      Delete
  14. salam dik.selamat hari raya =) best jgk sekali sekala reunion dgn kwn2 maahad kan.sis pun dah lame tak gi reunion.rindu nye time skolah dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kak. best sangat best. cuma buat kejap je. & tak la ramai sangat yang datang. kalau ramai, mesti lagi best :)

      Delete
  15. lentiknya bulu mata yuyu.. jeles2. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. itu yang haz tengok. haishhh ^^

      Delete
  16. Replies
    1. Selamat Hari Raya yuyu je?? duit raya mana?

      Delete
  17. assalamualaikum yuyu,

    selamat hari raya..
    moga Allah berkati yuyu didunia & akhirat..=)

    http://wannurulsyafawati.blogspot.com/2012/08/hari-raya-aidilfitri-2012.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Layyinul.

      terima kasih doakan kebaikan yuyu. semoga awak pun diberkati dunia & akhirat. aminnn <3

      Delete
  18. ingat cinderella mana dah tadi duduk atas kerusi cantik bukan main..hehehehe... anyway, selamat hari raya untuk yuyu kecil molek yer.. sudilah singgah blog akak juga...nak letak link..malulah...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.. tu bajet cinderella la akak :p

      Delete
  19. laaa..yuyu satu batch dengan somad eh? kenape tak kenal ni. kenape3! akak satu batch dengan kak syafiqah said n kak zulaikha tu. kenapa tak kenal, kenapeeeeeee... hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tskkk.. mana la akak kenal saya ni.. budak hingus je kat sekolah.. tskk.. tskkk.. T_T

      Delete
  20. Replies
    1. bhahahaha.. kannnn ^^ biasalah.. malu nak bajet comel buat mata bulat bulat :p

      Delete
  21. cantik sangat yuyu..... sukeeeeeeeee.

    ReplyDelete
  22. tak caye ngan umur kak yuyu,.. so cute maa...hehe

    ReplyDelete
  23. kita seMaahad/seMaktab la..cuma akak Maktab Mahmud Alor Star...heee..

    ReplyDelete
  24. cantik la baju yuyu. nak pinjam boleh? =D

    ReplyDelete
  25. yuyu comel! selamat hari raya :) kita dah lama start sistem kuih tunjuk. hee :P

    ReplyDelete
  26. alahai comelnya si yuyu nie!!!!!!
    geram!!!

    btw, fie tak dak entry raya lagi...hahaha

    taoi jom la terjah juga..

    http://fienazzuki.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. Comey comey..Tahun ni tak dapat raya kat Malaysia..huhu

    http://hanisyahida.blogspot.co.uk/2012/08/raya-di-edinburgh-2012.html

    ReplyDelete
  28. Akak, selamat hari raya. Dah lama tunggu entry raya akak. 'ehh dia tu la blogger tu' ehehe. Akak comel sangat. I love you so much mmuahhhhhh!!!!!


    http://sofiartioktarina.blogspot.com/2012/08/first-day-of-aidilfitri-2012.html

    ReplyDelete
  29. yuyu sangat chumellllll ! :) dah macam cinderella :) selamat hari raya ^^


    http://heartylolipop.blogspot.com/


    ReplyDelete
  30. kenapa tak pakai purdah?? biar diorang x kenal yuyu..hehehe

    ReplyDelete
  31. Aww bestnye jumpa kwn2 lama! Selamat Hari Raya Yuyu! :)

    Singgah la blog Ain tengok kami beraya di perantauan (kali ke-9 dah bagi Ain huhuhu)...
    http://tinkerbellola.blogspot.com

    ReplyDelete
  32. Ehh, baju Yuyu cantik btw! Mmg macam cinderella! ;D

    ReplyDelete
  33. seronok reunion ni... sy nak buat reunion tp tak jugak terbuat2... semuanya sibuk..

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/08/filem-sam-terbaik.html

    ReplyDelete
  34. tak pe..aku yuyu still paling comel + cute + cantik! :D

    pape pun..jom ke blog wan..2 pun klau kak yuyu sudi..huhuk :'C

    ReplyDelete
  35. slmat hari raya kak yuyu...

    kalu sudi singgah lah kat sini...

    http://tulipslover-ezatul.blogspot.com/2012/08/di-pagipetangmalam-hari-raya.html

    ReplyDelete
  36. btul ke ni yuyu bace kalau kita share link entry raya,, promise tak ni,, nk comment tak,, :)

    ReplyDelete
  37. Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.

    ReplyDelete
  38. kecik nyer hang kak yuyu ahaha..

    ReplyDelete
  39. raya tahun ni TAK BEST. sikit je bebudak yg datang and sikit jugak duit di keluarkan. Alololoooo... Jom akak baca entry raya Lya. Banyakkk.....

    http://leeya-gimmick.blogspot.com/

    ReplyDelete
  40. cik yuyu... bila nak kahwin.. heeeeh soklan cepumas..

    ReplyDelete
  41. cantek la bju yuyu , ijo gituuu . huhu

    ReplyDelete
  42. update jugaaa yuyu tomei3 ni..
    nuru rnduuu yuyu..update laa skmo :)

    ReplyDelete
  43. cantik baju yuyu. macam nak pergi bertunang. hehe.

    ReplyDelete
  44. Gambar paling bawah tengah duduk atas buaian dah memang macam sindarella dah :D

    ReplyDelete
  45. kecik molek orangnya. jauh benor dengan member yang lain. Apepun cun selalu...

    ReplyDelete
  46. yuyu yuyu, kawan kite pon mktb mahmud gak. sme mcm yuyu gak. nama dye hanim mokhtaqqqq. hehehe yuyu kenai dak ? dye kata kenai yuyu. anak cegu. duk kt cenang. hehehe jejak kasih lak dahhh :P

    ReplyDelete
  47. wah bestnya... yang penting baju raya u meletup tu. boleh bawah tuang esok kot. ber lace bagai... jeles i.... T____T

    ReplyDelete
  48. Selamat Hari Raya Yuyu, cantik la baju Yuyu :)

    ReplyDelete
  49. selamat hari raya aidilfitri 1433 hijrah yuyu..yuyu sgt comel.

    ReplyDelete
  50. yuyu boleh masuk sekolah balik sebab rasanya dalam gambar yuyu lah yang paling kecik hahha maaf zahir dan batin

    ReplyDelete
  51. yuyu,utk p'baca tegar belog kupukupukecik ni,x dpt duit raya dgn lolipop kah? :P
    btw,selamat hari raya maaf zahir batin yuyu comel :)

    ReplyDelete
  52. selamat hari raya yuyu!

    lisa pun ade cerita raya jugak. tp tak lah se best dan semenarik kisah raya yuyu. huhuh

    jemput lah singgah
    http://lisaafha.blogspot.com/2012/08/cerita-raya-kite-tahun-ni.html

    :)

    ReplyDelete
  53. yuyu !! selamat hari raya. jomlah singgah entry MSB. last part punya cerita raya. hehehe.

    hope yuyu sudilah singgah yek :)

    http://sitizarizza.blogspot.com/2012/08/cerita-raya-last-part.html

    ReplyDelete
  54. wah bestnye.. ^^ mude lg mak yuyu :)

    ReplyDelete
  55. eyhh...alahaii..nape ramai sgt tak best ni? uhuhu..

    bila dah jd blogger ape yg set kat minda masyarakat adalah "femes" haha..yeke? entahla...huhu

    meyh meyhh ke sini lak :p

    http://cinqleafclover.blogspot.com/2012/08/raya-tahun-ni-best.html ;)

    ReplyDelete
  56. tak pe... belajar tu lagi penting daripada beraya..hehehe

    ReplyDelete
  57. selamat hari raya dan selamat hari kemerdekaan ke 55

    ReplyDelete
  58. nekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk,siap bawak rakyat jelata lagi,hehe....baju tu lawo :D

    ReplyDelete
  59. Patut akak cantik , emaknya pun cantik

    eh ada adik perempuan lah!

    hai kakak ipar ! ;D

    ReplyDelete
  60. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin

    ReplyDelete
  61. waaaaa....byknya gambo yuyu

    entry gambar raya kita ni..hehe

    http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/entry-gambar-qasehraihan-julung2-kali.html

    ReplyDelete
  62. lah, yuyu student maktab mahmud ghopenye.. same la kite tapi kite mm alor setar =)

    ReplyDelete
  63. Gambar 'Yuyu Potter' tu mmg saje ea.. sy aim kt parut tu je..haha

    ReplyDelete
  64. as salam yuyu...

    beberapa kali singgah baca blog yuyu ni, hari ni baru teringin nak nyampuk kat sini, sbb baru hari ni tahu yuyu budak maahad...akak pun maahad gak, tapi MMAS..:) ...tu zaman tok kadok dulu la...skrg dah tua bangka..hahaha

    ReplyDelete
  65. Yuyu, nak tanye ni. Mana entry yuyu yg psl penjagaan muka tu ehh? Taktau la nak carik kat mana. pleaseee tlg bagi link entry tu eh eh eh :D

    ReplyDelete
  66. mmm....rasa nak cubit cubit dak yuyu ni!sicilik yg nakal sicilik yg comel sicilik yg keletah!meh sini nak cuuuubbbiitt dia...hmmmm!

    ReplyDelete
  67. Salam Aidilfitri Yuyu. Saya pun tak sempat buay raya entry lagi. hehe

    ReplyDelete
  68. yuyu..comel lah baju raya yuyu..sama mcm tuan nya..kebabommm

    ReplyDelete
  69. yuyu..comel lah baju raya yuyu..sama mcm tuan nya..kebabommm

    ReplyDelete
  70. pandai la kau yuyu, skali kena lawan matematik lak ngan kau...
    pa2 pun, best reunion dpt jmpa rmai org...
    len kali kita bt batch kita lak yer yuyu...
    klu ko bt promosi msti ramai dtg ni...hehehe...

    ReplyDelete
  71. BAJU RAYA KAK YUYU CANTIK.KITA BARU TENGOK.SEDIHNYA

    ReplyDelete
  72. SELAMAT HARI RAYA HAJI!HAHAHAHA.LAMBAT BETUL

    ReplyDelete
  73. Cam baju kawan akak bertunang la...

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)