HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, July 13, 2012

Masa Berkualiti Seorang Yuyu.

Assalamulaikum

tajuk entry ini adalah antara ciri-ciri "good title" kalau kita membuat satu thesis. sebab menurut cik Mokhtar, selaku dekan dan pesyarah subjek Research Methodology yuyu, tajuk thesis yang terbaik adalah wajib ada independent dan dependent viable. apakah itu?

itulah satu lagi ciri-ciri. ciri-ciri seorang yuyu yang ilmunya dah tepu dalam kepala hotak. kalau tetiba terkejut dek laki bini kucing bergaduh, wajiblah tak semena mena yuyu termelatah Topik 4 subjek Corporate Finance. muhahaha.  ayat gewd-gewd gittew tau ittew niew. 

selama seminggu yuyu nekad untuk tak online adalah satu perkara ajaib. ajaib giler giler tau. sebab kalau sebelum ni pernah buat keje bangang lambat setengah jam ke kelas sebab laqha dengan komen kat fesbuk, berbelah bahagi darab campur tolak nak buat esaimen ke nak blogging. cis. 

tapi, selepas seminggu nekad berani mati yuyu buat, akhirnya! akhirnya! Akhirnyaaaaaaaaaaa.... *sila baca dengan intonasi main jerit jerit dalam gua tau* macam syurganya rohani dan jasmani yuyu rasa. putih. kudus. suci. murni. eceh. selalu over sorang sorang yuyu ni. macam hobi masa lapang la jugak.

maka, marilah yuyu share sepam dua gambar selama seminggu yuyu dengan masa sihat berkualiti.

bila dah sampai waktu umur mak mak ni, kawan kawin nun jauh berkangkang kangkang kera pun rasa gagah je nak pergi kenduri. umur mak mak la katakan. disamping makan nasik minyak secara free, salam salam dengan pengantin dengan harapan datang la sikit berkat orang kawin. mana tahu, esok lusa yuyu pulak. eh. gambar selebihnya, tunggu next entry. kalau rajin.

Ahad lepas yuyu ada photoshoot untuk edisi Raya majalah Perempuan. cececeeee. dicelah kita sibuk beli Almond Londong dan kuih keria, jangan lupa majalah Perempuan Ogos nanti tau. *kedip kedip mata sambil sedut sirap lima posen sengah, malu yuyu nak promote diri*


bersambil mengaut ketenangan tanpa online, dahku telah melaqhokan diri senin lepas dengan rakan taulan di Teluk Kemang, Port Dickson. hoi. rasa macam nak pergi lagi patblasratus kali. walaupun hari tu cuma sekadar selit-selit celah bayang pokok demi menjaga kulit agar tidak sunburn, tapi kira orait la. tengok keindahan semulajadi.

credit : Hafiz. selaku presiden cluc yang yuyu join. selalu penyebab kami semua ke PD.

kadang kadang niat di hati nak update entry setamak haloba yang mungkin. tapi bila nak kerah idea, tetiba ada meeting, ada program, ada group discussion, jadi impian menaip entry baru selalunya menjadi kenangan. sadis jugak la rasa hati ni. sekarang dah free sikit, sebab tu pulun juga buat entry tengah malam buta ni.

  
jadi, semalam yuyu mula online balik. bersepah dapat email. macam macam jenis soalan. pehal tak online lama. mana entry baru. dah stop blogging ke. yuyu okay ke. terima kasih sangat. rasa terharu berbaur sebak di dada. nak nangis, tapi cover takut mascara mahal baru beli comot pulak. cap keria je pun. hikhik. ^^

zaman sekarang ni, nak cari masa yang berkualiti, susah sangat dah. ada masa, online, takde masa pun online juga. dalam kelas, twitter. sebok jalan siap langgar bahu orang pun sempat lagi update sepam dua status. makan dengan family pulak, Instagram.

jadi, bila masa kita ada masa berkualiti? at least satu hari, tolak tepi sat semua tu, cari satu masa yang betul betul buat kita rasa bebas dengan mende alah tu. ya. serius. bukan setakat jadi pada yuyu, pada korang pun ada juga. cuma kita tak sedar benda ni sebenarnya bukan satu yang positif. 

yeah. akhirnya, yuyu dah buat. seminggu. seminggu buat peng-online tegar macam sebulan tau. Justin Bieber lepak Wangsa Walk pun, baru dua saat tadi yuyu tahu. ceh.

terima kasih sudi baca ^^

70 comments:

  1. alahai kecik comey nye yuyu nie..sebut psal research ngat plak time kite belajar dulu..pening pale nk wt thesis..hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuuu T_T tak suka kalau buat thesis. peninggg!

      Delete
  2. haha sy plak baru tau JB lepak wangsa walk pas baca entry kak yuyu XD

    ReplyDelete
  3. dan onie pun baru semalam onlineeeeeee sebabnya tak berapa sihat akibat ayam pop yang tak boleh nak bangun ..ni pun duk bertenggek lagi kat seluruh badan...huhu.... yesss,masa utk ketepikan benda alah tu semua penting,jangan bazirkan masa kat depan ni je kan..... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha.. mesti banyak parut kannnn :P

      Delete
    2. banyok ni...aduiiii,duk risau dah,isnin bos suruh masuk keje dah .... fengsan fengsan -..-"

      Delete
  4. yuyu dgn kak irine cam sibling dah..

    kim salam kat mak kat langkawi kataku

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul ke?? rasa riak pulak tahu :P heheheh.. InsyaALLAH. emak yuyu tengah tidur tu ^^

      Delete
    2. ok! nak cokelat dain made from langkawi le?

      Delete
  5. Replies
    1. hahahah... awak lagi omeyyy ^^

      Delete
    2. Dua-dua omey . alololo Tomey Tomey ahakssss

      Delete
  6. HomaiAllah HomaiAllah Yuyu dah kembali !

    orang kampung ! yuyu dah balik ni setelah seminggu sesat tak jumpa-jumpa cara nak log in Blogspot.com

    hehehehe

    Akak cantik !

    ReplyDelete
  7. susah nak dapat masa berkualiti..lagi2 dgn family..hatoiiii..-.-'

    ReplyDelete
  8. beznya klu dpt jpa yuyu.trigin nk pluk.hihi..bkn les tau sbb grm kcik plus comel.hehe

    ReplyDelete
  9. sempot tunggu akak online yang betul2 online. mengharap belas dari pihak sana untuk balas email dahku. hampir 2 minggu kot!

    :'( rasa nak nangis tgolek2 ingat akak dah berubah. huh majok. :/

    ReplyDelete
  10. Salam.

    Sendiri cuba untuk tak online? Wowowo..Tahniah la berjaya. Hmm.Kadang2 sebenarnya, memang kita kena tinggalkan semua rutin dan gunakan masa tu untuk aktiviti yang lebih menggerakkan minda dan fizikal. Bila buat aktiviti kat luar dengan orang lain, kita jadi lebih segar.

    ReplyDelete
  11. tak berapa suka juga subjk Research Method tu..penim pale..

    yuyu, rugilah tak naik banana boat tu..best tau..:)

    ReplyDelete
  12. rindu awak. patut ler lame xupdate status kat twitter ngan fb.. :)

    ReplyDelete
  13. He3, gambar 1st tu igt Yuyu kat tengah2...

    ReplyDelete
  14. http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/awesome-giveaway-by-us.html mari join sini dear..byk hadiah menarikk

    ReplyDelete
  15. hahahaha.. jerit bak jerit di dalam gua??hahaha

    ReplyDelete
  16. cantik la makeup pic photoshoot tu! :D

    ReplyDelete
  17. waahhhh.. comelnye yuyu.. jeles2. bgs giler yuyu dpt x mengolinekn dri slme seminggu. kalau haz yg internetaholic ni sehari x online seriyes mcm gile sekejap. ahahhaha xD

    ReplyDelete
  18. comel lilax .. meh nak cubit pp tu sepam dua ! haha

    ReplyDelete
  19. tahniah la...berjaya menahan diri dari online..bg tips sket mcm mana nak buat gitu..heh

    p/s : kena buang segala tablet ngan fon yg ada kalau gitu :P

    ReplyDelete
  20. hai yuyu ^^
    mintak tlg boleh? singgah cni jap..http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/07/klik-like-boleh.html

    mekaseh :D

    ReplyDelete
  21. majalah perempuan? dah semakin femes la cik Yuyu kita yer.. (^_^)
    berjaya juga yer menahan kan diri dari on9.. heheheheheh.. tahniah dan syabas ye.. (^_^)

    ReplyDelete
  22. u look like irine's sister la dear. hehe

    ReplyDelete
  23. yuyu yuyu yuyu..bulat matanya. untun la maen banana boat..
    :)

    ReplyDelete
  24. yuyu back,,,,heran jugak tgok blog yuyu ni sunyi hehe,,,tapi tahu mesti bz la tu,,

    ReplyDelete
  25. misshhh you la missyhhh yuyuu,,, :'(

    ReplyDelete
  26. Bznye yuyu.. hehe..xpe2 semoge dipermudahkan segle urusan ea yuyu

    ReplyDelete
  27. masa nie selalu mencemburui kita.. bak org kata, biar kita mengejar masa, jangan masa yang mngejar kita.. btw, seronok tgok sis.. sibuk macam mana sekali pun, masih boleh tersenyum...

    ReplyDelete
  28. Wow! Ari tu masuk tv.. Kali ni masuk magazine plak.. Alhamdulillah, murah rezeki Yuyu dapat event macam2.. Semoga sentiasa dimurahkan rezeki..

    Btw, u look so gojes la dengan touch up kat atas tu.. ^_^

    ReplyDelete
  29. Sekali sekali manjakan diri dengan aktiviti yang boleh mengembirakan jiwa raga keluar dari kepompong dunia internet. Re-charge and frsh mind baru bole dapat tulis entry yang best2 :-)


    Cheers,
    Hartina Arssid
    www.mylittlewing12.com

    ReplyDelete
  30. hehe..ptotlah lama yuyu x hapded..syabass yuyu x on9 selama seminggu :)

    ReplyDelete
  31. yuyu !! rendu tahu ? :P btw sue baru balik LANGKAWI semalam ... penat ronda keliling langkawi cari umah yuyu tahu ! :PP

    ReplyDelete
  32. tulah kan, cuba seminggu tak online, fuhh tapi sehari pun rasa susah sebab kerja memang dengan internet, so tak boleh tak bukak blog mahupun fb.haha

    ReplyDelete
  33. Patutlah sis yuyu jarang update blog kebelakangan ini, rupanya sibuk dengan pelbagai aktiviti.

    ReplyDelete
  34. Assalamualaikum wbth...

    Salam perkenalan dari
    TiranaAduka...
    Selaku blogger baru ...memohon maaf atas kehadiran di blog ini.....tanpa diundang...maaf dari Tirana..

    From TiranaAduka.....: Sakit Itu penghapus Dosa..

    Jemput singgah blog saya.....jika ada kelapangan dari anda.....

    Wasalam..
    Ikhlas,
    TiranaAduka...

    ReplyDelete
  35. yesss..amat susah utk meninggal kan 'dunia fB n adik-bradiknya..hehe..

    ReplyDelete
  36. huuuu....a'ah yuyu hilang lame tau! seminggu tu rasa mcm sebulan! >.<"

    ReplyDelete
  37. Salam kak yuyu....kite nak tanya...cmne kak yuyu pakai tudung time kak Irene kawen tuh???

    ReplyDelete
  38. Huuu sama la kita ta beronline2 ni.Gaya busy kalah Menteri heyyh

    ReplyDelete
  39. yeayy yuyu dah kembali .. rindun dekat yuyu :)

    ReplyDelete
  40. sgt2 berkualiti, yuyu tomei lorhh ! whoaaaa, p pd tuu ^_^

    ReplyDelete
  41. selamat mengupdate blog..
    hm.. rugi tak gi rumah irine ari tu

    ReplyDelete
  42. Seronok tengok gambar-gambar Yuyu bersama blogger-blogger lain semasa berada di Nuffnang Blogopolis 2012..

    Lepas ni semakin femes lah awak.. Tahniah.. Terbaik untuk awak..

    Terima Kasih Kerana Menyokong Eyriqazz

    ReplyDelete
  43. wah.. yuyu pun gi gak ke.? klu ikutkan, aku pun gi gak tau yuyu. tp nak wat lagu mana, belungguk hal yg ada masa ari tu. ihihih. kemain hg no yuyu dok sebelah pengantin. .eh, jap2, yg belakang tu se emanthehalia ka tu? awat macam sakit ja rupanya. ahhahaah

    ReplyDelete
  44. Last week yuyu ada pergi jenjalan ke alamanda ke?
    Sbb ternampak kelibat sorang gadis ni, kecik molek mcm yuyu!
    Nk ditegur segan salah org! ;))

    ReplyDelete
  45. alah yuyu rugi x naik banana boat tu tau.. bayar cuma 10henget blh nak jatuh sampai 100kali.. heheheh.. tp betul jugak bila muka dah hitam... den rasa xmau kuar umah je

    ReplyDelete
  46. kak yuyu sila la ke blog sy..sy ada entry spesel untok kak yuyu grapeladymyra.blogspot.com..yang lain bole juga usha blog sy...t.q,

    ReplyDelete
  47. yuyu...nk tnya,,,pakai contek lense mode ape?

    ReplyDelete
  48. saje nak komen kat sini...
    study jgn x study...moga2 yuyu berjaya ...k

    ReplyDelete
  49. comelnye yuyu..

    untung lahh yuyu dapat pegi wedding irine..
    jeles tahuuu. :(

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)