HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, July 16, 2012

Kegemaran Hati ♥

Assalamualaikum

fuhhh! fuhhh! fuhhh! tolong lah. tolong la tiup sikit ubun-ubun yuyu ni kot kot boleh bersemangat nak update belog selalu. selalunya situasi yang jadi kat yuyu macam ni, tak tak, bukan yuyu je, tapi kita :
  1. nak update entry, masa ada, tapi idea takde.
  2. nak update entry, idea ada, tapi masa takde.
  3. terpaksa update entry (sebab dah lama tak update), idea ada, tapi masa takde.
  4. terpaksa update entry, masa ada, tapi idea takde.

dan situasi yuyu sekarang ni adalah pada number dua. esok pagi separa buta rabun sikit sikit, yuyu ada test Corporate Finance. a'ah subjek yang banyak student gagal tu. petang yuyu ada rakaman edisi Raya dengan RTM, kendian malam pukul lapan, terus ada test AOUFI (Islamic Accounting). a'ah. satu lagi subjek yang selalu student gagal. kira, gila kamikaze la yuyu menghadapi onar hidup ni. 

tapi masalah timbul sekarang, selepas seminggu yuyu tak update hari tu, kemain ghairah pulak nafsu serakah yuyu untuk update entry baru. kalau la boleh, yuyu nak tamakkan diri update patblasploh entry sehari. tapi, yeah. masa mencemburui dahku ini. dasar masa kuat jeles! puih! puih!

jadi, spesis entry ilek ilek adalah yang paling sesuai buat masa sekarang ni. 

yuyu nak share lima perkara kecintaan yuyu selain "Aaron Aziz" dan "Kawen". hikhik ~.^ malu pulak tak semena-mena. dan selama seminggu yuyu tak online, inilah lima benda yang menyerikan hidup yuyu. ayat nak gewd gewd je kan ittew ni. 


1) ubahsuai meja studysebelum ni, meja yuyu selalu sarat dengan macam macam benda pink. bulu pink la, pembalut meja pun nak pink. tapi disebabkan rasa nak nampak lebih simple, yuyu minimizekan segalanya atas meja. jyeah! sekarang dah ada lebih space. nak online pun. laptop boleh lepak sesuka hati. 
tipikal perempuan

2) kalau berfoya-foya mall, gift shop seumpama S&J adalah kedai wajib pergi walaupun tak beli. macam macam mende merapu tapi kiut yuyu angkut. paling menjadi kecintaan adalah pen mengada ngada comel. dah berderet koleksi yang yuyu ada.
kiut dan mengada sebijik mata tuannya. muhahaha. bestnya puji diri sendiri ^^

sekecik kecik mendealah ini pun yuyu beli, walaupun takde motif. 


3) kalau pernah tengok yuyu di Safiyya TV9 Episod 26, wajiblah nampak laptop yuyu penuh dengan sticker comel. setiap kali ke gift shop, yuyu takkan lupa beli "baju" baru untuk laptop yuyu. dan baru baru ni, demi nampak efek Hello Kitty, seketul reben pink, yuyu tepek di hujung laptop yuyu.  kawaii ne!
 sama kawaii kan!


4) Apam Polkadot. ini paling feveret. melantak adalah kecintaan. tapi kalau melantak mende comel adalah super kecintaan. sanggup yuyu order 50bijik apam polkadot demi telan sambil senyum telinga ke telinga. selain tak la berapa manis, inti sedap, bentuk menarik, dan sangat lembut, inilah satu faktor yuyu selalu beli order apam polkadot dari apampolkadot.com
boleh imagine tak macam mana situasi tengah frust dengan bopren, tetiba telan apam comel ni. boleh frust lagi ke? tak tak. tak kan punya.

selain korang boleh order di SINI, selca secara maksima like a boss, kendian join lah contest dari Apampolkadot.com. untung badan, boleh dapat hadiah hingga RM2000 tau! siap tidur A'Famosa Resort 3hari 2malam lagi. jom masuk kontest simple ni. share pengalaman dengan apampolkadot je boleh menang banyak hadiah 


5) paling best waktu "cuti". khas buat perempuan. masa tu, boleh main kaler kaler kuku. masa tu rasa macam JeLo pun ada, macam Mariah Kari pun ada. paling yuyu suka guna kaler neon. pink, turquoise, lime green, yellow. hoi. comel tau.
sepanjang "cuti".

ini paling cantik selain O.P.I


***

minat yuyu selalunya tak sesuai dengan umur. 23tahun tapi suka benda benda umur 16. bhahaha. dah nama minat kan. bukan umur yang minat, diri yang minat. yuyu kadang kadang tak boleh bayang, macam mana yuyu dah ada anak nanti, yuyu suka lagi ke mende mende semua tu?

-.-'

terima kasih sudi baca :')

97 comments:

  1. comel laa kak yuyu. jeles . comel sgd brg2 akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aloolooo. perempuan kan. semua barang nak comel :)

      Delete
  2. yuyu,onie pon suka barang2 dari s&j tu,hehe...sekarang ni minat barang2 dari kedai typo...kehkehkeh... fuhhh,ada rakaman raya tu,mesti nanti feeling-feeling nak raya kan masa recording nanti,hik..bestnya nek :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa??? Typo pun ada?? kat mana tu?? Mid Valley ada tak??

      Delete
    2. Kak yuyu suka g mid valley ker ? Nak ikot jugakk !

      Delete
  3. HAHA..COMEL JE MCM TUANNYE..;)

    ReplyDelete
  4. Fuuuh siap ada rakaman raya lagi, he3...
    Xpa la minat apa2 pon, asalkan tak susahkan orang lain...

    Entry terbaru
    Tour de France Disabotaj | Paku Payung Bertaburan Atas Jalan...

    ReplyDelete
  5. wah2..kita sama suka pink tp dah lama tak beli brg pink..hihi.

    ReplyDelete
  6. eh eh eh, buku introduction to business sama dengan kita lah kak yuyu :))

    ReplyDelete
  7. mcm mana brg, mcm tu la org nye.. comel je.. hehe

    ReplyDelete
  8. wah . comelnyaaa meja blja kak yuyu ... feminin lah ..

    ReplyDelete
  9. heee~semuanya comelsss..btw,yuyu edit gamab pakai software apa?

    ReplyDelete
  10. comelnyer semua tu,,,pandainyer yuyu pakai pewarna kuku tu,,tak comot langsung ,,,yuyu buat kat kedai ke ,,yuyu pakai sendiri ?,,,nanti dah ada anak pun still minat mende2 tu comel ape,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu. pakai sikit sikit. tak comot la. kalau yuyu buat corak, habis semua comot ^^ selalu tak buat kedai. mahal T_T

      Delete
  11. akak guna pewarna kuku ke ? bukan ke tak boleh ?

    ReplyDelete
  12. wAHH serba pink gitu..hik3..macam Isteri eyriqazz, hantu pink gilerrr...sampai baju eyriqazz pun dia nak belikan kaler pink..no,no.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu. comel ape abang eyriqazz pakai kaler pink! bhahah! ops! tergelak over pulak :p

      Delete
  13. berapa kali dah tak ley tekan button reply tu,hukkkkk.... kat mid valley not sure la...yang onie tau kat setia city mall ada,kalau yuyu masuk serius jadi terumbang ambing jap,hikhikhik

    ReplyDelete
  14. ahahaha..comella gaye penulisan akak..haha
    kiut meyh..sukesukesuke..
    wajib beli bende comel..
    chochochochomelnye apam polkadot tueh !!!!!
    haihh.nak nak nak !
    huhu :D

    ReplyDelete
  15. wahh , nampak sedap je apam tu XD

    ReplyDelete
  16. lahh,.. dhia pon cenggitu lahh!!! hak hak!!

    ReplyDelete
  17. Lain org lain minatnya kan... As long tak memudaratkan diri n poket oklah tu... Takpe lambat nak tua bila sike bende2 cute mcm ni...

    ReplyDelete
  18. eggegege...xde hal laa yuyu...da mnt sgtttttttttttttt nk buat cmne..mmg comey sgttt yuyu ni taw :)

    ReplyDelete
  19. ok barang-barang tu comel gila xD

    ReplyDelete
  20. yuyu, nak pen hello kitty yg bulu2 tu boleh..?? hehehee
    comel sgt pen tu, heheheee..
    pastu nak skali apam polka dot dot angry bird.. lololooo..
    :)

    ReplyDelete
  21. camne nak tutup lappy camtu (--')

    ReplyDelete
  22. tak pe yuyu..walaupun umur 23 tpi muka mcm 16..haha

    ReplyDelete
  23. kite sma2 minat pink la..yeeahhhh...^^

    ReplyDelete
  24. ala tomei2...

    akk ada tgk yuyu kat tv9 aritu... teruja gak tgk lappy yuyu yg sgt ceria. xterpikir pun akk nk buat gitu.. hehe :p

    ermm... kalo pakai cat kuku tu, sume org tau le tgh cuti ek? ;)

    ReplyDelete
  25. comei yuyu..hihihi pink gitu..suka jugk tp suka biru lg..hehe

    ReplyDelete
  26. busy nya anyway good luck ya

    ReplyDelete
  27. gud paper yer yuyu..
    cantek sangat pink tu.
    kite pun suke beli bnde merepek2 tp rse cm best je bli.
    apam tecik tu pun kite like sbb bole masuk seketol teros dalam mulot. hihihi
    nyway..awak ni tiut lah..hik3..kite plak yang malu..

    ReplyDelete
  28. cantik meja stadi and hello kitty tu..

    ReplyDelete
  29. wah..semuaaaaaaaaaaaanya comel,zai pon suka apam polkadot..sebab dia cooomel sangat & sedapppp :))

    ReplyDelete
  30. aida kategori ni-->nak update entry, masa ada, tapi idea takde. :P btw, aida pon suka sangat hello kitty!! comel sangat. hehe

    ReplyDelete
  31. aida kategori ni--->nak update entry, masa ada, tapi idea takde.

    btw, aida pon suka sangat hello kitty! comel! hihi

    ReplyDelete
  32. prempuan ngn pink susah nak pisahkan tol tak yuyu..hee

    ReplyDelete
  33. same la kite..suka benda2 yg kiut miut dan paling penting warna pink...

    ReplyDelete
  34. aaa..!! kita sama la. Time "cuti" pun suka warna2 kuku. hihihi. saya suka letak glitters kat atas warna pastel, sangat cantik! :D

    ReplyDelete
  35. Aww so cute! Teringin la nak mkn apam comel tu but tak reti nak buat! huhu.

    ReplyDelete
  36. gimme five!!
    kite pun skeee pink n cute stuff
    typical perempuan. haha
    ^^

    ReplyDelete
  37. kalau dh ada anak nti kongsi la kegemaran tu dgn anak. mesti best kan yuyu.. tp kalau anak laki, alamak abisla dia kena mekap ;) hehe

    ReplyDelete
  38. serious jatuh hati dengan entry ini..
    xoxo

    ReplyDelete
  39. comel gilaa apam tu. nak makan pun macam syg nanti~ hikhik >.<

    ReplyDelete
  40. suke pink2 stuff tu..& abam tu kite pn pernah makan yg mcm tu..sedap sbb dlm die ade perisa choc <3

    btw haz komen ats kite je..hi haz ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap sangat tau sayanggggggg! sangat sangat sedap! lembut gila tauu! nak makan sayang. tak makan, lagiii la sayang ^^

      Delete
  41. hai cik hello kitty..manyak tul hello kitty beliau..hee;p

    ReplyDelete
  42. bestnya. suka jugak. comel comel sume barang yuyu ni. macam orangnya jugak :)

    ReplyDelete
  43. yuyu letak brg pe pun comel

    dah dia comel

    yuyu ngn kaler pink

    mmg xle pisah.

    ReplyDelete
  44. mmg lah sgt cantik dan comel kak yuyu.

    ReplyDelete
  45. Huh. Memang pinky girl ! tapi comel ^^

    ReplyDelete
  46. Kalau dah nama perempuan memang perempuan lah . hehehehe

    ehh akak , perasan jugak laptop akak penuh dnegan sticker2 yang comel2 . amboi

    kaler kuku ? hahahahahahaa

    ReplyDelete
  47. Ya Allah, comey2 barang hak milik sis.. sis dah la comey, semua benda pun comey...I love pink too

    ReplyDelete
  48. baru tahu yyuyu suka pink..alahai so,sweet..kalo pink semua sweet kan..hakhak

    ReplyDelete
  49. kenapa lah apam polkadot tu comel sangat ye? tak rasa sayang ke nak makan??hahaha

    ReplyDelete
  50. HAHAHA kita sama lah suka PINK! :)

    ReplyDelete
  51. Salam yuyu =))
    juat an advice from ur silent reader.. =)
    act,even kite tngh ber"cuti" from performing solat, it is not proper utk mewarnakan kuku dngn pewarna yg mcm yuyu buat sbb kite xtahu ajal maut kite bile...andai kate tbe2 ALLAH nk tarik nyawa kite tyme tngh pakai pewarna kuku tu,pewarna tu da xbleh ditanggalkan since tyme tue sel2 badan sume pun da mati..the last thing yg bleh buat ialah cabut kuku..just peringatan utk yuyu and utk sy sndri =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam! terima kasih sudi baca belog yuyu. entah la. sebab bagi yuyu, macam mana pun, kita boleh cuci dia. ada kan pencuci khas pewarna kuku :)

      Delete
  52. awat semuanya comel2 mcm yuyu..hehe:)

    ReplyDelete
  53. barang barang tu tak boleh nak comel lagi ke yuyu :)

    ReplyDelete
  54. waa,, suke2 sbb banyak stuff warnee pink! COMEL!

    ReplyDelete
  55. wah..betul2..,suma cute2 la..:)

    ReplyDelete
  56. hoi hoii..cantiknyaa mejaa awak..yuuu ieqah nk tidoqq kat hostel yuuu ^^

    ReplyDelete
  57. ala comeynya yuyu.. merah jambu kesukaan sgt da ni sume brg pink~~ heee

    ReplyDelete
  58. Nanti hg tengok kreta aku yuyu. Colour pink turcoise wooo.. ahaha. eh~ mcm mana aku dok tengok entry gurl2 nie. cait.

    ReplyDelete
  59. rasanya bila yuyu dah ada anak nnti x sempat dah kowt nak belek semua nie..haha..anak lebih penting kebajikannya..

    pink giless..>.<
    kurang minat..oren saya suka..saya suka..^^V

    ReplyDelete
  60. pink kaler gitu... semua cute2 macam Yuyu juga.. puji sikit2 jer takut nanti Yuyu kembang setaman.. (^_^)

    ReplyDelete
  61. salam kenalan..kite jupe ms event blogoplis hari tu...

    kita ada amik gambo dua tp kak sha terdelete gambo2 kat hp S lll..sob sob sob

    ReplyDelete
  62. hye yuyu!
    1st time tulih kt sini.slalunye usha blog ni smbil sembunyik blakng pintu sbb malu.hahaha.btw yuyu sgt comel and brg2 tu jugak sgt comelnessss :)

    ReplyDelete
  63. nice stuff,yuyu :) btw,yuyu minat kaler pink eh?

    ReplyDelete
  64. kite pun suke pink tp xsuke hello kitty.. heee

    ReplyDelete
  65. ohh , kak Yuyu suka pink rupanya . haihh , samelah nan kawan kita . kita tak suka pink tapi hitam @ putih . haha , sibuk je kita ni .
    sorry ganggu :)

    ReplyDelete
  66. pakai tudung tapi warna kuku?

    ReplyDelete
  67. comelnye barangbarang yuyu.. sukesukesuke. :)

    ReplyDelete
  68. yuyu sayang ain masih berjaga.. hehe

    ReplyDelete
  69. awesome..yu, jemput singgah blog saye ye..
    http://niszaprincess.blogspot.com

    ReplyDelete
  70. my mom pon bg pakai pewarna kuku time period je, lol

    ReplyDelete
  71. study dekat mana ??

    ReplyDelete
  72. Kak yuyu, tu apam yang jadi cenderahati untuk student SAAS eh?

    ReplyDelete
  73. seronoknya ada cute things...balik2 class bila dah penat tu release jugak tension ada peneman mata. hehe

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)