HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, August 2, 2012

Celcom First WiFi

Assalamualaikum

nak cakap yuyu pengguna tegar Celcom, agak la. mula-mula guna henset pun, yuyu dah dengan number Celcom. mak la yang pilih. kiranya yuyu membesar dengan telco ni. eceh. lepas tu, bila da masuk UIA, mula guna plan U.O.X. celcom juga. kendian, bila ada laptop pertama yuyu, broadband pun dari Celcom.

haa. kira macam tu la tegarnya yuyu dengan Celcom. sepatutnya dorang patut la bagi penghargaan buat yuyu sepam dua kan. muhahahahahahahahahahahaha! (ape motif hahaha panjang ni? ape motif?) kalau tanya yuyu sebab musabab yuyu dengan Celcom bukan telco ayam juga siput yang lain, adalah seperti sedia maklum. coverage luas alam, laju tok sah nak cakap la dan connection yang chilek je. kan kan?

dan sekarang, kemain kan Celcom. dah ada Celcom First WiFi. The WiFi that powers the nation. cececee. semua orang sekarang dah boleh online dengan sesuka hati guna laptop, smartphone, atau tablet. jyeah. paling penting, Celcom First Wifi ni adalah CCP :
  • Control : boleh kawal kadar penggunaan data Wifi, dan boleh reload manually atau autoreload. 
  • Convenience : enjoy rangkaian Wifi paling luas abad ini, dimana jua kita berada, lepak Pavi, layan mamak, tak pun masa tengah tunggu turn untuk photoshoot. semua informasi hujung jari saja. siyes tak tipu.
  • Priority : Wifi paling laju kalau nak compare dengan yang lain, dan paling best, boleh dapat macam macam jenis reward dan bonus. hoi. ni yang suka ni. 
_____________________________________________________________________________

sebagai halwa mata, nah yuyu tepek seketol dua gambar. fikir la betul betul, dah besar panjang dah :

plan yang disediakan. kalau yuyu, mesti yuyu pilih Celcom Prepaid User. nak pilih yang Monthly (1GB) la.


haa. kemain kannn. 

__________________________________________________________________________

tengok. sekarang dah faham dah kan kenapa kita kena mula guna Celcom First WiFi? sekarang yuyu nak ajar pulak macam mana nak subscribe:

Langkah 1: sms ON WIFI ke 22188
Langkah 2: balas dengan WIFI DAILY YES, WIFI WEEKLY YES atau WIFI MONTH YES
                        (Celcom First Data Pro/Advance customers can activate their FREE 1GB monthly access by replying with WIFI FREE YES)
Langkah 3: kita akan dapat WiFi IDpassword
Langkah 4: sekarang dah boleh surf internet dah! ^^ yehuuu!


maklumat lanjut, jangan segan silu check sini : http://www.celcom.com.my/first/wifi/

terima kasih sudi baca :)

49 comments:

  1. Replies
    1. Sepp :D
      Eh betul kata @ShafyqOnlyy,kak yuyu dah macam celcom's promoter :pp

      Delete
  2. ecehh , dah macam PEKERJA kat KEDAI CELCOM yang PROMOTE pulak . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. benda best. promote la kannn :p

      Delete
    2. oh , okay-II :) Sya Syahirah , YES (:

      Delete
  3. cantik, menarik, tertarik ! hihihi

    ika pon pengguna tegar celcom ^^

    ReplyDelete
  4. celcom memang best. tapi syg nombor, guna maxis jela

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la dengan yuyu.. number maxis, tapi line celcom :p

      Delete
  5. camner erhh ? ta faham sebenar nyer ..kira kal0 da ad modern so kna ad simcard jew lha ?

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. ehehe, nak celcom bagi seketul dua..kena join la kempen contest diorg. ni minggu terakhir dah yuyu, klu de rezeki bole dpt kreta mazda 3 atau honda crz. hehe. naz dah menang minggu ke 4 :)

    ReplyDelete
  8. Assalam.. jealousnyaaa.. husband tak bg pun guna menda nih suma coz ada JL also celcom.. ^^

    ReplyDelete
  9. celcom best sbb line dia sllu laju

    ReplyDelete
  10. lepas ni org celcom kena panggil akak jadi promoter dorag . bhahahahahaha

    ReplyDelete
  11. ain memang dah guna WIFI dahh. haha. :) laju dan pantas. haha

    ReplyDelete
  12. terbaiklah... gempak...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/visit-to-taiping-zoo-taiping-night.html

    ReplyDelete
  13. sama lh kita pakai celcom. haha. celcom memg terbaekkkk.

    ReplyDelete
  14. sis.. saya ada jumpa gambar sis kat tempat yang tak sepatutnya.. maaf sis.. saya rasa better sisamik tindakan.. nie link tersebut..:http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/417661_445105652195973_77138505_n.jpg dan berada di page :http://www.facebook.com/pages/Himpunan-gambar-awek-melayu/445102552196283

    ReplyDelete
  15. sis, laju tak internet tuu? emm, harga untuk celcom broadband berape ehh?

    ReplyDelete
  16. tikah pun pengguna celcom yg setia! :)

    ReplyDelete
  17. saya guna celcom broadband skmm rm25/month :P

    ReplyDelete
  18. insya ALLAH klau satu hari terbukak hati,, hehe,,

    ReplyDelete
  19. waaa nk tya mane nk dpt plug in 3 pin utk broadband tuhh...
    mcm best jek. dia cucuk terus kat plug tu terus boleh online wireless eh??
    sorry byk menanya. huhu

    ReplyDelete
  20. ok la tu, xla mahal sangat celcom ni

    ReplyDelete
  21. pack dia bapa harga.. or leh pakai simpark lama...

    ReplyDelete
  22. nak tanya... pack ni bapa harga.. or ... boleh guna simcard xpax lama

    ReplyDelete
  23. x best...sy guna plan yg rm68. First pakai connection asyik terputus even coverage is strong. Then tukar sy punyer pwd kat router (192.168.1.1) ingat ader org ceroboh line, pas tukar then pakai pun ader terputus. Dalam skali sy on kan wifi akan ader connection lost dalam 5x camtu then apabila tu terjadi, sy akan masuk router dan tukar name and pwd. Masuk router die laju pulak. Then skrg ni asyik tukar2 tukar la key n password...tp kerap terputus jugak. X faham betul, nk kate coverage x ok...coverage is strong, 3G pun ade. Internet prepaid digi yg sy guna sblum portal wifi pun lg laju drp ni even 3GB shj.

    ReplyDelete
  24. Betul mmg tak best pun..

    ReplyDelete
  25. Hehehe..maaf kn sya ;p
    Sya bdk baru blajr..sya pn xdak apa yg nk d comment!! Jdk klw ada pakej plan² yg baru jgn la lupa info² ye!! Hehehe. Jan x helloo..ye
    Hello..hello trima ksh.. salam dn jmpa lg.

    ReplyDelete
  26. Pm yuyu...pecya ni ..nak sangat sebab kaki online nih..hahaha

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)