HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, July 3, 2012

Apa Paling Cool?

Assalamualaikum

cakaplah jenis ais krim apa yuyu tak pernah makan. cap ABC? cap Pak Mat Seman? cap haiaaronazizakucintapadamu? semua dah yuyu try. sebab semua kita kita tahu, sejak kecik lagi tahta cekelat mahupun cekedis akan jatuh sebaik saja kotak ais krim tersergam indah dalam kedai. cuba pilih, cekedis, cekelat, ais krim? mestilah ais krim kan kan. siap ada love love kat mata. eceh.

tapi kali ni yuyu akur. 

kalau sape-sape ada lepak Lot10 start 16June hari tu sampai 8July nanti, wajiblah nampak segugus manusia bergelimpangan demi untuk FRUTTARE. a'ah. ais krim yang mengaut gelaran ais krim tersedap dan tercool abad ini. 

ya ya tuan puan sekalian. inilah manusa bergelimpangan demi mendapat keriangan maksima bersama FRUTTARE secara percuma yang yuyu cakap tu. ya ya sekali lagi. percuma. riang. cool.

selepas seharian menghadapi karenah duniawi, kelas banyak esaimen, kerja boss asyik marah-marah, boyfriend call tak jawab jawab, disamping cuaca kemain panas berserta hati pun panas, tetiba FRUTTARE nak bermurah hati sejukkan hati kita. budiman kan kan kan. ish. saje je nak pujuk kitorang tauuu :')

cepat pilih. Red Grape ke Lychee? ke dua dua? hmm. jangan tengok je! 

ya mudah. siapa-siapa saja boleh dapatkan keriangan maksima ini. tiada had umur, tiada diskriminasi, tiada limit untuk siapa, apa, dimana, dan mengapa. eh. melebih pulak.

1) tanpa segan silu menuju ke Lot10. a'ah. dekat dengan Bukit Bintang tuuuu.

2) snap gambar di Fruttare photo booth kiosk yang besar gedabak. nak pose omey omey pun boleh. kendian share di Facebook kita untuk berpeluang dapatkan  Fruttare SUPRISEEEEEEE!

3) dah share di Facebook, kita kita ni berpeluang untuk dapat Frutarre Suprise.

4) tahu tak kita kita ni, Fruttare Suprise bukan sekadar ais krim tahu. tapi sangat suprise sebab ada "YES 4G Broadband", pelbagai kaler iPod (copp! yuyu nak ni), dan banyak banyak banyak banyak banyak banyak banyak lagi hadiah yang ohsem. haa. kemain banyak.

senang kan kan :')

sejuk hati layan FRUTTARE tengah tengah panas ni. join lah #Fruttare@Lot10 event sama sama dengan yuyu. sejurus snap gambar terus dapat Suprise yang sangat cool. huh. nak demand lebih apa lagi haa? tu pun dah kemain buat hati kita sejuk tauu.

jangan lupa tauu join #Fruttare@Lot10 sama sama! ingat! semua keriangan ni sampai 8Julai je. ingat lagi satu ni. drift ke Lot10 dengan kadar sungguh segera, tangkap tangkap gambar di photo booth kiosk, share di fesbuk, dan ya ya semua, kita berpeluang balik dengan hadiah super suprise!  

p/s : sape nak join yuyu lepak di event Fruttare weekend ni? jom!
p/s lagi : tadi lepak Giant, nampak Fruttare Lychee, terus beli. fine. sedap gila babeng.

terima kasih FRUTTARE sebab sudi buatkan kitorang ni rasa lebih cool, terima kasih sudi baca :) 

65 comments:

  1. pehhhhhhhh.... jauh lak lot 10,tak terdaya onie,kahkahkah..selamat berfruttare nek :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la cuuuuuuu... dok jauh lagii! sape suruh! huh! baru nak ajak g sama sama!

      Delete
  2. wowww,,bestnya.... tapi,,malang sekali.. kita tak ada kat KL.... huhuhhuuh... sadis sekali... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. mehh datang KL cepat mehhh ^^ yuyu tunggu!

      Delete
  3. tak penah makan ni.. aiskrim pop penah la.. tu pun makcik senah jual masa lepas balik ngaji dulu2.
    hahahaha

    ReplyDelete
  4. ala.. time niza tak ada kt kl baru nak buat.. cehhhh

    ReplyDelete
  5. wahh ! gile ohsem aiskrim ni . nak pergi, nak pergi !

    ReplyDelete
  6. best best best..................all the best adek shayang

    ReplyDelete
  7. btol sedap ek?nk cube try test la..klu xsedap, sy dtg mnuntut bela..hahaha :p

    ReplyDelete
  8. mak ai..xdpt nk pergi..jauh.. aiskrim tu sedap..

    ReplyDelete
  9. wah bestnya! xdpt nak pergi. jauh ngat bukit bintang ngan sabah. :P

    ReplyDelete
  10. huishh..meleleh air liur..nak nak nak ! nak semua yang ohsem-ohsem tueh ! hee =D

    ReplyDelete
  11. disebabkan ahmoi tu terlampau seksi, tak jadi la nak pergi.hehehe

    ReplyDelete
  12. ais krim tu mmg sedappp nyumnyum hehe

    ReplyDelete
  13. Pheh tu jauh sangat kat nak pergi Lot10 berhampiran BB . hahahahaha

    ReplyDelete
  14. yummmy.. lame tak makan aiskrim

    ReplyDelete
  15. sy nk joinnn!!!!kemain jerit dr jauh..hehe

    ReplyDelete
  16. suka baca blog yuyu..dah singgah tu,akak join site sekalilah ngan blog yuyu..comel orangnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sudi singgah belog saya ni akak <3 :')

      Delete
  17. memang COOL lah!!!!!!!!
    jeles!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  18. gua dok ipoh la yuyu..
    jauh la nak gi..
    pakai pos laju la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. arghhh! tak kira, nak seribu daya, tak nak seribu dalih :P

      Delete
    2. ckp sonang la..
      keje xde cuti..
      cemene nak pi sana

      Delete
  19. http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/1st-give-away-by-aliana.html jemput join..banyak hadiah menarik..TQ

    ReplyDelete
  20. syukri jalil laiJuly 5, 2012 at 12:51 AM

    suke askem asam masin yg 10sen 1..hehehe

    ReplyDelete
  21. Yummmy!
    nice entry..i like ur blog,keep it up sis! :)
    jom la mlawat blog sy jgk..sy pn msih baru lg..
    anyway thanks ^_^

    ReplyDelete
  22. best jugak ni.... beli sendiri je la. jauh nk ke sana..

    ReplyDelete
  23. sedap sgt ka fruttare ? sllu nmpk tp xpena teringin nak beli pon .. asyik2 rembat eskem kecintaan Trophy dgn Magnum je . huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni try Fruttare pula tauu! siyes sedap! macam makan buah tengah sejuk ^^

      Delete
  24. yuyu, nk rasa jugak aiskrim haiaronazizakucintapadamu....sedap x??
    nkak jugak, nak jugak !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahhaa.. ais krim tuuu paling sedap abad ini! huhu ^^

      Delete
  25. amboi2...bab aiskerim tu nak sesangat..tapi nak posing tu kemain malu2 plak rasanya..

    ReplyDelete
  26. bestnya.. kalau dekat tadi dah lama saya pegi.. saya dok labuan ni nak berenang lagi la p sana kan..

    ReplyDelete
  27. kite pon dh try, tapi beli kt 7-e jer. huk3.....

    ReplyDelete
  28. kite pon dh try, tp beli kt 7-e jer.. huk3.....

    ReplyDelete
  29. panas2 ni syiokkk nye mkn eskrem :D

    ReplyDelete
  30. lot 10... jauh nor. hm.. *sambil jilat fruitare

    ReplyDelete
  31. jauhnya lot10 nun :( taktahu sempat ke tak pergi masa tu nanti. dah lama tak mkn eskrem fruttare tu. tsk tsk~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haishh.. ramai sungguh yang jauh dari Lot 10.. rugi nyeee!

      Delete
  32. Sedap-sedap , skang tengah makan fruttare nie , lelaici je sodapp . hihi

    ReplyDelete
  33. fruitare :D pergh. mmg suka la. rasa lain dari yg laain. seriously :D

    ReplyDelete
  34. kenapa aku tak pernah dgr ni? aku tau aiskrim malaysia jerw... kih kih kih...

    ReplyDelete
  35. pic no 4 tu sebab panas kot amoi tu pakai mcm tu. hehehehe

    ReplyDelete
  36. Apehal la ko ni annoying cam babi letak cursor kepala ko?

    ReplyDelete
  37. huhu bestnye , kak yuyu belanja kite lah xD hehe

    ReplyDelete
  38. hi yuyu...sedap nye mkan aiskrim
    jom tgk2 shawl dekat sni

    http://tudungshawl95.blogspot.com

    ReplyDelete
  39. yuyu..namee puasa ni...meleleh pulak air liur rasa..hewhewhew...

    ReplyDelete
  40. sedap ae? nak rse la nnt haha tk pena trpk nk rse

    ReplyDelete
  41. akak pun suka aiskrim... y free lg suka... hehe

    ReplyDelete
  42. Yuyu pun cool... memang sedap aiskrim ni..2 minggu berturut2 eyriqazz beratur..hahahha...

    ReplyDelete
  43. cool gila. suka ice cream yang berperisa anggur. yummyyyy. :)

    ReplyDelete
  44. sory yuyu... ain dah lama tak jenguk blog yuyu. sekarang cuti so memang seronok lahh. komenkomen blog yuyu.. jangan marah eh yuyu sayang.. ;)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)