HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, May 30, 2012

Supriseee ♥

Assalamualaikum

kalau time birthday, kepala otak memang selalu keje nak mendajal orang. kiranya, bila dah sedar diri yang seminggu lagi dah meningkat umur, lebih baik jangan husnuzon sangat dengan spesis rakan taulan, mak bapak dan adik beradik. tak payah. tak payah.

yuyu dengan suprise ni dah kamcheng. lali dengan "suprise"

tak beragak yuyu punya birthday tahun ni. nak seperais seperais bagai tau. a'ah. dah seminggu dah yuyu berhutang entry pasal mende suprise ni. yuyu memang. konon-konon nak buat entry esok, tapi dengan berbekalkan malas yang super bebal, terpaksa lah main postpone postpone. heh.

Alhamdulillah. ada juga yang sudi ingat birthday yuyu. ada yang sudi buat yuyu senyum telinga ke telinga. tak semena mena yuyu rasa yang yuyu telah sedut segala kegembiraan yang ada kat dunia ni hari tu. 

cuma tahun ni berbeza sikit dari tahun lepas, selalu dapat suprise bajet habis cool bila tepek telur dan balikng tepung kat muka, tapi tahun ni, yuyu dapat suprise yang comel comel. secomel comel Abang Aaron Aziz. hikhik. tetiba rasa malu. :')

1) BFF
Iena Mansor, Ida Mansor dan Ieqah Wna. plan nak berpeleseran kat KLCC nak layan sirap limau lima posen. awal awal lagi terpaksa yuyu tunggu dengan penuh iman di dada. lewat dorang sampai. dah sampai  main request kat yuyu jalan jalan kat sebuah taman depan Suria KLCC pulak. dah macam request kat mamak Char Koew Teow udang lebih la.

heran juga. yuyu suruh dorang masuk KLCC, boleh window shopping. tu la saja yang mampu. tapi Ida ajak juga keluar taman. kata Ida, Iena nak jumpa di taman. dorang malas masuk KLCC, banyak barang mekap. dalam kepala otak yuyu, dah tahu tak nak masuk KLCC, lagi bagus ajak lepak tepi Tol Sungai Besi saja. macam takde beza.

dah sampai Tol Sungai Besi taman KLCC, di sebuah pondok,  nampak Pavlova, lilin juga dua ketul manusia perempuan (Iena dan Ieqah) dah kemain kegelabah. foine. foine. 17May baru kot. birthday yuyu 22May. patut la. patut la....

patut la masing masing lambat, bawa kek dengan jalan penuh sopan santun. patut la masing masing tolak tawaran berpeleseran sekitar KLCC. patut la.

Iena, Ida, Iyu, dan Ieqah. oh. dan Iavlova iiiisedap. ierima iasih.:')

Pavlova kotttt. selalu buat sendiri, tapi jadi macam harem. hari tu makan sampai jojol pusat. I love you BFF. tau je apa perut chomel yuyu suka. happy tau tau tau.

saja tepek gambar ni, patblasratuslapanribu kali dah tengok. macam cantik pulak yuyu di sini. hakhakhak. 


2) FAMILI
malam birthday yuyu, family yuyu tak menunjukkan apa apa tindakan yang boleh mendatangkan  curiga dan syak wasangka. seluruh seisi keluarga konon sibuk. touching kot. at least, bawa la makan nasik goreng kat mapley.

tapi malam tu juga, emak cakap nak rumah sedara. semua ikut, ikut je la. di Kuah, emak dropkan anak-anak beliau di playground. hello mak, gua Yuyu Zulaikha la. malam ni, tepatlah umur gua 23tahun. besar dah. ada ke patut bawa gua ke playground.

sampai di sana, sedang kami laqha dengan permainan di sana, emak buka kek cekelat di dalam, stroberi di luar ni. sedap macam nak nangis je. masing masing wish kat yuyu. SEPERAISS!!

masing masing bersepah makan. sorang di jongkangjongkek tali kecapi kenyang perut senang hati (akmal) , sorang makan di papan gelongsor (hani), sorang makan atas rumput bajet Kuch Kuch Hota Hai (emak), sorang makan atas buai dengan penuh sopan santun lagi kiut (yuyu).

-..-' foine. patutlah tadi emak bawa kete umpama kelajuan siputbabi. selalu mak drift & drag.



3) NUFFNANG & CHURPCHURP
Alhamdulillah. bagi yuyu, tahun ni hadiah paling besar yuyu dapat adalah "kepercayaan". tskk. kepercayaan diberikan oleh Nuffnang untuk jadi salah seorang Talent Nuffnang dan Alpha ChurpChurp. terharu kot. padahal sebelum ni selalu berangan. sekarang menjadi kenyataan. (pehh, ayat  tak boleh lagi bajet buku teks Kemahiran Hidup Bersepadu lah)

15May2012. seminggu sebelum birthday yuyu. mula mula meeting untuk Alpha ChurpChurp. tau dah. tetiba,  Shah Nuffnang nak jumpa yuyu. yang ni tak tahu. hari tu juga, tak semena mena tanpa rancang dengan penuh dramatisnya, beliau panggil untuk jadi Talent Nuffnang pulak.


sobbsobb.


Tuhan saja yang tahu, betapa bersemangatnya yuyu pada saat tersebut siap nyanyi lagu Harimau Malaya. terharu sangat.


tepat pada 22May2012...

dapat Birthday Card happening habis ni daripada ChurpChurp. dengan kadar super pantas, yuyu berlari lari ke dapur, sorok balik meja makan, nangis sorang sorang. terharu menetes hingus ke lantai. ChurpChurp. kenapa suka buat yuyu terharu ni?

selang dua hari pulak. yuyu dapat Birthday Card yang super comel ni daripada NUFFNANG. adoi. sekali lagi yuyu buat drama. yuyu berlari lari menuju ke tirai bilik emak, lalu lap selow selow air mata yang bergelimpangan hebakk di mata. Ya ALLAH. dahku hepi. T_T


***

apa lagi kan yang kita nak demand lebih selain orang yang kita sayang ingat pasal kita. at least pasal hari lahir. at least. tak ingat hutang pun takpe. janji bayar balik. tapi kalau tak ingat birthday, touching kot.

apa pun, terima kasih la buat perasaan yuyu berbaur gembira, terharu, kacau bilau, terkejut, ohsem, gojes, sopan santun, eksaited dan sebagainya. next time nak request, kalau nak buat seperais lagi, silalah jangan segan silu buat buat sorok ferrari belakang pintu. nanti yuyu boleh nangis kuat kuat. :')

p/s : jemput la baca Temuramah ChurpChurp bersama Yuyu tau tau tau. baca SINI.
terima kasih sudi baca ^^

102 comments:

  1. Replies
    1. Alhamdulillah. ada juga yang ingat <3 :')

      Delete
  2. wah... sedap giler kek tu...
    meh skit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh... sedap sangat!! kitorang bertiga (yuyu, iena, ida) je habiskan hari tu ^^

      Delete
  3. kite takde ferarri.. Forrero nak?? hehehehe.. anyway happy birthday again and again dear yuyu comel.. may ALLAH bless u always.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ferrero pun jadi lahhh :P terima kasih sangat sangat! Aminnn!

      Delete
  4. wah bestnyeeee yuyu! mmg terharu sgt2 klu dpt surprise cenggitu kan?heee! :D

    ReplyDelete
  5. bestnyeeee ! hehe untong yuyu kan. eh tudung bawal corak hijau tu sebijik mcm kite punyeee lah! hehe

    ReplyDelete
  6. salam dear.happy besday yuyu. moga pjg umur,dilimpahkan rezki, comey sokmo ya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih akak! Aminnn.. saya doakan akak pun macam tu juga <3 :')

      Delete
  7. seronok nya dapat suprise cam gini...anyway selamat hari kelahiran adik yuyu yer

    ReplyDelete
  8. bestnye yuyu :)

    untung laah :D

    ReplyDelete
  9. pavlova,kek..nyum..

    sedihnya kita bday duk jauh2...huhuhu

    ReplyDelete
  10. wahhhh murah rezeki yuyu.malam sebelum birthday yuyu,kita mmpi yuyu.pelik ohhh padahal tak pernah jumpa.ahaahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin tu maksudnya akak ohsem kot sayang.. bhahahaha :P

      Delete
  11. Wahh... Sedpnye kek..bak sikit.. :-D

    ReplyDelete
  12. wahhh..bestnye..^^
    btw,pavlova 2 wat perut jadi lapar da ni..hee~

    ReplyDelete
  13. untung jadi yuyu zulaikha kan :') wish u always lucky in ur life :) <3

    ReplyDelete
  14. wahhhhhh..makin hot adik comel kite ni..^_^

    ReplyDelete
  15. sonok baca..hikhik..lepas ni da jadi yuyubesar da...bukan yuyukecik lagi..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kupukupu je yang kecik :P yuyu memang besar :p dah 180cm dah :P

      Delete
  16. happy bufday sekali lagi n bestnya ada yg igt bufday meskipun tnpa hadiosss...=)

    ReplyDelete
  17. untung nyee..hepy bufdayz gak ye kak yuyu..:)

    ReplyDelete
  18. Happy Birthday to You, Happy Birthday To You, Happy Birthday To YOUYOU, Happy Birthday to You.

    Mcm banyak muncung kan mulut jer, Moga Murah Rezeki.

    ReplyDelete
  19. Waaaaaahhhh seronok! comel gile Yuyu dalam entry niiiiiii!!!! :)

    ReplyDelete
  20. Congrats akak yuyu yang comel <3

    Murah betul rezeki akak :)

    ReplyDelete
  21. yg lain tu sp? kakak ke? peh!! lawo2

    ReplyDelete
  22. wahai talent nuffnang n churp churp yg ohsemmm.... mmg best laa yuu.. ehem ehem..mcm kenai jee kasut hijau tu..bau kedaii..

    pasni ieqah order pavlova lg k

    ReplyDelete
    Replies
    1. tolong la belanja pavlova lagi! pleaseeee ieqahh! sedappp!

      Delete
  23. wah...seronoknya......yuyu..kek besar 3 orang makan.. =)

    ReplyDelete
  24. wow best nya dpt kek 2 ketul , dpt 2 serpihan kad birthday , dpt jgk berbiji-biji teman setia

    kak yuyu sngt wow !

    ReplyDelete
  25. perghhh..best gilerrr...xpenh pn dpt seperaiss cenggitu~

    ReplyDelete
  26. untung nekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ! :D

    ReplyDelete
  27. Kak Yuyu comel! Bestlaa sambut birthday happening! :D

    ReplyDelete
  28. comel la kak yuyu.. kak yuyu, akak di tag utk join contest taw..
    http://ilovemyselfforever-nasya.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-by-hayati-i.html

    ReplyDelete
  29. Happy Belated Birthday! Untunglahh famous ;)

    ReplyDelete
  30. woaaa..seronok lah yuyu..mesti igt sampai bila2 kan?

    ReplyDelete
  31. bestnye dpt suprise birthday byk kali =)

    ReplyDelete
  32. salam.

    lama sgt2 xsinggah blog yuyu ni. nway, u look so diffrent than b4. look fresh, beautiful and sopan. happy belated burfday yuyu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam :)

      saja buat perubahan sikit biar nampak matang sikit.. terima kasih aisya :)

      Delete
  33. sangat seronok kan rasa bila dihargaii. hehe. bestnyaa yuyu. :)

    ReplyDelete
  34. Seronok sangat dapat celebrate macam tu. Jealous itewww taww T.T
    Kak, nanti 9 jun wish lah birthday syaa taww! ;)

    ReplyDelete
  35. Wow akak dah semakin melonjak sebaris dengan selebriti tanah air . Apa-apa pun akak , walaupun banyak rintangan dalam hidup ni , jangan lupa kan asal usul ! :) Happy belated birthday akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi. takde makne nye aliff. akak ni seketol blogger je. Terima kasih.. selalu la doakan yang baik baik ya :)

      Delete
    2. seketol belogger yang comel . lalalala

      Delete
  36. tu kan garden dekat dengan LADA. Even stay di Langkawi tapi entah bila dpt berjumpa dengan Kak Yuyu. Happy belated birthday ya Kak Yuyu.

    ReplyDelete
  37. wawww . iqah wna . akk sungai isap kuantan . hehehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. beselaaaa..langkawi yuyu pgang.. kuantann ieqah yang pgang..hehe ^^

      Delete
    2. hahaha . awesome sangat . ^^
      ieqah wna
      eykin wna

      dua2 awesome .

      Delete
  38. how lucky c's YuYu !! suke tgk ur kek !!
    chumellll yg amatt !

    ReplyDelete
  39. Assalam, Selamat hari jadi Yuyu, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki oleh Allah...

    ReplyDelete
  40. wahhh bestnyew kak!!!! meriahnya.. ena tumpang gembira sekali... ^.^

    ReplyDelete
  41. wahh, kaka Yuyuu , bestnyee . untunglaaa kakak .mane kek untuk mie . nak siket . sedap jeww kan . hewhew . anyway, sekali lagy . happy bufday kak . may Allah bless u . sayang kak yuyu comel ^_____^

    ReplyDelete
  42. Singah blog yuyu pulee.. Happy Birthday! =)

    #bertuahnye die..

    ReplyDelete
  43. ouch.....so sweet....
    Btw, Iena ida n yuyu dah mcm kembar ja Fie tgok...
    jehehhee

    ReplyDelete
  44. hari ni birthday saye!! #senyum sampai nampak anak tekak ehh gelak kot

    ReplyDelete
  45. Happy belated birthday Yuyu! Bestnya ramai yg appreciate yuyu camtu. Moga moga in future berkali ganda lagi bestnya birthday yuyu :-)

    ReplyDelete
  46. KENAPA KAK YUYU COMELL SGT!?? hehehe.. Moga diberkati kak Yuyu..

    ReplyDelete
  47. akak .. pavlova cake .. sedapnyer . huhu TT
    hope bfday nnti ade orang kasi kek cam uh . hehehe .
    btw , best lah bfday akak taon nii . *super jealous . haha ;)

    ReplyDelete
  48. bestnye....sweet aje dpat suprise dr bff n family...:)

    ReplyDelete
  49. yuuuu...senyumm lebarr baca ayat hang mase temuramah dgn churp churp..heheh TERBAEKKKKK laaa ^^

    ReplyDelete
  50. sweet giler babeng ah

    ReplyDelete
  51. best nya...hehehe..kwn2..follow la blog sy jugak..bru je blaja berblog..:))

    ReplyDelete
  52. happy belated birthday kak yuyu comel ;)

    ReplyDelete
  53. bestnye yuyu ..:)
    sweet sangat2 :)

    ReplyDelete
  54. tahniah yuyu. untung yuyu dpt orang yang sentiasa ingat yuyu. moga dimurahkan rezeki selalu saya doakan yuyu.

    p/s : sedap kek yang klcc tu, ada lagi tak? hehehe.

    From,

    Nasz

    MOHD NASER.COM

    ReplyDelete
  55. bestnya jadik gelemer ye..ramai orang ingat...Happy Besday Yuyu...itulah ucapan seperais dari ahkak...seprais x? huhu

    ReplyDelete
  56. wahhh serius birthday kak yuyu sgt best :D awesome. haha

    ReplyDelete
  57. kek tuh sedap..bak mai sikit yuyu...

    ReplyDelete
  58. hamboih hamboih hamboih..sedapnya kek

    ReplyDelete
  59. meriahnya bday kak yuyu kite nie..
    kak, semoga bahagia itu akan trus berkekalan :)

    ReplyDelete
  60. adoii...teringat balik masa kite tipu yuyu..aiyakkk..mmg tak pandai sungguh menipu >.<"

    ReplyDelete
  61. ramainye yg smbut bufday yuyu n wish kat yuyu.. untunglaaa

    ReplyDelete
  62. Tadi tengok kek ni tengok kek sedapnnya :) WAH !! MELELEH DI SINI HAHAHA!

    ReplyDelete
  63. Teringin nak makan pavlova T.T sedap sgt ke yuyu??? semua duk kata sedap~

    ReplyDelete
  64. Happy belated besday :)

    rupanya kamu dah 23..xmcm 23 pun hehehehe..bagus2,awetsss mudessss

    ReplyDelete
  65. yuyu punyer besday same dgn sy..

    ReplyDelete
  66. kek besday yang superb...
    comel lah yuyu. penat dah mulut cakap yuyu comel. wuwuwuwu.

    ReplyDelete
  67. setiap kali tengok gambar yuyu. mulut nie tak hentihenti cakap yuyu comel.. letih taw yuyu... hihi

    ReplyDelete
  68. comey adik..nak jadi adik ipar yuyu la..hikhikhik

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)