HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, May 21, 2012

Result Exam vs. Blog

Assalamualaikum

Manusia-manusia sekampus yuyu dah siap lali muntah sambal petai tengok result exam dorang, yuyu  pulak baru semalam mensiputbabikan diri check result. rasa seram sejuk, seram tak berapa nak sejuk dan seram buat buat sejuk bila nak check mendealah semua ni. result exam kot. tak boleh buat gurau.

masa semester satu sampai semester tiga, orait lagi. jadi pelajar sepenuh masa. yuyu pun tak sibuk dengan belog. kalau berbelog pun masa tu, "Pembaca Setia" belog yuyu jatuh kepada Yuyu Zulaikha. beliau la menaip, beliau jugak lah yang membaca dengan penuh eksaited di dada. a'ah. tak tipu.

tapi start semester empat yuyu.... tiba tiba...

*tak payah nak tiba tiba sangat la kan* -.-'



yuyu makin sibuk dengan berbelog dan dengan mendealah lain. pagi-pagi lagi sebelum berambus ke kelas, wajiblah yuyu check email dan belog. orang lain tengah malam lepak layan Running Man dengan rakan taulan, yuyu pulak kena layan buku. kalau tak, bila nak study? bila nak berbelog? bila nak buat keje lain? bila? 

mula dengan semester empat juga yuyu banyak sibuk dengan invitation sana sini,dengan photoshoot, sibuk juga dengan meeting yang kadang kadang sampai tengah malam. mana lagi yuyu amik 21credit hours. 21 tau. 21. 

bila dah nak exam, sampai sumpah seranah jiwa raga yuyu. jadah la. apehal la yang aku sibuk sangat. natang ape yang nak jawab exam nanti. masa tu juga la nak ingat macam macam jenis nasihat juga pedoman :
Dekan Fakulti : "saya harap, awak bukan saja berjaya dengan belog awak, tapi awak berjaya dalam pelajaran. seimbangkan. ingat, pelajaran lagi penting. saya support usaha awak."
Lecturer : "saya doa, satu hari nanti awak akan jadi 'great lady' "
Lecturer : "saya harap awak berjaya dalam berbelog dan dekan dalam setiap sem"


foine. terharu tau siap main lap lap air mata guna tuala hijau kuning emak lagi tau. tskk

semalam, takut takut yuyu check result. rasa macam semester empat, mesti yuyu takkan dapat "dean list" dah. yuyu dah lama sedar diri yang yuyu agak meng-anaktiri-kan pelajaran. yuyu selalu buat lepas kelas terus rempit buat keje lain. tak study balik. yuyu tahu. *sila buat buat nada emo tak ketahuan hala*

tapi Alhamdulillah


walaupun Investment saja dapat C, yuyu bersyukur sangat lagi. walhal, subjek tu lah yuyu ingatkan yuyu kena repeat balik. punyalah bangang yuyu dengan mende subjek kena hafal formula ni. sumpah tak cool langsung kot hafal formula. pening.

Dean List jugak lagi walaupun tak dapat 4.0 flat. syukur sangat

Alhamdulillah sekali lagi. walaupun sibuk, ALLAH tetap bagi rezeki supaya yuyu melipatgandakan syukur. June ni, yuyu start dengan semester lima pulak. kalau ikut jadual, awal semester lagi ada meeting dan events yang yuyu kena join. 

lepas ni, yuyu kena pandai bahagikan masa juga. masa kerja, masa study, masa diri sendiri, masa beribadah. InsyaALLAH. semua ni bagi yuyu, rezeki.

p/s : a'ah. sibuk layan PAGE juga. hikhik.

terima kasih sudi baca :')

154 comments:

  1. Replies
    1. Hehehehe.. Alhamdulillah. terima kasih sayang <3

      Delete
  2. alhamdulillah yuyu dapat result cmtu =) semoga brjaya dlm hidup..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Fazi doakan yang baik baik untuk yuyu <3 :') semoga awak berjaya dunia akhirat! Aminnn <3

      Delete
  3. alhamdulillah..tahniah yuyu..:)
    nanti blh la kasi tips 4flat subjek2 tu..
    jumpa di kuis yuyu ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. KUIS jugak? haa.. mampussss la yuyu :P

      Delete
  4. tahniah yuyu. semoga berjaya di masa hadapan. tingkatkan usaha. :) we support u .

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih puteri sudi support yuyu! wuuu :'(

      Delete
  5. congratz dear :)
    Alhamdulillah.. dekan ;)
    man jadda wa jada ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah sayang. Man Jadda wa Jada, Wa Man Zaro'a Hasoda.. ehhh :')

      Delete
  6. wahhhh...result yuyu gempak r!!:)

    ReplyDelete
  7. congrats taw yuyu... hebat lah.. =)

    ReplyDelete
  8. wah.alhamdulillah taniah ye kak yuyu.dlm dok sibuk2 pn leh dpt cm g tu. tumpang gumbira :)

    ReplyDelete
  9. 4 flatt ?? alhamdullilahhh . pandaii nyer kak yuyu nii ... even akak rajin berblogging , tapi resultt ... woooww ! gempakk ! hehehe . akak sangat amazingg ;)
    tahniah koz DL . dah bole buat idolaa untuk study nii . hehe ;) koz saya jugak IF student ! hehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi sayang. Tak da makne nye. Kwan kawan akak siap byk semua 4.0f5at. Huhu. Akak ni antara y bangang la. Hehe.

      Delete
  10. terbaek... hehe usaha lg chaiyOk2 :)

    ReplyDelete
  11. alhamdullilah rezeki sis..
    kalau dpt seimbangkan , inshaAllah lagi byk rezeki lepas ni

    ReplyDelete
  12. tahniah yuyu..kena pandai bahagikan masa..masa depan jangan lupa...

    ReplyDelete
  13. tahniah yuyu ... doa usaha ikhtiar & tawakkal tu penting

    ReplyDelete
  14. hebat betul cik yuyu kita ni walopon makin hari2 makin tembam..hehehe =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Foineee!!! tembam kannn?? takpe! lepas ni orang diet pipi jee!! wuuu T_T

      Delete
  15. wiwiiitt.. Yuyu, aja ah camne nak bagi masa tu... :)

    ReplyDelete
  16. tahniah kak yuyu. ;) next sem dapatkan 4 flat lak, insyaAllah <3

    ReplyDelete
  17. smart! no matter what sis, education come first! :)

    ReplyDelete
  18. tahniah yuyu... wlupun sibuk berblog tp still dpt seimbangkn pelajaran :)

    ReplyDelete
  19. wah ! pandai nye ..... congrats ....

    ReplyDelete
  20. Hoh! melampau dak kecik ni... belog femes, blaja pandai, muke tomey,..bla...bla...bla...congrate ye! :) bravooo....bravoooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh.. hahaha.. dah ada belog la orang tuuuu! cececeehh.. lepas ni kena baca la belog dia :P

      Delete
  21. alhamdulillah. tahniah sis yuyu..:))

    ReplyDelete
  22. yuyu..awak sangat hebak..saya salute sama awk..tabik hormat kat yuyu..hakhak:P yuyu nati bole la ajar makro eh,dapat A tu..hebak hebak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaarghhhh! tak nak! tak nak! tak nak dah pk pasal macro!! wuu T_T

      Delete
  23. wahhh...tahniah kak!! u r great lady and cute girl...keep it up!..hehehe..

    ReplyDelete
  24. alhamdullilah. tahniah. saye takde rezeki sem nie. hukhuk

    ReplyDelete
  25. yaww! congracts kak yuyu.. betullah kata lecturer tuu. di smping berjaya dlm belog , akademik berjaya jugak ken.. :D

    ReplyDelete
  26. wah,result daebak ahh kak yuyu.tahniah :)

    ReplyDelete
  27. kak yuyu....laptop tu tak on pom kan kihkihkih
    btw..tahniah for da result!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh -..-' nama ape? name??

      nampak ye laptop tu tak on. huhuhu.. saje je nak recording masa tu :p

      Delete
  28. hebatlah kak yuyu!!!tahniah!!doakan saya mcm tu jugak taw kak yuyu...saya budak baru nak masuk alam universiti nih!!thniah skali lgi!!

    ReplyDelete
  29. yuyu, result invest kiter sme la.. hehe (: mmg ssh sbject tu. but owg pn da try abs baek.. ape2 pn congrate yuyu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha! same?? sep! sep! tapi sya takpe la lagi, at least sya dok belakang. yuyu ni? paling depan, paling dekat dengan madam. tengok tengok C juga. ^^

      tapi nasib lagi. Alhamdulillah. lulus gak. padahal dah ingat fail dah :P

      Delete
    2. alhamdulillah..
      tahniahh sayang

      Delete
  30. salam..tahniah kak yuyu..dean's list tuuu..bln jun ni jumpa kat kuis nanti ! huhu :P

    ReplyDelete
  31. tahniah yuyu..semoga terus sukses dna berjaya dlm lapangan plajaran juga kerjaya selepas ini...

    ReplyDelete
  32. Tahniah sis Yuyu. Hebatnya :D hee. Semoga berjaya selalu sis.

    ReplyDelete
  33. Taniahh !
    btw,cursor tuhh buad cmna ?

    ReplyDelete
  34. Bestnya! Alhamdulillah, Congrate. :)

    ReplyDelete
  35. Taniahh !
    btw,cursor tuhh buad cmna ?

    ReplyDelete
  36. tahniah yuyu! ternganga tengok result yuyu haha :) hebat!

    ReplyDelete
  37. hebat la Yuyu you.. jadi mcam hanis zalikha.. yesterday she was on paper right? if im not mistaken, it was mingguan, Utusan mingguan or something like that, but having see ur result, im like!! OMJ!!! kill me. hahaha.. but congratz tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alooloo.. tapi Hanis lagi hebakk! JPA student lagi ^^

      Delete
  38. congratz yuyu syg... smoga kamu jd lbih maju lgk k

    ReplyDelete
  39. alhamdulillah :) rezeki allah.
    congrats kak yuyu..

    ReplyDelete
  40. Pandainya kak yuyu! Good job! :D

    ReplyDelete
  41. fuhhhhhh,yuyu ajar kita lak :D

    ReplyDelete
  42. tahniah semoga terus berjaya..:)

    ReplyDelete
  43. tahniah Yuyu yang comel sangatsangat ni.. syukur alhamdulillah sebab Yuyu memang pandai bahagikan masa utk study dan berbelog dan melayan kerenah peminat2 Yuyu. hikhikhik... :)

    ReplyDelete
  44. 21 kredit hour yuyu? kami kat sini paling sikit pon 24 kredit hour T_T...

    ReplyDelete
  45. waa pandainya kak yuyu. Hebat :) Kak yuyu study kat ner?

    ReplyDelete
  46. waa pandainya kak yuyu. Hebat :) Kak yuyu study kat ner?

    ReplyDelete
  47. taniah kak yuyu .. sy pun DL jgk, mcm kak yuyu, semua A tp ada 1 tu tepelanting .. Sy tgk kan, kak yuyu rajin reply msg2 yg followers akak bg, tak mcm certain blogger yg lain .. bkn nk kutuk, tp sy nk puji kak yuyu .. mg best lah .. terbaik!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa sayang. kalau akak ada masa, akak reply. kalau takde masa, sibuk, same je macam blogger lain ^^

      Delete
  48. 21 credit hours? sy ambik 15 hours pun dah mengah -,-
    btw, tahniah kak yuyu :)

    ReplyDelete
  49. tahniah yuyu..
    syukur..yuyu sangat pandai bahagi masa ;)
    cuba untuk jadi mcam yuyu..tapi akak nak kena bahagi masa kerja, belajar dan family. arap dapat manage my time as u r..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. sebenarnya, takde la okay sangat time management yuyu. sampai selalu demam, kadang kadang, rush gila g kelas, balik kelas ada event, macam macam la. kadang esaimen buat last minute. sebab tu lepas ni nak belajar manage masa lagi :)

      Delete
  50. Waaa !! msti kak yuyu bdk pandai nie kan...^_^ tahniah, mmg result cun la...

    ReplyDelete
  51. Tahniah yuyu; yuyu ni even kecik2 tapi result besaq gempaq kan. Don't ever2 judge yuyu by her size la kan..hehehe..jgn mrh tau yuyu.

    ReplyDelete
  52. Tahniah yuyu.. semoga berjaya dgn cemerlang..

    ReplyDelete
  53. yuyuyuu...selamat yah sukses sellu [:

    ReplyDelete
  54. wah...semua A. satu je C. terbaiklah Yuyu.

    ReplyDelete
  55. Terima kasih semua. <3 terima kasih kepada yang sudi support yuyu, yang doakan baik baik untuk yuyu.

    :')

    ReplyDelete
  56. pergh... gempak la result ko sis.. walaupon 1 subjek kantoi siket.. hehe.. congrat k :)

    ReplyDelete
  57. Gadis kecil yang ligat dan pandai.
    Rezeki daripada Allah :)

    ReplyDelete
  58. congrats kak yuyu :)

    poli ziqa pon daa kelur result. alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  59. tahniah yuyu :) blaja n blog same2 tip top !! thumbs up for yuyu.

    ReplyDelete
  60. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  61. congrats kak yuyu :)
    memang terbaek ^^
    hope boleh dpt A dan A dan A cm kak yuyu :)
    insy ..

    ReplyDelete
  62. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  63. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  64. Kak Yuyu omey-omey ! Tahniah. Banyaknya A die. Hikhik. Ape maksud 'L' tu? Lulus eh? Soalan dari budak bawah umur. HAHA.

    Kak Yuyu, sudilah singgah dan follow Aqilah tau. Hikhik :)
    http://aqilahberbicara.blogspot.com

    ReplyDelete
  65. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  66. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  67. tahniah......kak yuyu....
    anda sumber inspirasi....

    ReplyDelete
  68. tahniah kak yuyu...
    anda sumber inspirasi...

    ReplyDelete
  69. congrats kak yuyu ^^ hebakknye result. hihi.
    esok kite exam macro -,-

    ReplyDelete
  70. kak yuyu cukup cemerlang tau
    nak jadikan kak yuyu inspirasi eqa boleh?
    haruslah love

    ReplyDelete
  71. awwww
    great result kak yuyu cantik dapat
    tahniahh :D
    semoga akq sentiasa cemerlng dalam setiap kak yuyu lakukan :D

    ReplyDelete
  72. congrats yuyu~!!
    debar plak sy nak menanti result sy...
    wuaaaa~

    ReplyDelete
  73. wow!!! thniah!!! pergh3!! rasa hangt nk exm dh mula ni.. next month exm! wish me luck! ^_*

    ReplyDelete
  74. Tahniah yuyu ! cik anis pon dalam misi mempertahankan dekan.. huhuhu doakan cik anis pulak :)

    ReplyDelete
  75. kak yuyu! teror tu dapat 4flat Fiqh Muamalah. Hajar dapt 3.5 je kot. aishhhh.. malu loo..

    ReplyDelete
  76. congrats... teruska usaha..

    p/s : chomel kak yuy...

    ReplyDelete
  77. tahniah kak
    kiter pnya result pn bru kuar jgk..hiks

    ReplyDelete
  78. tahniah, yuyu...

    ReplyDelete
  79. wuu. terbeliak bijik mata nampak A kemain banyak tu. haha. tahniah yuyu yg kecik lagi sangat kecik. =P kmi doakan supaya next sem yuyu pemegang gelaran Dekan paling kacak dan ohsem. amin :)

    ReplyDelete
  80. tahniah yuyu...sepatutnya ramai kena ambik yuyu as a role model..pandai seimbangkan..pelajaran n perkara2 sampingan ..hope kita jga dpt sama seimbangkan amalan dunia dan akhirat..tahniah yuyu..

    lyanalorenza.blogspot.com

    ReplyDelete
  81. ni baru betul cantik luar cantik dalam.
    congratsssss yuyu comey lotey :)

    ReplyDelete
  82. congrates kak yuyu ^^
    btw, sem ni sy pon ada amik subject invstment gak. tp 4 jam kredit. bukn 2 jam.huhu..tkut la pulak..

    financial mrket 2 da amik sem lepas,4jam kredit gak. tp x sehebat kak yuyu la..hihi

    again, thniah ye! berblog, blog juga tp plajaran ttp diutamakn. ;)

    ReplyDelete
  83. membanggakan..tahniah kak yuyu :)

    ReplyDelete
  84. tahniah kak yuyu tomeyyy..... wish u luck in the future !

    ReplyDelete
  85. congratss, sis.. :)... jeles.. caner sis study?.. sy xpenah lepas dri 3 pun pointer... huhuhu

    ReplyDelete
  86. CONGRATS KAK YUYU.LAMBAT PULAK BACA.

    ReplyDelete
  87. JAPJAP.LUPA NAK TANYA,YANG L TU APA DIA ? :O

    ReplyDelete
  88. REZEKI MAKIN MELIMPAH RUAH YE.BAGUS2 :D

    ReplyDelete
  89. wah2, kira result bagus tu. tgk smuanya A je... congrat. yang C dpt dimajukan lagi :D

    ReplyDelete
  90. yuyu...dosa la sanggul tinggi2...huhuhu..=)
    saya tau kamu kena approve dlu komen nih baru publish...
    jadi saya xde niat nak malukan awak..=)
    sbb ni nasihat ikhlas..dan awak tak perlu publish pun..=)
    at least awk baca...

    ReplyDelete
  91. Tahniah Yuyu... Yuyu boleh jadi contoh untuk pengikut2 Yuyu dalam blog ni.. Jangan abaikan pelajaran ye.. All the best!

    ReplyDelete
  92. Tahniah kak yuyu.. mu hebat! :D

    ReplyDelete
  93. kakak mmg hebat :) comel+pndai+bergaya. pujian ikhlas kak <3

    ReplyDelete
  94. hehee..tahniah syang yg cute comey loteyy.....follow la blog sy gak..hehee..bru nk berblog.

    ReplyDelete
  95. okey jeles tengok result yuyu beratuq je 4 tu :) allthebest!~

    ReplyDelete
  96. ehh yuyu, cantik lahhh kawasan tue. kat mana nie..

    ReplyDelete
  97. yuyu edit ea?... hari tu pegi anugerah dekan, nama yuyu x dipanggil pun.. tunggu jugak

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)