HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, May 1, 2012

Picnic Tea Party Bersama Zalora dan Fashion Bloggers ♥

Assalamualaikum

Rata-rata manusia di mukabumi ni mesti dah tahu tentang kewujudan ZALORA. fashion blogger itu ini cerita pasal Zalora. tok ketua kampung yuyu pun kalau tanya pasal Zalora, pasti beliau akan bagitau yang beliau pernah shopping secara pukal di website tersebut. sesekali beliau akan cerita pasal Zaleha juga. ex-gf beliau semasa di tingkatan satu. cantik orang nya. 

termasuk yuyu. yuyu pun tak nak ketinggalan untuk ambil tahu. ohsem. satu website dah jadi hub untuk jenama luar dan dalam negara. Hanis Zalikha, Hanie, kak Maqhia Elena, kak Shea Rasol, pernah cerita semua ni. kali ni yuyu. yuyu pun tak nak ketinggalan untuk cerita. ehh. macam ayat awal perenggan ini lah.

dan...

baru-baru ni, yuyu dapat invitation untuk Picnic Tea Party bersama Zalora and Friends. sebak dada tahu tak. tak semena-mena yuyu blogger entah pape tapi kiut lagi ohsem ini dijemput. perasaan bercelaru, sebak, eksaited kemain, terharu dan bingung berbaur. ha. kira macam tu sekali la dramatis nya yuyu masa tu.

untuk pengetahuan, semua dikalangan dorang adalah model dan fashion blogger, manakala yuyu ada blogger yang tersasar dari kategori tersebut. sekian. lalu talipon orang kuat Zalora (kak Miriam), blogger mana yang join sekali. oh. ahh. ahhh. ha. oh. "okay okaylah tu, Kak Shea, Kak Maria, dan Kak Ami ada, fuhh selamat saya".  at least, dapat la lepak dengan yang yuyu kenal. 

tapi sampai sampai di sana, yuyu jadi kekok sangat. wuu. T_T rasa tak okay sangat diri dahku ini.. mungkin festaim kot. yuyu tak pernh jumpa semua lagi kecuali kak Shea saja. tu pun sekali untuk pengambaran Al-Hijrah. esok lusa kalau jumpa lagi, okay la tu.

sampai sampai, terus talipon kak Shea. mencari hala tuju kehidupan. eh. cari arah tempat kejadian Picnic.

   
festaim jumpa kak Maqhia. malu malu. padahal rasa nak kiss kiss. ohsem kak maria ni. sebanyak banyak keria kat dunia ni, banyak lagi mulut dia. hakhakhak. 

tengok tu perangaiiiiiiiiiii.... haish. Kak Ami, Yuyu Zulaikha (motif), dan kak Maria.

dah la dapat jumpa banyak fashion blogger yang siyes gojes, lepas tu dapat melantak. kami semua dihidangkan dengan makhluk makhluk comel, sedap tapi tak manis sangat sangat. maka kami makan hingga terjojol pusat. jenuh tekan tekan pusat balik. -.-' Zalora niiii. 

 
korang tengok je la. yuyu dah hadam dah semua ni. brupp. Alhamdulillah. Macaron Manggo, Rainbow Cake, Chicken & Cheese Sandwich, Colorful Cupcake. Zalora ni. pandai amik hati perut kitorang tau. hmm. terharu. nak nangish la ittew! wuu T_T

sudah sudah la. -..-'

hari tu juga, ada individual & group photoshoot. best. best. best. ada mini makeover, datang dengan muka selenge, balik dengan muka Mariah Kari. dapat try dan photoshoot dengan mana mana baju sesukahati opah kita la. pilih je. siap crew Zalora tolong pilih tau.

banyak la fashion blogger di sini yang yuyu mula kenal. Samatha, Kay, Charis, Vivien, Johanna, Hanie,  dan belungguk la lagi. lepas ni nak kenal kenal lagi. nak merapatkan silaturrahim kata orang Paris. tak sia sia join.

 
ColorBlock !

cececeeyy. ni malu ni. dah la yuyu memang pemalu orang nya. eh :')

sumpah best. terbaik. cemerlang. gemilang. terbilang. karipap. donut. petai. memang best la kali ni. harap harap Zalora tak segan silu nak invite yuyu lagi. walaupun hari tu kekok sikit. biasalah pemalu memang macam tu. tau tau tau Zalora. jangan segan invite yuyu lagi tau. yuyu tak geget orang.

nah! yuyu bagi lep lep lep sikit untuk ZALORA Picnic Tea Party  hari tu. nak ni. ♥ ♥ ♥

p/s: korang suka tak kalau dapat join macam ni?

Terima kasih sudi baca :')

123 comments:

  1. wow..
    gambar lastu mmg cantik..
    buat framing kt umah cantik tue:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. tu crew Zalora yang editkan.. cantik kann.. ingat nanti nak frame la juga kat rumah. ^^

      Delete
  2. suka la yuyu , jumpa diorang , nak jumpa jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka suka suka ^^ lagi suka sebab dorang baik!

      Delete
  3. semua cantik dan omey .. tmbah2 yuyu yang kecil lagi manis .. hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha. kembang hedong yuyu. SubhanaALLAH ^^

      Delete
  4. Bestnya dapat photoshoot. Ada gambar yg cantik lagi Jeles Mieya tau. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.. banyak lagi gambar gambar dorang shoot cantik, tapi tayang tu je la :p

      Delete
  5. Ok. ni best!:) Teringin nak jumpe fashion blogger semua:p

    ReplyDelete
  6. Love this! Teringin nak jumpe semua:) Nice outfit yuyu<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. ada rezeki boleh jumpa!

      terima kasih.. outfit yuyu dari Zalora la ^^

      Delete
  7. siyes best tengok!!! teringin nk join blogger2 sentap...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.. nnti jumpa la kalau ada rezeki ^^ doa :P ehh~

      Delete
  8. Bestnyaa. semuaanyaa debomm ^^

    ReplyDelete
  9. dekat gambar 3 dari bawah - sebelah kanan . cik yuyu la nampak oshem .

    ReplyDelete
  10. wahh.. jeles nya.. bila la agak nya syu nak join benda2 macam ni ek.. hukhukhuk.. love you yuyu :)

    ReplyDelete
  11. Kak Yuyu comell . Kecik je . Hehe . [:

    ReplyDelete
  12. Best lar.. Ade parti lagi.. Fashion lagi.. Yuyu makin hari makin tomey.. ;)

    ReplyDelete
  13. Kak Yuyu pendek. Tapi, comel. Susah nak jumpa orang macam kak Yuyu. hahaha. Anyway, gambar photoshot kak yuyu sorang yang ketiga tu OHSEM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem.. panggil akak pendek ye.. sekeh dengan henset kanggg! huhuhu~

      Delete
    2. memey akak pendek pon!!!saya lagi tinggi skit kot >_< hahaha...lawak jea :)

      Delete
  14. Kak yuyu! comelnyaaaaaaaaaaaa akak niiiiii. :D

    ReplyDelete
  15. wahhhh ..jelez nih ! nak macaron ! wu3

    ReplyDelete
  16. Yuyu kata nak share tips utuk jaga muka..bgi muka x berminyak...kat fb..tertunggu2 saya entry tu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahah. kannn sayang.. haishh.. ingat ye.. nnti la.. nak cari pic yang comei comei sikit.. eh :P

      Delete
    2. Sntiasa mnanti entry itu..kalu dh publish annouse kat kiter aw kat blog saya :-)

      Delete
  17. yuyu kecik dan comel. kalau org nak ambik gamba sama dgn yuyu, org tu mesti tunduk or duduk. hihi. btw, yuyu comel. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha.. sebab tu la kak maqhia tunduk :P

      Delete
    2. next time kalau ambik gamba. Yuyu berdiri atas kerusi. ok tak ok tak ? hihihi. :p

      Delete
  18. bestnya kak yuyu,nak join jugak..lapo ni..huu~~

    ReplyDelete
  19. Tudung yuyu cantik la.. Beli mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh ehhh ^^ tak beli la.. tu dari Zalora.. kitorang pilih je ^^

      Delete
  20. yuyu comel.!!..bila nk date ngn kita..ahah..aritu tsrempak kt ktm..xsmpt nk ajak date..

    ReplyDelete
  21. bestnya bestnya kalau dapat join..kihkihkih

    ReplyDelete
  22. hahahaha... seperti kata anak buah eden... "kecik... aje..." hahaha..

    ReplyDelete
  23. Akak yuyu yg ohsem lg brjaya...mane nk dpt skirt purple tu..nk8...nk hadiah kt seseorg

    ReplyDelete
  24. Akak yuyu yg ohsem lg kiut meut...nk888 skirt purple tu..mane nk dpt?

    ReplyDelete
  25. Akak yuyu yg ohsem lg brjaya...mane nk dpt skirt purple tu..nk8...nk hadiah kt seseorg

    ReplyDelete
  26. kak yuyu..nape kecik sgt..hehhe

    ReplyDelete
  27. Tak sangka.....awek gile tempe...jadi macam ni dah...syabas Yuyu... (segan pcm nak komen xceli, yelah kita ni org tua kan)....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahah.. tak yah nak tak sangka sangat la pok cik tak berapa gebu ^^

      alaa.. g tea party je punnnn ^^ ngade cik mat ni!

      Delete
  28. wowoowww.. nice,.. simple picture.. fara suke :)

    ReplyDelete
  29. yuyu pling kecik, yuy plg comel.. kikiki, teringin nk amek gmbr skali la =)

    ReplyDelete
  30. omeyy nyee sayangg sayaaa..lelagi masaa bju yuyu posing sensorang tuu

    ReplyDelete
  31. kak yuyu paling comel yang pasti :P

    ReplyDelete
  32. Yuyu comel sgt.. nice!! lama tgu entry ni..

    ReplyDelete
  33. yuyu comel sgt.. wawawawaw.. lama tgu entry ni taww

    ReplyDelete
  34. bestnyer..rezeki yuyu..alhamdulillah~

    ReplyDelete
  35. like ur entri wlpon bru 2-3 kali nengok...

    ReplyDelete
  36. Replies
    1. kecik nye yuyu!!!

      hahaha.. tu la maksud nye :P

      Delete
  37. amboi kak yuyu posing...hehe... pic yang last tu mmg ohsem la...hehe...
    btw jom singgah n follow
    http://aziela-shortfunny.blogspot.com/

    ReplyDelete
  38. Tahniah Yuyu..kecik molek Yuyu ni.tapi yg paling comel sekali..

    ReplyDelete
  39. sukanya...sweet je gambo2 tu....ada plak baju yang muat tuk yuyu ye....nasib baik..huhu

    ReplyDelete
  40. yuyu kecik!! hik hik..syoknyer..minum sampai perut kembong eh..hik hik..;D

    ReplyDelete
  41. jeles ye dengan yuyu. hee:) mesti lah nak kalau ada yg jemput. haha

    ReplyDelete
  42. bestnyaaa kak yuyu dpt pergi sana :D wahh awesome awesome. btw pict kak yuyu 2nd last cantik sgt ! ;)

    ReplyDelete
  43. ofkosssss la makcik sukaaaaaaaaaaaaa kalau dapat invitation ni! hihi

    ReplyDelete
  44. nak tiru design baju yuyu la..comel >3

    ReplyDelete
  45. Very awesome! You must be having lots of wonderful time :)

    ReplyDelete
  46. yuyu cantik . eeee gengammmmmm o.O

    ReplyDelete
  47. yuyu..mana yuyu beli shawl ek?cantuk sgt

    ReplyDelete
  48. yuyu..bleh tau mana yuyu beli shawl?

    ReplyDelete
  49. keciknya yuyue,, hehe,, suke cara pakai tudung tu,,

    ReplyDelete
  50. bestnye jadi yuyu ni yer? hihi... kalo sudi jom la singgah teratak burok deqla.. =)

    ReplyDelete
  51. Mestilah suka :D Kak Yuyu paling comel kat situ, hehe.

    ReplyDelete
  52. Seronoknye yuyu!! Diorang misti peramah2 kan?

    ReplyDelete
  53. wah bestnyer. mesti ohsom kan?

    ReplyDelete
  54. suka bila dpt jumpa blogger..akak pun br first time jumpa blogger masa ada event kat Hilton...

    ReplyDelete
  55. Seyes memang jeles... Erk!!! :)

    Tp kalau myra di'jemput(berangan la) pasti segan giler sbb tak pandai posing dan fashion-bab fashion hancusss.. ;)

    ReplyDelete
  56. baju kalerful...comel and memang fashionista lah korang! ;)

    ReplyDelete
  57. ehhh same saiz nan titew pulak.hehe.
    omelsnyeeeee

    ReplyDelete
  58. beznya...suma gmbar ceria2x belaka..p/s: yuyu comel n ohsem..:)

    ReplyDelete
  59. Girls party, beshnya. makan pun sedap2. nyam nyam

    ReplyDelete
  60. yuyu dgn maria elena dh macam adik je tgk ;)

    ReplyDelete
  61. pemandangan yang indah untuk dilihat. ;)

    ReplyDelete
  62. comellnyee yuyuuu ^_^ gambar yg tiga ketul tu cntik!

    ReplyDelete
  63. wahhh seronoknya.... jap jap nak menyelit

    ReplyDelete
  64. hai yuyu..baju kaler hijau tu cantik sgt2..i like...

    ReplyDelete
  65. guna voucher ini di zalora ZBAPQUV utk diskaun 15 %

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)