HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, May 22, 2012

Happy 23rd Birthday To Me

Assalamualaikum

Birthday Girl

Alhamdulillah. sambil buat-buat sebak kat dada siap tepuk dinding tanda tak sikit pun percaya yang hari ni 22 May yakni 1 Rejab *rasa macam cukup alim  bila bagitau tarikh Islam ni :')*, cukuplah yuyu berusia 18 tahun. tipu. 23 tahun. a'ah. dah 23 tahun tau

dah cukup matang untuk jadi bini orang. maka, please, mak cik pak cik yang ada anak hensem persis Aaron Aziz, sila lah paksa anak-anak kalian minang yuyu cepat. yuyu sudi. hakhakhak. gelak tak berapa nak ikhlas sangat.

korang tahu tak, yuyu senyum telinga ke telinga sangat tahun ni. birthday kali ni, belungguk benda yang buat yuyu rasa macam nak terkinja berlari secara selow nangis belakang pintu sensorang. touching tau. suprise pun banyak. dari rakan taulan, mak bapak serta anak dorang, juga Nuffnang dan ChurpChurp.

Alhamdulillah sekali lagi.

bersempena dah 23 tahun, dah besar panjang, dah masuk umur "boleh kawen" ni, yuyu teringin sangat nak buat azam. konon konon rasa sangat bermotivasi la di hari lahir sendiri. konon. walhal realiti yang korang kena tahu, azam birthday tahun lepas teringin nak jadi punctual, tapi macam haram. jasmani dan rohani yuyu dah bekerjasama dengan sifat tak punctual ni. no good ha kids.

tapi, nak juga azam tahun kali ni. antaranya:
  1. nak train diri supaya pandai manage masa study, diri sendiri, belog, kerja, dan ibadah
  2. tak nak solat lewat waktu. tak nak dah solat subuh ikut waktu kat Korea T_T
  3. tak nak boros. kalau boros pun, buat buat tak sedar diri.
  4. nak lebih matang. kalau boleh, lepas ni tak nak gelak siap hentak kaki dah, nak gelak pun lepas ni nak kepit kepit kaki. macam wadefak kan. tapi nak try juga.
  5. nak berjaya dalam dunia belog. tak nak kecewakan pembaca belog yuyu, Nuffnang, Churp Churp dan family. (bhahaha, gelak siap producekan bau sambal petai. tak percaya diri sendiri taip semua ni)

harap harap yuyu lebih bermotivasi untuk jadi lebih berguna selepas ni. dah teruk macam takde guna pulak sekarang.

apa pun, yuyu nak ucapkan gerombolan terima kasih kepada yang tak putus putus wish birthday yuyu di wall yuyu, page dan twitter yuyu. yang sudi buat suprise party, nanti claim kiss ikhlas dengan lipstick merah makngah yuyu untuk korang. kepada yang bagi hadiah, yuyu doa, tahun depan, bagi la lagi. korang dah buat birthday yuyu rasa kenyang dengan rasa happy je. sumpah ada sikit auta.

lepas ni, tak sabar nak buat entry pasal Suprise Party dari BFF yuyu dan hadiah dari super ohsem ChurpChurp & Nuffnang. tunggu tau tau tau.

p/s : terima kasih juga buat yang sudi doakan yang terbaik untuk yuyu. maka, terimalah lagu Aziz Satar Beby Jangan Nakal Nakal, buat korang dari Yuyu Ohsem. 

terima kasih sudi baca. :')

179 comments:

  1. happy 23rd birthday Yuyu ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy birthday cik yuyu yang sentisa sebut awesome ^^
      semoga panjang umur & murah rezeki .

      Delete
    2. Happy besday akak Yuyu Julaika... hakhak

      Delete
    3. Hallow...
      mat ulang Tahun kelahiran...
      hehe...

      Moga dipanjangkan umur n murah rezeki slalu..^^

      Delete
  2. selamat hari lahir. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.
    p/s: bestnyaa dpt wish dari Nuffnang. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sayang! aloooo.. ni best ni dapat doa baik baik dari orang ni ^^

      Delete
  3. wah . hepy bufday kak yuyu comel . hewhew . semoga Allah memberkati. kawen nanti jemput saya .hehe .

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolloo.. terima kasih sayangg.. Aminnnn! nanti akak kawen, awak jadi flower girl akak la :)

      Delete
  4. epy bday ! syok nyee dpt bnyk hadiah.. hehhe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alooo. terima kasih sayang.. heheh. Alhamdulillah.. <3

      Delete
    2. eppy belated beday si comel lagi cute yuyu ^^

      Delete
  5. Happy Bornday kak yuyu..moga makin comel haha =)

    ReplyDelete
  6. happy bufday kak Yuyu!!!! sweet 23... May Allah bless u and ur family.. InsyaAllah, sis akn berjaya di dunia dan di akhirat... Chill forever!!! Love ur smile

    ReplyDelete
  7. Happy Birthday Sis Yuyu.. Alhamdulillah, rezeki tuu.. ^^ Semoga akak success n berjaya mcapai azam2 di atas tu . Gudluck !!

    ReplyDelete
  8. Selamat Hari Lahir Ddunia ni.... Dh Beso ye die... :P

    ReplyDelete
  9. hepy besday kak yuyu yang ohsem. :D

    ReplyDelete
  10. selamat hari lahir..semoga panjang umur, murah rezeki..semoga dirahmati allah..:))

    ReplyDelete
  11. happy birthday kak yuyu yang omeyy ♥ may allah bless you ..

    ReplyDelete
  12. hoho.. HAPPY BIRTHDAY kakak yuyu!! mhehehe..semoga berjaya dunia & akhirat :) <3

    ReplyDelete
  13. selamat hari lahir kak yuyu. tahun nie tak dapat nak buat entry special tuk kak yuyu. terlampau busy dengan exam. pape pun semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki dan dan tak lupa jugak semoga cepat bernikah. eh eh

    ReplyDelete
  14. happy birthday yuyu :)
    dah boleh kawen da. hehehe

    ReplyDelete
  15. happy birthday kak yuyu..semoga panjang umur murah rezeki..semoga sukses kak yuyu comeyy,,hehe:)
    *birthday kita semalam..hihihi*

    ReplyDelete
  16. heppy bufday sis. u maintain cute even umo 23. nanak jugak. T_T
    ape2 pun. hope pnjang umo n dimurahkan rezeki. :)

    ReplyDelete
  17. wah! gembira nye yuyu.. hikhik! btw, happy bfday! sebaya abg kiter. bfday dia esok! haha~

    ReplyDelete
  18. happy birthday yuyu.. smoga Allah memanjgkan umo yuyu n memurahkan rezeki yuyu k. smoga sentiasa success dalam idop k,,

    ReplyDelete
  19. kak yuyu bucuk2, semoga berjaya dunia akhirat. selamat ulangtahun ke-23 kak yuyu comel ! :D

    ReplyDelete
  20. *text hilang*<---LOL
    ALLAH SELAMATKAN KAKAK YUYU..ALLAH SELAMATKAN KAMU..
    Semoga dimurahkan rezeki,harap menjadi hamba Allah yg solehah,menjadi anak yg baik dan sopan..semoga success slalu~ =)

    ReplyDelete
  21. yuyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu,wahhhh ! selamat hari tua nek :D

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum . happy birthday kak yuyu . may Allah bless you . semoga semakin comel ! hehe :D

    ReplyDelete
  23. hepi bornday..may Allah bless you~..(:

    ReplyDelete
  24. happy bezday yuuyu yang comel lote. semoga awaak berjaya dunia akhirat ^^

    ReplyDelete
  25. kak yuyuuuuuu,dah tua lah.harhar :p

    WISH you all the best and be a better muslimah,blogger in the future :)

    ReplyDelete
  26. happy birhtday! :D waa. dh tua ni. kekekeeke.

    ReplyDelete
  27. happy birthday
    May ALLAH bless you =)

    ReplyDelete
  28. Happy birthday yuyu . I thought yuyu sekolah lagi sebab muka comel gilaaaa laaaaa . jeles . 23 dah rupanya . anyway , may you be bless and berjaya dunia akhirat :D

    ReplyDelete
  29. Selamat Hari Lahir akak Yuyu Ohsem habis terangakt neh :')
    Btw kan birthday akak 22May kite 22Jun nnt nak jumpa dekat KUIS nak hugkish akak boleh tak ? Sebab ohsem sangat lah , Jeles -.-

    ReplyDelete
  30. wah.. banyaknya azam dia. hehehe. anyway, hepi birthday ke 23 tahun ye yuyu. so, mana azam nak kawin? takde pun. Hehehe. tak payah pk lagi, just fokus apa yang patut difokuskan...studi dan so on. itu je. hehehe.

    From,

    Nasz

    MOHD NASER.COM

    ReplyDelete
  31. hepi besday yuyu...........wish all ur dreams comes true=)

    ReplyDelete
  32. hye yuyu,,hepi besday,,semoga segala apa yg di cita dipermudahkan urusan n mendapat keredhaan dariNya..^__^

    ReplyDelete
  33. hepy birthday kak yuyu comel .may Allah bless u always :)

    ReplyDelete
  34. assalamualaikum !
    hepy birthday kak yuyu !!!
    may Allah bless you n may ur wishes do come true, insyaAllah :DD

    ReplyDelete
  35. selamt hari jadi kak yuyu comell
    semalam 21/5nye bfday fara
    hehe :D

    ReplyDelete
  36. happy birthday sis yang super duper comel...
    semoga azam anda tercapai dan terlaksana..amin..

    kalau free boleh lahh join 3rd GIVEAWAY pika..
    http://pikalurve.blogspot.com/2012/05/3rd-giveaway.html

    ^_^

    ReplyDelete
  37. heppy bfday akak :) gudluck for your life :D

    ReplyDelete
  38. happy birthday cutest gurlz.. u re so cute (^_^)
    may GOD bless u always..aminn

    ReplyDelete
  39. kak yuyu :3 Happy Birthday yg ke 18 tahun. haha.--->23 TAHUN. Semoga kak yuyu berjaya dalam mengecapi azam kak yuyu yang agak . . . ~
    hope kak yuyu sentiasa dirahmati Allah . Amin :)

    ReplyDelete
  40. besday kak yuyu,, moga panjang umor murah lagi rezeki,,, kawin nnty jangan lupe jemput kami taw, huhuu, assalamualaikum,,

    ReplyDelete
  41. happy birthday yuyu , smoga pjg umur + murah rezeki :)

    ReplyDelete
  42. SORRY LATE WISH...HEPY BESDAY YUYU...

    ReplyDelete
  43. selamat hari lahir dik...
    semoga sentiasa sukses...
    for ummah~

    ReplyDelete
  44. happy birthday kak yuyu comel :D

    ReplyDelete
  45. happy birthday kak yuyu zulaikha yang ohsem! moga kawen cepat2 ye dan semoga akak berjaya dalam semua yg akak lakukan, nah kisssssssss <3<3<3<3<3<3<3<3<3

    ReplyDelete
  46. Happy Birthday cik Yuyu. May Allah bless you always :)

    ReplyDelete
  47. selamat hari lahir cik kupu2 kecik comel......

    smoga pnjg umur,,murah rezeki,,da bahgia dsamping org tersayang...

    ReplyDelete
  48. Alhamdulillah kak yuyu dah 23 ;) Tapi still nampak muda oke ;)

    ReplyDelete
  49. umur kite sama lah! hehe. happy birthday babe! :))

    ReplyDelete
  50. selamat hari lahir & salam 1 rejab yuyuyuyuyuyu.. Hehe~

    ReplyDelete
  51. kakak yuyu. selamat hari kelahiran....sempena 23rd anniversary, tulus suka nak berkongsi ayat dengan kakak yuyu. it's from my akak naqibah, said, before tidur, fikir-fikirkanlah tujuan kita hidup di muka bumi ini. adakah untuk menjadi baik seorang, kemudian dibinasakan atau menjadi batu bata kepada kejayaan Islam . InshaAllah..:)))

    ReplyDelete
  52. Happy 23rd birthday kak yuyu zulaikha, All the best in your undertaking future, yang penting semoga berjaya dunia & akhirat :)

    ReplyDelete
  53. happy besday yuyu...semoga makin comel..^^

    ReplyDelete
  54. Dear kak yuyu comel,
    sanah helwah, hepi befday. May Allah bless u till Jannah. InsyaAllah.
    kawin nnti, jmput la eh. jgn senyap2 je. kalo tak, hajar serbu ngan wartawan skali :P

    ReplyDelete
  55. selamat ulang tahun kelahiran yuyu:) smoga anda terus sukses unggul bgaya persis mutiara:P hikhik

    ReplyDelete
  56. bday kite same la yuyu! hepi bday ^_^

    ReplyDelete
  57. Eventhough lambat sehari, still secara bersemangat : HAPPY BELATED BIRTHDAY KAK YUYU! Dah 23 but nampak macam baru form 1. Cute. Semoga panjang umur and dimurahkan rezeki! :D <3

    ReplyDelete
  58. sanah helwa yuyu:)moga pjg umor murh rezeki diberkatiNYA n berjaya dlm hidup;)

    ReplyDelete
  59. Sannah helwah Yuyu Zulaikha!!
    muahh..muahh..semoga terus berjaya dunia akhirat.Amin :)

    ReplyDelete
  60. selamat ulang tahun kak yuyu ^^

    ReplyDelete
  61. KESELAMATAN KEHARIAN KETUAAN BWAT YUYU YG COMEL YE.. HEHEHE..

    ReplyDelete
  62. happy birthday yuyu..Semoga Allah panjangkan umur,dimurahkan rezeki,diberi kesihatan dan di permudahkan dunia dan akhirat...amiin:)

    ReplyDelete
  63. hye kak yuyu comel.. HB :) smga Allah mrhmatimu.. ayuh ke blog saya pula :)

    ReplyDelete
  64. happy birthday Yuyu... semoga dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki dan sihat2 selalu disamping keluarga dan rakan2 tercinta...
    tak percaya dah 23 tahun.. ingatkan baru jer 16 tahun.. hakhakhak
    comel2 selalu.. :)

    ReplyDelete
  65. epy belated bday, yuyu ohsem!!
    may Allah bless u always... muge2 ade la, mak pak yg ade anak persis aaron aziz dtg melamar cpt.. hikhikkk.... ^^,

    psst: kite sebaya la.. aww... terus rasa nk peluk.. ;))

    ReplyDelete
  66. Happy birthday and all the best in future :)

    reeneeraaid.blogspot.com

    ReplyDelete
  67. Happy 23rd Besday Yuyu comel...

    ReplyDelete
  68. hahha..yuyu ni macam budak lepas spm je...da 23 rupenye...

    awet muda la pulak..

    anyway epi behday la wat yuyu lopez dari Eira Bloom..wtderfak I nyah..perlu ke Bloom tu???hheheeh

    me??mrs orlando bloom katakan....
    melalut dah komen akuu ni....
    ok bye..

    ReplyDelete
  69. Happy Birthday Adik Comeyy!!!!
    Semoga terus success dlm apa yg dibuat.

    ReplyDelete
  70. hepi besday yuyu muchuk...dah besar dah yuyu...sila2 kpd siapa yg ada anak bujang hensem sila dtg pinang yuyu cepaatt...

    ReplyDelete
  71. eh2 yuyu umur kita sama la...

    semalam birthday yuyu skrg brthday azza lak..

    selang berapa jam je umur kita ek huhuhu

    ReplyDelete
  72. epy elated birthday yuyu..semoga cpt tinggi..hikhik :P

    ReplyDelete
  73. yeay ! yuyu dah besar... !
    happy belated birthday sis !
    may Allah bless! :)

    ReplyDelete
  74. hepi bday kak yuy ^_^ ...kak yuyu ttp comel walaupun 23 tahun...hehehe ^_^

    ReplyDelete
  75. comel je yuyu ne ek.. mcm kanak2 ribena..hehehe... btw happy bezday.. semoga success slalu

    ReplyDelete
  76. Hepi befday n tahniah ats result sem lps

    ReplyDelete
  77. selamat ary beranak yuyu ! hehhe dah tua dahh wekk

    ReplyDelete
  78. happy birthday yuyu.. moga diberkati olehNYA. Amin.. :)

    ReplyDelete
  79. happy besday yuyu..semoga sukses selalu..

    ReplyDelete
  80. happy birthbay yuyu...semoga sucsees selalu...

    ReplyDelete
  81. Happy Birthday kak Yuyu! may Allah bless u with long life :D Kak yuyu makin comel! Hihi ^___^

    ReplyDelete
  82. kak yuyu yg comel, ^^ happy birthday, semoga berjaya di dunia & di akhirat ;) ameen

    ReplyDelete
  83. happy birthday... tak macam 23thn pun..

    ReplyDelete
  84. Happy birthday sis Yuyu :) Semoga sentiasa berjaya :D

    ReplyDelete
  85. HAPPY BELATED BIRTHDAY KAK YUYU OMEYY :')

    ReplyDelete
  86. hepi besday yuyu cumell.. akk dlu umo 23thn dh kawen tau..

    ReplyDelete
  87. wahhh ;D Happy Birthday to You Kak Yuyu yg Comel ;) semoga dirahmati Allah hendakNya dan cpt cpt lah kak yuyu kahwin. ngee~ haha. okay, hope kak yuyu happy selalu ^_^

    ReplyDelete
  88. Hepi bufday yuyu....
    seyes, kamoo tak mcm 23 pun.. cam bdk2 je... sweet always... :)
    Take care k....

    ReplyDelete
  89. Happy birthday k.Yuyu! Semoga Allah memberkati k.Yuyu sentiasa. Amiinn :D

    ReplyDelete
  90. Happy birthday yuyu. May Allah bless u and your family. Stay cute. Ingatlahorang yang tersyayangssss :) heheh. I like you kak yuyu ! muahhh ciket!

    ReplyDelete
  91. olo keciknya dia. ^^ ingatkan adik, rupanya kakak. No hal, Allah nak bagi masa kak yuyu bersedia tu, baru Dia datangkan jodoh kak. =)

    ReplyDelete
  92. yuyu,,selamat hari jadi yunk,,,syok tgok yuyu kecik bkn seberang kecik,,,
    tak sabar nak tahu apa nuffnang bg kat yuyu,,hee,,mesti gempaq pa,,,

    ReplyDelete
  93. HAPPY BELATED DAY YUYU!!! :))
    semoga dimurahkan rezeki dan cepat2 dapat suami persis ala2 aaron aziz... q:

    ReplyDelete
  94. happy birthday dik yuyu.. :) hargailah umur 23 tahun anda. hehe

    ReplyDelete
  95. happy belated birthday kak yuyu :)

    smoga berjaya dalam hidup hehe :)

    ReplyDelete
  96. hepy besday dear.. u look comey & gorges ;)

    ReplyDelete
  97. selamat hari tua cik Yuyu comel...segerombolan terima kasih tu salah penggunaannya..he..he..

    ReplyDelete
  98. hapy besday yuyu! syg yuyu kewtat2 hehe :)

    ReplyDelete
  99. selamat hari lahir ke 23....wish u luck!

    ReplyDelete
  100. Happy birthday kak yuyu :D semoga jadi anak yang solehah n berjaya dengan cemerlang dunia akhirat.

    ReplyDelete
  101. happy birthday kak yuyu.dh besaq dh noh..hehe..
    sy doakan kak yuyu berjya dunia & akhrat :)

    ReplyDelete
  102. lorhhh..sebaya rupanya..=)

    ReplyDelete
  103. WOW DAH 23,TAPI MUKA STILL MUDA BELIA :D

    ReplyDelete
  104. KAK YUYU NAMPAK NICE EVEN OUTFIT SIMPLE JE.SERIOUS.TAK KELAM KABUT DRESS TU :D

    ReplyDelete
  105. HAPPY BELATED BIRTHDAY.SEMOGA TERUS SUCCESS DLM DUNIA BLOGGING OKAY ! PEACE :D

    ReplyDelete
  106. WAAH.NUFFNANG KAK YUYU MESTI BERTIMBUN2 :D

    ReplyDelete
  107. Happy Bufday sygs...sis SMS xbls..:(

    ReplyDelete
  108. postingannya very good friend, I like, everything in this blog is very good quality, helpful for me, especially with the post this beautiful photo really is stunning, I love and will continue to follow
    I would be happy if you also accept and follow the back like I told you
    hello world introduction to the spirit of friendship bloggers
    thank you, I'm always waiting for your arrival
    thanks again


    http://penyuluhpi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  109. very good post mate, I like, everything in this blog is very good quality, helpful for me, especially with the post this beautiful photo really is stunning, I love and will continue to follow
    I would be happy if you also accept and follow the back like I told you
    hello world introduction to the spirit of friendship bloggers
    thank you, I'm always waiting for your arrival
    once again, thank you


    http://penyuluhpi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  110. happy birthday yuyu..
    may god bless u..
    umur bertambah..so yuyu kena lagi matured n think positively k..

    ReplyDelete
  111. happy belated bfday my dear! May Allah Bless You :)

    LATEST ENTRY : Chemistry! Thanks for being nice !

    ReplyDelete
  112. Happy belated birthday yuyu.
    eh, yuyu macam 18 tahun.
    maintain comel.
    heheh.

    ReplyDelete
  113. SELAMAT HARI LAHIR YUYU........:-)

    ReplyDelete
  114. happy bufday kak yuyu . lmbt wish skit pon xpa kan . hehe :D

    ReplyDelete
  115. solat subuh waktu korea (^_^) adehhh.....
    BTW selamat hari jadi....moga bertambah sukses dalam blogging....

    ReplyDelete
  116. Happy birthday n may Allah bless u alway....salam, dear miss Yuyu, nk mintak tlg bleh x? klau bleh, bleh x tlg komen kat http://ladygreen3011-ayuni.blogspot.com/2012/05/jawi-malaysia-heritage-treasure.html tentang kepupusan tulisan jawi. Komen hanya untuk tujuan pembelajaran sebab lecturer nak tgk pendpt blogger, thanx ek....

    ReplyDelete
  117. Selamat Hari Lahir Yuyu.. Semoga berjaya dalam pelajaran dan tak lupa berjaya di dunia & akhirat.

    ReplyDelete
  118. alahai..camne dila br perasan n jumpa blogger famous cam yuyu ni..huhu..kecil molek dan comel yuyu..kita sama muda,23..dan sama kecil..kecil takpe asal comel dan pandai mcm yuyu..hihi..by the way, hepi birthday..sorry lambat wish..gudluck dan semoga impian tercapai..;) jemput singgah blog ye..;)

    ReplyDelete
  119. Tetap maintan cute gitu. Happy birthday

    ReplyDelete
  120. yuyu ni comel dan sempoi.. i like your style.. cayalah... caya bergaya pun saya suke... sweet.. >_<

    ReplyDelete
  121. kak yuyu, happy belated bday!!! smoga panjang umur n rezeki melimpah ruah aminnn :)

    ReplyDelete
  122. hepy belated bufday yuyu ! Umo kita sama tp x sama bulan. Hee ^^

    ReplyDelete
  123. hepi belated birthday yuyu..semoga bahgia selalu!!

    ReplyDelete
  124. erm... selamat hari lahir buat yuyu... semoga sentiasa diberkati, pjg usia, sukses selalu... :)

    ReplyDelete
  125. happy bdayyy cik yuyu yg chumel =)
    moga pjg umor dan bertambah2 rezeki cik yuyu

    ReplyDelete
  126. selamat ulang tahun kelahiran kak yuyu !

    ReplyDelete
  127. happy birthday kak yuyu !!!! XD
    semoga cepat besar ya x)

    ReplyDelete
  128. Selamat ulang tahun..semoga dipanjangkan umo n dimurahkan rezeki..=)

    ReplyDelete
  129. wooo....happy birthday kak yuyu ...muahahhahaha ..
    nah lagu sikit ..lalalalallalalalalal~ (terjemah kepada lagu harijadi) ..hahaa

    ReplyDelete
  130. Happy belated birthday..hehe :)

    ReplyDelete
  131. yuyu..besday kita same la..22 may 1989..
    hepi belated besday yuyu..

    ReplyDelete
  132. Happy Belated Birthday yuyu zulaikha sayang.. :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)