HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, May 9, 2012

Rasa Macam.........

Assalamualaikum

        

Orang boleh cakap perangai yuyu macam budak-budak, macam tak matang, macam dah tak sesuai perangai dengan umur 23tahun, macam mengada-ngada, macam gedik tapi ohsem lagi sopan santun, lagi menghormati orang tua, eh.

tapi, yang "macam" tu la buat yuyu happy jadi diri sendiri. rasa selesa dan yuyu tahu diri yuyu pun selesa. buat apa selesa kan diri orang lain, padahal tu bukan diri kita sendiri. trust me, bila jadi diri sendiri, selain kita rasa ohsem berada dalam jasad sendiri, orang akan rasa seronok untuk jadi kita.

kalau matang sangat, cakap tak cool. kalau dah riang ria, cakap macam budak. itulah manusia. padahal, dalam diri sapa yang tahu. sedangkan Pak Cik Murad laki Melah Che Mat tak tahu watak sebenar kita, apakan lagi kita semua.

23 tahun baru. rilek la. nak rempit pun boleh lagi. rasa malas pulak nak me-laqho-kan diri jadi diri orang lain. bapak la tak best. esok lusa, biarlah perangai bertolak ansur dengan usia. pandai pandai la perangai yuyu bawa diri.

p/s : fine. entry paling kemetot penulisan abad ini. tolong la. tengah malam buta kot

terima kasih sudi baca :')

136 comments:

  1. lek lu! hehe. yuyu makin pandai bergaya ah lately :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yuyu boleh bagi link kat mana beli shawl mcm tu? plishhhh *mukacomel.JPG* hehe

      Delete
    2. link nya adalah, pasar malam Langkawi ^^

      Delete
  2. hahah yuyu comel. dulik kan apa orang nak kata. nak puaskan hati orang memang tak dapat lah . janji kita tak nyusah kan depa . kann =)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. dah dah. akak rasa macam kembang hedong dah ni yunk :p

      Delete
  4. entry yuyu paling panjang. kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuhhh! siyes penat gile nak taip! fuhhhh!

      Delete
  5. kiut la yuyu ni.. cm sesaiz je kite ni... keh3....

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. akak dah tua la sayang. segan pulak dapat panggilan comel. bhahaha. poyo kan :P

      Delete
  7. alaa
    biar dalam diri ader skit perangai cam budak2
    baru cool
    hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa. itulah pasal. jadi la diri sendiri. kalau jenis teruk, biarlah terus teruk. eh. -..-

      Delete
  8. betul2x...mungkin org yg cakap 2 tgk dri luaran sje..dalaman diri sendiri yg lbh mengetahui...seriously yuyu mmg xnmpak tua la..sentiasa nmpk muda je...look baby face...untung tau org muka mcm nie..umo meningkat tp still maintain je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahah. mungkin petua nya, selalulah buat muka mengada ngada :Pterima kasih! rasa happy 71saat tau :p

      Delete
  9. tak macam 23...untung la muda selalu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak. tapi percaya lah. naluri yuyu dah 23tahun. matang di dalam. ehh :')

      Delete
  10. herk?? Bintang kecil?? ke kanak2 dalm cite macam2 aznil~
    isyk3..kecik2 dah pandai melawa..

    ReplyDelete
  11. yuyu comel..teringin nak jumpe yuyu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaALLAH. ada rezeki, kita boleh jumpa <3

      Delete
  12. kak yuyu yang maintain comel! umur bukan penghalang k:)

    ReplyDelete
  13. yee yuyu mmh ohsem..omeyyyy :P

    ReplyDelete
  14. yuyu..semakin hari syok dgn yuyu ni...lepas ni kongsi la fesyen yuyu dgn kami..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhahahah. pasal fesyen? memang tak layak la sayang. yuyu men bedal je. :p

      Delete
  15. haha! boleh merempit lagi la yuyu... (:

    ReplyDelete
  16. saya ada sorang member sehostel dulu ckp sy xmatang (time muda mudi dolu2). die minum arak, isap rokok, maksiat sana sini. mcm tu kot matang. Astaghfirullah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo.. itulah matang yang betul betul matang. kalau macam, marilah buat maksiat. kot kot jadi matang. -..-'

      ape punya member hostel la

      Delete
  17. 23 wow sebaya dengan kakak haikal . and dia pun kecik macam kak yuyu . comel :)

    ReplyDelete
  18. yang penting cool kan Yuyu. :)

    ReplyDelete
  19. Kak Yuyu macammana pun, dinie tetap sukaaaaa! :)

    ReplyDelete
  20. panjang sgt entry nie.. penat nk bace.. bacer separuh je lah dulu.. nnt free2 br sambung bace..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. sampai lenguh menaip! haish!

      Delete
  21. xpe la yuyu.. Alhamdulillah dgn apa yg d bcara org lain pd kte..
    yang pasti Penilai terbaik hanya Allah...
    yuyu yg comey ble kte tengok tv Al-Hijrah ari tu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totally Agreedddd!
      hanya ALLAH yang tahu menilai..eh ehh. sempat lagi tengok yuyu kat Al-Hijrah yee.. hehehe. malu

      Delete
  22. Biasa la tu yuyu... Be yourself k...

    ReplyDelete
  23. yuyu sempoi,, hehe,, kak yuyu kate umo 15 pon rasenye ramai org caya kot,ahahaaa peace ~~

    ReplyDelete
  24. yuyu sempoi,,, hehe kak yuyu kate umo 15 pon rasenye org caya jew,,, ahaaa peacee yuyu :P

    ReplyDelete
  25. wowwwwwww pengsan jap..muka yuyu cam budak tadika

    ReplyDelete
  26. jadi diri sendiri dan cintai Allah Cintai Rasulullah :)

    ReplyDelete
  27. pedulikan apa orang nak kata pun yuyu, yang penting jadi diri sendiri dan tak langgar undang2 pun kan...jadi tak salah utk jadi diri sendiri..

    ReplyDelete
  28. Ayat-Ayat yg digunakan kelakar...tu yg suka baca....

    ReplyDelete
  29. Subhanallah, yuyu serius umurnya 23 OMG
    Comel bget, Gadis pikir umurnya msh pdhal tapi yuyu sangat baby face
    yuyu imut banget...salam dari indonesia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh! Dari Indonesia! Salam dari Malaysia! <3 <3 <3

      Delete
  30. ala yg pntg kak yuyu mmg comel dan cantik jelita<3 :D

    ReplyDelete
  31. be yourself maa..enuff..kn kak yuyu kn?? hee

    ReplyDelete
  32. ala....akak yang dah tua bangka ni pun selalu berperangai macam kanak2 ribena jugak....so what kan...

    ReplyDelete
  33. yuyu awak sangat comel ar.. tak kisah la orang nak kata gedik ker, budak2 ke, manja ka yang penting Yuyu jadi diri sendiri.. tak yah nak selesakan orang lain kalau Yuyu sendiri tak rasa selesa... :)

    ReplyDelete
  34. yuyu dekat KBS Putrajaya tu kan...buat apa?

    ReplyDelete
  35. best gile yuyu reply komen kot..ni bru dipanggil blogger mesra alam....

    chayyok YUYU!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. reply je mana yang mampu sayang. kalau ada masa. huhuhu. ^^

      Delete
  36. akak sngt comel..biaq jdy dri sndri akak itukn lbh baik,,

    ReplyDelete
  37. jadi diri sendiri tu lagi best :D tak mati pon orang nak kata apa .kan kan :)tapi sakit hati sikit la kot :p tapi tak payah fikir sangat la .tapi .eh banyak beno tapi *pang pang .lempang diri sendiri .

    ReplyDelete
  38. kecik luar besar dalam. ehh..
    hahahaa... yuyu kecik2 cili padi :D
    comel berapi~~

    ReplyDelete
  39. kecik luar besar dalam. ehh..
    hahahaa... yuyu kecik2 cili padi :D
    comel berapi~~ ^^

    ReplyDelete
  40. Biarlah apa org nak Kate yuyu...sebenarnya diorg dengki n jeles tu sbb yuyu ni comel n oshem shgattt...

    ReplyDelete
  41. biar je yuyu org nak ckp ape.. dorang takde apa yg yuyu ada so, dorang jeles. biaq p kt depe nak kata apa as long as yuyu x kaco dorang. be yourself. lets people talk, and you must take it as a challenge ..

    p/s: org kiut miut n berjiwa besi ^^ ni memang orang suke ckp ckp.. (*situasi sama)

    ReplyDelete
  42. o dh 23 ke..ingtkan bawah lg..its ok dear..be urself..

    ReplyDelete
  43. yuyu still kat KUIS - o dh habis dah? n amk ap ?

    ReplyDelete
  44. Assalamualaikum,
    Fuhhhhhh!
    tapi...kerusi tu mmg comey pun, memang geram utk dok situ ;)

    ReplyDelete
  45. jadi diri sendiri. kan kan. =D
    teringin nak jumpe yuyu. =)

    ReplyDelete
  46. apa ada kisah org nk kata apa yuyu..mmg susah nk puaskn hati semua org..ada masa kena jaga hati sndr gak..jadi diri sndr je sudah..asalkn kita selesa dgn diri kita :)

    ReplyDelete
  47. xper ,, yg penting kite selesa ngn ape yg kite buat and ape yg kite tonjolkan ,, pikir owang sgt pun bukan owang pikir kite pun ,, chaiyokk yuyu ^_^

    ReplyDelete
  48. haha, terbaik.. jadi diri kita lebih baik =)

    ReplyDelete
  49. umur bukan tunjuk kematangan kan, aslkan jadi diri sndri dan selesa dgn diri sndri. btw , kak yuyu selalu nmpak comel wlaupun berusia 23 (:

    ReplyDelete
  50. people will hate if they want too. But who cares? We don't wake up every morning just to impress others. Stay being you kak Yuyu ^________^

    ReplyDelete
  51. comel.. 23?? sserius tak nampak mcm 23 thun pon.. kak yuyu amal awet muda ehh?? hehehe

    ReplyDelete
  52. yuuuyu....takpee, usia nanti mematangkan kita..enjoy yeah! :)

    ReplyDelete
  53. mende macam tu dah jadi kebiasaan manusia kan. what to do...... kite pun selalu kene macam ni.

    ReplyDelete
  54. yuyu:tang yg boleh rempit lg tu yg syok tuh.hahaha.

    kusut:nasihat aku.toksah la nk rempit2 mcm aku ni haa.hang toksah nk ikut la rempit2 ni.diri hang yg sebenaq tu dh cukup baek dah.
    aku ni laen le.jd diri sebenaq tu yg jd rempit la ni.dh mmg jiwa aku suka kelajuan.nk bwat lagumana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhahaha. Yuyu ni, bawa motor pun tak reti.

      Delete
  55. kociknyer hang nie.... macam budak2 sekolah rendah jer, tapi takper janji cool

    ReplyDelete
  56. kakak yuyu dah maturedlah. bukan tua okay

    ReplyDelete
  57. akak yuyu yang comel..makin bergaya eik?bagus..hehe :D

    ReplyDelete
  58. yuyu comel dan itulah diri yuyu. pedulikan apa yang orang cakap. hehe. namee sedikit pendiam dan serious...ramai juga yang complaints but that is me tho. tak boleh nak jadi ceria all the time.hehe. stand for ourselve! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jyeah. Betol akak. Buat apa la nak jd diri org kan. Tak selesa nanti! Hidup steamboat!

      Delete
  59. walamak ceria bebeno ye kome, ehe gurau je la,, saya tergoda tgok akak yg cun ni, duduk bersahaja.......

    ReplyDelete
  60. x kisah apa org la kata...atleast keluar paper gak kan..org lain ada?..

    ReplyDelete
  61. Skunk nie mmg musim org mngata org kot eh..isy3..bnyk sgt dgr story morey cmnie..btw,mulut mnusia nie,mati ja la kot br diam..bt derk ja..xde guna tnga,wang ringgit dan apa2 pon kpnyaan diorg...layaannnn....~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal. buat dekkk je. tapi sakit gak hati. :)

      Delete
  62. kak yuyu ade drh owg johor ke?

    ReplyDelete
  63. alah yuyu...relax jer. Jadi diri sendiri adalah perkara yang paling menakjubkan!

    ReplyDelete
  64. Yuyu dok Langkawi kat area mana? - Ikhwan

    ReplyDelete
  65. =).. Senyum tak perlu kata apa-apa... hehe...

    ReplyDelete
  66. Comel betullah budak kecik Yuyu ni.

    ReplyDelete
  67. alhamdulillah..
    da famous dah yuyu..
    sejak kawan dgn org famous2, fatin suhana,top2 model..
    alhamdulillah..;)

    ReplyDelete
  68. yuyu apesal kecomelan..kah3x..boleh tak mintak ckit comel tuh..=P

    ReplyDelete
  69. lor dah 23 ke? ingat baru 16 tahun.. k stay cute..

    ReplyDelete
  70. comey aihhhh..

    lyanalorenza.blogspot.com

    ReplyDelete
  71. mesti org yg 12 taun jeles coz akak lg kiut dr dorg..hik3

    ReplyDelete
  72. wat lek je yuyu..proud to be ourself :)

    ReplyDelete
  73. pedulikan jer yuyu
    yang penting kite tahu sape diri kite

    cik eyla lagi tecik dr yuyu
    hihik

    ReplyDelete
  74. akk yuyu chumel sangad!!!

    jeluz tauuuu :'(

    ReplyDelete
  75. mulut manusia ...
    mmg xkan berhenti pot pet pot pet...
    ada aje xkena d mate diorang an..
    juz be urself..wat pnat jew jd owg len..keyh
    :D

    ReplyDelete
  76. Comel sungguh Yuyu ni.. Pedulikan apa org nak cakap..jadi diri kita sendiri.. X perlu nak jadi org lain.. :-)

    ReplyDelete
  77. Well said Yuyu! Selesakan diri sendiri, org lain pun akan kena influence & jadi selesa, cuma yg tak selesa tu lah org yg bukan sama arah kot ;-x

    ReplyDelete
  78. jadi dri sendri. x perlu nak jd org lain. mulut org, kita x boley ttup. buat xtau je ok ^^

    Chill yuyu comel ! :DD

    ReplyDelete
  79. alah yuyu.. actually, berapa percent ja tak suka. klu tak, takkan ramai orang sayang hg kan yuyu.. ahahah. weh, kawen cepat. x sabar nak p langkawi makn nasi minyak hg kat sana. hahaha

    ReplyDelete
  80. chill je yuyu... yg penting kita tau apa yg kita buat, kita suka buat n x kacau org...

    ReplyDelete
  81. just be your self...itu sudah cukup! pandai2 je aku ni :P

    ReplyDelete
  82. kak yuyu, mintak kebenaran yea nk amik pic2 kak yuyu dr blog nie.. nk buat entry .. :)

    ReplyDelete
  83. be yourself lagi bagus kan yuyu....lantak pi la orang nak kata apa....

    ReplyDelete
  84. ada la jjugak keanak anakan dye tuu...hik3

    ReplyDelete
  85. saper la sakit hati dengan yuyu sampai keluar entry yang sedih macam ni yer. sabar2 jer la. xpyh pedulilah org lain tu.. jadi diri sendiri lagi bagus :D

    ReplyDelete
  86. 23thn??? serious .comelnyaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  87. hehe kecik nye..sy 20 tahun ^^V

    ReplyDelete
  88. ehhh. comel nyeeee yuyu. ;)
    yuyu memang macam budakbudak. untung lahhh awet muda. ;)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)