HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, April 13, 2012

Posing Depan Kamera | Entry Bergambar

Assalamualaikum


berbekalkan sifat pemalu kemain yang memang wujud sejak azali lagi, entry ini akan di taip laju laju sambil tutup muka dengan kain batik emak. dengan harapan, kain batik tu dapat dijadikan sebagai filter perasaan malu. a'ah. melebih lebih kan.

memang dari zaman jahiliah lagi kalau ada photoshoot, gambar hasil kerah jasmani lentuk sana, lentuk sini hanya buat tatapan bijik mata sendiri tak pun untuk photoG. nak buat entry rasa macam perasaan Aaron Aziz ajak kawen. malu tau tau tau :')

tapi semenjak dua menjak tiga menjak empat menjak namploh menjak ni, beberapa ketul manusia ada request entry pasal photoshoot yuyu. macam request lagu Ramli Sirap kat Klasik Nasional la kononnya. siap bagi ucapan "Melah sayam abam, hati hati drive ye abam

-..-' jadah. talipon je la abam tu. 

maka, selepas tiga kali jumaat dah yuyu kerah kepala otak, gambar gambar berikut adalah gambar photoshoot kecintaan yuyu di abad ini. sebab musabab, dalam gambar ni, yuyu mengenakan pakaian sepenuhnya daripada Butik Mazlianul Maznan. ohsem. nangis nak bagi balik baju. T_T


ececeh. ni malu nak tepek ni. otometik muncul sifat riak dan takkabur dah. 

yang merah anggun tu Faz, owner TudungPeople, tengah gojes tu kak Maz, owner Mazlianul Maznan butik baju lawa lawa tak ketahuan hala, yang tepi shawl biru tu JeLo Zulaikha.

The Collection : Simple Yet Elegant



semuanya ada dalam colletion Mazlianul Maznan

yuyu mula join mende alah photoshoot sejak era pertengahan minda yuyu dijajah belog ni. owner blogshop banyak jemput yuyu jadi model dorang. awal awal kemain malu, kalah malu hantar keria kat bakal mak mertua. tapi lama lama ______________________ (sila isi tempat kosong tidak melebihi patblas patahperkataan)

selalunya yuyu di ajak photoshoot untuk shawl la. kalau baju, wajibal bilaqunnah la baju saiz XS. hakhakhak. gelak tak berapa nak ikhlas.

dapat juga kawan baru. part ni paling best. masa photoshoot dengan Mazlianul Maznan, model yang join sama adalah Faz TudungPeople, Naby, dan kak Maz sendiri. kemain hepi trakea yuyu dapat kenal dorang sebab dorang ni gila gila. tak bosan langsung. 6jam photoshoot rasa macam patblas saat.

korang tak nangis ke kalau dapat pakai lapan minit baju gojes tu, lepas tu bagi balik. sobbsobb. siyes, lepas ni nak cari baju kat Mazlianul Maznan je la.


di sebalik tabir :
hikhik. banyak yuyu belajar dengan photoshoot. dari sini yuyu belajar pasal keyakinan diri, macam mana nak tonjolkan diri kita supaya nampak terbaik, yuyu juga belajar pasal sabar, sebab kadang kadang, banyak karenah kena lalu.

dulu yuyu ingat, dah kecik kemetot, mana layak nak photoshoot bajet American Next Top Model bagai. mesti la kena tinggi, tapi terbabas naik bas, sangkaan yuyu meleset. kita cuma perlu yakin dengan diri sendiri. InsyaALLAH semua boleh.

kan kan kan.

p/s :  ni je yuyu tunjuk kat korang, lepas ni nak tunjuk kat cucu je. 

terima kasih sudi baca ^^

220 comments:

  1. wah yuyu kemain...ayu gitu,hee..;)

    ReplyDelete
  2. Yuyu comel.. header baru nampak!~.. hihihihih

    ReplyDelete
  3. sweet sgt2...!!
    Mst ada folder lain ni...hehe

    ReplyDelete
  4. saper komen dpt kiss..??
    eleh cam dpt btol2 jer
    wakakak tp nice pic..

    ReplyDelete
  5. memang cantik2 baju2 dr colletion Mazlianul Maznan tu:)

    ReplyDelete
  6. sis yuyu nmpak matang di situ.
    btw, tetap maintain comel~ ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahaha.. sis suka bila gambar sis nampak matang ^^ macam dah boleh kawen je ^^

      Delete
    2. apa tunggu lagi kak yuyu . *rasa dah mcm boleh kawen tu . kawen jew lah . hehek . ramai orang ternanti2 untuk makan free nasi minyak pada hari kawen kak yuyu . siapa lah lelaki yang BERUNTUNG tu . hehehe :D

      Delete
    3. bhaha.. ngade la ain ni.. nanti akak kawen, tak nak buat nasi minyak la.. boleh? :P

      Delete
  7. lawa lahh . yuyu nampak tingiiii :D

    ReplyDelete
  8. wah wah . kak yuyu gojes lah :D

    Subhanallah , indahnya ciptaan Allah <3

    ReplyDelete
  9. suka empat ratus enam puluh lapan...haha..
    kak yuyu,nampak tinggi larrr,,, makan calciyum yerk? hehe guro2 jer.. =)

    ReplyDelete
  10. YUYUK DAH MATANG DAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ! LEBIU ^^

    ReplyDelete
  11. u all soo.....gojes...^_^

    ReplyDelete
  12. saya pon rase photoshoot utk keyakinan diri kita. ;)
    awak cntik + comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi yuyu tak yakin nak bagi orang tengok.. huhuhu.. semua gambar yuyu simpan je ^^

      Delete
  13. memang comel betul cik yuyu kita nie... =D seriously yuyu nampak tinggi dalam gambar2 nie... walopon sekadar ilusi, photographer berjaya buat yuyu nampak tinggi dan langsing...sooo nice! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. SubhanaALLAH. pandai photoG amik gambar kann.. ezma tu lawa! kalau jumpa, rasa tak puas tengok muka ezma!

      Delete
  14. Kak ina suka gambar Yuyu yang tengah pandang atas tu...jelita sangat2 :)

    ReplyDelete
  15. huwaaa...lawwaa :D btw ada sorang tu muka macam fathia haha -3-

    ReplyDelete
  16. waaa...macam terapung di awangan hahaa,, style...hidup XS user..haha,
    betul2 photoshot dapat membina keyakinan diri..betul sangat..bukan senang nk dpt angle photoshoot ni, pengalaman dan bukan senang untuk dapat pengalaman :)
    amboih macam empablas saat..ahahaha...syok sgt lettew XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahah.. awak pun spesis XS ek?? :P sep sep!

      Delete
  17. untung yuyu kan .. dapat photoshoot :)

    ReplyDelete
  18. omg comel nya semua !! !! naby n faz macam barbie habis !!! dah lama tak jumpa them since grad hari tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah ^^ akak, hari tu kannn, kitorang cakap pasal akak! dorang kata akak cantik sangat kat luar ^^

      Delete
  19. salam ..kak yuyu .. add fb cye https://www.facebook.com/hudallah.shaary ..adew something nak ckp at kakak ..

    ReplyDelete
  20. sy hanya mahu komen... terbaikahhhh!!!

    ReplyDelete
  21. yuyu dah lain..and this is new YUYU ZULAIKHA!!

    ReplyDelete
  22. jumpa yuyu pki bju kurung msa kt ktm nk g bli hp kt mines..ingt tak?kita tgur awk dlm ktm tu..msa tu yuyu pki bju kurung..inner merah

    ReplyDelete
    Replies
    1. YaALLAH, awakkk! ingat lagiiii.. ishhh.. saya heran je, sape la dia nii.. tak pernah tegur ^^ ish!

      Delete
  23. waa..ahhcunnya!! Yuyu gorjes gile kot dlm photoshoot ni! masa jumpa in person cute, bile dlm gmbr ni nampak matang sgt..agak2 dpt x kite peluang berphotoshoot brsama ek? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahah.. efek kamera je la elia ^^ adoiii.. teringin nak jumpa elia lagi laa! meh meh nnti kita jumpa ye ^^

      Delete
  24. ye.. walaupun kain yg yuyu pakai agak labuh, yuyu tetap nampak tinggi dari biasa.. heheheh... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahah.. pstt. actually, baju tu besar sikit dengan yuyu :P

      Delete
  25. ololo yuyu...chomelnya......:))

    ReplyDelete
  26. comel.cute n manis..saya pun kementot gak cam yuyu..time raya susah nk cri saiz..terpksa tmph..dhla tmpph mahal dr kain..nak beli siap tp xde saiz..bestla klu butik buat saiz xs cam kite ni kan..hihi..

    ReplyDelete
  27. omegosh!! canteknyer...jeles mak noe!!

    ReplyDelete
  28. aku cume doakan je la agar ko semakin maju,semakin mantap.juga minta didekatkan sume rezeki yang jaoh.senangkan sume rezeki yg susah.terangkan sume rezeki yg gelap utk ko Yuyu.dan x lupe,semoga dipanjangkan kecantikan Yuyu tu.sume ni sementare je.

    last2,aku nk minang bole? wink wink ;)
    hehe :)
    name aku kusut

    ReplyDelete
    Replies
    1. siyes teringin gile nak kenal sape dak kusut ni! tolonglah menjelma!!!!!

      terima kasih sudi doa free T_T

      Delete
    2. tapayah kenal la mat rempit cam aku ni Yuyu.
      ko tros je dgn ap yg ko dh mulakan ni..
      aku follow snyp2 je.

      psl minang tu,err...tarik balik.aku tak sanggup :)

      Delete
  29. scroll atas pastu scroll bawah...ulang 2,3,4,5,6,7,8 kali...suka tengok pic ketiga dari atas tu...yuyu tinggi macam menara tokyo ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. perli ek?? sekeh nam kali baru tau -OO-

      Delete
    2. eeee yuyu =_=" ni puji ikhlas la..yuyu nak sekeh kita pulak...lari speed of light ;D

      Delete
  30. wahh..cantik betul!

    I wonder cmne la blogger spt awk yg masih muda melalui cabaran smpai ke tahap nie??

    kongsi la tips skit. Akak bukanlah nak jd femes pun. tapi at least ada org sudi nk jenguk blog akak. hahahaha wt ayt sedey lak. Xp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. semua tu rezeki kan akak.. InsyaALLAH, nanti saya buat entry pasal ni ye akak <3 :)

      Delete
    2. tumpang lalu, hihi

      fatin,yuyu ni akk kte laaa

      *yuyu,fatin ni kwn ana mse skola rendah, so sme umo, rse mcm klaka plak bile die bhsekn dri kakak.hihi :)))

      Delete
    3. bhahahah... korang umur berapa ni?? ishhh! yuyu dah 23 tahun la T__T

      Delete
    4. amboihhh, yuyu ni.. dah bp kali datang blik yuyu tman tdoq.. tak egt lg ? aiyaaa.. 21 la yuyu comelll :))

      Delete
  31. wah blog dh berwajah baru ..cute...bestnya boley photoshoot bagai kan..hehe..tahniah tak semo org boley
    dapat peluang mcm tu..nmpk matang la..

    ReplyDelete
  32. cantik2 ! blog pun dah bertukar. hehe

    ReplyDelete
  33. i know the one yang wearing purple shawl tu. :)

    ReplyDelete
  34. Yeahh ..Saya selaku dak kecik kemetod bangge dgn kak yuyu

    ReplyDelete
  35. olelele~mcm best je.....
    yuyu dh jadi model hihihi
    fofular lah

    ReplyDelete
  36. ya tuhan...nape comel sangat niiii yuyu...pengsaaaaaaaannn^^

    ReplyDelete
  37. you are awesome my dear yuyu :D

    ReplyDelete
  38. makin lama makin bertambah kiut!

    ReplyDelete
  39. owner tudung people tu comel..yuyu pun..

    ReplyDelete
  40. wahh kak yuyu nampak gorgeous sgt lah . cute gitu !

    ReplyDelete
  41. wahhh cantik cantik ^^

    kelakar jugak yuyu nie rupa nya . tergolek-golek baca entri nie . hahahhaa

    ReplyDelete
  42. haha.comel2.saya cume menjadi salah seorang dari beribu yang akan kate kak Yuyu sgt comel.hihi.tp sgt tertarik dgn comment abg Kusut td.sume comment dlm ni hanya kecantikan kak Yuyu.tapi comment abg Kusut tu mmg puji kecantikan ciptaan Allah S.W.T.

    ReplyDelete
  43. eh cool gila. studio kat mane tu yuyu ?

    ReplyDelete
  44. yuyu nie comel la.. mcm anak patung!!! baru jumpa link yuyu.. rupanya deno da lama folo.. hihi.. :)

    ReplyDelete
  45. lawa seyh.
    http://noietea.blogspot.com/2012/03/model-wannabe.html

    ReplyDelete
  46. oh-so-gorgeous ! yuyu sangat comel ! and the jubah so ohsemmm... :)))

    ReplyDelete
  47. comelnya gadis melayu ni . seriously!

    ReplyDelete
  48. Olololor . Tomeynyerr dia . Kiss sikit . muahxx ! muehehe ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lyssa! meh nak tish tish lyssa sikit! hehehe.. aliff tak boleh!

      Delete
  49. fotografer smpai nk kene tunduk sikit lah nk snap gambo kak yuyu..ekeke :P
    *jgn marah ^^"

    ReplyDelete
  50. Aloloooo. akak yuyu tomeinyeeee. suke3 :)

    ReplyDelete
  51. cantek sangat..tak kisah lah kita tinggi ke idok janji boley jugak photoshoot kan..

    ReplyDelete
  52. Wahhh~~~ gojesnyer gambar2 tu... suke2...

    ReplyDelete
  53. olololo.. bestnya dpt g photoshoot ^^

    ReplyDelete
  54. Yuyu sangat sweet and cute......size does not matter....

    ReplyDelete
  55. bestnya yuyu..comle sangat...

    ReplyDelete
  56. yang gambar yuyu cover gelak tu ohsem..kaksha suke yg tu..rase mcm nak crop je curik..kih3..

    ReplyDelete
  57. cantek la yuyu...natural beauty :)

    ReplyDelete
  58. hehe. ha'ah la.pasni kena yakin diri juga.sbb kte pun kemetot je niii hukhuk :') </3

    ReplyDelete
  59. assalamualaikum yuyu...so cutenya...:)

    ReplyDelete
  60. amboi amboi. . .semakin cantik dah dy. . .;))) <3

    ReplyDelete
  61. Heheheh.. terima kasih semua yang sudi baca entry ni & sudi komen entry yuyu :)

    InsyaALLAH, ni je album photoshoot yang yuyu share.. selebihnya buat tatapan bijik mata sendiri.. malu dah ni ^^

    ReplyDelete
  62. makin femes la yuyu pas ni..kite tumpang gembira..hehe

    ReplyDelete
  63. Cantik la sume2 model tu! baju2 pun cantik especially yg ade buttoned cuff kat tangan tu :D

    ReplyDelete
  64. perghhh siap ada tudung2 terbang heheh =P

    ReplyDelete
  65. macam patung dah phat tgk cantik

    ReplyDelete
  66. si kecil molek..ure so cute^^ hehehe kecik2 pun leh jd model..terbaik^^

    ReplyDelete
  67. Ramli Sirap ? haha , btw , cute :D

    ReplyDelete
  68. alahai...tomelnyer dak tecik ni...:)

    yuyu nampak tinggi #okbai

    Tengok Nuffnangers who recently read your blog ?

    Lyssa Secret & Irene Nadia Marcello ni komplot baca entry Nad la.

    http://www.nornadiah.com/2012/04/adeh-malunya-dengan-irene-nadia-lyssa.html

    ReplyDelete
  69. yuyu dah cantik, pakai apa pun cantik.. mmuuaahhxx!

    ReplyDelete
  70. kak yuyu mmg cntik,pkai lha pa2 pun lau dh cntik ttp cntik :)

    ReplyDelete
  71. wah..cantiknnya ..kak yuyu dah buktikan bukan orang2 tinggi jew boleh jdi model,yg comel2 pon ade bakat..hehe..i love u kak yuyu :)

    ReplyDelete
  72. yuyu..cantiklah tudung biru yg ade renda2 atas kepala tu...!
    buat tudung kawin pun sesuaikan..!
    btmbah cantik, yuyu yg mmkainya..
    siyess...mmg cute..

    ReplyDelete
  73. tingginya sanggul... hurrrmmmm

    ReplyDelete
  74. teringin sgt sebenarnya nk jumpa yuyu... mcm manalah agknye saiz bdn si conel ni kn? hik hik... dear, mmg nampak tinggi la. pssttt, fai pn XS jugak tau. hihi

    ReplyDelete
  75. canteekk =)
    sis yuyu mmg georges lah . !

    ReplyDelete
  76. hikhik..akak pon ingt org saiz next top model jer yg layak photoshoot tp yuyu comey dah buktikan sebaliknya!

    ReplyDelete
  77. Kak yuyu, lawa lahhhhhhhhhhhhhhh :D
    Nampal matured sikit dekat gambar-2 tu :D

    ReplyDelete
  78. bile la orang nak invite wat photoshoot ni,, haha,, tumpang tepek entry ga muja kat blog yuyue dengan kebanggaan nyata :D
    http://kisahsidairy.blogspot.com/2012/04/first-giveaway-by-nurmujahidah-lady.html

    ReplyDelete
  79. cantik lah sis! :) be confident :)

    ReplyDelete
  80. cntik2 sume smpai x cam mane yuyu sebab dah same tinggi dah tak kemetot :)

    ReplyDelete
  81. You are so cute Yuyuuuu! Hahaha kecik comel je.

    ReplyDelete
  82. Jemput baca Sedikit review dari Nad tentang semua yang join Miss Nadya : Bloglist Mac & April 2012 :: http://www.nornadiah.com/

    ReplyDelete
  83. ada can ar nk jd model nie.heheheh

    ReplyDelete
  84. cantik blog... kak yuyu pon comey...

    ReplyDelete
  85. yeayyyy sayang saya yg cantik ni mmg daa layak jadi model pn..btw nice poss dear ^,^

    ReplyDelete
  86. cun+cantik meletop bom bom cah cah....cm ni nk shoot yuyu la boleh?huhuhhu...

    ReplyDelete
  87. yuyu the best!!
    kalau senang t do cmmnt my blog kayh :) = http://majolicca.blogspot.com/

    ReplyDelete
  88. comel nyaaa (: dah nampak mcm profesional dah kak yuyu nie. hhaha. nak tanya nie kak yuyu, tudung yang renda depan tuu dari butik tuu jugak ke?

    ReplyDelete
  89. cantik laa tdung tu yuyu... :) ble yuyu pkai lg laa gorjess kan.. :)

    ReplyDelete
  90. Adik comel pls follow my blog yek

    ReplyDelete
  91. tahniah yuyu! da jadi model yg kecik omey!:D

    ReplyDelete
  92. kita terpromote belog cik yuyu..hehe

    ReplyDelete
  93. sudi2 la jadi folower kita yer..kalu folo, dengan bangga dan berbesar hati nya kerana menyokong kita yang baru nak bertapak dalam dunia blogger ni..

    ReplyDelete
  94. photog yuyu comel n npk elegan lah ~_^

    ReplyDelete
  95. yuyu makin chantek , nice photoshop

    ReplyDelete
  96. cik yuyu tak mau ke wt cerita tntg cm ne cik yuyu buleh berkecimpung dlm dunia photoshoot nih??

    ReplyDelete
  97. manisnya perempuan bertudung! ayu dan sopan! shantekkkk!

    hah, kita dah komen, dp kiss tak? :)

    ReplyDelete
  98. AMBOI KAK YUYU.AMBOI AMBOI AMBOIIII.HEHE :D

    ReplyDelete
  99. CANTIKNYA DIA POSING.DAH MCM RETISS DAH.MODEL PON ADA JUGAK :D

    ReplyDelete
  100. HEHE.LAMA TAK MENGOMEN BELOG KAK YUYU.HARI NI NAK SERANG BELOG DIAAAA.HEHE :D

    ReplyDelete
  101. C
    A
    N
    T
    I
    K
    N
    Y
    A


    D
    I
    A
    !



    Terbang2 tudung baju macam iklan sabun LUx le pulek...=D

    ReplyDelete
  102. fazreena aziz sangat cantik plus ayu!

    ReplyDelete
  103. Baju-baju nya sangat gorgeous :O Ditambah pula dipakai oleh Kak Yuyu, oh sangat cantik !

    ReplyDelete
  104. Chumil chumil chumil ! dah jadik model dah diaaaa. ♥

    ReplyDelete
  105. Blogwalking here...
    cik iena follow your blog..
    follow my blog juga ye(^_~)
    www.ienaeliena.com

    ReplyDelete
  106. haaaiiiiiiiiiii....
    gua tertag yuyu kat short entry update kat blog gua.
    jan marah ye. hew hew. nebes yuyu marah. lalala~

    jemput cik yuyu singgah naa..

    http://ciktuantanahkedaung.blogspot.com/2012/04/sama-tapi-kurang-serupa.html

    ReplyDelete
  107. salam yuyu comel..sgt comel lah..

    ReplyDelete
  108. Gojes kiut miut yuyu~
    murniellyfiesya.blogspot.com

    ReplyDelete
  109. cutenyer yuyu... akak dh kiss yuyu, bleh yuyu kiss akak blk. akak new blogger( mymatatajam.blogspot.com ). hope can b my fren. TQ

    ReplyDelete
  110. akk dh kiss yuyu.... tp mcm mana akk nk tngok collection mazlianul maznan ni.... huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  111. pasni kalau nak posing utk wedding dah boleh dah...dah tahu gaya di depan kamera

    ReplyDelete
  112. sape komen dpt kiss... hahaha mn2? cepat la kui3!..
    wehh lawa siot yuyu comeiiii eiii geram tgk..
    meh la jadi ma'mum kite..meh la meh laaaaaa hahaha sudi tak? kih3~! ^.^~

    ReplyDelete
  113. terbaik..
    kecik2..
    tapi berisi follower der..

    ReplyDelete
  114. canti + gojes nyeww Yuyu..
    teringin sgt nak jumpe yuyu.... ^^
    semoga yuyu sentiasa berjaya n bahagia dunia akhirat:)

    ReplyDelete
  115. Yuyu lagi cantik drpd mana2 Top Model luar negara!

    ReplyDelete
  116. lawaa nyaa bajuuuuuuu sukaa ! nanakk

    ReplyDelete
  117. awak....comelnye,, hope sudi singgah sini:
    http://niszaprincess.blogspot.com/2012/04/i-love-my-blog.html

    ReplyDelete
  118. lawa+comel+sweeet=beutiful and gojes. :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)