HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, April 8, 2012

Masalah Jiwa

Assalamualaikum

dah setengah bulan, eh, baru setengah bulan yuyu kat Langkawi untuk cuti semester tiga bulan. ya ya kawan kawan. tiga bulan. bukan tiga minggu yang pelajar selalu tak reti nak bawa bersyukur "cis, cuti tiga minggu, buat taik hedong pun tak sempat"

ni cuti tiga bulan, ada pulak buat rusuhan dengan hati sendiri "bapak arr lama cuti ni, lebih baik bagi cuti sampai berjanggut" . a'ah. yuyu la tu.

huru hara betol kepala otak yuyu ni. kalau tengah belajar, jauh dari kampung, dok Kolompo, nak je buat solat hajat mintak kat tuhan supaya jadikan jarum jam tu eksaited sikit nak bergerak. ni tak, makin tengok makin menjadi jadi siput nye. lambatnya nak cuti. rindu membawa nak separuh mati kat emak. kudusnya hati ni.

padahal, hakikat sebenar takde la sekudus di perenggan di atas. berdoa agar cepat sikit cuti dengan harapan siyes kemain tinggi nak menternak taik mata kat rumah, nak mencekik sampai terjojol pusat, dan semestinya nak juga lupa diri pasal buku buku. ha? buku? assignment? ape tu?

tapi, bila dah kat kampung ni, setelah khatam buat semua wishlist di atas......

yuyu rasa macam penderaan mental. ni baru setengah bulan kat Langkawi, nuhhhh, ada lagi berapa juta saat lagi nak habis cuti semester. lamanya. rindu nak balik Kolompo, rindu nak kalut kalut buat esaimen akibat riang melebihi masa siap kena tolak dua markah sebab hantar lewat satu jam.

rindu nak bepeleseran dengan rakan taulan di sana di sini, rindu nak rasa penat kemain akibat pagi ada kelas petang photoshoot malam meeting, rindu pakai cantik cantik membajet ohsem padahal nak beli cungkil gigi je kat Mid Valley. 

rindu juga bau ketiak bangla takkala gigih berdiri dalam KTM sambil maki maki.

tak pernah berjenis yuyu ni.

baru baru ni, yuyu ada meeting dengan TuneTalk, demi memenuhi nafsu serakah nak bergumbira, talipon habis kawan kawan yang mana ada dalam contact, manfaatkan sehari di Kolompo untuk lepas Mid Valley. sebab malamnya dah kena balik Langkawi balik.

syurganya dapat terlepas dari belengu waktu terlebih lapang.

 
paksa Ieqah dan Sofea jumpa yuyu. paksa tau tak. kiranya kalau dorang tolak tawaran yuyu, memang yuyu tarik dorang la kat rumah sampai Mid Valley. keji bukan? nasiblah dorang bermuafakat nak juga jumpa yuyu. sobbsobb :'(

eh eh. sebelum terlupa, ramai kemain tanya yuyu, mana yuyu dapatkan tudung bawal cantik cantik, kain lembut, lepas ni jangan tanya dah, terus je pilih di PAGE sofea ni, beliau ada jual bawal bukan 1 tone saja, tapi 3 tone tau tau tau. 

tu la masalah yuyu, bila dah sibuk kemain kat kampus, teringin nak mampos balik kampung, bersyukur gila kalau ada masa lapang satu hari, padahal sekarang bila dah cuti, banyak tak ketahuan hala masa lapang, rasa rindu pulak nak balik Kolompo. rindu sibuk.

tak reti bersyukur sungguh.

terima kasih sudi baca ^^

86 comments:

  1. kesian kawan2 yuyu kne pakse..
    :)

    ReplyDelete
  2. untung kak yuyu duk langkawi. rindu kat langkawi <3

    ReplyDelete
  3. kesian kawan2 Yuyu kne pakse gi jalan2..
    tapi jalan2 pon tanak ker??
    hihihi~
    salam.
    :)

    ReplyDelete
  4. sama la kita. masa cuti 4 bulan dulu punyalah bosan tak tahu buat apa. tapi bila dekat u kemain nak balik lagi..hahaha

    ReplyDelete
  5. hahahah~ bace post yuyue~ although ABPH depan mata~ :D

    ReplyDelete
  6. alahai..baru setengah bulan ke sygs...rasanya dah berbulan2 ..rindu yuyu..:D

    miss u so much larh dear..<3

    ReplyDelete
  7. seb baik ABPBH iklan skrg ni...bace je la...

    ReplyDelete
  8. cuti hujing tahun ni nak melancong g langkawi la...nk jumpa yuyu ;D

    ReplyDelete
  9. nasib baik IPG cuti satu bulan je. tak rasa bosan sgt. ganbatte Yuyu!

    ReplyDelete
  10. Langkawi kat mana? Akak lgkwi kat Kok. Ala x jauh dr cable car tuh

    ReplyDelete
  11. lepas ni dashboard penuh dengan entri kak yuyu lah nampaknya. yesh yeshh! haha :3

    ReplyDelete
  12. Is that engku sofia ? dia cute sgt . Yuyu pn :-)

    ReplyDelete
  13. hahaha...masalah jiwa kita same....

    ReplyDelete
  14. yuyu tak carik keje part time ker?huhuhu.. ;p

    ReplyDelete
  15. ayooo kakak . biasa lettew , time kat kolej gedik nak balik . time dah kat rumah , gedik jugak nak balik kolej . jom gelak .

    nak beli tudung untuk mak , kakak , adik dan awek lah . macam cun je bila tengok kakak pakai :3

    ReplyDelete
  16. Tak pernah merasa ke langkawi pun takat ni.

    ReplyDelete
  17. oohhhh ohh kak yuyuu sungguh comel -___________-

    ReplyDelete
  18. patut macam kenal ,rupanya kak sofea. korang best friends ker? waaaa.jeles.tehee

    ReplyDelete
  19. salam, nice blog :) jom join 'topup giveaway' saye di http://nailinahar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. yuyu keja la pertime .. cari duit daripada dok rumah menternak taik mata ja hihihii

    ReplyDelete
  21. kamu coomel lah yuyu .. muah kanan .. muah kiri ..

    ReplyDelete
  22. oLOLO..walaupun sedang sibuk tgok BANG AARON AZIZ..tapiii tetap nk komen entri yuyu..kem salam taw kat budak didalam gambar..hehehehehe..

    alalaaa rinduu nk date dgn yuyu lagikkk :)

    ReplyDelete
  23. memang penderaan jiwa kalau dok kat rumah lama-lama kan :)

    ReplyDelete
  24. comel comel cik yuyu ni... selamat sambung cuti.. hikhikhik

    ReplyDelete
  25. biasa la tu....klu dah lamer sangat cuti, mmg macam tu...hehehe....

    ReplyDelete
  26. geram tengok yuyu...chomel sangat...:P

    ReplyDelete
  27. comel la kak ..huuu...jeles ney..heee

    ReplyDelete
  28. somel nye gambar yang first tu...

    ReplyDelete
  29. biasa le tu..nanti dah keje lagi la tensen nak dapat cuti pepanjang macam tu..so, enjoy while u can..

    ReplyDelete
  30. muja gi langkawi time form 2 last,, ada wilderness adventure :D

    ReplyDelete
  31. yuyu comelll gilerr....GGGeram nyerrrrrrr

    ReplyDelete
  32. kak yuyu comellll sngt....
    Sye Gerammmmm, rase nak gigit jer...

    ReplyDelete
  33. tau pun yuyu. tahun lepas cuti 4 bulan rasa merana jiwa. hukhuk.

    ReplyDelete
  34. kesian kak yuyu. .tggu je lh ='DD

    ReplyDelete
  35. samalah. bila sibuk nak lapang, bila dah lapang, nak sibuk pulak. hehe.

    ReplyDelete
  36. amboi awak , siap paksa kwn2 awk join ye... heheheh bagus2...

    emm study le selama mana dik, dh keje kang sure windu nak study ..

    ReplyDelete
  37. dah terbaca, sampai habis lak tu

    ReplyDelete
  38. itulah manusia. selalu berubah-ubah. hehe..

    ReplyDelete
  39. smbunglah lgi wishlist nya smpai lbm mata hihi
    kak yuyu dah ade mse terluang ni buatlah tutorial bertudung yang ohsem ke , mekap yang ohsem ke dan apa-apa yg berakhir dngn ohhhhsemmmm deh!

    ReplyDelete
  40. kak yuyu nmpk sungguh gumbira tersngt dnn hidupkan?
    hihihi

    ReplyDelete
  41. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  42. kan..manusia macam tular..bagi cuti nak p kelas..bagi p kelas nak cuti..haha..husna skarang tgh cuti sem 2 bulan yop..nasib terisi dgn kerja..kalau x konfem bosan ya amat..

    ReplyDelete
  43. satu perkataan utk u. "SWEET"! :)

    ReplyDelete
  44. hahaha..yuyu punye masalah jiwa bukan main unik lagi kan? hahaha =D

    ReplyDelete
  45. wahhh~~~ bestnya yuyu cuti 3bulan..kami cuti seminggu ja..=(

    ReplyDelete
  46. salam yuyu..hihi dh puas wat taik mata ke? yuyu comel sgt!

    ReplyDelete
  47. bestnyer.. berjalan tak ahjak.. haha

    ReplyDelete
  48. dah cuti, nak study.
    dah study, nak cuti. hehe kak yuyu kak yuyu ;D
    enjoy lah cuti yg ada ni :)
    eh,jumpa kak sofea lah!!

    ReplyDelete
  49. biase lettew kak yuyu,saya pun tengah doa jarum jam tu excited sikit bergerak biar cepat habis SPM hewhewhew

    ReplyDelete
  50. Assalamualaikum.. mohon promot blog di sini.kami sedang mencari blog-blog di seluruh malaysia untuk di masukkan di dalam SENARAI BLOG-BLOG MALAYSIA.. Oleh itu sesiapa yang mahu blog anda di masukkan ke dalam SENARAI BLOG-BLOG MALAYSIA sila daftar blog anda di alamat ini http;//bloglistmalaysia.blogspot.com/2011/10/kami-sedang-mencari-blog-blog-untuk-di.html

    TERIMA KASIH KERANA DI BERI PELUANG

    Sumber Asal: Artifak Ini Merupakan Surat Cinta Tertua di Dunia | HASRULHASSAN.COM™
    Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial

    ReplyDelete
  51. syiera baru je abes study, nak berkonvo pulak :)

    ReplyDelete
  52. sian kak yuyu...xper, manfaatkan cuti dgn sebaik baiknya okeyyyy !

    ReplyDelete
  53. takpa la.. dok langkawai jap.. (:

    ReplyDelete
  54. yuyu, sudi2xlh dtg view gelang kristal dan mutiara murah...
    http://missmoonblogshop.blogspot.com/
    ^_^

    ReplyDelete
  55. wahhh..yuyu nie makin comel lah ! :) suke tengok yuyu yg tecik2.hehe..kulit yuyu makin cantik eh skang.yuyu ade amik supplement kew? jom la share :D

    ReplyDelete
  56. untunglaaa ada meetig dengan company besar!

    ReplyDelete
  57. yuyu actually study mana? yang naik ktm tu bila nak g mid la kan? ehehi.

    ReplyDelete
  58. rindu ketiak bangla?? hahhaaha

    ReplyDelete
  59. apa jenis tudung yang yuyu pakai memang comel...

    ReplyDelete
  60. yuyu dah kaya dengan hasil blog.
    cekau laaa kereta satu ehehi.
    murah rezeki yuyu amin ehheik!

    ReplyDelete
  61. akk blik langkawi nnt ajak la..nk g langkawi jgk..hehe

    ReplyDelete
  62. akhirnya..jumpa jugak blog ni -.-"

    ReplyDelete
  63. kak yuyu, camne kak selalu lilit2 tudung ye? cam lain dari yg lain je. ajar plishhh :)

    ReplyDelete
  64. beshnya cuti lama2.. boleh ke sana sini :D

    ReplyDelete
  65. hahaha gambar semua tgh betulkan tudung :DD

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)