HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, March 26, 2012

Alhamdulillah. Rezeki ♥

Assalamualaikum

entry kali ni, yuyu nak cerita pasal malam hepi hepi kuasa namblas. ya ya ya kawan kawan sekalian. yuyu happy sampai senyum telinga ke telinga. sakit rahang yuyu tak boleh kembali ke kedudukan asal rahang dan gusi. hmm. senyum punya pasal.

eh. I-Film Bijak Mengurus Wang dari SIDC punya pasal la. sumpah terharu tau tau tau. sedut sedut hingus hingga ke titisan terakhir malam tu. sobbsobb. mencik betul.

ingat tak video ini?


ingat lagi tak yuyu pernah lima kali buat manisfesto besar besaran di belog yuyu yang tercinta ni (sape lagi nak cinta cinta kalau bukan tuan belog kan), kat Page yuyu, juga tak lupa di Facebook yuyu. paksa manusia pakat pakat LIKE video yuyu. a'ah. video yang orang selalu korang

"dafuq. asal macam budak budak. lagu kelaut, idea bersepah, kombinasi usia dan idea ibarat panggang dengan ayam panggang" sampai hati. touching yuyu siap lari lari majok sembunyi balik pintu tau. namun, video pertama kali yuyu buat tu la membuahkan hasil :

Yuyu menang MOST LIKE  & 2nd PLACE

siyes, jantung yuyu mengepam sepantas kelajuan Pak Cik Leman lari masa kena kejar dengan natang anjing. sampai yuyu rasa nak buat buat pitam. tapi disebabkan tak pernah pitam, maka, tak reti macam mana nak beraksi pitam ni. cis. lepas ni kena praktis pitam demi praktikkan disaat getir.

masa ni yuyu sampai lambat sangat. orang dah umum pun untuk award "MOST LIKE". sempat tenggek montot pat saat kat kerusi dewan tu, tetiba orang umum kan yuyu tempat kedua. dapat bayang tak macam mana situasi peluh penat naik KTM tak sempat kering tetiba keluar pulak peluh nebes. -..-'

dah la yuyu baru habis exam pukul 5.45pm. terus drift KTM pergi Security Commission. event start pukul 8.00malam, yuyu sampai 9.00malam akibat jenuh tahan teksi, dorang buat dekk je. amik Trophy dengan muka tak mekap, dengan baju jubah kedut kedut muka mak. 

spot me. a'ah. yang kecik tapi ohsem tu la :') 

Yuyu bukan ayam yang tuahnya nampak kat kaki. tau. Alhamdulillah. dah. tak payah nak buat buat baik. cheaque tak sampai lagi. -Oo-

                       
ni Yna, group dorang dapat number 3. video dorang best. Yna gojes. jeles.

bapak hepi. nak nangis, takut keluar maskara. sobsob. nangis dalam hati je la. 

ni la peneman yuyu sepanjang naik KTM, lari lari bersama di saat getir cari teksi. tangkap gambar kemain banyak dalam jamban bersama, makan pudding bersama, naik kete abang SIDC bersama, lari dari mak guard bersama, dan bawa hadiah bersama. T_T terharu.

Terima kasih kepada semua yang sudi LIKE video yuyu, tanpa korang, takde la yuyu nak tayang tropy berat abad ini atas almari kaca tivi emak siap emak lap lap dengan kain baik dia tiap tiap hari tau. tipu. Terima kasih sudi like tanpa jemu.

ini lah orang panggil REZEKI. kita tak tahu pasal rezeki kita. walaupun kita nampak mustahil, tapi kalau ALLAH tetapkan untuk hamba-NYA rezeki itu, semuanya tak mustahil, asalkan ada usaha.

p/s :  Rezeki sedikit disyukuri, rezeki banyak dikongsi

terima kasih sudi baca :)

146 comments:

  1. Replies
    1. terima kasih sayanggggg ^^ ALHAMDULILLAH :)

      Delete
    2. congrats yuyu..akk ni xstudent KUIS..tp sll follow ur entry..

      Delete
    3. alamakkkk! akak ex KUIS.. malu nye saya T_T terima kasih sudi baca belog sayang akak!

      Delete
    4. congrats dik yuyu! beshnya menang cash tu :) u deserved it dear :) keep it up :)

      Delete
  2. mak aiii,yuyu berjaya!hehe.....dapat trofi dpaat sijil dapat 2000k...so,dengan duit tu apa yg yuyu nak buat,rezeki yuyu :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillahhh! rezeki kannn onie oii. meh nak belanja seposen^^

      Delete
    2. seposen pon rezeki gak pe...hehe :))
      yuyu boleh,malaysia boleh ! *tetiba

      Delete
  3. Replies
    1. terima kasih sayanggg! nti dorang buat lagi kontest, join la ^^

      Delete
  4. wah best nye yuyu..
    congrats yuyu...
    =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhik ^^ yuyu pun best tau! ALhamdulillah! tengah senyum lagi!

      Delete
  5. Replies
    1. terima kasih sayang! ada like video tu tak dulu?? ^^

      Delete
  6. tahniah2..tuah manusia siapa yg tahu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. rezeki.. nampak tak layak, tapi menang juga.. terharu :(

      Delete
  7. Replies
    1. Terima kasih sayangggg! terima kasih selama ni banyak support yuyu :( hmm.. nnti kita makan makan tau!

      Delete
  8. Tahniah YUYU. Memang video tu sangat best. It's a reality! Benda yg yuyu masukkn dalam video tu semua betol dan kena dengan situasi sekarang. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ehh.. terima kasih!!! padahal yuyu amik dari buku teks Investment je.. bhahahah!

      Delete
  9. alhamdulillah..:)
    tahniah ya..:)

    sis yuyu taknak buat giveaway dpt coklat langkawi?:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. memang nak buat pun.. cuma tunggu cheaque sampai dulu.. :P

      Delete
  10. wahh..tahniah yuyu..awat lari dri makguard yuyu.hehe..mcm paham jee.biasalah tu kan.

    ReplyDelete
  11. semoga berjaya dunia dan akhirat ye kak yuyu ..
    aminnn

    ReplyDelete
  12. wah congrat yuyu!! nak tgok smula video yuyu...!!

    ReplyDelete
  13. Tahniah Yuyu..Alhamdulillah rezeki Yuyu..
    Acik pun ada tgk video Yuyu 2.best.
    Truskan Usaha.
    Semoga Allah merahmati dan memberkati Yuyu.

    ReplyDelete
  14. tahniah!
    tak sangka kita naik stage sekali hehe
    saya si baju merah pakai vest
    xD

    ReplyDelete
  15. Tahniah yuyu..u deserve it...video tu memang kreatif dan lain dari yang lain..keep up a good work..chaiyokk

    ReplyDelete
    Replies
    1. padahal video tu buat dengan Paint je abang eyriqazz ^^ Alhamdulillahhhhh ^^ rezeki kann!

      Delete
  16. Congratulations . Tahu dahh Kak Yuyu boleh menang . 2nd punn jadilahh x)))

    ReplyDelete
  17. Tahniah yuyu. semoga berjaya di masa hadapan. Amin :)

    ReplyDelete
  18. Kak Yuyu comel, tahniah alhamdullilah lah..
    Huhu, rezeki, jangan lupa kongsi dengan kita kitorang yer :P

    ReplyDelete
  19. tahniah si kecil2 cili padi..!!

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah, tahniah yuyu !! rezeki !! :D video tu comel, senang nak faham :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh.. Alhamdulillah akak.. rezeki kann.. men buat je padahal video tu :)

      Delete
  21. sama2 kak yuyu
    tahniah ye...teriak jerit menjerit kuat kuat
    yeah!!!

    ReplyDelete
  22. congate yuyu~~~ u alwis ohseeemm,,

    ReplyDelete
  23. Congrats dear.. :D

    ReplyDelete
  24. congrate yuyu~~~~ keep it up,,

    ReplyDelete
  25. Tahniah adekkk...Menten comel jerkkk!!!

    ReplyDelete
  26. wah tahniah buat adik kakak..:)

    nti blanja akak mamam coki2 boleyh??

    ReplyDelete
  27. murah rezeki yuyu..alhamdulillah

    ReplyDelete
  28. tahniah yuyu.... rasanye video ni da lama da Ana tgk... tapi awesome ape video ni...btw. congrate.!

    ReplyDelete
  29. Tahniah kak..caya lah orang Langkawi ^^

    ReplyDelete
  30. tahniah tahniah..vid to kreatif :)

    ReplyDelete
  31. wahhhh. tahniah tahniah! share sikit duit tu. tuk tabung masa depan. kihkih. anyway, congrats yaa....

    ReplyDelete
  32. alhamdulillah...yeayyyy bolee laaa yuyu rembat jammm CANTIK & belanjaa ieqah makan tako lagi :)..HAHA :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahaha.. sebab tu la yuyu nak cari jam hari tuuuuu ^^

      Delete
  33. Tahniah yuyu...murah rzeki yuyu yeee..:)

    teruskn dgn vdo2 laen yee...moge yuyu success sokmo...

    Blanje aiskrim kacang se...hehe...

    ReplyDelete
  34. Tahniah yuyu...keep up the good work....on da way blk kolompo,singgah sini hantaq cekelat kisses dulu yea...hehehe...

    ReplyDelete
  35. 2 orang muslimah di atas sana tahniah

    ReplyDelete
  36. tahniah yuyu. hebatlah yuyu!!! :)

    ReplyDelete
  37. wow!!





    dah dapat duwet tuuuuu cecepat ar booking flight ke jakarta !!


    jjejalan ..shoping ngan kiyte lak..=.=


    hehe




    miss u youyou


    <3

    ReplyDelete
  38. 2 orang muslimah kat atas tu :) tahniah

    ReplyDelete
  39. waahh..congrates sis..nak seposen due..byk tueee...

    ReplyDelete
  40. wahh..congrates sis yuyu...bak seposen due,,byk tue..

    ReplyDelete
  41. tahniah ye...tolong 'like' saya pulak boleh? huhu

    ReplyDelete
  42. mu hebak... huhu...tahniah...tahniah..dan..tahniah doblas ratus kali lg... dpt cheque jgn lupa banjer cekedis ek... ngeh3x!

    ReplyDelete
  43. taniah kak yuyu..best nye dpt troffy..:)btw congrate ye..~

    ReplyDelete
  44. tahniah yuyu...nak praktis pitam?senang je...tgn letak kat dada mata tgok atas pastu tarik nafas kuat2...tutup mata dan lari huyung hayang langgar tiang...hehehe...gurau je... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni nak praktik la.. kot kot boleh buat buat pitam ABPBH nnti -..-'

      Delete
    2. ABPBH??ketegori pelakon pengsan...hehe

      Delete
  45. congrats yuyu comel.. btambah2 rzeki yuyu.. heheh..

    ReplyDelete
  46. hahahahhaahaha... seb baik tak menang motor. kalau tak yuyu kena ikut suara pak cik menang motor tu..hahaha

    ReplyDelete
  47. tudiennnn....dahsyat gila depaa....terbaik laaa yuyuu

    ReplyDelete
  48. congrates2x..salute la dgn akk yuyu..hehe

    ReplyDelete
  49. salam kenal...tahniah...siyes best klu menang dpt cash...hehehe

    ReplyDelete
  50. congrats sis.. murah rezeki sis.
    Jelous gak ni..heheh

    ReplyDelete
  51. wah tahniah!!! jom follow i jugee

    ReplyDelete
  52. as salam..tahniahhhh, teringin nk jumpa YUYU.klu d langkawi tolonglah datang kat pejabat JETTY POINT d kelibang.cari kak ani.plsssssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak akak. macam mana saya nak jumpa akak.. saya tak tahu ofis Jetty Point kat kelibang tu kat mana :(

      Delete
  53. tahniah yuyu..u deserve it...video tu mmg comel pun :)

    ReplyDelete
  54. wahhh!!! congrats dear... semoga dilimpahkan rezeki berlipat kali ganda. hepi for u ;)

    ReplyDelete
  55. wah,..alhamdulillah rezeki itu ada.Tahniah sis Yuyu :)

    ReplyDelete
  56. tahniah kak yuyu...u so adorable..nanti bley belanja Aira la..

    ReplyDelete
  57. alhamdulillah...tahniah yuyu..wlpn berpeluh ttp ohsem mlm tu..hehehe..congrate dear..

    ReplyDelete
  58. assalamualaikum yuyu...tahiah yer sbb berjaya...:)

    ReplyDelete
  59. wah yuyuuuuu, tahniah. banyak rezeki yuyu kan. alhamdulillah. berkat usaha gigih yuyu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillahh sayangg! pertama kali menang.. hehehe

      Delete
  60. comey sungguh awex2 kt sini.. woot2
    congratz yuyu.. :)

    handmade: inspired by mymilktoof

    ReplyDelete
  61. tahniah kak yuyu. murah rezeki. tak sia2 usaha :)

    ReplyDelete
  62. Tak nyesal datang kan? Hahahah bersungguh-sungguh kitorang tepon Yuyu, pujuk soh datang I-FiLM Award Night tau :) Too bad I was not able to be there to join the celebrations. Congratulations!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh! akak ye yang call saya tu?? wuuu T_T betul la.. saya cakap akak, dorang kata kak thara sofian.. wuu T_T

      Delete
    2. ehh..hehehe..tak tak :) akak bukan Thara, heheh, tapi ada gak cakap tepon ngan Yuyu, masa Yuyu call SIDC kata takleh datang hari tuh :) pastu habih kitorang dok perah otak pikir plan camane nak make sure you all semua nih datang award night..hahahaha. tahniah again! Lain kali kalau ada competition, join lagi ok!

      Delete
  63. Terima kasih semua!!!! Alhamdulillah! rezeki kann. yuyu doa korang semua dimurahkan rezeki juga! AMINNN <3

    ReplyDelete
  64. hye si kecik! tahniah..kecik2 cili api..heee =)

    ReplyDelete
  65. wahhh ,, congrates k yuyu ,, btw ,, sis nmpk comey sgt :))

    ReplyDelete
  66. Kak Yuyu ! Belanje McD ! Haha, tahniah :D

    ReplyDelete
  67. yyu...tahniah..anyway nak tny sp si dia yg dpt no 1 tu..lagi popular dia dari yuyu gampaknye haha

    ReplyDelete
  68. tahniah adik yuyu... comel n manis :)

    ReplyDelete
  69. congrates ! Ada bakat lah yuyu nih ... hikhik

    ReplyDelete
  70. congrats yu.. :)

    ReplyDelete
  71. FUYOOH.REZEKI KAK YUYU MAKIN LAMA MAKIN MURAH EYH.ALHAMDULILLAH :D

    ReplyDelete
  72. WHOOAAH.BAGUS BAGUS.BANYAK DAPAT DUIT.BOLEH BELANJA ITEWW :D

    ReplyDelete
  73. APABILA KAK YUYU DAPAT HADIAH.BOLEHLAH BELI MCM2 LEPAS NI :D

    ReplyDelete
  74. tahniah yuyu... yuyu memang patut menang pownn.kankankan. ;)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)